Ljungskilebor!

Har ni hört att det numera finns ett luchalternativ till pizza i byn?

Fick tipset från Anna om att det fanns ett Sushi-ställe på Anfasteröds camping som har hemkörning och annan god mat. Surfade in och hittade att han har olika teman varje vecka. Denna veckan är det Thailands-tema och maten verkar toppen både imorgon och på onsdag. Vet inte vilken dag jag ska välja så det kan kanske bli en beställning både tis och ons. :) Perfekt nu när Elias är sjuk och Jocke borta. Kan skämma bort mig med lite hemkörd mat kanske.
Riktigt sur att jag missade förra veckan då det var Indien-tema som jag älskar indisk mat. Men men...

Ialla fall måste det vara toppen för tex Lisa och andra som jobbar i byn, när han kör ut maten. Riktigt bra koncept tycker jag och jag hoppas att alla Lje-bor beställer så han överlever här. SUSHIYA

Febrig Prins

Elias fick feber igår. Märkte att han var lite stillsam när vi gick skyltpromenaden. Satt så stilla i vagnen, men tänkte att han säkert bara var trött. Det var ju em och mörkt ute. Men väl hemma såg jag febern i hans ögon. Så i natt har han legat i vårt rum. Är rätt att febern ska rusa och han ska få kramp och man inte är där. Så jag fick i honom en alvedon vid 22 sedan sov han gott till lite efter kl 06.


Nu är febern i hög, 39,5 och han har fått en ny alvedon. Han är tapper den lille Prinsen och gnäller inte trots att han måste må så dåligt. Men det här med suppar är inget bra på honom nu. Han blir helt förtvivlad och förkrossad! Får testa med flytande nästa gång, men det är lätt att det blir utspottat.

Jag hann med en tur till Torp. Köpte en jättesnygg tröja och jeans till Elias. Tog en fika med Louise o Mathias innan jag hämtade Alice på skolan.

Fred på jorden

Fred och frid mina vänner, julen är här...


Nu är det juletider! Även för alla er som vägrar tända stakarna och stjärnorna innan advent. :) Nu kan man njuta av julen på riktigt. Julmusiken strömmar ur högtalarna och det är rött och fint i varje vrå. Dagen till ära kom frosten och solen med.

Elias, jag, Louise och Mathias gick ut i solskenet. Det var så gott att kunna vara ute lite. Tror inte det har hänt på flera veckor. Ja nästan inte.

På tal om något annat så har jag köpt mig en ny klocka. På Ullared fyndade jag den..


Klockan 14 ska vi hem till mamma och pappa för middag och adventsmys. Efter det kl 16 är det skyltpromenad här i samhället med avslutning på Lje gården där det blir glögg och pepparkakor.

Vad gör ni idag?

Gymnastikavslutningen

Hej!
Batteriet i kameran tog slut igår så bilder kommernu istället.

Som varje år var vi många föräldrar och släkt som trängdes för att se våra knattar göra sina program. Alltid lika roligt. I år var Alice troll och som tur var tyckte vi båda att Linnéas klänning från förra året (då var hon indian) passade lika bra som trollklänning.



Elias han gick bananas i gympahallen.Han älskar de stora utrymmet, den tjocka madrassen lockade mycket men det som han älskade mest var när de gjorde tunnel av madrasser och bänkar. Han gick inte att hålla, så ibland mellan grupperna fick han krypa igenom och sedan var det kört. Han ville krypa i tunneln hela tiden.

  
Efter det fick bara en bulle honom att sitta still en stund. Nästa år är det han som ska få gå på Lördagskul! (lek i gympasalen för de mindre) Hoppas att han har åldern inne för detta är hans grej! ;)

Linnéa gjorde sin dansuppvisning och var ganska pirrig. Det var många och tittade och hon var sjuk några gånger på raken, men hon fixade det galant. Pusatade ut i pappas knä efteråt.



Och hopp på mattan såklart.


Resten av dagen spenderades här hemma. Nu har det för sjutton regnat varje dag sedan innan vi åkte till Egypten. Är riktigt ledd på detta. Och längtar ut! Igår var jag så uttråkad och rastlös så jag visste inte vad jag skulle göra med mig själv. Som tur var kom Johan och Daniel över när det var som värst. Alltid roligt att höra lite grabb-snack.  De brukar tuffa till sig lite när de kommer ihop. ;-)

Sedan fixade jag en pizza till barnen och Linnéa hade kompis på övernattning och Robin var här en stund så det spelades UNO och lektes ett tag innan det var Robinsson på tv och efter det stupade vi alla i säng.

Godmorgon!

Har en mysig lördagmorgon. Jag ligger i sängen. Har varit uppe och kokat kaffe och tog med mig välling och datorn ner. :) Detta är kvalité! Ligga i sängen med kaffe, surfa, pussa på den vällingdrickande godingen intill som tittar på tv. (Nä det är inte Jocke. Han ligger ett snäpp bort med en kudde över huvudet!)

Vi hade en härlig kväll vi hade igår. Maten var underbar och efterätten med. Vi såg på idol tillsammans innan de åkte hem, ungarna somnade i vår säng och jag var inte vaken till kl 22 än gång.

Jag och Elias har blivit lite förkylda, men förutom lite snuva är vi pigga och glada.

Idag är det avslutning med gymnastikföreningen. Julavslutningen ser tjejerna fram emot hela året. Alice grupp ska vara troll och Linnéa ska göra en dansuppvisning. Så 11-13 är vi bänkade i gympasalen med medhavd fikakorg. :)

Vad ska ni göra idag?

Efterrätt; Fridas kladdkaka

Lyxig kladdkaka

100 g smör
100 g choklad

4 msk kakao
2 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker

Steg för steg

- Sätt ugnen på 160 grader

- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.

- Smält chokladen i ett vattenbad (jag smälter den i det varma smöret)

- Rör samman samtliga ingredienser.

- Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter.
Häll i smeten

- Gräddas i 24 min.

- Låt kakan stå några timmar innan servering

Till kakan ska jag ringla min hemgjorda saftsås som jag gjorde så här:

* 1 dl mormors hemlagade svartvinbärssaft
* 2 msk potatismjöl
* 2 dl vatten


Koka upp saften. Blanda mjölet i vattnet och häll under omrörning ner i kokande saft. Koka upp och det är klart.

Tänkte ringla den fint över tallriken och kakan tillsammans med en klick grädde.

Fisk och skaldjurssoppa a´la Korn

Här kommer den underbart goda soppan. Vi har snott receptet av våra goda vänner fam Korn.

200 gr lax
200 gr torsk


Skär fisken i kuber, salta och peppra och tillaga i ugnen i 15 min 125 grader. (detta kan du föbereda innan och bara lägga i soppan i efterhand. Så det är världens snabbaste soppa, mycket kan förberedas!)

2 dl vitt vin
5 dl grädde
5 dl creme fraiche
1 fiskbuljong
1 burk räkor i lag
1 burk kräftor i lag

Häll av räkor och kräftor och spar lagen. Koka upp lagen och de andra ingridienserna ovan.

2 morötter
1 bit färnkål
1 purjolök
1 broccoli
0,5 g saffran

Strimla grönsakerna fint.

I med de strimlade grönsakerna + saffran i soppan. Koka i ca 2 min. Sist men inte minst har du i fisken och skaldjuren.
Servera med ett gott bröd.

Middagsplaner

Ikväll ska vi äta världens godaste fisksoppa. Till efterrätt blir det härlig kladdkaka med en hemlagad "vinbärs-sfts-glaze" (påhittat namn) och grädde. Vi har bjudit hem mamma, pappa och svärfar. SÅ det blir nog en mysig fredagskväll.

Vi ni ha receptet på fisksoppan? Då kommer det i nästa inlägg.

Dörrkrans


Fick en granriskrans av mamma när vi var på Kärrstegen. Och idag piffade jag den med lite pynt. Blev riktigt fint tycker jag. Och nu pryder den dörren...

Igår sattes julgardinerna upp med och i fönstret står mina nya fynd från Ullared; de två röda tomteluvs-lamporna.


Var nere hos min kusin Linda på Sprudla och fick med mig en ny löpare, ett adventsljus (flickorna vill ha vid sitt frukostbord) och 6 st jättesöta småtomtar som fått flytta in under adventsljusstakarna i köket för att få lite julrött där bland allt det vita. (Jaja jag vet att tomtarna inte ska fram ännu, men detta gäng får tjuvstarta)

  

Veckomatsedel v 49

Innan jag tappar bort den lägger jag ut den här, så jag vet nästa vecka. ;)

V 49

Måndag: Kyckling, ris och currysås+broccoli
Tisdag: Fiskbullar, dillsås och potatis
Onsdag: Kassler/potatis och grönsaks-gratäng
Torsdag: Pasta Carbonara
Fredag: Hemlagad pizza
Lördag: Köttfärslimpa med ugnsbakade grönsaker, potatis, gräddsås och lingonsylt.
Söndag:  ?


Julemys

Skickade upp Jocke på vinden för att hämta ner alla julsaker. Och passade på att gå upp jag med för att leta leksaker. Jag har gått och tänkt på brio tågbana ett tag nu och till slut hittade jag den, och en massa andra grejjer! Tex en massa vinterskor från tjejerna som Elias kunde ha,  som jag trott varit borta. Men nu finns det byte ialla fall. ;)

Så hela denna dagen har gått åt till att ta fram adventsljusstakar, stjärnor till fönstrena, hängt upp julgardiner i ett fönster, dammat och piffat för julen.

Nyss kom min goa pappa med massor med amaryllis så jag fick välja och ta de jag ville ha. Tyckte att fyra fick räcka, så nu måste jag slänga en massa blommor/växter för att få plats med nya och stakarna.

Jag har hunnit med att slå ina alla julklappar med. Jag var ju på Ullared igår och handlade massor! Så jag är i stort sett färdig med julklapparna med. Gud vad den här julen blir bra! ;) I år ska jag ta tag i adventsfika med. Förrförra året bjöd jag nära och kära på adventsfika. Bakade pepparkakor, lussebullar och en massa gott julgodis och så fikade vi tillsammans. Då tänkte jag att det skulle bli en tradition. Men så kom ju kökrenoveringen förra året, men i år, då ska det bli av igen! Inte nu till första advent, men till andra hoppas jag!

Fick härlig julstämning när jag gick här och pysslade med min nya skiva på hög volym...

Några riktigt bra julsånger, men det var många jag hade hoppats skulle vara med, men men det är inte lätt att få allt. Får komplettera med fler.

Vad har ni gjort idag?

Fotbollslivet...

Det är ju inte alltid en dans på rosor om man säger så. Även om det för mesta dels har varit ett toppenliv, detta med fotbollen så har det sina baksidor med. Nu för tiden har man väl kanske lärt sigleva med det mer. Eller så är det för att man har mer i livet än fotbollen. Men på samma gång finns det mer att oroa sig för OM det inte löser sig med nya kontrakt osv.

Vi har ju inte så mycket att falla tillbaka på. Även om jag tror att det löser sig. Jag är optimist och tror att vi bra människor ;) som tycker om att jobba, är sociala osv kommer att hitta bra jobb. Men på samma gång undrar man såklart vad man ska göra. Och det hade varit skönt att kunna leva på fotbollen i några år till. Jag hoppas på det. Och det gör Joakim med. Om inte som spelare så kanske som tränare. Men han känner ju själv att kroppen håller i fler år och att han har mer att ge. Och det tyckte även en gammal kollega från Finlandstiden. Han ringde igår och ville ha oss till en stad i Finland, skriva tre års kontrakt med ev en karriär som tränare efteråt. Hm... Finland igen?

Blir nog att ha is i magen ett tag till. Min erfarenhet säger ju att inget med fotbollen händer nu. Det är lugnt fram till lite innan jul, sedan får man gå som på nålar över julen och sedan brukar det lösa sig en bit in i januari. Så vi ska ta det roligt, försöka ha ett par dagars semester tillsammans. Sedan åker Jocke till Skåne i nästa vecka för andra delen av tränarutbildningen. Så jag tar det luuuuuuuuuugnt.

Julmys

Idag tog jag fram gardinerna och strök dem. Hade nog inte tänkt att byta men tänkte testa och se om det såg bra ut. Nu när de är uppe och det är mörkt, ljus tända så känns det riktigt juligt och mysigt med de röda gardinerna. Julgardineri ett fönster ska upp och till helgen blir det fram med stjärnorna och stakarna. Ska bli härligt!

I år ska det bli världens bästa jul!

(försökte, men bilderna blir för ljusa med blixt eller för suddiga utan blixt)




Imorgon blir det ULLARED och julklappasjakt med Louise och alla andra människor som lär vara där.

Håll i er!

Här har ni en ny Frida.




Bilder från alla håll. Mycket mörka färger, av med alla längder fram och mycket uppklippt. Känns bra än så länge, få väl se hur det ser ut imorgon när lockarna vill fram. ;)

Make over

Imorgon är det dags för en renovering av mig. Jag har tid för klippning och färgning. Har som vanligt ingen aning om vad jag ska göra, men jag känner för en riktig förändring! Vi får väl se vad det kan bli.

Har ni något att komma med så gör det innan kl 11 imorgon, annars får jag läman över det i frisörens händer. ;)

Vaccinerad

Stod en timma i kö idag för att få sprutan. Gott att ha det gjort. Skickade ner Jocke efter jag varit där och då den värst rusningen var över. Han hade knappt fått vänta alls.

Jag har väldigt ont i armen, det värker som sjutton och det är svårt att röra den. Det verkar bli lite värre hela tide. Men så länge det bara är lite armvärk är jag nöjd. Jocke känner inget alls ännu. Men jag går ändå och retas och gottar mig åt hans tripp till Vårdcentralen då han står i kön och en SSK:a säger till honom: "Det är bara för dem under 40 idag."

Detta lär han få höra titt som tätt. ;)

Veckomatsedel v 48

Så bättre sent än aldrig!

Måndag: Grekiska pannbiffar med feta o örter, klyftpotatis, kall örtsås, mozzarella o-tomatsallad
Tisdag: Biff, brunsås, ris och kokta morötter
Onsdag: Korv och potatismos
Torsdag: Köttfärsås och pasta
Fredag: Goda fisksoppan med nybakat bröd
Lördag: Kyckling faijitas
Söndag: Fläskkorv på purjobädd, senapssås och potatis


Dagens middagstips

Idag blir det här hemma: Ört och fetaost-fyllda pannbiffar, klyftpotatisar med paprika, vitlök och örter, kall sås och mozzarella och tomatsallad.
Är hur sugen som helst och har förberett maten nu, men innan det är dags att äta ska jag hämta upp ett gäng tjejer från skolan, vaccinera mig och hem för mat.

Den där veckomatsedeln kommer!

Dagens middagstips

Blev jättesugen på gosa köttbullar, potatis, gräddsås och lingonsylt så det blir det här om en liten stund. Får bli tidig middag för i em ska vi åka till Jockes mamma och hälsa på. Då blir det fika kan jag tro! Kanske hinner slänga ihop någon kaka till det...

Borde börja göra veckomatsedel igen. Ska nog sätta mig ikväll och skriva lista. Då lägger jag upp den här.

Kärrestegens gård

Mamma och jag har varit en sväng på Kärrestegen nu på fm. Man kan gå där inne och bara titta och drömma hur länge som helst!

Fick med mig lite smått och gott hem. Dessa fina små hjärtanaskar som får stå i badrummet med lite små smycken i.

 

Och den här fick såklart följa med hem. Ska sättas upp ovanför sängen...



Sedan köpte jag en fin present till Angelas bäbis som skulle ha kommit för ett tag sedan. Men den kan jag ju inte visa. :)

Pannkaksfrukost

På söndagar är det ofta pannkaksfrukost här hos oss. Och det blir lite tradigt med samma gamla pannkakor (brukar iof variera med äpple i smeten eller tex lite grahansmjöl) så idag surfade jag runt och hittade en rolig sida. Pannkakor.se

Bestämde mig för det här receptet och de var supergoda, så dessa måste ni testa!



Amerikanska pannkakor, alternativ variant

Det här receptet är nog mer typsikt amerikanskt. Pannkakorna skall vara ännu mindre, och ännu tjockare, en centimeter tjocka är inget ovanligt. Smeten blir mycket fastare än i receptet ovan. Och helst skall de naturligvis serveras med lönnsirap.

Du behöver:

  • knappt 5 dl vetemjöl (nästan dubbelt så mycket som i receptet ovan!)
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk socker
  • drygt 2 dl mjölk (ta närmare 3 dl!)
  • 3 ägg
  • 50 g smör

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.

Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.

Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan -  det går bra ändå.

Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader.

Servera med lönnsirap, smör, eller vad du tycker passar bra.


 


Jul på slottet

Idag ska jag komma i julstämning!



Vi ska till Kobergs slott där det är julmässa. Ska bli så mysigt. Denna julen ska bli den bästa julen! Vår familj är komplett med tre små knattar och alla är stora nog att förstår det mysiga med julen. ;) Det ska pyntas (lagom mycket, är inte mycket för småtomtar) bakas julgodis/kakor, pepparkakshus och annat som hör julen till.

Idag blir en bra dag att komma i julstämning.

Och på onsdag blir det en tur till Ullared för lite julklapps-shopping. :)

Nyklippt

Så var det dags igen för en klippning. Elias hår växer som ogräs och jag har velat lite fram och tillbaks om han ska klippas eller ej. Men nu blev det gjort. Med lite kakor som muta så satt han stilla och fint.

En tuff frisyr med lite längre nacke och kort, lite tuppkam uppe i. :)



Och njöd bev han med. ;)


Tänk vad stora de blir så fort man klipper håret.

Fredagsmys

Igår var det verkligen fredagsmys här hemma. Trots att jag bara varit borta en vecka så har jag saknat fredagarna med familjen. Myset av att vara vara tillsammans, inte stress av något. Äta gott tillsammans och gosa framför tvn.

Igår, liksom många fredagar blev det tacos. Blir det när barnen får välja. Vi måste få lite fler tips till fredagsmys!

Alice gjorde så här med sin mat...


Elias han hade en salig blandning på sin tallrik; leverpastejmacka och jogurt till att börja med, sedan tillkom; majs, gurka och chips som han dippade i jogurt. Såg inte så gott ut, men han verkade gilla det. ;)


Jag och Linnéa skötte oss ialla fall vid matbordet. ;)


Sedan var det Idol men vi somnade såklart innan det var klart och såg inte vem som åkte ut. Får kolla upp det nu, så jag vet när tjejerna vaknar.

Utsikter

Vackan som gick bestod i mycket fina utsikter. Vi hade fina utsikter från hotellrummet jag och Jennie...

  
Här satt vi varje morgon och såg solen kommar upp över bergen.

Men frågan är om inte denna utsikten var den bästa?


Banankaka

Idag har jag ätit den godaste banankakan. Tycker att det kan vara svårt att hitta bra recept så detta lär sparas och göras många gånger. Barnen sa att det var den godaste kakan de ätit och jag, Louise och småkillarna mumsade ordentligt med. Den blir lite som en choklad/banankladdkaka så det var riktigt gott med en klick vaniljvisp till. Säkert gott med en kula vaniljglass med. 

Banankaka

Ingredienser
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer 
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat 

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass.


Underbara känsla

Det är inte klokt vad skönt det är att ha sin lilla Prins hos sig igen. Bara pussa på honom och lukta på honom hela tiden. Flickorna med förståss, men de kommer snart från skolan, så då ska de få de med. ;)

Elias var lite avvaktande de första minuterna i morse och tittade på mig och bara gosade med Laban tills vi kom upp och började prata om flygplan. DÅ släppte det och mamma fick så mycket kärlek.

Men hur kan det hända så mycket på en vecka? Han babblar mer än han gjorde när jag åkte. Flera ord i meningar, allt säger han och det är helt fantastiskt roligt att lyssna på denna kloka lilla kille.

Förmiddagen har gått åt till att bära och leka, tätt tätt intill varandra. Han vill ha mig nära och har hur mycket som helst att berätta om.
Vi åkte till ICA och köpte med lite fika sedan fick vi leka lite och fika med Louise o Mathias innan det böev dags för lunch och nu sover han. Jag hade tänkt att vila lite eftersom natten inte var direkt bra. Men det finns massor att läsa ikapp här med.

Tyvärr har jag inte sladden till kameran jag hade med till Sharm, men en lite glimt på en något brun Frida ska ni få. (blixten tar färgerna lite) Men om 2 dagar i detta vädret har snart den bruna huden ramlat av. :(



Köpte med ett roligt paktet till Elias med flygplan, helikopter och buss med en massa roliga tillbehör. Han leker massor med det...





Nu ska jag baka e banankaka för det var gott om bananer som inte hinns äta upp.

Sedan ska jag nog ta med barnen i eftermiddag till BVC för att Elias ska få vaccinet mot svinet. För oss vuxna var det slut och kommer först på måndag.

Hemma igen!

Hej vänner!

Ja klockan är precis över 05 och jag har inte sovit i natt. Varje halvtimma har jag tittat på klockan och hoppats att det ska vara morgon.
Vid 4.30 struntade jag i sängen och längtan efter en god hembryggd kopp kaffe lockade. När jag hällt på vatten såg jag att kaffet var slut. Hur kan man missa att handla kaffe när ens fru kommer kaffetörstig hem? ;) Nä ingen fara för det fanns neskaffe och det har funkat fint en vecka där i Sharm el sheik med.

Vi jar haft en helt fantastiskt vecka! Vädret har varit toppen; 30-34 grader och 27 i havet. En dag var det molningt, men det var på söndagen då vi gjorde en utflykt ut på havet och snorklade en hel dag.

Vi har haft en riktig viloresa. Lagt oss tidigt och upp ännu tidigare. Vaknat vid 6-tiden, druckit medhavt kaffe på balkongen och sedan ner till frukosten kl 7. Vid  7.30 har vi legat och solat på stranen.
Dagarna börjar mycket tidigare i Egypen och slutar tidigare med.

Vi har ätit massor. Väldigt bra mat har vi haft. Hotellet har varit toppen. Jag har aldrig varit på ett renare, fräshare ställe än Sharm el sheik. De städar och jobbar hela tiden. Poolpmrådet på vårt hotell var galet vacker.

Vi har skrattat och flamsat hela veckan, men också fått med djupa diskussioner om livet. Precis vad man vill ha med en tjejresa. Vi har pratat mycket om saknaden av barnen, men veckan har gått över förväntan bra och barnen har haft en toppenvecka med sina fina pappor.
Dock tog saknade över för mig lite mycket när det vartvå dagar kvar. Då drogs det åt hårt över bröstet och jag fick svårt att andas varje gång jag tänkte på dem och tårarna brände bakom ögonlocken många gånger. Men jag är så glad över att vi gjorde resan. Vi har minnen från livet. :) Och vilka underbara tjejer jag har haft med mig.

Ska visa er bilder sedan så klart.

Nu bara jag väntar på att få väcka barnen, men en timma till ska de få sova. Har legat mellan tjejerna i natt, så det är inte konstigt att jag inte sovit, men så mysigt att få gosa med dem. Tror de har vuxit en meter på denna veckan.

Resfeber

Usch nu är det en kvar kvar. Jag sov, eller slumrade mellan 1.30 och 3 och ändå sitter jag här pigg som en mört och skakar i händerna, bubblar i magen och känner mig skithungrig. Vi får åka förbi 7eleven för akffe och macka annars överlever jag inte till Landvetter.

Ååååååå vad gör jag?!! Saknar mina godingar redan. MEN jag ska ha rolig! :)

Nä dags att stänga väskan. Ses om drygt en vecka!

Egyptenväder

Tisdag

soligt

Natt: 24°C  Dag: 34°C

Lördag

behagligt mycket moln

Natt: 19°C  Dag: 28°C

Onsdag

mycket moln

Natt: 24°C  Dag: 34°C

Söndag

behagligt mest soligt

Natt: 19°C  Dag: 26°C

Torsdag

molnigt på morgonen

Natt: 25°C  Dag: 33°C

Måndag

strålande mest soligt

Natt: 19°C  Dag: 27°C

Fredag

behagligt soligt

Natt: 22°C  Dag: 30°C


Ett rba snitt på värmen, lite moln men vad gör det när det ligger på 34 grader? Vi lär inte frysa ialla fall.

Eller den här verkar rätt bra med, mer troligt med bara solar i Öknen. :)

  Tue 10 Wed 11 Thu 12 Fri 13 Sat 14 Sun 15 Mon 16 Tue 17
Tmax (°C) 32 32 32 29 28 27 26 26
Tmin (°C) 23 23 24 23 21 21 20 20
a.m. sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny
p.m. sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny
evening clear clear clear clear clear clear clear clear
Wind p.m. BFT: N 3-4 BFT: NE 3-4 BFT: NE 3-4 BFT: NE 4 BFT: NE 3-4 BFT: NE 3-4 BFT: NE 3-4 BFT: N 4
Bft N 3-4 NE 3-4 NE 3-4 NE 4 NE 3-4 NE 3-4 NE 3-4 N 4
Rain risk 5 % 5 % 5 % 5 % 5 % 5 % 5 % 5 %
  Sunshine hours 19 Sunshine hours 18 Sunshine hours 16 Sunshine hours 16 Sunshine hours 17 Sunshine hours 17 Sunshine hours 15 Sunshine hours 17
Sunshine hours (hrs) 9.8 9.2 8.1 8.1 8.6 8.6 7.5 8.6
UV index 6 6 6 6 6 6 6 6
Sunrise
Sunset 
06:00
16:52
06:01
16:52
06:02
16:51
06:02
16:51
06:03
16:50
06:04
16:50
06:05
16:49
06:05
16:49

Pack-lista

Ju nu börjar sängen förvandlas till ett slagfält av kläder och andra grejjer.

Taktiken är att lägga fram det som ska med så jag vet vad jag packar. Men varför är det så svårt att begränsa sig? Bättre för mycket än för lite är mitt packnings-motto.

Det som inte bör glömmas: (så jag kan läsa sedan)

Pass
Linsen/glasögon
smink
shampoo/balsam
rakhyvel
plånbok
telefon+laddare
Ipod
nattlinne
öronproppar (Jennie kanske snarkar ;-) )
böcker
kaffe
vattenkokare
skedar
muggar
(kläder så klart)
mediciner
sprit
handduk

listan får fyllas på under dagen.

Räknar pengar

Flickorna kom hem och såg att leksakskatalogen hade kommit. Å vad mycket de ville ha! Nu har de stängt dörren om sig och räknar pengar. De ska se hur mycket de har tillsammans, för det var visst något gemensamt de ville ha. Undrar vad de smider för planer?

Helt plötsligt har de börjat leka med dockor och sånt. Kotileiki sa vi på finska, det är väl hemlek direkt översatt. Sånt är visst roligt. De vill ha kaffebryggare, elvisp och sånt. Sånt de hade när de var små och som jag kastat för länge sedan i någon utrensning. Ska de lägga sina slantar på sånt nu? Iof har jag en plan på att göra ett storslaget kök till Elias när han blir av med bäbissäng och skötbord till våren någon gång. Så det kanske inte är så dumt ändå.

Hemlekar är nog en lek som återkommer i alla åldrar, med olika roller bara. 

Det är rätt mycket skillsmässor och elände i rollekarna nu mera. Och de har barnen varannan vecka osv hör man när de leker. ;)

Packa kanske?

Man kanske skulle går ner och börja lägga fram lite inför resan då kanske? Börja se vilka kläder som ska med. Vad ska man ha till stranden och vad ska man hitta på till kvällen?

Tänk vad skönt att bara packa för en person! Antagligen kommer det säkert bli en proppfull väska ändå. Men jag behöver inte tänka på blöjor, välling, mediciner (annat än immodium och alvedon) leksaker osv...

Men hur ska jag klara av att vara utan min bäbis i en vecka?

Igår hade jag spvmorgon och när jag kom upp vid 9-tiden fick jag så mycket kramar och kärlek för han hade saknat mig sååååååå. ;) Då började jag nästan gråta när jag tänkte på 8 dagar ifrån honom. Tjejerna är ju mycket större så där är det inte lika jobbigt, även om jag såklart kommer sakna dem med.

Men jag vet att det kommer bli toppenkul, så en vecka får man bara bita ihop och sakna och längta efter sina kära. Komma hem förhoppningsvis brun och utvilad med mycket roliga minnen i bagaget.

Nä, ner i tvättstugan och sätt igång med packningen!

Äppelpaj

Jakten på den ultimata äppelpajen fortsätter här hemma idag. Och banne mig om den inte kom rikrigt riktigt nära idag!

Jag följer ju sällan recept på dessertpajer, för det är så roligt att ta lite vad man vill. Hitta på egna recept. Nackdelen är att man aldrig vet hur mycket av ingridienserna man tagit om någon frågar. Men här är det ialla fall, ganska exakt. :)

Fridas äppelpaj

3 stora äpple
150 g margarin/smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl socker
½ dl sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Blanda ihop allt med händerna, den blir lite kladdigare än en vanlig smulpaj så du får klicka ut den över de klyftade äpplebitarna i pajformen.

Grädda i 25-30 min till den har fått en gyllene färg och en lite knaprig yta. 200 grader.

Ät med vanligsås!

Underbart god, lite knäckig paj.

När man tror att det är lugnt

En vecka efter Linnéa var dålig blir Elias risig i magen. Började med att vara lite lös i går men eftersom han har haft motsatt problem hela veckan var det nästa bara bra. Men nu på morgonen rinnger det rätt igenom, så det är väl att anta att han fått någon magskit han med. Men varför så långt efteråt?!

Och jag då? Jag ska ju ut och resa om knappt två dagar!! Hur ska det gå, ska jag få det med?

Usch känner mig rätt ledsen nu faktiskt, orolig och arg.

Fina Åbo

Fick lite tankar tillbaka på vår tid i Finland ikväll till "Ensam mamma söker" när Helena dumpar Michelle gör hon det precis där vi bodde. Bara på andra sida hade vi vår fina lägenhet på Allinkatu. Under oss bodde Linn, Rikard och lilla bäbis Sebastian.

Det var en helt underbar stad. På somrarna när alla resturangbåtar låg ut med Aura Å, härliga Saluhallen och alla mysiga butiker.

Här har ni Aura Å...


Fars dag

Ja det ska ju såklart (!) firas här hos Jensen.
Jag står och steker en väldans massa pannkakor. Vi har förberett ett litet paket och tjejerna har pysslat ihop lite överraskningar till pappan som får lite sovmorgon.

Blev full i skratt igår när jag läste Bohusläningen och det var 5 helsidor med bilder på pappor som ska firas. Mycket lustigt tänkte jag för hur många mammor är i tidningen på Mors dag?

Tycker att mammor ska uppvaktas bättre, för vilket jobb vi gör! Ja det gör många pappor med, men oftast är det väl vi som sköter marservicen och ser till att saker blir gjorda och koms ihåg. Gympapåsar som ska packas, matsäckar som ska göras, tider som ska passas, aktiviteter som ska köras till och hämtas vid. osv... Listan kan göras lång.

Detta är det jag har kommit på att jag kan behöva skriva ner inför min vecka borta.



Idag är vi bortbjudna på middag kl 16. Jocke ska träna Linnéas fotbollslag på fm och annars är det rätt lugnt.

Ni då, vad gör ni?

shoppingsugen

Ja det blir jag verkligen när jag ser hur mycket fint som finns på Lindex nu. Å tänk om man kunde shoppa obehindrat... Då hade lätt detta kunnat åkt med hem. Dessa byxor...
Och man kan matcha med en massa snyggt.  Kolla här...



Lindex Shop Online - Byxa

Lindex Shop Online - ToppLindex Shop Online - Linne 

Eller en mer till vardags, som den här:
Lindex Shop Online - TröjaLindex Shop Online - Örhängen
Ja där finns mycket fint nu.

gott gottigott gott

Lördag, semester ja livet är gott idag. Fotbollen är över för i år. Eller ja matcherna, sedan börjar resten men NU är det semester. Vi njuter av livet och idag var början  av några goda veckor.

Middag; älgfärsbiffar, solskensmos och kantarellsås hos mamma och pappa med mina bröder och deras sambos. Vilka fina tjejer vi har fått i familjen. Älskar de båda. :)

Sedan hem och barnen äter lite lördagsgodis. Elias är stor kille och ska ha skål med godis han med. Lite choklad i en skål och en klubba. En mycket nöjd kille som satt stilla och fint i soffan med sina systrar.

Sedan blev det räkor, aiioli och rosevin med mannen. Linnéa börjar uppskatta räkor med och Alice åt macka. Men så värdefullt och skönt att kunna sitta och bara ha det gott och prata.

Flickorna la sig i vår säng för att se Körslaget medan jag och Jocke bubblade och pratade hur länge som helst. När vi kom ner sov flickorna gott i vår säng.
Jag har letat och grävt i ögat efter en lins som redan var ute. nackdelen med vinet kanske? ;) Man tycker att man borde märka om den är ute eller ej, men lite suddigt är det ändå. det krävdes både jag och Jocke för att konstatera att där är nog ingen lins i ögat. (jag försökte få ur den i badet men trodde inte att det gick)

Nu är det lite datatid sedan läggdags. Vad gör ni kväll mina goa?

Alla tre

Jag har tänkt länge att jag ska lyckas få alla tre på bild och banne mig, idag gick det!



Ja han har tofsar. Säkert fyra stycken har Alice satt upp. Så är det att vara liten ensam kille med storasystrar. ;)



Han är en riktig liten snatterpelle. Han säger det mesta nu och kopplar ihop 2-3 ord. Helt underbar, fantastisk tid nu!

Lördag

Hejsan hoppsan!

Idag har det varit dåligt på bloggfronten.

Har varit hos ma o pa på middag. Firade pappa idag för imorgon ska vi på middag till Jockes farbror.

Jag har hjälp Lisa med ny bloggdesign. Fint blev det tycker jag.

Nu ska lill-prinsen läggas sedan ska vi äta räkor med goda tillbehör och vin framför tvn. Gissar att tjejerna vill se körslaget, men man kanske kan få dem att lägga sig i vår säng och se det. Jag har inget intresse för det. Är det något annat bra på tv kanske?


Blond

Ja jag må vara blond, men idag slog jag rekord i pinsamhet.

Elias ville ha termometern idag när vi skulle byta blöja. Han tycker det är kul med pipet i örat. Men den funkade inte. Så jag bytte batteri. Funkade inte då heller. Jäkla Ikea-batteri, tänkte jag och testade med andra. Nä inget hände. Tog ut dem igen och tittade. Jo de satt rätt. (jag kollade verkligen)

Så eftersom jag varit duktig och sparat både kvitto och garanti åkte jag ner till affären och sa att den inte funkade, jag har bytt batteri flera gånger och han ska undersöka saken under dagen och ring när han vet vad felet är.

Det tar två minuter så ringer han:

-Jag har fixat den åt dig nu Frida. Vet du vad som var fel?
-Näääääääe?
-Du har satt batterierna på fel håll.

Vad fan, jag kollade ju! Det var bara att skämmas och hämta den. Till råga på allt klappar han mig på axeln och säger:
-Tjejer ska inte hålla på med sånt här.

Jag tycker ändå, det allra flesta dagarna att jag inte är så dum, men idag får jag slå på mig själv lite. Och egentligen ska man hålla tyst om sånt. Men mina vänner, jag bjuder er på den.

Har du något pinsamt att berätta som kan lätta mig lite? Snälla?

Ovisshetens och kärlekens tid

Ja så var det klart för den här säsongen. Qviding åkte ur Superettan. Sån jävla skit. Jag trodde jag skulle få en infarkt igår på matchen. Jag har en tendens att leva mig väldigt in i matchen. Så det blev mycket gap och hoppande på läktaren för satan i gatan vad det var spännande!

Tyvärr var det mycket som inte funkade:
1. Dommaren var katastrof (faktiskt!) och missade en solklar straff när Brage tar en hands i straddområdet. Jocke blev vansinnig och jag var orolig för vad han skulle göra med den solbrände domaren (som stog så han såg det) och eftersom han fått ett gult innan fick han tänka sig för. Men han var galen i det läget och domarens kommentar var: "Det var inte meningen." Säkert....
Linjeman vinkade och alla var helt galna!

2. Hade han dömt rättvist hade det sett helt annrlunda ut, det är jag säker på. För det var Qvidings match. Så många bra anfall och chanser, men de kan inte få in bollen. Och det är ju det som räknas i fotboll.
Brages mål kom på en hörna och fanns inget att göra åt det. Bara att gratulera.

3. Hade de gjort som de skulle och sparkat rätt tränare när det begav sig hade det sett helt annorlunda ut idag. Qviding är ett lag som ska spela fotboll i Superettan. Men det har varit kaos i ledarfrågan och spelarna har inget förtroende för sin ledare och han byter laguppställning hela tiden. Då blir det så.

Så.. this was it!

Vad ska hända i Jensenfamiljen nu?

(och där försvann en massa text bort bara. Som jag inte orkar skriva igen, då den frågan får hänga i luften. )

Men efter några år med erfarenhet har jag lärt mig att det brukar lösa sig. Man ska bara ha is i magen. Och jag är ju känd för att vara cooooooooooool. ;)

Ialla fall var Jocke skeeeeeeetabra igår. Ja jag vet att jag är partisk, men han är bra. Han har mycket lvar att ge. Inte idag, för idag har han nog inget att ge alls. Han fick gå av, eller krypa av planen, i slutet på andra halvlek igår. Lårkakor på båda låren och blev sydd i huvudet. Så det var en man, en svag man jag fick med mig hem igår.

Dessutom var han arg, ledsen och grymt upprörd. Men trots det, världens finaste mest omtänksamma man. Och jag älskar honom så det gör ont i hjärtat. Och idag är det 13 år sedan vi träffades. Det ni!
Hade han varit hemma hade han fått en stor puss nu, men han åkte med sin vän till Tyskland igår kväll efter matchen för det hade han lovat. Trots att han varken kan sitta, gå eller stå. Men svika någon skulle han aldrig göra.


Skvaller på Hälle

*pssssssssssst*

Det händer grejjer på Hälle, eller upper east side som Ida kalla det. Mycket sjukdommar är väl den stora snackisen denna veckan.

* Har Smultronstigen drabbats av Svininfluensan, härjar magsjukan fortfarande på Tranbärsvägen, eller har den spridit sig bort mot Blåbärsvägen och kanske ända förbi ko/hästhagarna bort till Safteröd?

* Vem är det som inte kan komma i kläderna längre?

* Vem är det snarkande fotbollsproffset på min soffa?



Enigt ryktet har det som misstänkts vara svininfluensan här på Hälle bekräftats negativt. *pust*
Det var den vanliga influensan men många knattar har åkt på febern och andra symtom som hosta och rossel, även den minsta lilla tjejen på området ligger visst nerbäddad med feber. Vi håller alla tummar att det går fort över!

Magsjukan har lämnat Tranbästvägen, tack o lov! Och var en mild variant med endast en kräkning och två dagar med rutten mage för älsta dottern. Vi andra har klarat oss och mamman i huset har gått loss som en galning med både handspriten och ytdecinficerin, hela gatan luktar sprit. Vi vågar väl nästan andas ut. Men säger det lite tyst. Just i case.
Däremot fick jag ett sms om att magsjuka nått Blåbärsvägen ett par gator bort och jag rannsakade vår senaste vecka, men kom fram till att vi inte kan ha smittat ner personen i fråga. *gulp* För vi sågs senast i fredag, två dagar innan och där bröt det ut igår.
Och förbi kossor och hästar, hela vägen ut på landet ryktas det om en rutten liten mage för den stackars Ludde. Vi hoppas att det inte är något mer än så, för hans mamma kan inte heller få magsjuka nu.

Idag var det också dags för sångstund nere i församlingshemmet. Och undrar om inte Louise på Smultronstigen börjar tjocka på sig. Bara om magen så klart! Idag var honiklädd MAMA-kläder och det börjar allt synas när man väljer att framhäva den. Wow, nu börjar det bli verkligt!
Och undrar om vi inte umågs lite för tätt, för det verkar även smitta av sig på en annan. Magen degar sig och har antagit en annan form den sista tiden. Hm.. efter Egypten får det bli hårdkörning. Eller en avgiftning på sötsaker för den här mamman. Hur ska det gå??! Juletider närmar sig. Tänk vad mycket gott jag ska koka ihop och vad mycket gott mans ka baka. Ja, men det får bli ändring, jag kan inte följa med i Louise viktuppgång under de kommande månaderna! ;)
En annans som såg rätt proppmätt ut idag var vår goda vän Angela. Hon och Teo följde med till sången för hon är så vansinnigt uttråkad så tom. lite Hallelulejah-sånger lockade! Eller var det den utlovade fikastunden efter som lockade mest? Så kan det ha varit. Men det var skoj att ha med dem. Hennes mage är ialla fall rätt klar nu och bebisen ska beräknas komma den 11 nov. Men hon har fått absolut föda-förbud till dess att vi är hemma igen. Och vem vågar trotsa Louises order i det läget?! Håll igen Angela! ;)

Så på "vem är det som inte kommer i kläderna längre" var vi rätt många. Det ryktas (från henne själv alltså) att även frun på Skafteröd har lite svårt med kläderna. I det fallet beror det nog på att hon varit duktig och sutat röka. (herre, själv var det 2 år 7 mån sedan man la av med skiten) Men det blir ett gott, tjockt gäng som ligger och päser nere i Sharm el Sheik om en vecka. Snygg-Jennie, får ligga lite längre bort. ;) Kanske vi kan placera ut henne med ryskorna? De brukar vara snygga i kroppen.

Och den snarkande fotbollspelaren i soffan var väl inte en svår gissning heller?


Så här ser uppladdning på hög nivå ut!
Ikväll gäller det. Vinna eller försvinna. Jag hoppas att alla som kan kommer och hejjar ikväll på Valhalla IP kl 19.

Dagens middagstips

Ja det var frågan... Jag har ingen riktig lust idag, men efter att ha rotat i frysen så föll valet på något som är lätt att tina och snabbt att laga.

Det blir en god köttfärsås och spagetti idag! Och antagligen en god grillar Qvidingburgare senare ikväll.

Vad ska ni äta? Tycker gott att ni kan dela med er av lite tips till mig med. :)

Igår fick jag göra en favorit i repris. En rätt jag hittade på i förra vecka och som min man älskade. Inte ovanligt att han älskar mat för det gör han. ialla fall min. ;)

Men en varian på carbonara.

Fridas snabba pasta

Koka bandpasta.

Stek (1-2 pkt beroende på personer)bacon i småbitar, knaprigt tillsammans med hackad vitlök, 1-2 klyftor. Släng på en klick 2-3 msk örtost, funkar nog toppen med vilken färskost/mögelost som helst. Och en burk cremfraiche, lite köttbuljong, 1 tsk socker och lite peppar. En skväll mjölk om det blir för tjockt. När det smakar bra, häller du i pastan i såsen och låt dra i ngn minut. Gott som bara den!

Dagens outfit

Ja, man kanske skulle mli en modebloggare? Fast jag tror inte att det är någon som skulle vara intresserad av vad en hemmamamma drar på sig om dagarna. ;)

Här är min dagens och de andra får ni på köpet, för de är så snygga.



Flanellklänning H&M, svarta leggings Lindex, ullstrumpor H&M, accessoarer Alice J.

Mamma och Elias bjuder på en dagens outfit med, vare sig de vill eller ej. Mamma kom i morse och hade sin nya snygga kjol på sig.


Elias: svarta slimfit jeans Kappahl, tröja Resteröds och väst H&M.
Mormor: Kjol Desigual, Övrigt ingen aning. ;)



Bloggande på begäran!

Jag har fått en begärna om att blogga idag och detta är vad det skulle handla om:

* Dagens middagstips
* Dagens outfit
* Dagens bild
* Läget på Hälle
* Resfeber


Ida verkar vara lite uttråkad och vill ha bloggläsning, så jag ska skärpa mig och uppfylla hennes önskningar idag!

Är det något mer ni önskar läsa om så passa på nu medan jag tar emot önskningar. ;)

Hand made by Alice

Kom ihåg att ni var först!

Här kommer en kollektion finfina handgjorda armband. Idag har de massproducerats. Till mig, pappa, Linnéa, Lisa, Louise, hennes tre fröknar och det lär säkert bli några fler under dagen. :)



Hon har sin verkstad på kökbordet, där sitter hon uppe på bordet och skapar.

Hand made by Alice

Kom ihåg att ni var först!

Här kommer en kollektion finfina handgjorda armband. Idag har de massproducerats. Till mig, pappa, Linnéa, Lisa, Louise, hennes tre fröknar och det lär säkert bli några fler under dagen. :)



Hon har sin verkstad på kökbordet, där sitter hon uppe på bordet och skapar.

Magsjuka och olycka

Ja det måste det vara. Linnéa kräktes en gång igår kväll efter hon hade somnat. Typiskt att man är ensam då. Men hon är så stor och duktig, så in med henne i duschen sedan skurade jag hela rummet. Väckte Alice och fick in henne i mitt rum. Duschade mig själv och spritade överallt.

Linnéa somnade om, men jag har knappt fått en blund i ögonen. Lyssnat efter alla små ljud. Är ju livrädd att Elias ska få det så där har jag varit och kollat många gånger i natt.

Resten av natten var lugn, men Linnéa har varit riktigt dålig i magen och sprungit på toa mycket. Men annars vid gott humör och mår inte dåligt. Äter och dricker och sitter isolerad på sitt rum. Henne går det ingen nöd på för hon ser på film, tv, pysslar, får mat och dryck nerskickad. Det är värre för Alice.

Henne håller jag hemma just in case. Tänk om hon skulle vara smittad och få magsjuka i skolan! Nä, hon får vara hemma. Och hon är ju också isolerad. Från Linnéa vilket är jobbigt. Hon vill vara där nere.

Imorse hände en olycka här hemma som skrämde skiten ur mig. Elias håller på att klättra i soffan och på armstöden osv. Men han har bra koll på det och brukar vara försiktig. Men så ställer han sig upp i soffan vänd mot mig och säger:  HOPPA! Och så hoppade han högt i soffan och får lite framvikt och flyger över ryggstödet, dyker rätt ner i golvet på pannan och slår över så han hamnar på rygg. Det ser ut som om han bryter nacken åt fel håll och jag bara skriker: Joooooooooooooooocke! Vet inte om jag vågar ta honom, livrädd att han HAR brutit nacken, men han skriker, Jocke rusar upp och jag tar honom och håller honom fast och hårt.

Han rör sig och gråter, men en ganska dämpad gråt, vilket skrämmer mig. Men efter mycket gos, och undersökningar av hela han märker vi att han klarat sig bra, men får ett rejält blåmärke i pannan. Lille gossen.

Tur att de är så tåliga och mjuka i kroppen.

Sedan dess har jag och Elias åkt till apoteket och handlat.


ytdesinfektionsmedel, vätskeersättning för både barn och vuxna (kan vara bra att ha med till Egypten med) och imodium för resan.

Sedan blev det stopp på Konsum och handlade en massa Proviva och mat till lunchen. Idag blev det Jockes favorit: Köttkorv påpurjolök med senap- och ströbrödstäcke, kokt potatis och senapssås. Gott blev det.

Fan, j-kla skit

Har följt matchen på webb-tv med hög spänning. Här har hoppats, tjoats och buat om och om igen. Brage gjorde 1-0, sedan fick Qviding en man utvisad och det kändes kört, men så kvitterar dem!!

Jocke är så grymt bra och lugn och rutinerad så jag förbereder ett långt hyllningstal till min man, men i 93:e min får han en spelade med bollen på kanten och istället för att armbåga ut honom rätt upp i läktaren, kommer han förbi på något sätt. (varför love?!!) Och nästa Qvidingman får inte stopp på honom och Bragen sätter en snygg boll rätt i mål! Sedan är matchen över.

Skiiiiiiiiiiiiiiiiiit

Nu är det att ladda om, nya tag på torsdag. De fick iallafall ett mål på bortaplan, det är oerhört viktigt. Och vinna hade de behövt att göra även vid 1-1. Så nu jäklar! Och lyckas de inte då, då ska de inte vara i superettan. Och då finns det en lysande mittback, i sina bästa år till salu. ;)

Mer tankar om vaccinet...

Ja hade det bara varit mig det handlade om hade jag inte tvekat att ta vaccinet. MEN jag tänker på tjejerna; tänk om det kommer fram att de senare kanske blir sterila eller någon annan hemsk biverkning som man hör snurra runt. Och varför är det olika rek. i olika länder?! Varför ska gravida ta det här i Sverige och I Tyskland inte? Och är det bara bullshit man hör om att det kan leda till skador senare i livet?

Och om man tar vaccinet, är man ändå inte säker från att få det va? Och nästa år, ska man vaccinera sig och barnen igen då? För det är väl inget långvarit skydd? För vanlig influensavaccin kommer ju varje år. Hur är det?

Jag blir inte klok. Tar man det lär man väl få ångra sig och blir barnen sjuka så kan det ju bli som en vanlig influensa eller så blir det jättesjuka och då lär man verkligen ångra sig om man inte har vaccinerat dem.

Fortsätt kom med tankar och synpunkter, snälla!


Kommentarer som värmer

Vill bara att ni ska veta att det är toppen när ni kommenterar inläggen. Det värmer lite gott i höstmörkret när man ser att ni läser, tar en minut och skriver en rad i kommentarerna.

Idag var det riktigt värmande och stärkande att läsa en kommentar från en gammal vän under reseinlägget. Anna-Maria, tack!
Jag ska abslout njuta av semestern. Det svåra är nog att själv se att man faktiskt är värd det. Att lämna kvar knattarna i hösten. Men det är välbehlvt att få liten paus nu känner jag. Även om det smärtar lite eftersom man vet att de också hade velat åka. Men, men jag ska tänka på MIG, ladda mina batterier och komma hem som en pigg, glad och utvilad mamma. Sedan kan man ju hoppas på en extraslant från någonstans så man kan resa med familjen nästa år. Vi drömmer om Thailand.... Tänk vad skön att sitta i sanden och se tre lintottar leka, bada och snorkla där.

Ååååååå jag vill!

Ensamt och svininfluensa

Den här helgen har verkligen känt lång. Vet inte riktigt varför, men det har varit ensamt och långtråkigt, även om vi har haft att göra. Men Joakim åkte tidigt i lördags morse och kommer hem sent i natt. Det blir ensamt och tomt.

De spelar sin första kvalmatch idag kl 15 och det är den viktigaste matchen på hela säsongen. Nu gäller det!

Idag hade jag tänkt att åka in till stan för min pappa med flera anordnar fågel-SM/utställning så det hade varit fint att visa lite intresse för han har slitit för detta hela året. Hans (någon sort) fåglar vann första pris med. :)

Men i morse var Linnéa dålig i magen. Diarré ett par gånger sedan dess inget mer. Men eftersom jag är så fruktansvärt nojjig för magsjuka började jag med må illa och känna efter. Nu har det också släppt och inget har hänt så kanske man skulle åka i alla fall. Avvaktar någon timma till. Det får inte bli magsjuka för det bli för stressigt inpå resan.

På tal om sjukdommar; hur gör ni med vaccinet för svininfluensan?
Tar ni det själva och ger barnen?

Jag velar och velar. Och hade bestämt mig för att de ska få. Elias är för liten. Men så ville inte Jocke alls att de skulle få, eftersom man inte vet om det ger några biverkningar senare. Men nu har han nog ändrat sig och tycker att de ska få det ialla fall. Jag vill att vi ska vara överens och eftersom jag vacklar hade det varit skönt med lite fler synpunkter. SÅ vad tycker ni??

RSS 2.0