Pannkaksfrukost

På söndagar är det ofta pannkaksfrukost här hos oss. Och det blir lite tradigt med samma gamla pannkakor (brukar iof variera med äpple i smeten eller tex lite grahansmjöl) så idag surfade jag runt och hittade en rolig sida. Pannkakor.se

Bestämde mig för det här receptet och de var supergoda, så dessa måste ni testa!



Amerikanska pannkakor, alternativ variant

Det här receptet är nog mer typsikt amerikanskt. Pannkakorna skall vara ännu mindre, och ännu tjockare, en centimeter tjocka är inget ovanligt. Smeten blir mycket fastare än i receptet ovan. Och helst skall de naturligvis serveras med lönnsirap.

Du behöver:

  • knappt 5 dl vetemjöl (nästan dubbelt så mycket som i receptet ovan!)
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk socker
  • drygt 2 dl mjölk (ta närmare 3 dl!)
  • 3 ägg
  • 50 g smör

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.

Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.

Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan -  det går bra ändå.

Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader.

Servera med lönnsirap, smör, eller vad du tycker passar bra.


 


Kommentarer
Postat av: Ida

Gotti gotti!! Här blev det oxå pannkakor! Mums!! Har alltid velat testa sådana du gjort idag! Men blir ju aldrig av :)

2009-11-22 @ 10:26:09
URL: http://Www.idathylen.wordpress.com
Postat av: Malin svägerska

Hej på er! Välkommen hem du bruna fina (hemska, hihi) människa. Till detta vanliga svenska väder.:) Detta recept eller liknande har Andreas gjort i hemkunskapen, supergott! Ses någon dag? Kramar från Tvåkronorsvägen

2009-11-22 @ 10:28:13
Postat av: Frida Jensen

Ida: Jag gillade detta recept för det var bara vanliga ingridienser som man alltid har hemma. Annars brukar det vara fil och annat som ska vara i. Super!



Malin: Ses gärna! Kan ju oftast när som. Alice vill gärna leka med Ella. :)

2009-11-22 @ 12:23:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0