Valborg

Titta på Magnolian så fint den börjar blomma nu.


Vi promenarade ner till dagis först där vi lämnade av Alice sedan gick vi andra till sångstunden. Jag tog Elias i bärselen på ryggen idag, han gillar det! Jag tycker att den är kanon med. Så skönt att bära honom där istället för att putta vagnen upp för alla backar. Och så somnade han där bak på hemvägen så han sov där medan jag hängde ut en tvätt. Men när jag försökte lägga över honom i vagnen så vaknade han. Men en kort lur blev det och nu sover han i vagnen trots att de sågar motorsåg och hamrar för fullt nedanför hos grannen. Och några ungar hoppar studsmatta och låter otroligt.
Fantastiskt att han somnar.

När Jocke kommer hem ska jag och Lollo handla lite gott att äta så ska vi ha en mysig mamma/barn-middag i em på altanen. Sedan ska jag ut på galej i kväll! Först till Ida och david på lite förkalas och sedan till Turisten (resturang/bar).

Mååååååååååål!

Japp han gjorde det visst igen. Blir han nya skyttekungen i superettan? ;-)

"0-1 JOAKIIIIIIIIM JEEENSEEENN!!!

Jensen drar en frisparkskanon i krysset!!!! HELT OTROLIGT SNYGGT! "


Ska bl kul att höra matchrapport av honom, för det jag läser så har han verkat riktigt bra idag. Jäkligt tråkigt att han inte fick vinna den matchen när han gör mål. Det slutade 1-1.

Nu Greys.

Syskonbus

De är påhittiga de små....



Och lite pussar...




Solen skiner och jag hoppas att den fortsätter så. Behöver ha lite mer färg i ansiktet och idag vill jag vara ute hela dagen.
Vad ska ni göra?

Festdags?

Till något helt annat så blev jag och Lollo lite sugna på att hitta på något på fredag. Alla ska väl kalasa på torsdag eftersom det är valborg, men då kan inte vi. Är det någon mer som är sugen på att göra något på fredag? Vi är öppna för förslag. Man kanske skulle ha en tjejkväll? Gå ut i Lje/Uddevalla/Göteborg?

Om det är fint väder är det ju mysigt att åka till GBG kanske? hmmmmm...

Ingen god morgon


Idag har det inte startat bra. Elias vaknade vid kl 23 sedan vid 2-tiden då fick han välling och smnade om till kl 4 då hade blöjan läckt lite. Bytte blöja i sängen och trodde han skulle somna, men nä, han ställer sig och och gapar. Försöker somna honom, tar honom till min säng där han bara rullar runt, pratar och har sig. Blir arg och lägger honom i sin säng igen och så har det hållt på tills det var dags att gå upp lite innan kl 7. FAN idag blir det inte roligt.

Nu blrjar han bli trött. Innan frukost och allt så det är bara att hina i sig kaffe och laga frukost till de två som är hemma.

Jocke åker till Norrköping idag och spelar match, så vi andra har inga planer vilket känns helt ok idag.

Ny frisyr

Har varit nere på inspiration och började prata med Milla (frisören) om lugg och så säger hon:

- Jag kan klippa dig nu om du vill.

I de lägena är jag aldrig svår. Jag gör ofta sånt oigenomtänkt. Men lugg växer så fort och vill jag inte ha den sättern man snart bort den. Ska beställa tid hos henne för en färgning med, för jag är inte alls nöjd med detta superljusa hår. Trivs inte. Men idag har vi köpt vårrumsgips för 4000 kr, så jag har lite svårt att rättfärdiga en färgning just nu. Men snart.

Här är jag i en blå variant.


Dippar fingrarna

Lite jobbigt när man sitter och äter chips och dip framför datorn och man läser och försöker äta samtidigt. Då blir det lätt att man stoppar händerna i dipskålen istället för i chipsskålen först.

Jobbigt.

Det byggs

Ja byggande på gång lite här och där i vårt hus.

Här byggs det med klossar.....


Och idag isolerar Jensen Sr....


Nu ska han däremot snart åka till träningen så mycket mer blir det nog inte gjort idag. Jag har fått farfar att vara barnvakt en stund i kväll med så jag kan åka ner på inspirationskvällen ikväll. Linns hudvård, Milla (frisör) och Optikern har sin årliga inspiration och det vill jag gärna vara med på. Är lite sugen på att klippa lugg, ska fundera på det. Och så behöver jag mer foundation från ID. Absolut den bästa jag har använt! Och bara naturligt. Kanoners!

Vitsippor och småkillar

Visst är det nästan den bästa tiden nu? Ialla fall dessa dagar då det nästan är sommarvärme, fast det är grönt och vackert och friskt i luften.



Kolla in småkillarna. Elias satt ju knapp still, men sån är ju han.


Nu har Jocke tänt grillen, fick låna ihop lite grillkol av Johan, deras begagnade. Men det ska nog räcka till vår fläskfile som gottar sig i marinad nu. Gratäng i ugnen och nu ska jag göra en sallad. Är vrålhungrig! Kan bero på att jag har varit väldigt flitig i dag; först morgonrundan, sedan en promenad med Louise och pojkarna och så blev det till att testa bärselen som jag inte använt på en evighet. Satte Elias på ryggen och på med löparskorna och rask promenad ner till skolan för att hämta Nea och sedan vidare till dagis för att hämta Alice.

Så det ska väl smaka med mat.

Tisdag

Steg: 5873
km: 4,2


Nu är det dags för en dusch! Har tagit en rask promenad och sedan kört Alice till dagis så nu är det dags att fixa mig iordning så jag kan lämna kaoset när Elias vaknar. Ska till lollo på en kaffe, sedan blir det utelek innan hemgång.

(Har du varit ute och gått idag Linn?)

Ska försöka ta lite kort idag.

Hurtbulle

Nu sitter jag med två smörgåsar och en kopp kaffe. Har varit ute och motionerat. Idag fick jag gå ensam så då passade jag på att känna på löpsteget. Det kändes otroligt spänstigt och piggt, ialla fall några meter! Så jag gick och sprang om vartannat. Blev ju inte världnes längsta sträcka, men det tog nog desto mer. Det blir ju annorlunda känner man när man springer lite.

steg: 3910
km: 2,8

Nu ska jag fixa iordning Alice för några timmar på dagis, Elias ska läggas i vagnen på balkongen och sedan ska jag hoppa in i duschen.

Idag blir det ute så mycket som möjligt, det är helt underbart ute.

Vad ska du göra?

Mörker

Sitter i soffan med datorn i knät, den värmer så gott. Jag är så trött så jag är frusen. Gäspar som en galning och nu börjar det blir riktigt mörkt, men jag orkar inte resa mig och tända några lampor ens! Får sitta här i mörkret tills min ömmande kropp orkar gå och lägga sig. Det blir nog ganska snart, ingen ide att hålla på och kämpa emot.

Imorgon ska jag börja med en promenad, har saknat det nu när vi inte har kunnat gå på några dagar. Igår var jag tom sugen på att jogga. Tror nog inte att jag hade gjort det (eller orkat) även om jag hade kunnat, men det kändes så. Man kanske skulle göra ett försök någon dag.

Jocke förlorade matchen så nu är de ute ur cupen, men han hade gjort målet idag så då var det ju extra tråkigt med en förlust.  Men bollen är rund och alla hade inte en bra dag i dag tydligen.

Har suttit och kollat smhi för morgondagens prognos och det ser rätt lovande ut, ganska varmt med både lite sol och moln. Det får bli lekplatsen på fm, med lite fika kanske. Kommer du med? ;-)

Ska försöka fota lite imorgon för nu var det det ett tag sedan ni fick lite bilder eller vad säger ni? Är det inte roligare med lite bilder ibland?

Hej raring!

Allt bra?

Har haft en mysig förmiddag som startade rätt tidigt, innan kl 6 men E har sovit gott i natt med. Bara vaken en gång. Man är inte kräsen. ;)

Sedan stekte jag en massa pannkakor till frukost. Det är så gott på helgen att göra något annat än tråkig macka. Sedan var det ju golf-premiär idag och tjejerna tyckte att det var jätteroligt! Jag och Elias var med en stund, men gick upp till mamma och fikade med Nicke, Brynja, Pter, Theo och mina föräldrar.

Men de hade slagit långa bollar och puttat och de hade varit riktigt duktiga på det med. Bolltalanger så klart!

Jocke spelar /kväll blir det tacos för det skulle vi ha haft igår men så blev vi bjudna till grannarna på middag vilket var väldigt trevligt! Men vi var hemma ganska fort med eftersom Elias gick galen där och var rastlös och trött. Men så är det med små barn.

Nu ska jag göra en liten gratäng till Elias, så han får någon mat för jag tror inte att han fixar tacos ännu. Skulle vilja ha små portionsformar.

Träningsvärk

Vilket väder det var igår!
Och jag fick chans att vara ute hela dagen. När Jocke kom från träningen började jag rensa några rabatter och det tar sin tig och det är jobbigt! Jag har världens träningsvärk idag. I rumpan och låren.

Nu måste jag ta Elias.

Godmorgon!

Idag är jag pigg! Har fått sova nästan en hel natt för första gången på ialla fall 1½ år. Det var skönt kan jag säga!

Elias vaknde vid 23.30 och fick välling sedan sov han till kl 6.45. Jag vaknad innan kl 6 och kände mig pigg, men somnade om. Nu hoppas jag att det fortsätter så här. Men det är lika bra att inte täkna med det. ;-)

Nu ska jag äta ltie frukost och börja plocka lite här hemma. Dammsuga nere och byta våra sängkläder. Sedan blir det nog mycket ute idag eftersom solen skiner.

Kram!

Grillat

Idag var det första riktig grillen för säsongen. Egentligen så grillar ju min man året runt. Han älskar att grilla, men på vintern blir det ju bara korv och bröd.

Mumsigt var det även om jag inte hann njuta direkt. Vi slänger bara i oss mat just för att vi måste äta bara. Så är det ju nu när det är mycket att grejja med.

Och det rinner lätt på med måsten, då jag upptäckte att vårt köksfönster behöver bytas med. Rutten fönsterkarm. Det rullar på bara...
Men nu har de nästan lagt färdigt golvskivorna och antagligen kommer kakelgubben efter valborg/första maj, så med mycket fantasi kan man börja tänka sig ett blivande badrum.

Jag har lämnat in kläder o dyl till barnmarknaden som är imorgon och hoppas få en liten slant, men mest skönt att bli av med lite påsar och lådor. Så klart glömde jag två påsar med sånt som jag verkligen vill bli av med så det får nog till insamlingen istället.

Nu har jag tagit ett glas vin och mumsat popcorn. Antagligen blir det tidig läggdags. Idag hade det varit skönt med ett vuxensovrum med en tv i. Då hade jag krupit ner nu. Jag gillar Carina Bergs program, men vem är det i dag?

Imorgon ska Jocke träna på morgonen och det ska bli så skönt! För det betyder att han inte kan grejja, vilket betyder att jag kan i lugn o ro fixa här hemma. Denna veckan har jag  stressat iväg för att inte vara uppe i allt. Men imorgon ska bli en riktigt lugn hemmadag med lite av allt.

Nackspärr?

Alice har jätteont i nacken. Kom helt plötsligt. Hon har varit uppe en stund och så kom det bara. Pang bom!

Antagligen har hon väl legat fel i natt. Linnéa har visst sovit intill henne och då kanske hon har legat stilla eller fel.  Obehagligt ialla fall när det handlar om nacken. Jag blir lite nojig om det kan hänga ihop med fallet från klätterställningen. Men då borde det väl kommit tidigare?

Idag står först en promenad på schemat, sedan blir det fika hos Angela. I trädgården för det ska bli underbart soligt o varmt.

Vad ska ni göra?

Mätt

Satt percis ner stjärten och kan nästan slå vad om att E snart vaknar. Brukar ju vara så om man satt sig. ;)

Lagade en väldigt god middag, blev lite tidigare idag. Men helstekt majskyckling, ris och sås. Nu är vi mätta! Barnen leker ute i solskenet och jag hade nog tänkt ut med, men känner att jag behöver ta igen mig en minut eller två. Idag promenerade vi till byn för sångstunden och hem igen. Var riktigt svettigt i backarna hem när solen gassade.

Jocke och hans pappa sågar för fullt, de reglar golvet och det är sågspån överallt. Försöker få dem att flytta sig precis från öppningen eftersom de dra med allt in. Men jag verkar inte nå fram. Bara att bita ihop och köra med dammsugaren igen. Vet faktiskt inte hur många gånger jag dammsuger om dagen. Det går inte att räkna.

Är riktigt shoppingsugen men det blir inte än på ett tag. Det är så typiskt för jag har fått massa bra rabattkuponger på affärer där jag behöver handla, men de lär väl gå ut innan jag har möjlighet att åka. Elias är i stort behov av byxor men jag drar mig för det för jag vet hur svårt det blir att hitta några som inte är jättestora i midjan.

Varför finns det inte två olika byxmodeller, en för smala barn och en för tjocka??. De som ligger i mitten kan ju alltid ha de större eller mindre. Linnéa har ju alltid det problemet med. Hon vill ha tighta slimmade jeans men alla är ju jättestora i midjan.

Själv behöverjag vårnytt med, är dötrött på allt svart. Har i stort sett bott i leggings i 2½ år och skulle vilja ha lite nytt. Men det får nog dröja.

MEN jag gjorde ett fynd idag på nätet!

Jag jag vet att jag har många skor, men jag har verkligen saknat ett par såna här vita. :) Känns inte riktigt passande att gå till kyrkansbarntimme med döskallar.  (Jag vet att jag är 31 år med...)
et är ju 40% på valfri vara hos ellos.

Nu ska jag äta paj från igår och dricka en kopp kaffe.

Gapskratt

Skulle egentligen gå och lägga mig, men så blev jag kvar vi datorn lite och "Fråga Olle" hann börja i bakgrunden. Och till slut var jag fast och satt och gapskrattade så mycket, så jag måste nog fortsätta kolla. Trodde jag var lite för gammal men nja, inte riktigt.

Hon Catrin är ju en person för sig. Säga vad man vill, men hon är rolig! Och Martin är ju riktigt kul han med så som han fnittrar och skrattar idag.  Skönt med lite skratt så här innan läggdags.

Imorgon är det Kyrkans barntimme på schemat, och förutom det inget inplanerat.

Jordgubbspaj

Idag blir det fika och jordgubbspaj här. Min mormor o morfar kommer i em så jag har bakat en jordgubbspaj och den doftar ljuvligt. Till det blir det kaffe och vaniljvisp så klart!

Säkert något annat med eftersom de aldrig brukar komma utan fikabröd, trots att jag alltid har. Det är en grej med dem tror jag att de ska ha något med sig.

Här får ni receptet:



Läcker jordgubbspaj

 

8 portioner

Ugnstemperatur 225º

tillagningstid cirka 35 minuter

Ingredienser

Pajdeg:

finns som ekologisk vara3 dl vetemjöl
finns som ekologisk vara1 dl socker
 0,5 tsk bakpulver
 175 g margarin eller smör, smält

Fyllning:

finns som ekologisk varaca 1 liter jordgubbar
finns som ekologisk vara0,5 msk potatismjöl
finns som ekologisk vara2 msk socker

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Rör ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den med en sked i en pajform (ca 26 cm i diameter).


Bred ut jordgubbarna på pajdegen, dela stora jordgubbar. Blanda potatismjöl och socker och strö över.



Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.



Servera eventuellt med lite florsocker, en kula glass, citronmeliss och några extra bär.


(från coop)

Ändrade planer

Efter tandläkaren skulle jag och Elias åka till Torp med Lollo och Mathias, men när vi kommit halvvägs så är bron till Torp stängd och man är tvungen att köra runt hela Uddevalla. Jag hade varken tid eller lust att köra runt så jag ringde Lollo som låg bakom och sa att hon fick fortsätta utan oss.

Svängde av och tog en chansning om att mormor o morfar skulle vara hemma. Och när vi kommer dit kommer också min mamma o pappa precis efter. Så det blev en snabb fika i mormors kök. (Bästa fikan alltid!) Kokkaffe och många kakor. Gott!
De skulle på begravning till morfars bror Karl-Johan som skulle bli 90 år nu i höst. Tänk vad jobbigt nära alla dina syskon och vänner dör...

Sedan var det ju ett besök hos muffdoktorn ;-) och provtagning, så nu håller vi stenhårt tummarna att det inte ska vara några cellförändringar hos mig. Fick också sett till att det inte ska bli några fler mini-Jensens. Har velat fram o tillbaka, eller undvikit att bestämma mig för prev.metod eftersom jag tycker att det är svårt. Men nu ska jag ge horminspiralen en chans till. Jag har tre underbara barn, jag är nöjd! :-)

Varför ska det vara så svårt att hitta på ett prev.meddel för män? Vi går ju igenom tillräckligt tycker jag, det minsta de kunde göra vore ju att äta lite P-piller eller så.

Och som någon sa till mig utanför ICA : Tre barn? Ska du befolka världen ensam eller?
(Louise vem var det? Jag har glömt)

Hm ja tre är ju en jävla massa barn! Jag borde nästan skämmas. ;-)

Happy, happy!

Ja det är väl inte för ofta man har dne känslan när man går ifrån tandläkaren? Men jag ahde det idag. Antagligen första gången. Möjligtvis sista, men förhoppningsvis inte.

Jag fick jättemycket beröm för hur fint jag ahde skött tänderna detta året. Och jag blev verkligen glad över att det gett resultat! Jag kör med plackers, och sköljer med fluor eller Listerine varje dag. Och jag måste säga att det går inte att hoppa över när man väl kommit in i det! Man känner sig så ren och fräsch i munnen, så gör man det inte så känns det inte bra.

Sköter du dina tänder?

Jag fick nämligen lite banning sist för att jag inte borstade tillräckligt hårt och hade fått ganska mycket tandsten, vilket gör förjävligt ont att ta bort, så idag behövdes det endast skrapa lite fint på två tänder. Vilket framsteg!

Och som ni kanske vet är Munhälsan otroligt viktig! Läste om det när jag läste till Undersköterska (som jag inte blivit färdig med) men då fick jag verkligen upp ögonen för munnen. ;-)

Eftersom det var så bra idag passade jag på att teckna den där tandvårdsförsäkringen och det kommer att kosta mig 58 kr/månad i 3 år och å täcks allt som undersökningar,lagningar, dragningar ja allt egentligen. Så det måste ju bli lömsamt! Sparar ju inte det på bara undersökningarna.

Enda tråkiga är att min visdomstand inte kommer som den ska utan den vrider sig, så det kommer säkert bli så att den ska bort så småning om, vilket är min mardröm.

Nu är det snart vidare till nästa ställe, inte heller världens trevligaste. Muffdoktorn som min vän kallade det! ;-)

Underbart Hanna!

Har ni lyssnat på Hanna Hedlunds nya skiva? Inte jag heller förrän nu. Ni kan göra det här. 
Den första låten man får höra "Han kommer inte hem" berör verkligen. Och skulle få varje förälder att tänka till lite över vad man missar om man inte är delaktig i sina små kottar. Det går så fort.

Den här skivan vill jag ha!

hihi!

"Jag tror att om du slutade blogga så hade du förstört många personers dagliga rutin...det kan skapa en enorm oro....enligt en undersökning kunde en hel helg va förstörd för majoriteten av morgontidnningsprenumeranter om morgon tidningen inte låg i postlådan en lördag morgon... det kan vi gott likställa med att du skulle sluta blogga....60% av ljungskiles kvinnliga befolkning skulle få rubbade rutiner och på så vis känna sig vilsna och oroade....mycket hänger på dina axlar Frida.....hehe ;) Känn ingen press"

60%? Bara?!!!!!!!! ;-)

Alltså jag blir jätteglad för allt fint ni skriver. Tar det till mig och känner mig redan mer sugen på att "återvända"! *hihi*

Imorgon väntar tandläkarbesök och barnmorskebesök. Det ni! ;-)
Inte är det några bäbisar på gång som man kanske tror, utan cytologprav som blivit uppskjutet då jag blev kallad när jag var gravid, sedan har det inte blivit av. Men det måste det ju bli. Är ju lite nojjig över detta få båda mamma och mormor fått operera bort livmodern eftersom de haft cancer. Så håll tummarna!

Godnatt raringar.

Godingar!

Tänk vad månag fina kommentarer jag fick. Det värmer i hjärtat och det är svårt att inte skriva. Men jag har liksom tappat tråden. Känns som om jag inte har något att skriva. Det blir ju så ibland och oftast skriver man ju om ingenting, det är ju det som är lite meningen med bloggen med. Att det ska handla om mitt liv.

Det är ju inte så att det inte händer något. Kanske tvärtom många gånger; att jag har för mycket.  Och just nu är det ju allmänt rörigt här. Jag bara går och städar, dammsuger och försöker hålle kontroll på Elias mitt i byggandet.
Men nu går det ju framåt och mycket har hänt idag.

Nu åkte vår rörmokare efter att ha dragit alla rör. Jocke har varit duktig (ja han pappa med så klart!) och borrat genom golv och tak för att flytta de nya rören. Min tvättstuga som ligger under är kaos! Och jag som gjorde så fint där imorse. Hm... Ja det är ju så här det är tvunget att vara. Men det gör lite ont i min estetiska ådra. ;-)

Vi får försöka hålla oss borta så mycket det går. Men det är ju inte så lätt heller eftersom de stora vill vara hemma och det ska ju både sovas och ätas flera gånger om dagen med. Men snart är nog själva rivande och byggnadet någorlunda klart och då kanske det blir lättare med.

Idag har det stått öppet för imorse tog de bort fönstret. Jag har varit rädd att något ska strula så de inte får in de nya och jag tvingas sova i huset med ett stort hål rätt in. Men de håller på för fullt nu så jag hoppas att de ska få ordning på det. Men mycket kan hända och gå fel. Han är ju fotbollspelare, inte snickare...

Igår fick vi en riktig skrämsel när Jocke på utsidan hör ett fruktansvärt skrik följt av hysterisk gråt från Alice. Han släppte allt och skenade upp till lekplatsen där Alice hade ramlat ner från klätterställningen. Jag trodde helt säkert att något var brutet och honskrek att det var huvudet och höften som fått smäll.

Efter mycket tårar och undersökningar lugnade hon sig något, men har slagit/skrapat sidan av ansiktet och slagit i höften rejält. Men hon var hel. Usch vad det kan hända mycket. Och jag har nästan väntat på detta för hon är lite väl våglig och ska göra samma som de stora killarna!

Jag ska göra mitt allra bästa för att hänga kvar här. Jag blev ialla fall väldigt glad och tacksam över era fina kommentarer. TACK!

Tappat lusten

igen får man väl säga. Det kanske blir bättre snart eller så tar jag en paus. Ska känna efter lite.

Golf

Imorgon är det anmälan och information om golfskolan.
Tjejerna vill börja så det är väl bara så att man får bli en golfmamma då. Och det känns ju rätt så bra. Jag kan ju tänka mig att vänta på dem i några timmar på golf-restaurangen medan övriga familjemedlemmar tar en golfrunda i framtiden. Och så golfar man ju bara när det är fint väder (eller?) och då gör det ju inget att sitta där i solen och vänta. :-)

Känner att det snart är läggdags. Man blir trött av frisk luft helt klart. Dessutom är det ju inget bra på tv.

Eller jag måste ju se Berg flyttar in om en stund!

Linnéa fick tillbaka febern i em igen, den kommer och går. Men örat var lite bättre. Får se hur det är imorgon, kanske måste hämta ut den där antibiotikan ialla fall. Det är ju bäst att klara sig utan den eftersom man bryter ner alla bra bakterier med och blir jättekänslig efteråt. Det är helt säkert därför hon fick detta nu, eftersom hon åt pencillin för några veckor sedan. Innan dess har hon aldrig varit dålig.

Nu ska jag ta ett glas rött vin och invänta Marcus S.

Bling bling-killen

Här är världens finaste Elias!



Titta så fint!

 

Är det svårt att föreställa sig ett färdigt badrum?

Ja lite kanske.

Men tanken är grått kakel, spotlights i taket, bubbelbad, vägghängd toa, handfat och handdukstork.

Handdukstorken har vi beställt idag, denna blir det.



Handfatet och spegelskåpet är inte beställt ännu. Vi letar lite till...

Grattis!

Grattis till vår Elias på namnsdagen!

Mansnamnet Elias är ett bibliskt namn från gamla testamentet, där det är namnet på en av profeterna, Elia. Elias är Ett hebreiskt namn, ursprungligen Elijah som betyder "min gud är Jahve".
Elias ökar just nu mycket snabbt i popularitet. Sedan 1990 har populariteten fyrfaldigats och det tillhör nu de 40 vanligaste namnen bland de yngsta.

Vi firar honom idag med en fika hos Angela på fm. :)



Började dagen med en prom med Louise, frukost och dusch. Nu väntar jag på att Elias ska vakna så ska vi åka sedan. Behöver handla idag med, men det kanske jag kan få maken att göra istället? Ska undersöka det alternativet tror jag. ;-)

Vad har ni för planer i helgen?


Brödbak

Har två hälsobröd i ugnen. Luktar underbart!! Längtar till en nybakad ostmacka kan avnjutas....

Linnéa har feber igen. Vi var hos läkaren igår och det konstaterades att hon har öroninflammation men man ska helst undvika antibiotika så hon tyckte att vi skulle avvakta tills imorgon med att hämta ut receptet, men blir det värre eller inte bättre imorgon får hon börja äta. Och idag var det bättre, ingen feber sedan igår på dagen. Öret värker men det funkar bra med alvedon. Men så kom febern ikväll igen.

Så typiskt för imorgon skulle hon spela Djembe för flera klasser. Så tråkigt och många tårar av förtvivlan i kväll!

Elen

Idag har Svante, elektrikern varit här och dragit alla el till badrummet. Känns så skönt att det börjar hända lite. Ja mer än rivning alltså, nu börjar uppbyggnaden och det känns som om det går åt rätt håll.

Vi ska dessutom byta ut hela elcentralen. Vi har såna där gamla proppar och nu när han ändå är här och grejjar och ska sätta in jordfelsbrytare och dyl så kan man passa på. Då kan man kanske komma igång med barnrummen på köpet. Eftersom det är i Elias blivande rum (Linnéas nuvarande) som centralen sitter. 

Mycket jobb är det ialla fall och dyrt som skam.

Tack

Tack för era fina kommentarer!
Det är ju ofta så att när de små liven somnat i sina sängar så är ju allt de jobbiga borta och man kan inte förstå hur man kunde vara arg/trött på dem! Så är det ju. ;-)
Nu är det full rulle igen, alla tre springer runt. Det är ljuvligt att se dem leka alla tillsammans, men det kunde ju gärna sätta sig och bygga ett torn i stället. Så jag ialla fall får vakna till lite lugnt med en kopp kaffe. Eller hur? ;-)

Singstar är en rolig sysselsättning.


Eller gå runt med storasysters hjälm....


Idag är det sångstund på kyrkans barntimme som är  inplanerat. Har även utvecklinssamtal med Linnéas fröken kl 14.

Vad ska ni hitta på?

Tröttsamhet/Tacksamhet

Idag har varit en dag då allt bara har gått i ett. Haft fullt upp helt enkelt. Vissa dagar (ganska ofta) tar jag på mig för mycket. Jag tycker att det är roligt att göra mycket och ha mycket att göra, men jag får också betala för det genom att andra "sysslor" blir kvar att göra med.
Idag åkte jag till Lisa och åt lunch, fikade och lekte en stund. Innan dess hade jag ju varit ute på en morgonrunda. Och när jag kom  hem fick jag slänga mig iväg direkt för att handla mat och present till grannens bäbis som kommit. Behövde vara hemma så att Jocke kunde vara i stan kl 16 så det blev stress.

Fixa lite mat och bakade en hallonpaj innan Jocke och gänget (hans pappa o Dragan) kom tillbaka hem.

Alice har prövat mitt tålamod till bristningsgränsen idag. Hon har så mycket energi, stutsar runt, sjunger, hoppar och låter hela tiden! Och inte hör hon något jag säger. Tröttsamt och det känns som om jag har skällt på henne väldigt mycket idag. Vilket leder till att allt känns jobbigt, en riktig surmamma.

Så sänkerlugnet sig efter att jag har lagt barnen, städat bort alla leksaker, tömt och fyllt diskmaskinen, hängt två tvättar, vält ut en kopp kaffe osv... Så lägger jag mig på soffan, tänder ljus och tittar på "Sjukhuset" på tv3. (Jag gillar sjukhusprogram) Så börjar tårarna strömma när man ser dessa ljuvliga små barn, som blivit drabbade av cancer. Mitt hjärta blöder. Och det gör så ont. Tänker på Tim och hans familj. Och så tänker jag på mig och min familj. Fan vad allt känns löjligt; har har jag gått och gnällt och skällt över att hon har sprall i benen. Men hallå!!!!!!!!! Hon är pigg och frisk, jag har 3 friska barn. Människa var bara TACKSAM!

Och det är jag, Så fruktansvärt tacksam.

Vad är en liten öroninflamation (som Linnéa hade), sprallig 5 åring som inte lyssnar, en liten 1 åring som upptäcker livet. Det är bara underbart. För de är friska!

Mina tankar går till er mammor som kämpar för era barn ska få leva, bli friska!

Kärlek.

Godmorgon

Sitter och funderar på om jag ska ut och trotsa vödret. Enmorgonpromenad skulle ju vara uppfriskande. I regn? Hmmm ja så får det nog bli.


Bästa spelaren

Ja här har ni honom!



Då får man pris ockås, inte bara vinner man äran utan man får en middag för två på en resturant i Gbg. Förra året fick han några såna priser med, men de utnyttjade vi tyvärr aldrig. Men det måste vi ju se till att göra nu i år. Tänk vad mysigt om man kunde ta en heödag i storstan (vilket iof bara jag uppskattar) med lite strosa på stan, shoppa och gå ut på middag. Ska nog lägga fram detta för min man och se om vi kan få barnvakt till de tre ljuvlingarna i vår/sommar.

Här är föresten några härliga bilder på killarna i skottkärran!



De ville inte kliva ur sin "ride".

Sjukt

Ja här var det sjukt.
Linnéa komhem efter skolan och såg allmänt låg ut. Klagade över ont i benen och tanden(?) samt att hon var jättetrött.
"Mamma jag vill vila:" Det hör ju inte till vanligheten direkt.

39 graders feber har stackarn. Kom från ingenstans, eller ialla fall helt utan förvarning. Hon är ju den som inte ens varit snuvig av barnen.

Godmorgon vardag!

Vi har haft en skön påskhelg. Och det har varit skönt att barnen har varit lediga, men idag är det tillbaka till vardagen. Jag vet att de gillar det med. Ja jag gör ju ockås det, men det är rätt skönt att slippa stressa Linnéa på morgonen, köra och lämna/hämta osv. Man längtar helt klart till sommaren nu. Vi har fått en försmak på den nu i helgen. Ljuvligt!

Ja, nu kommer Alice upp och har tagit på sig en liten sommarklänning. Så mycket sommar har det ju absolut inte blivit!

Jag ska skicka iväg Linnéa till skolan, sedan ta en promenad med Lollo, annars blir det nog inga större planer idag.

Matchen igår vanns av Qviding, så en superbra start på säsongen! Jätteskoj var det att träffa våra vänner fam Teberio. Äntligen! Alice, Filippa och Linnéa busade massor och Sebban var så stor och fin så det inte var klokt. Tänk att den stora killen var den lille Plutten som vi gosade med på Allinkatu i Finland. :)

Dags att sätta igång!

Godmorgon!

Vad trött jag är idag. Ni vet så där så att inte ögonen vill hållas uppe. Jag kämpar och blinkar och de är alldeles tunga. Kaffet håller på att rinna ner.

Igår såg jag Australia, en bra film helt klart! Har nu sett den?

Vi hade jättemysig hos fam Jagdell i solen där vi grilalde korv och drack kaffe innan vi cyklade/gick hem igen. Jag var riktigt duktig igår och gick 9 km under dagen. Över 12000 steg eftersom jag gick till o från Lisa med.
Jag har faktiskt lite träningsvärk från gårdagens trappor upp för Hälle.

Undrar hur vädret ska bli idag, det ser lite ostadigt ut. Som om det kan bli vilket som. Det måste bli fint! Idag har Jocke prämier. Och vi vill åka och se matchen, men inte i regn.

En annan på promenad



Hej vad det går!
Dockvagnen är jätterolig.

Morgonpromenad

Idag gick jag ensam en helt underbar promenad. Det kan ju inte bli annat när solen skiner som den gör idag!

Gick runt Hälle, trapporna ner över till Lyckorna, stranden ner till Lje igen, tillbaka trapporna upp för Hälle o hem. Stegräknaren mäter lite olika beroende på hur fort man går har vi märkt. Ju fortare vi går, ju färre steg. Konstigt. Och när jag går ensam går jag automatiskt fortare, man pinnar på mer helt enkelt. Så jag tror att det egentligen var längre.

Steg: 7090
Km: 5,1
Tid: 57 min



Nu ska vi snart promenera till fam Jagdell på en grillad korv och lite kaffe.

Glad påsk!!

Här är våra fina påskkärringar.



Det hade gått bra med barnen hos mamma. Elias hade sovit gott, ätit en gång och somnat om intill mamma. Han hade varit lite tyst på förmiddagen och mamma trodde att han längtade efter mig.  Och när de kom hem så var han först lite blyg och när jag tog honom spände han ögonen i mig och tittade intensivt och allvarligt på mig. Först när jag pussade massor på honom mjuknade han och skrattade. Gullungen längtar efter mamma. :)

Så kom Dragan och hans flicka Adeline som ville gå och påska med våra flickor. Jag hade bjudit in mamma och pappa på lite påsklunch i all enkelhet. Hade gjort en Janssons, köttbullar och prinskorv bara, men så kom ett helt kompani precis lagom till maten var klar så det slutade med att vi hade 9 vuxna och 4 barn som åt!! Helt otroligt att maten räckte. Mycket trevligt när det blir så spontant. :)

Funderar på om jag ska gå med till Lyckorna brygga och kalasa lite ikväll. Det ska vara något band som spelar och många skulle dit. Hade varit roligt, men som det känns nu så lär jag inte orka det. Kanske krypa ner i soffan och bara gosa. Det lockar en hel del med kan jag säga.

Vad gör ni i dag?

Wiiiiiiiiie

Vad roligt vi hade igår! En hel-lyckad kväll verkligen med jättegod mat, champagne, drinkar, vin, öl, gott sällskap, "lips" och mycket skratt.

Vi rullade hem sent på natten och idag har det gått  i ett verkligen med folk och mat hela dagen. Jag är så trött. :)

Här kommer lite bilder från gårdagen.....

Värdparet....



Brudarna....


Fest-dags!

Nu är barnen med mormor o morfar och myser. Och vi är redo för kalas ikväll!



Vi återkommer med rapport imorgon. Kanske.... ;)

Margaretaflätor

Idag stod Margaretaflätor som önskning från Alice. Marie Picasso hade det på tvn igår. Självklart fick hon också sådana.

Visst blev det fint?



Alice blev nöjd ialla fall. Jag tycker att hon ser ut som en liten prinsessa. :)


Köttbullar



Tror itne att jag är sugen på att steka köttbullarna i morgon, så det gör jag nu. ;)

Vilket underbart väder det var idag! Så skönt att gå när det är varmt och soligt. Vi pratade om när vi gick rundan i snöstorm för inte alls så länge sedan. Är så stolt över att vi faktiskt har varit så ihärdiga som vi varit. Bra jobbat!
*klapp på axeln*

Godmorgon!

Vaknade 6.45 och kände mig pigg. Låg tom och väntade 5 min på att Elias skulle vakna. Han är så go på morgonen! Han kan ligga länge och bara gosa med mig, klappa mig i ansiktet och i håret och krama o pussa på mig. Världens mysigaste stund!

Hade tänkt att ta en prom med Louise kl 9 men så kom jag på att Jocke hade ändrat träningen till idag för att vara ledig imorgon, så jag måste vänta och se om hon kan kl 8. Annars går jag kanske ensam, så skönt att komma igång.

Det ser också väldigt bra ut på väderfronten så en sväng till lekplatsen får det bli med. Linda och Filippa var sugna med. Sedan hämtar mamma barnen efter jobbet så då är det bara att göra sig klar för kvällens kalas! Ni ska självklart få se bilder. :) Det är en del känisar med: Lollo o Johan, Lisa o Rikard, Ida o David och antagligen grannarna Jennie o Daniel. Så skoj det ska bli!

Hur är era påsk-planer?

Saknat mig?

Tror minsann att ni har undrat vart jag tagit vägen? Så många som kikat in idag och inga inlägg att läsa. Det får bli skärpning!

Glad påsk


Städdag

Japp dagen var grå och eländig så det passade riktigt bra med en städdag idag. Har faktiskt damma, tvättat golv ,städat barnens rum och tvättat och tagit hand om all tvätt idag. Och det tog hela dagen med. Men nu är jag färdig. GOTT! Nu kan jag bara njuta hela helgen av ett rent och fint hem. :)

Ida S var här och kollade lite barnkläder och tog en kaffe. Joakim tog med sig Elias till stan  förut för att köra hem hans pappa. Nu var de kvar hos han mamma och de åt Janssons.
Elias fick följa med för han vägrade sova middag förut. Vad är detta?
Han sätter sig upp i vagnen och vägrar sova.

Snart är det verkligen dags för en sovning om dagen men det funkar ju inte nu så länge jag måste hämta tjejerna kl 13 då får han ju inte sova tillräckligt. Jag längtar till sommarlovet så man slipper körningarna mitt på dagen och sedan börjar ALice skolan till hösten och då kommer tjejerna att gå själva dit och hem.

Ikväll blir det nog en pizza tror jag. Har sagt det i flera veckor, men så har det inte blivit av. Men det blir nog det idag tror jag. Orkar inte laga mat en gång till idag.
Pizza får det bli.

Lisa kanske ville ha hjälp med förga håret så kanske man skulle våga sig på att cykla bort till henne? Hm....? Har inte cyklat sedan vi bodde i Åbo -99 och då var det typ två gånger innan någon galning stal min sadel. Men så förra året renoverade Jocke min cykel, men än har jag inte cyklat. Man skulla kanske ta sig en tur...

Tårarna sprutar

Har sett Benjamin Button precis och tårarna har runnit oavbrutet den sista timman. Herre säger jag bara! Först gråter man nästan för att han (Brad) är så otroligt vacker att se på, sedan över handlingen i filmen.

Vilken karl. ojojojojojojojoj!!



Sjönt att se såna filmer alldeles ensam i soffan. Så man riktigt kan "fulgrina". :-)

Har ni sett den?

Renovering; rivning....

Så här ser vårt badrum ut för tillfället...

 

Ja det ska nog bli bra det här. Eller?!

Maken har ialla fall varit duktig och rivit som en galning. Tänk vad en man och en hammare kan utföra för stordåd...

Påskkärring



Alice är på Påskpromenad på dagis, men ska hämtas nu igen. Jag hade tänkt att gå med men det spöregnade så jag tappade suget.

Men jag har varit på powerwalk med Louise i morse den vanliga 6 km:aren.

När Elias sover middag får jag ge mig ut till systemet och på påskäggsjakt.

Här kommer ett skönt kort på Elias i Linnéas glasögon.


På fredag ska vi lämna honom över natten för första gången. Undra hur det kommer att kännas? Bra tänker jag... det är ju till mamma och pappa och han fullkomligt älskar att vara där! SÅ det ska nog gå superbra. Om inte så är det ju bara en natt. ;)

Veckovill

Har gått och trott att det är tisdag imorgon. Nu blev ju veckan kortare helt plötsligt! Var säker på det men funderade på varör Lisa skulle jobba imorgon? Hon jobbar alltid onsdagar. Men så sa Jocke att det är onsdag imorr´n.

Då blir det fullt upp. Morgonpromenad, Alice ska på påskpromenad på dagis och det ska jag nog med på tänker jag. Sedan måste jag få tid att åka till Torp och handla på systemet. Vi ska på Galej på fredag. Lollo har njudit in oss på middag och fest. Det ska bli så roligt!

Nu ska jag sova för det är bara fotboll på tv här idag. Så nu lockar vetekudden och sängen mycket.

Natti!

Hejhej!

Sitter och äter godis. Jag skulle verkligen behöva avgifta mig från sötsaker. Varför är det så gott?!!

Det gick bra att jobba idag tycker jag. Riktigt roligt och mysigt att lära känna de små nya knattarna! Det är ju alltid lite svårt att komma ihåg alla namn, hitta rätt platser osv.. Men på det stora hela känner jag ju rutinerna och så. Lagom arbetstid också 9-14. Tänk om  man kunde ha det så?
Tråkiga var att behöva lämna en av personalen ensam med 9 barn när jag var tvungen att gå. Men de flesta sov och några skulle hem inom kort, men ändå. Jocke skulle iväg så det var till 14 jag kunde.
Idag klädde barnen ut sig och gick påskpromenad. Vi fick korta av den betydligt för några orkade inte gå hela. Men det var så söta i sina små hucklen.

Imorgon är det Alice tur att gå påskkärring. Hon får gå med på proemnaden trots att hon är ledig. Så jag måste kolla upp när den är.
Den f¨r man ju inte missa!

Men samma dilemma varje år. Hjälp mig nu: NÄR går man påskkärring? Är det skärtorsdag eller påskafton? Jag lär mig aldrig. Kanske för att vi alltid gick på påskafton när jag var liten, men i Finland gick barnen på torsdagen. Hur är det nu??

Nu ska jag väcka Prinsen.

Kläderna

BYXORT-SHIRT STRUMPOR

Hur fin kommer inte Prinsen vara i detta? Det finns faktiskt mycket fint till pojkar med. Faktiskt. Men det är ju långt ifrån samma som för flickor. Men i denna affär skulle jag kunna köpa hur mycket som helst. (Om det inte vore för pengarna förståss!) :-)

Tror att det blir Spårlöst  och sedan sängen. Ska lägga vetekudden i micron och sedan bädda ner mig i värmen. Jag älskar vetekudden! Det enda negativa är att den inte är 170 cm lång. ;-) Men så gott det är att linda den runt benen, eller fötterna när man kryper neri den kalla sängen. Maken somnar ju oftas inte samtidigt som mig, så det är alldeles för kallt för mig som är frusen. Ska nog köpa en till Linnéa med, för hon vill gärna ha den i sin säng med.

Tänk en sån här värmande kompis....
 

Jobba

Jo imorgon ska jag jobba. Det var ju ett tag sedan. ;-)

Hade inte tänkt att jobba egentligen förrän hösten 2010, men hoppa in kan man ju göra. Ibland ialla fall.
De har ringt några gånger tidigare men då har jag tackat nej, men idag ringde en gammal kollega och hade svårt att få in någon. Så nu ska jag jobba 9-14 för efter det ska J åka till Varberg och hämta ett nytt fönster.

Ska bli riktigt roligt att jobba. Även om det inte är några av "Mina" gamla barn kvar på avdelningen. Så det blir många nya namn och personer att lära känna imorgon.

Å energi!!

Alltså jag har så mycket energi! Det är alldeles underbart och det måste väl vara solen. Eller??

Började dagen med en timmas powerwalk, den vanliga rundan. Sedan hem och göra oss i ordning för att åka in till Jessica, en gammal vän och hälsa på. Tjejerna lekte med hennes tjejer och jag, Jessica, Lisa och Elias fikade. Ludde sov i vagnen och visade sig vara sjuk när han vaknade. Stackarn.

Sedan åkte vi hem och jag la Elias för att osva. Jocke har varit hemma idag och grejjat mer med badrummet. Han är så duktig!

Jag hade myror i brallan och åkte ner till Stenungsund och shoppade lite fint till Elias på POP. Hade en kupong och de hade så mycket fint!

Nu är det blöjbyte märker jag.

Dåligt bloggande

Och det beror ju på att det var fint väder igår och vi var ute hela dagen.

Men det är ju nästan inga kommentarer heller ju! Skärpning på både mig och dig. ;-)

Har på eftermiddagen varit hos mamma och pappa och fikat. Mysigt att träffas så där spontant. Anders och Emma kom ner för att tvätta bilen och byta däck. Och så kom Brynja och Nicke med. Så en liten familjeträff. :)

Här kommer några bilder från dagen...

Lille killen redo för avfärd.


Bus med Brynja är alltid lika kul!


Elias älskar att ligga på fällen och gosa....


Nu har jag duschat alla tre barnen, och ska snart lägga flickorna.  Nu är det påsktlov! Herre vad fort tiden går. Påsk redan...

Jag har ett sug på en Kycklingrulle från pizzerian, så maken får nog stoppa där på väg hem från träningen.

Tipspromenad

Körde Alice till Mulle på norrafjället kl 10 och sedan mötte vi upp det obligatoriska gänget för tipspromenad. Idag var det bara jag och Linnéa som representerade vår familj. En mycket mysig söndagsaktivitet.

Idag var det hög klass på resultaten. Jag hade 13 men Lollo och några andra hade full pott på 15!

Nu står mannen och lagar mat, luktar eller doftar ljuvligt. Lövbiff, pommes och bea. Sedan blir det nog en tur till pappa i em. Hoppas att mamma kommer hem med. Och kanske mina bröder med respektive?

Vad gör ni?


Hej hej!

Jag är kvar hemma. Jag kunde ju åka utan Elias men då skulle ju inte Jocke kunna riva badrummet som vi hade tänkt. Och det är värdefullt för mig att vi kommer igång med detta badrum någon gång. Även om det sved ordentligt att inte kunna följa med till Åmål.

Men min man har tokjobbat hela förmiddagen och rivit ut ALLT helt ensam. Tom väggarna är borta. Ett skal av ett badrum.

Jag har varit ute hela dagen och linat om torkvindan (ett jäkla jobb!) och hängt två tvättar ute. Underbart!! Sedan har vi strosat runt här jag och ELias. Han njuter av att vara ute och titta på alla bilar. Han är biltokig! Sedan har jag rensat i "rabatter", inte min favo-syssla och jag vill lägga marksten överallt.

På em åkte vi till Jockes bror med fam eftersom lillebror och fru var på besök. Så det blev rena familjemiddagen med försäldrar och syskon och så alla barn såklart.

Nu ska jag lägga mig och se Robinsson. Har en dundrande huvudvärk. Anatgligen för mycket luft igen. ;)

Orkar inte

Jag skrev ett inlägg förut och så började bloggen strula när jag skulle sätta in bilder från dagen. Och sidan hängde sig när jag skulle publicera inlägget. När jag kollar i arkivet så är bara den första meningen med.

Men jag orkar inte börja om. Har fått för mycket frisk luft idag. ;-)

Tror inte att jag åker imorgon. Vill inte dra några förkylnings-barnbaciller och smitta ner mormor o morfar. Och om jag åker kan ju inte Jocke grejja alls i badrummet. Jag bestämmer mig imorgon bitti.

Tim

Det ser verkligen inte bra ut för vår kämpe Tim. Det gör så ont att tänka på hur de har det nu, att någon ska behöva göra detta. Att förlora sitt barn i jävla cancer! Det gör mig så arg.

Gå in och skicka en hälsning till famijen. De uppskattar det. Att folk tänker på Tim och dem.


På tal om cancer så hörde jag ett bra citat idag. Mycket tänkvärt......

"Vem som helst kan sluta röka, men för att stå emot cancer krävs mod"

Plättar

Nu ska det gräddas vackra hjärtformade plättar framöver. Har precis beställt hem ett sånt här fint plättjärn i gjutjärn...



Har verkligen saknat ett plättjärn den sista tiden. Tänk vad man kan variera plättarna med rivet äpple, morot eller tex majs. Man kan ju göra massa roliga varianter till vårens alla picknickar. Och krabbelurer!
Det är ganska dyrt med gjutjärn, men man får se det som så att mina barnbarnbarn kan ärva efter mig! ;-)

Snuvigt

Nu har lille killen fått en förkylning och snorar som bara den. Stackarn.
Men det klart, de ska visst ha 10 förkylningar om året de första åren. Och det betyder ju i stort sett en gång i månaden. Och vi har ju varit ganska förskonade. Men allt kommer ju på samma gång alltid. Tänder och så med.

Inatt vi jag sova lite. Tack.

Imorgon får nog Elias hoppa över Emaus. Tror väl inte egentligen att det blir värre, men jag vill att han ska få chans att kurera sig lite i lugn och ro så vi kanske kan åka med till Åmål. Känns jättetråkigt att han blir snuvig nu. För då kan vi inte åka med. Vill inte smitta ner gamla mormor o morfar. Det går ju inte. Men som jag har sett fram emot detta. *ledsen*
Håll tummarna att det svischar förbi!

Ialla fall tänkte jag att det kunde vara mysigt för mig och Alice att få en stund ensamma och ha kul på Emaus. Lite kvalitétstid jag och hon. Det blir inte ofta.
Sedan måste vi hinna köpa presenter för Linnéa ska på discokalas imorgon kväll till två killkompisar.

Nu ska jag inta soffläge. Idag har det varit en riktigt jobbig dag faktisk. Elias har inte sovit något och därför varit speedad hela dagen. Jobbigt.

*hahahaha*

Min granne Gunnar kom över med några bilder. Han ägde den lokala puben som vi hängde vid i vår ungdom. Minns när vi gick dit för att fira min 18 årsdag när jag egentligen fyllde 17 år. Det var så vi alltid blev insläppta, för då visste de ju att vi var 18. Smarta redan då. ;-)

Men herre vad vi såg ut! Förutom att vi ser riktigt onyktra ut så är vi så där ungdoms-plufsiga i ansiktet.  Och Lisa har riktigt heta tofsar! Ser ni dem? Små tofsar i luggen. Hur kunde du?! ;)



Bak på kortet står det 1997.
Idag berättade Gunnar för Linnéa hur vacker hennes mamma var när hon var "ung och vacker".
"- Hon var vacker som en prinsessa och det är du fortfarande!"

Jo man tackar.
Ser man den bliden är det ju inga vackra prinsessor precis, mer berusade snorungar. ;)

Bling-blingkillen



Har man två storasystrar så blir det automatiskt att man ska hänga blinget runt halsen. Här har han hittat storasysters skärp. Så fint så!

Inatt har han haft det jobbigt. Jag vet inte vad det är men vi tror att han måste ha ont. Antagligen tänderna som kommer. Men varför har han bara ont på natten? Han är ju världens gladaste och goaste på dagarna. Desstutom har blöjan läckt 4 nätter irad och byta blöja och pyjamas när han är ledsen är inget kul, och så vaknar han ju till och somnar ju inte om, så det blir inte mycket sömn för mig just nu. Tur att det är fint väder ialla fall. Annars hade man ju inte orkat på samma sätt. Nu har jag köpt Pampers och ska testa de i natt och så hoppas jag att Jocke köper tvådelad pyjamas idag, för det är lättare att bara dra av ett par byxor mitt i natten.

Vi har varit på sångstund idag och Elias somnade inte innan dess heller så han var trött nu när vi kom hem. Och somnade, så det blir helt upp och ner idag eftersom jag måste hämta Alice sedan.

Imorgon ska vi nog åka till Emaus på fm. Hela mamma-barnligan skulle dit istället för att fika hemma hos Angela.

Ljuvliga vår!

Vilket väder det är. Varmt och skönt!

Alice fick en MVG-stämpel i baken hos BVC och hon följer sin kurva precis.

Längd: 117,5 cm
vikt: 22,4 kg

Synen var bra, men lite tveksamt på vänster öga vid de små bokstäverna. Kanske ett brytningsfel? Men vi skulle avvakta tills nästa synkontroll i åk 1 eftersom linsen tydligen kan ändras en del nu.

Sprutan gick bra med. Inga tårar.

Sedan åkte vi ut till mamma som var ledig och undrade om jag inte skulle komma dit och städa bilen. Så det gjorde vi. ELias och Jocke åkte med.

Nu ska jag laga lite mat medan Elias sover så vi slipper vara inne mer än nödvändigt sedan. När han vaknar ska vi till lekplatsen tänkte jag. Det är härligt nu när han kan gå själv. Men jobbigt med, för nu ska det klättras i klätterställningen, gungan är inte intressant mer.

Vackert



Det finns sämre platser att starta dagen på! Ljungskile är vackert. En lagom runda på ca 5 km hanns med idag.

Nu är det frukost, hopp in i duschen och sedan ska Alice på 5½ årskontroll.

Resa bort

Just det, jag måste ju berätta att jag ska resa bort i helgen! :) Så att ni inte undrar vart jag försvann.

Vi ska ha "tjejhelg" med undantag för Elias och Allan (min morfar) . Jag, mamma,mormor, mina mostrar och kusiner; Jossan och Jennie ska upp till moster i (Fucking) Åmål och ha en toppenhelg med bowling, god mat, skratt och promenader! Det ska bli underbart roligt faktiskt. Jag funderade på att lämna Elias hemma, men jag tror att alla vill att han ska med. (Även jag)

Detta kommer att bli drömmen för mina morföräldrar, en hel helg med nära o kära.
Min mormor ringde igår (hon är för rolig) och frågade om jag ville ha hennes fina kilt med tillhörande väst. Det skulle vara jättefint och köpt i London -76! Jag som är så slank och snygg (?!) skulle ju vara jättefin i den om jag ville ha den. "Det är ju så modernt med kjol nu."

Men jag skulle ju absolut inte känna något tvång, men hon ville fråga för den var för fin för att slängas. Jag passade på ett fint sättt över förfrågan till min kusin istället. Hoppas att hon vill ha den. :)

Nu ska jag ta en promenad med Mix Megapol för min partner kunde visst inte idag.

RSS 2.0