Jaha så försvann en till!

Nu åkte den här dockan sin kos med.


Min pappa kom precis och skulle hämta en salva till Linnéa. Då tog Alice sin chans att få vara uppe en stund extra och frågade morfar om hon fick följa med och sova över också.

Så nu är det bara  tre av oss hemma.

Vilken dag!

Perfekt dag att fylla år på! Solen skiner och det är högsommarvärme. Vi brukar ha fint väder på Linnéas födelsedag. Och grattis till ännu en liten flicka född på denna dag; Linda & Robert fick en lite docka idag. Grattis!

Nu blir det många bilder från dagen. Förrsten så blev tårtorna vansinnigt goda, om jag får säga det själv. ;-)


Huvudpersonen; Världens finaste 8 åring!


Tjejerna väntar på gästerna. (Notera de nya fina stora ringarna i öronen!) Alice har köpt likadana till oss alla tre. ;-)


Fina kalastjejen med vattenpickan i högsta hugg.


Vattenkrig bröt ut! Till slut kastade Jocke en hink vatten på henne.


Småkillarna leker i lekstugan.


Killsnack på trappen. (Elias och kusinerna Andreas o Adam)


En härlig bild på Alice som poserar med olika känslouttryck. Tokunge!

Vi avlsutade dagen med en pizza på altanen, jag och Alice alldeles nyss. Linnéa åkte med mamma o pappa hem. Hon har velat det hela helgen, så idag fick det bli.

Själv ska jag ta en dusch och sedan lägga mig på soffan och kolla finalen i Robinsson.


Gamla bilder

Fick ett mail av vår gamla vän och granne Maria, från tiden då vi bodde i Sthlm. Hon mailade några fina gamla bilder. Tänk vad tiden går fort...



Här är en från Emaus, måste varit när vi var hemma och hälsade på alla. Maria är från UA. Och med på bilden är hennes Sebastian. Och kolla smala mamman i bakgrunden! ;-)



Och här är fina Maria med också!



Snälla Moas o Wilmas pappa tog med både Alice och Linnéa till golfen, så jag kunde vara hemma med Elias. Han sov i över 2½ timma förrut så jag fick väcka honom för att se om han var ok. Men det är han allt. Lite rosslig, men annars ok. Det kommer säkert att vara så här ett tag nu. Bra på dagarna och sämre på nätterna när man slemmar igen. (oo mysigt ord!)

Men det var nog riktigt bra att vi kunde slippa golfen och ladda honom för kalaset istället.

Nu har jag blåst lite ballonger och det är nog det värsta jag vet. Tror jag hållerpå att svimma varje gång. :-) Och nu stor potatisen och kokar. Mos och korv blir det idag. Måste bottna med lite innan tårtan. Ska bli spånnande att smaka den.

Fick förresten slängt mig ner till byn för att köpa en morsdag-present. Jag hade heöt glömt av att jag också har en mamma att fira! Men nu är det gjort.

Hur blir det för er mammor imorgon? Blir ni firade?
Jag har ingen förhoppning om att min familj ens vet om att det är. Så här blir det nog en helt vanlig morsdag.

Elias uppdate

Såg att jag inte har uppdaterat om Prinsens status.

Men igår ävnde det och han var feberfri. Sänkan hade gått ner till 45, så åt rätt håll där med. Han var rätt pigg och sig lik igår.

Men i natt har han haft det lite tufft igen. Han fick välling 00.30 sedan vaknade han efter en timma och började hosta. SÅ där rosslig nere i bröstet. Han höll på ett bra tag och låg intill mig. Han hade lite feber igen med 38,4. Så av med kläderna och ligga mellan oss igen.

Efter ett tag med hostningar somnade vi om och han vaknade kl 5 och då hade han tätnat till i bröstet och vaknade med panik av att han knappt fick luft. Men till slut fick han hostat och det började lätta, men han var jätteledsen så det var bara att gå upp. Eller Jocke gick upp vid 5.30 med honom.
Han har ingen feber och är rätt ok nu på morgonen. Men han fick lägga sig igen redan 7.30.

Vet inte hur det ska bli idag, om han orkar med kalas. Han kanske får vara inne medan vi har kalas ute? Eller så får Jocke ta honom till mamma o pappas hus och vara där om han inte orkar med kalas. För nu kan vi inte ställa in detta med. Det känns inte rätt för Linnéa som redan fick ställa in kompiskalaset.

Får se hur han mår när han vaknar.

Och tjejernas golf får vi hoppa över idag med för Jocke ska träna och jag tror inte att jag vill åka iväg med Elias.

Hipp hipp hurra!!

För vår Linnéa idag!

Tänk vad fort 8 år kan gå. Som vanligt när barnen fyllerår han man lite lätt nostalgi och tänker sig tillbaka 8 år i tiden, till en tidig morgon i Finland fylld med förväntan och värkar. Vid denna tiden hade jag det riktigt jobbigt och narkosläkaren försökte lägga en EDA som inte ville in i ryggen. Efter en timma och 5 försök fick han in någon tillfällig som bara skulle hålla i två timmar. De två timmarna var sköna, men inte så kul när den släppte sedan.

Men idag startade vi med sång och presenter!





Världens finaste Linnéa!

Orkade inte med dans på Bryggan

Vi hade ju lite planer på att gå ner till Lyckorna Brygga för firandet där ikväll, men jag är helt slut. Skulle verkligen inte orka, så kan det lätt bli efter en tuff sjukvecka utan mycket sömn.

Nu sitter jag i soffan och surfar runt bland mina favoritbloggar och Joakim står i badrummet och spacklar taket.

Jag blir nog inte sen i säng känner jag.

Sådär...




Nu är det två tårtor klara och jag hoppas att de smakar så gott som jag tror.

Jag har stått i köket hela dagen idag, först bakat, lagat lunch, dekorerat tårtor, gjort tacos, städat undan efter mat, bak och allt, och nu värker mina fötter så nu ska jag ta en öl och lägga mig på soffan.

Trevlig fredag kväll vänner!

work in progress



Ni ska självklart få se det färdiga resultatet sedan. Nu är det bara halvklart.

Linnéa har önskat chokladtårta till kalaset imorgon. Och jag har gjort två stycken.

Den ena är fylld med ett lager vaniljkräm och ett lager chokladmousse med crisp och den adnra tårtan är fylld med creamcheese frosting och choklad/hallonmousse.
Båda två ska garneras/spritsas med chokladkräm. Låter det gott?

Jag hoppas att det blir bra, för man vet ju aldrig. Det är svårt att man inte kan tjuvsmaka utan att det hade synts. Eller så får man göra som min farmor Siri alltid gjorde; ta en liten bit. Vi skämtade alltid med henne om den lilla biten som saknades. Och hon åt aldrig tårta tillsammans med oss, så den smakbiten var alltid tillräcklig. Pappa skojjade allltid om han han skulle göra en tårtattrapp till henne så det inte skulle synas. :-)

Gokväll!

Ja det är faktiskt en ganska god kväll. Mycket bättre, men det vågar jag kanppt skriva.

I em efter Elias sovit hade han ingen feber, men var gnällig. Kan bero på att han inte ätit något alls idag förutom välling. Men sedan blev han glad när mormor kom. Hon passade honom och jag åkte med tjejerna på grillkväll på dagis.

Meningen var att mamma skulle med dit, men hon tyckte nog att det såg ut som om jag behövde komma ut. (har sett riktigt sliten ut idag) så det var bra att dra kepsen på huvudet och åka. Hade ingen lust men är glad i efterhand att jag åkte.
Mamma tyckte nog att det var skönt att få rå om Prinsen lite på egen hand.

När vi kom hem hade han själv satt på Mora Träsk dvd och satt fint i soffan och smådansade. Tog temetn för han kändes så sval och skön; 37,7. Så nu äntligen kanske det vänder. Håll tummarna att natten blir lugn.

Hör av mig imorgon efter vi tagit ett nytt crp.

Läkarbesök

Rinde vårdcentralen idag, för det kändes inte riktigt bra det där med att inte ge febernedsättande. Varför är det så olika besked?

De tyckte att vi skulle komma ner och få kollat honom ialla fall, vilket alltid känns skönt.
Så kl 11 var vi där, han ser helt ok ut och det mesta tyder på virus. Men denna läkare tyckte att man kunde vara rätt frikostig med febernedsättande till så små barn, när de har så hög feber. (Precis som ni andra skrev i mitt inlägg nedan. Tack tjejer, precis så som jag själv kände med.)
För när de har så hög feber (över 39) så har de oftast ingen ork att varken äta eller dricka. Så nu får han både ipren o alvedon under ett dygn så får vi se hur han svarar på det.

Vi tog en snabbsänka med och crp 50, vilket är lite högt, men tydligen på gränsen. Så imorgon bitti ska vi ta om den och se vart det lutar.



I em/kväll får jag ringa runt till Linnéas vänner och skjuta kalaset en vecka fram. Hon är jättebesviken, men det är ju så. Inget man akn styra över när någon är sjuk. Förhoppningsvis kan vi ha släktkalaset på lördag. Men vi får se.

uppdatering från sjukstugan

Igår eftermiddag brast pappahjärtat och han rinde 1177 för att få lite råd. Men eftersom det uppenbart är ett virus gör man inget åt det och det är helt ok att ha hög feber (39 grader) i upp till 7-8 dagar innan man uppsöker läkare.  Man ska inte ge alvedon, utan det är bra om kroppen själv får ta hand om febern. Man ska klä av kläderna och bara låta honom gå i blöja. Får han feberfrossa kan man klä på, men bara tills han är varm igen.
Så länge han dricker och kissar är det ok. Man om man slutar dricka och blir helt matt ska man ge alvedon.

Det tar emot i mammahjärtat att lägga en liten nakenfis i bara blöja att sova när det är svalt i sovrummet. Men det gjorde vi ialla fall och efter en timme fick vi vända på kudden för den var kall och dyblöt.

När vi la oss tog vi upp honom för han var kokhet och då vill vi ha honom nära. Han fick vatten och vi tempade honom. 40,5 grader. Då gav vi alvedon ialla fall. Jag är rädd att han ska börja krampa med så hög feber.

Näsan rinner och i natt hostade han mycket och han kunde inte få ro i kroppen. Ett tag ville han bara vara ifred, nästa stund ville han krypa in under skinnet på mig och frossade. Men det som är bra är att han gnäller knappt, han dricker välling och vatten och han får i sig lite mat. Nackdelen är att han inte har så mycket att ta av i kroppen, men på samma gång är han väldigt stark.

Nu vaknar han.

Alice inköp

Hon har valt själv och är så nöjd. Det syns va? ;-)



 

Likadana skor som Linnéa valde i födelsedagspresent.
Hon har betalat halva skorna själv och presenten hon köpte till Linnéa  bekostade hon själv. Än så länge tyckerhon att det är roligt att göra slut på sina egna. ;-)

Till detta blir det vita leggings och nya örhängen, ringar.

En ny dag

Med nya krafter?
Elias verkar vara lite bättre idag. Men han har fortfaraden lite feber, men det är ju inte alls den utmattade killen som han var i går em. Jag har knappt träffat honom känns det som.

Inatt var det mycket vakentid. Han var vaken mellan 2 och 5(?) och låg och sjöng och pratade hela tiden. Han hade hög feber så efter välling och ny omgång med alvedon fick han ligga i min säng. Jocke la sig hos Linnéa så han skulle gå upp med dem på morgonen.
Men Elias låg bara och rullade runt, frös o svettades om varannat och kunde inte komma till ro. Vid 5 tiden måste vi ha somnat till.
Jag vakande 7.05 och det var tyst i huset, så upp och väcka Jocke och Linnéa som hade somnat om efter klockan hade ringt. Men han tog med sig Elias upp så jag fick vila en stund till.

När jag kom upp skulle E sova igen och då åkte jag och Alice på shoppingtur Köpte en massa fina presenter till syster, åt på McD och shoppade lite fint till henne med. Hon ska få visa er sedan vad hon köpte. Bedårande fin kommerhon att vara på kommande kalas och avslutningar!

Lindex har kommit stort när det gäller sina smycken. Dessa köpte jag idag och blev glatt överraskad av priset.



Lindex Shop Online - Armband

Nu är Svante elektrikern här och fixar med spotsen i taket. Vi har precis fikat på en mycket smarrig blåbärspaj som jag slängde ihop nu när vi kom hem. Man får smörja de där arbetarnba lite så de jobbar bra. :-)
Jag hoppas att någon kommer och fuktspärrar så det snart blir ett badrum här. :-)

Elias får skynda sig att blir friskt med eftersom vi ska ha kalas både fredag och lördag!

Feberfrossa

Tack alla för era fina kommentarer. Han är inget vidare bra den lille. Han vaknade nu och hade riktig feberfrossa. Huttrar som sjutton och pappan har bäddat ner sig med honom nu efter han fått en ny omgång med alvedon.

Lisa; tack för tipsen med alvedonen, ska skaffa Ipren med om det inte blir bättre imorgon.

Min lilla fina...


Tänk vad fort man saknar fullt ös och bus. :-(

Godnatt kära vänner.

Tack o lov för alvedon



En riktigt sliten kille idag. Han har haft hög feber under dagen och varit riktigt vissen. När jag var på skolan med Alice låg han sån här på Jocke. Jag kom hem gav honom alvedon, sedan somnade han i vagnen. När han vaknade var han kallsvettig och ledsen länge.

Nu har han legat på mig sedan kl 17 och tempade 39,7 grader nu precis innan nästa alvedon. Nu har den börjat verka och han går runt lite. Men nu vill han vara med mamma igen.

Näsan rinner och ögonen med. Lille gubben.

Godmorgon!

Lillprinsen har haft hög feber i natt, vilket är lite olustigt, men han klagar inte, den tappre lille. Han är vid gott humör, inte en gnällning. Undrar vem han är lik? ;-)

Uppdatering av foten då. Ringde faktiskt vårdcentralen igår em, men det gav väl inte så himla mycket, men hon tyckte att jag skulle smärtlindra med tabletter och inte gå på foten. (lätt!)
Som tur var så kom min kära mor efter jobbet och hjälpte mig med Elias och så passade hon på att städa nere. Hon är riktigt bra på sånt. Att bara komma och ta tag i saker. Så vi gick där nere och städade, vek tvätt och hade oss medan Kalle o Dala (Jockes gamla vänner) var på toaletten uppe och fixade för inbyggnadstoan.
Jag hade så ont igår, det var nog det värsta jag varit med om faktiskt.

Idag är det lite bättre, gör inte riktigt lika ont, men jag kan inte gå på foten ordentligt. Antagligen är det en inflammation i hälsenan eller en inflammation i en slemsäck. Jag ska avvakta någon timma och se om det blir värre under dagen för iså fall ringer jag och får en tid.

Har precis lämnat Alice på förskolan en stund, men ska hämta henne igen vid 11 för att gå till skolan och träffa fröknarna och kompisarna. Sedan blir det mat i matsalen. Hon ser så fram emot detta!

Ikväll kanske Lisa kommer hit och hjälper mig med de där ostarna. Vi får se.

Vad ska ni göra?

Hittade denna

när jag satt och letade efter en film som J skulle lägga över till min dator. Detta var ett tag sedan.... (Ljud på)


Qviding vann idag igen! Nu väntar en lång resa hem och han borde kunna krypa ner i sängen vi 4-5 tiden i morgon bitti.

(Ja jag vet att jag har gjort en massa blogginlägg, många helt onödiga. Men så är det när man går hemma en hel dag.;-))

Nybakade bullar till kaffet

Synd att man inte kan bjuda in någon på lite fika.

Men dessa två tackade inte nej.






Elias har feber, inte så hög men ändå lite. Men han är rätt glad och go ändå. Nu är det snart dags att vakna, han sover gott så han får nog sova så länge han vill när han inte är bra. Sömn är väl bästa medicinen.

Joakim sitter på spelarbussen på väg till Uppsala där match ikväll väntar. Hade varit fint med en seger till.

Och i kväll kommer hans två vänner; snickaren o rörmokaren hit och ska installera ställningen till den vägghängda toan. Sedan är det bara el-killen som ska komma och dra färdigt till "spotsen" i taket, upp med gips där och sedan är det kakling. Jag hoppas att det är färdigt inom några veckor.

Smärta



Fråga mig inte vad jag har gjort för det vet jag inte själv. Men jag har så ont att jag inte vet vad jag ska göra med mig själv.

Det är faktiskt lite läskigt att det kan göra så här ont. Jag skulle faktiskt kunna sätta mig och gråta så ont jag har. Inget hjälper heller. Jag lindade den nu för att se om lite stöd och värme känns bra, men nja. Ingen mirakulös skillnad. Och jag som ändå fick MVG i att linda i USKA-utbildningen! Fick stolt visa upp för hela klassen hur man gör. Inte dåligt va? ;-)

Antar att detta har att göra med hälen som jag hade problem med för ett tag sedan. Det är värst i hälen men det strålar både fram, bak och upp. Det känns lite som ständig kramp.

Dagens lunch

Letade fram lite av det jag hade hemma, bla en av ostarna jag vann. Googlade lite och komponerade ihop ett recept av det jag ahde och gillade. Mycket bra resultat och fort gick det!!



Fridas Spagetti Cambonzola

½ hackad rödlök
1 hackad vitlöksklyfta
ca 75 g cambonzola (funkar säker med vilken mögelost som helst)
200 g strimlad kassler (går lika bra med skinka eller bacon)
1½ dl grädde + ½ dl mjölk (går utmärkt med 2 dl matlagningsgrädde)
½-1 dl riven ost
salt

Koka spagetti. Fräs kassler, vitlök, lök mjukt och klicka i mögelosten så den smälter. Häll över grädden och koka lite. Rör ner riven ost.
När spagettin kokat klart rör ner den i såsen. Stö lite persilga över. KLART!


Bullbak

Hann åka ner till affären innan Jocke behövde åka, så nu har jag satt igång ett bullbak. Det var länge sedan jag bakade bullar. Jag älskar bullar och brukde baka det rätt ofta. Perfekta fikan att ha i frysen.  Men det tar ju lite tid, så därför har det inte blivit av.

Den här veckan är det verkligen fullt upp. Det är två träffar i skolan för Alice. Imorgon ska de träffa fröknarna och klasskompisarna och äta lunch i matsalen. Sedan är det grillkväll på dagis på torsdag och på fredag är det samtal med nya fröknarna på fm, sedan har Linnéa sitt kalas på kvällen. Så då heöver det handlas och bakas/lagas mat till det. Och sedan fyller hon ju på lördag! Då blir det kalas med och jag måste baka! När ska jag hinna det? Jaja, det löser sig. :)

Jag köpte förresten en örontermometer idag med, så den ska testas sedan.

Ajaj

Har en liten rosslig kille med feber här.
I natt när han vaknade märkte jag att hans öga var lite igenkletat, han lät lite rosslig och så andades lite flämtande, så jag fattade att det skulle bli feber. Så han fick ligga i min säng. Alltid skönt att ha de nära när de är sjuka tycker jag. Så man kan ha lite koll.

Han har nog inte mycket feber, men vi får väl se hur det utvecklar sig. Funderar på att skaffa en örontemp, för det är ju stört omöjligt att ta med den där rektala. Han får ju panik och 2 min är ju verkligen att plågas. Men hur tillförlitliga är de på småbarn? Man hör ju så olika hela tiden.

Jag vann!

Jag fick för mig att åka upp och se matchen mella Ljungskile och Jönköping nu i em. Det var fint väder och jag såg det som en chans att få lite frisk luft och socialt umgänge. Se match finns inga planer på när man åker ensam med tre barn. ;)

Träffade ju en massa känt folk och hade det trevligt. Elias lekte och strosade runt.

I halvlek hör man att det är någon dragning och folk titta på sina biljetter. Min hade jag lagt kvar i bilen för jag trodde att det var en parkeringsbiljett. Så jag lyssnade inte på vad de sa riktigt.

När det var någon minut kvar av matchen tänkte jag vara smart och åka för att slippa köer, så in med alla i bilen och iväg. Hinner komma ut på vägen när ajg får se min lilla biljett i fönsterruntan. Gul nr 49. Var det inte nr 49 han sa??
Linnéa säger att det var det och jag överväger att fortsätta köra, men nyfikenheten tar över. Det kan ju vara en fin vinst. Men samtidigt är jag inte alls säker på att det var rätt färg och nummer, men jag måste vända!

Det roliga är att den här vägen är inte gjord för två bilar i möte, man få pressa sig längs dikeskanten då. Men eftersom jag var i god tid tänker jag att jag kan hinna upp innan alla börjar åka. Så jag väder vid tennishallen och då börjar det komma både bilar och folk. Men då är det redan för sent!! Jäklar vad jag ångrar mig!!

Jag försöker pressa mig upp och inte mejja ner folk som går och i alla bilar jag möter försöker jag att inte titta, för jag skäms och de tänker säker att jag är ett riktigt pucko som ska åka uppåt när det är fotbollsmatch.

Helt slut och svettig av stressen drar jag ur de tre igen (efter att ha parkerat längs vägen ovanför stoppet) och börjar leta efter någon som vet något om var man kollar vinsten. Hittar till slut upp till speaker-båset. Och visst var det gul nr 49 som vunnit.

Jag: "Det är bäst att det är er riktigt fin vinst nu!"
Han: "Jo, idag ska det nog vara riktigt bra."

Får en ICA-påsen fylld med en kartong ägg, en marmelad, ett 3-pack makrillfilé i tomatsås, en ost och 4 mögelostar.
(Säkert en mycket fin vinst. Men i detta läge kändes inte det tillräckligt för förnedringen jag kände när jag knödde mig upp för backarna...)

Dessutom förlorade LSK. Men mig gör det inget för jag hejjar ju inte på dem. Ialla fall inte när David inte är med. ;)

rosa drömmar

Idag åkte vi till Överby, Linnéa mamma och jag för att leta födelsedagspresenter.

Hon önskar sig bara kläder och skivor och kläder är lite svårtatt köpa utan henne numera. Jag vet ju vad hon gillar (för det mesta) men passform är svårt. Och på henne är det hopplöst att hitta kläder som passar. Byxor är ett stort akut behov nu, när alla börjar bli för korta. Och ju längre hon blir desto svårare. För när byxlängden ökar så gör även rump-och midjemåttet det med, fast bara på byxorna, inte på Nea.

Men detta köpte jag åt henne. Så fin hon ska bli!! Perfekt till skolavslutningen kanske. Och kalaset.


Cardigan x2, linne och klänning från Cubus. Och jeansleggings från Lindex.
Mamma köpte 2 par jeans, linnéa, klänning där med till henne. Sedan fick hon ett par fina skor medfrån Din sko. Så hon var så nöjd!

Hon ska glömma allt nu, för det ska slås in sa hon. ;)

Fixar-sugen

Jag är så sugen på att få ordning på utsidan av huset. Det är så mycket som behöver göras bara. Skrapa, tvätta och måla huset. Byta en massa panel, röjja upp efter all renovering, (helt onödigt ännu eftersom den inte är färdig) rensa och ta bort rabatter, förbereda och lägga marksten, flytta lekstugan, sätta häck, ta bort staket osv..

Listan kan göras längre. Fick lite panik igår när jag kom på att vi skulle måla i vår. Fan våran är ju över! Det är slutet på maj....

Idag kanske vi kan komma iväg och välja blandare till tvättstället? Och köpa lite uteblommor till krukorna. Hade varit fint att få lite liv ute på altanen. Bland all skit.
Nu ser det mest ut som en soptipp här och det stör mig. Varje gång jag tittar ut. *gaaaaaaaaah*

Ny layout igen...

Vet att det är lite jobbigt med nya layouter, men ibland är det kul att testa lite nytt.
Vad tyckerni? Är det någon gammal som är bättre?

  

Lite insnöad på rosa med, men det är så somrigt. :-)

Stackars liten

Elias är skittrött och på hans balkong, vilket är det enda stället han sover middag på här hemma, så är det världens ljud. den ena grannen hamrar, den andra klipper gräset, en tredje målar, vi grillar och har folk som pratar överallt och lille E försöker sova. Han vrider och vänder på sig där ute. Hoppas att han somnar trots allt oväsen för han behöver sin sömn.

Vi har varit på golfen jag och tjejerna. Jocke o Elias åkte lite senare och åkte direkt till ma o pa. Vi gick dit efteråt och fikade. Mormor o morfar, Nicke o Bryjna var där med. Linnéa stannade kvar.

När vi kom hem var kusinerna här och Jockes vän Dragar. Så det grejjas i badrummet, taket ska reglas och gipsas. Men nu har de tagit en paus så Jocke ska grilla. Tycker att det får bli hans uppgift.

Känns som om det vore söndag idag.

Förresten så är det väldigt vad dåligt det är med kommentarerna nu för tiden. Kom igen! :)

Trevlig lördag på er.

Nyklippt kille

Efter en dusch passade jag på att klippa lillemannen. Titta så fin han blev!

Varför ser de alltid så mycket äldre ut nyklippta?







Nu ska jag plocka undan lite efter fikat. Blev en mysig eftermiddag då först Lisa o Ludden kom, vi åt middag tillsammans. Sedan dök Jennie med Leo upp och även Lollo o Mathias, så det blev kaffe och prat/lek.

Ikväll ska jag gå till Jennie och ha filmkväll. Sången om Martin ska vi se. Har du sett den?

Linnéas önskelista

  • studsmatta med nät runt
  • 200 kr
  • Agnes cd
  • EMD´s cd
  • Kevins cd
  • vattenpistoler
  • vattenballonger
  • sommarkläder
  • sommarlinnen
  • sommarskor
  • sommarshorts
  • pool
  • hannah montanas cd
  • simkläder
  • nintendo ds

Thats it! ;-)



Önskelista

man vet ju aldrig.
Men den här kan ju hänga med till jul om inte annat. :)

  • Solsäng
  • nya fårullstofflor (mina är slut snart)
  • ny plattång

Frukost på landet

Idag satt jag och pratade med Lisa tidigt imorse på telefon, så jag tänkte att vi kan ju lika gärna åka dit.
Så vid kl 9 var vi där. Barnen lekte, vi pratade och hade det mysigt och så åt vi frukost tillsammans innan vi åkte hem igen.

Elias höll sig vaken till 11.30 så idag blir det en sov-omgång. Det är väl egentligen idealet numera, men det funkar ju oftast inte eftersom jag alltid måste hämta barnen när han då skulle sova. Men snart är det sommarlov och inga tider att passa. Gott!

Här är en liten kille i stora tofflor.


Tror att jag ska skriva en önskelista. Kanske lagom till mors dag?
Ja det ska jag göra. Mina barn kanske läser min blogg. ;-)



tillägg

Har fått både sms och samtal om att jag glömt att berätta något viktigt.

Nämligen målgesten!
Så självklart måste jag ju dela med till er att hans målgest var att pussa på vigselringen, en fin gest till hans supportande fru. ;)

Nu var det sagt.

Beachboy

sommarnen 2009 kan komma nu.  Elias är redo!



Hittade äntligen badshorts som var lagom i midjan.

Vilken kväll

Det blev ju en toppenkväll igår.

La Elias lagom till matchen skulle börja men han hade svårt att komma till ro (typiskt!) eftersom han hörde röster uppifrån. Louise, Jennie och Ida kom och skulle se matchen  med mig.

Linnéa, ALice och Saga fixade iordning lite film-mys på rummet. Med kuddar, chips, godis och fotbollen på ljudlös och High school musical 3 på dvd.

Första halvlek hann jag inte se så mycket av eftersom jag fick springa upp och ner till Elias som inte ville sova och sedan till tjejerna när lilla kompisen ångrade sig och inte ville övernatta. De är inte alltid så stora som de tror när de är 8 år. Mamma-längtan satte in. ;) Så vi får ta det en annan gång.

Men andra halvlek blev det ialla fall en del tittande och det var en spännande match. Många chanser från båda lagen. Precis när jag tittade ner på Alice som höll på att somna intill mig gör Jocke mål!!
Men det fanns ju som tur var repris.

Så kul att han får göra mål i just denna matchen och vara den som avgör!

*wiiiiiiiiiiiiiiiiiie*

Vad ska man säga? Han är ju het nu gamlingen. ;)


"Qvidings första bortaseger blev Mjällbys första förlust.

Qviding gör försvarsmässigt en mycket rutinerad match när Mjällby besegras på bortaplan. Jocke Jensen visar på nytt styrka som målskytt.

Mjällby visar sig vara dåliga förlorare efter matchen när de i Tv-intervjun talar om mediokra Qviding. Nåja, ovagjort borta mot Norrköping och Sundsvall och vinst hemma mot Ängelholm och nu seger borta mot Mjällby. Mediokra är väl något som får läggas på hyllan nu för Qviding är så här starka och det är ingen hemlighet för de som känner laget. Inte så mycket skönspel men väldigt rutinerat uppträdande och det handlar faktiskt om att göra mål och det gjorde Qviding.
Målet kom till på en hörna när matchen stod och vägde där Joakim Jensen kommer i höjd med främre stolpen och sätter pannan till. En chock för Mjällby men inte orättvist med tanke på att Qviding hade en boll på mållinjen tidigare i matchen. Mjällby o sin sida hade en rungande ribbträff så det bjöds på chanser åt bägge håll.
En framgång för Qviding att plocka sin första bortaseger och det mot serieledarna. Nu är alla spärrar släppta och det ser mycket bra ut inför fortsättningen. 

Enda plumpen var att Jon Stockhaus fick bäras av planen efter skada. Jon som var strålande i matchen ihop med Joakim Jensen. Hannes Stiller skall ha en eloge för sitt eviga slit i anfallet där han oroar hela tiden. Tommy Naurin i målet gjorde en klockren insats och särskilt minns vi en reflexräddning tidigt i matchen som höll världsklass."


Fotbollskväll

Nu laddar jag inför matchen ikväll. Har rört ihop dippen till chipsen. Ölen är på kylning och humöret på topp. Idag blir det en skräll; Qviding slår Mjällby!

När jag tänker på det så är detta antagligen den enda matchen jag faktiskt kan se. Om jag tänker taktiskt så lägger jag Elias innan avspark, sätter på en film och serverar tjejerna lite godis och sedan sätter mig för att titta på matchen. Det finns faktisk en chans.

Live-matcher är ju kass för mig, då är det bara passa barn som gäller, så ikväll ska jag se fotboll.

Det känns lovande när man ser dessa vackra mål från förra matchen. Alla tre är riktiga prakt-mål. (Jockes snygga frispark är nr. 3)

Godmorgon gott folk!

Skönt med en ledig dag mitt i veckan. Eller jag är ju ledig varje dag. ;)
Men det är skönt att inte behöva stressa på någon för att komma upp och iväg.

Linnéa sover hos Saga. Undrar hur de har haft det? Säkert superkul med mycket fniss innan läggdags.

Elias tittar på Mora Träsk. Han älskar det! Jag ska surfa runt och köpa en egen. Flickorna gillar det minst lika mycket och sjunger med och gör rörelserna.

Ikväll blir det fotboll här hemma. Jocke spelar och matchen visas på Tv4 sport.

Annars har jag inga planer för dagen. Vad ska ni göra?

Idag

Vi började dagen med vår promenad runt skafteröd, ca 6 km. Skönt att komma igång för vi har inte kunnat gå på ett par veckor. Men nu är det slut på förkylningar och ursäkter! ;-)

Sedan har jag städat precis hemma, innan dess hann vi med fika här med Jockes gamla vän med familj. lekt lite med Mathias o Lollo och nu ska jag sätta igång med maten medan golven torkar.

Linnéa åkte med Saga hem efter skolan och ringde nu och undrade om det funkade med en övernattning och det gör det ju nu när det är röd dag imorgon.

I em ska vi ut och hälsa på mamma o pappa lite.

Spotify

Nu har vi spotify och damn vad bra det är! Så smidigt.  All musik på ett och samma ställe och direkt. Kanon!

Bröllopstankar

Ikväll har jag varit på vinprovning hos min goda vän Lollo. Hon och hennes härliga Johan ska "knyta ihop påsen" i sommar och gifta sig!!

Det är så roligt så jag inte vet vad!

Ikväll har vi prövat ett jättegott rosevin och ett vitt vin. Båda var goda men min röst föll på rosén.

Vi har lyssnat på ingångsmarscher och psalmer och haft det så mysigt. Tack vännen för att jag får vara med på er planering. Jätteroligt.

Tänker tillbaka på vårt bröllop och kärleken svallar, känslorna kommer och jag kan riktigt minnas in i märgen hur det kändes inför och under vigseln! Så mycket känslor.

Du är allt hade vi som solosång. Otroligt vacker.....
Och även Att älska dig.

Ååååå vad roligt att få vara med på ett bröllop mellan nära vänner.
Nu ska jag krypa ner hos min underbara make. Han har nog värmt upp sängen.


Idag ska vi

åka till mini-Ullared. Göksäter på Orust, jag Lisa och pojkarna.

Det är planen idag.

Vad ska du göra?


Äckliga, äckliga kryp!

Årets första kom på förstfödda dottern.

"Mamma vad är det för svart prick här mellan mina tår?"

Jo en pytteliten äcklig fästing! Jag hatar dessa kryp och brukar ringa i panik efter min mor som får ta bort dem. (låter som om vi har haft massor, men det handlar om två tidigare fall) Men idag var klockan 6.20 och jag tänkte att jag måste ju klara mig själv. Men den var så satans liten så det var svårt att få tag i den. Jag letade upp info om hur man gör på nätet och det var bara att ta ett tag och dra rakt ut. Det gjorde visst inget om man inte fick med hela. (det har jag alltid trott. Att man typ kan DÖ om man inte får ut hela) Men tror ni att jag lyckades få ut hela?

Näääääääääääääääääääääää.

I panik försökte jag gräva ut den. Men nä, en liten svart prick vägrade komma ut. Letade info igen och det ska visst bli en inflammation efter några dagar och då ska det vara lätt att få ut resten. Men trots detta kommerjag vara hysteriskt nojjig över denna jäkla fästing.

Har ni sett hur äckliga de är?



Dagen idag

Jag åkte till Torp med Louise en stund. Vi kikade runt lite och åt lunch och så mötte vi upp Linda H och Linda K. Mycket trevligt!!

Sedan har vi bara varit hemma och lagat mat, lekt och nu ska jag sätta på en kopp kaffe. :)

Vilken musikvideo

"Delad vårdnad (ska du ha spö)


Källa: vids.myspace.com
"Delad vårdnad (ska du ha spö)" är en duett mellan Robert "Strängen" Dahlqvist och Sahara Hotnights egen Maria Andersson och är andra singeln från Dundertågets dubutskiva "Skaffa ny frisyr". ...


Mina gamla vänner! Helt otroligt duktiga. Ryser verkligen.....

Ja just det

Min man är stekhet, eller iskall (beroende på hur man väljer att se det.) i sin fotboll nu. Kul för den gamle gubben! ;-)

Vinst igår med 3-1.



"Qviding har en mittback vid namn Joakim Jensen. En rutinerad lirare som är iskall med bollen. Att han kan dunka in frisparkar hade jag hört talas om och i bortamötet mot Norrköping fick jag beskåda det med egna ögon, en riktig delikatess. 

Straff! -Det skall vara straff domaren, hördes från skilda håll när Fuad revs ner på strafflinjen men domaren väljer frispark i den 75.e minuten. Joakim Jensen kliver fram och nu fick hemmapubliken se vad den gubben kan. Ett svårt läge, lite för nära men inte för Jensen som läckert knorrar in den vid närmsta stolpen. Saken var klar. Qviding skulle äntligen besegra Ängelholm efter de senaste triumferna från 2007. En skalp, för Ängelholm är ett lag man skall ha respekt för, åtminstone har jag det. Laget har gäckat alla lag de mött i serien och jag tror att de kommer att ligga i toppen innan säsongen är över, om de inte sjunker efter förlusten mot Qviding vill säga. "

( svenska fans )

Snygg frilla?!

Har tagit en skön promenad i duggregnet nu på mörra med Louise.

När jag kom hem skrattade de år mig:
Pappan: "Vilket yvigt hår du har."
Alice: "Du är kjullig, jag vill också ha kjullar!"

Jag slänger en kvick blick i spegeln: "hihi, jag ser ut som en ekumen."

Pappan: "En äkta tjeckisk hockyfrilla."



Dagens siffror:

steg: 6195 st
km: 4,4 km
tid: 52 min

gårdagen

Vi hade en toppendag igår hemma hos Lisa.
Det grävdes hål, byggdes lite staket, vi lekte, kastade boll, umgicks och grillade/åt god mat. Mycket trevligt och toppenbra väder.

     

Vi åkte hem vid 20 för vi var rätt trötta allihopa. Jag slappade i soffan och fick gå och lägga mig direkt efter Robinsson. Jocke somnade i Linnéas säng vid 21. :-)

Nu är tjejerna på kalas, Elias sover och jag ska koka mig en kopp kaffe. Njuta av lugnet innan det är dags att börja körningarna med hämtningar. ;-)

Kanske kommer Linn och Filippa på besök? Det var någon visning idag.

Tv-kväll

Idag är det visst melodifestivalen. Hade inte en tanke på det.
Men jag följer ju Robinsson så det får man ju kolla först, sedan slå över. Om man orkar. ;-)
Har inte hört något annat bidrag än vårt svenska. Finns det några bra med i år?


Tycker att det är ett häftigt bidrag. Kan gå precis hur som helst, antingen gillar folk det eller också hamnar vi långt ner. Men det är väl en stor riskt eftersom alla grannländer röstar på varandra. Förutom vi i Norden.

Pigg o glad

Inget hände. Så det var nog bara så att det var för dåligt med den riktiga maten igår och för mycket glass och fredagsmys.
Efter frukosten mådde hon bra igen. Kanske är det mat i magen som behövs. Jag är sån ofta på morgonen att jag mår lite illa innan jag ätit. Kroppens sätt att säga ifrån. "Ge mig mat!"

Ska hon bli sjuk?

Linnéa vaknade upp och mådde ialla idag. Så nu får vi avvakta och se om det blir något eller om det är någon tillfällighet.

Typiskt att det blir en dag då det är hur mycket som helst inplanerat.

* golf
* kalas
* gräva/grilla hos vän

Jaja, det kanske inte blir något. Men vi får hoppa alla aktiviteter tills vi vet. Man vill ju inte riskera något/någon.

Lite konstigt att hon alltid blir dålig när det är något roligt som hon ska göra. Hon är ju väldigt sällan sjuk men när hon blir det är det alltid något roligt hon missar. (Luciafirandet, djembeuppträdandet, kalas....)

Stackars liten.

Helt fascinerad



Vad är det som får Elias att stå så stilla och koncentrerad?


Jo, det är denna DVD´n som Ludde lånade ut igår....


Mora träsk är fascinerande. De kan ju verkligen trollbinda både barn och vuxna. Elias har ju alltid bojkottat allt vad tv heter, men detta tyckte han var kul.
Får nog skaffe en sån här själv. Många bra sånger är det.

Nu ska jag fixa lite frukost till mig och E, de andra sover ännu.

Beställer bilder

Kom på att det var ett bra tag sedan jag beställde bilder, framkallade och satte in i album. Man glömmer lätt det med digitalkameror.

Så det betyder att det tar en evighet att ladda upp bilder för mer än ett halvår. Och det  är ju alltid SÅ många fina bilder man vill ha!

Jag lär bli sittande ett tag till trots att jag bara vill gå och soooooooooooova. Är så otroligt trött.

Helgens plan/er

I eftermiddag blir det grillning här. Jag har slängt ihop en pastasallad och lite sås, resten får Jocke fixa.

Vi har fikat hemma hos Angela. Mycket god rabarberpaj serverades i solen. Synd att det blåser så förbannat kallt annars skulle det vara underbart ute.

Imorgon hade vi (ett stort gäng) tänkt att åka ner till Slottskogen och ta med oss picknick och engångsgrillar och mysa med barnen, titta på djur och springa runt i gräset. MEN så kom Ida på att det är Göteborgsvarvet imorgon och då kommer det att vara glaet mycket folk.

Så nu har vi andra planer; vi styr kosan mot Skafteröd istället. Fam Jagdell ska bygga altan och på måndag kommer byggarna och ska gjuta plintar och innan dess ska det finnas hål. Många hål och det är tufft för en ensam bankman att hinna med under en helg, så vi tänkte att vi packar picknincken med oss dit istället så kan man förena nytta med nöje.

Men innan dess är det fotbllträningar och golfträningar på agendan.

Far och son i köket

Nu är morgonstöket i gång. Idag fick vi sätta klockan innan 7 trots att Linnéa sov hos mormor o morfar. Men Ella (barnens kusin) ska komma och stanna hos oss hela dagen. Alice och hon är lika gamla och har så kul ihop så det kommer att bli en toppendag för dem!

Nu fixar killarna frukost.




Elias är överlycklig. Det är ju inte varje dag man får sitta PÅ spisehällen. ;-)


Idag är det mammabarnfika hos Angela på fm. Sedan funderar jag på att åka till Emaus med alla 4 barnen. Vi får se hur formen är.


Kul undersökning

"Eilngt en uneörnskding på ett engskelt uivtnierset så seplar det inegn roll i viekln odrnnig bksotrnävea i ett ord står i, det enda som är vtikigt är att fsötra och ssita bavstoken såtr på rtät patls. Rseetn kan stå hlelur om blluer och man kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm. Dttea broer på att vi itne leäsr vjrae bkosatv för sig, uatn odern som hlehet."

Jag läste det utan problem. Gjorde du?

Goddagens!

Sitter och väntar på att lilla E ska vakna från sin morgon nap. Sedan ska vi till Lida och Filippa och leka en stund. Nu är det inte långt kvar till bäbisen där ska komma. Hoppas att de ska hinna flytta in i det nybyggda huset först bara.

Vi hade egentligen ttänkt åka till Emaus idag, det ska visst finnas nya ungar bland en del av djuren där. Men regnet hänger i luften så vi styr om det till imorgon istället.

Kom och tänka på att det var länge sedan jag la upp middagstips och veckomenyer. Måste sätta mig och göra det idag. Jag har haft dålig inspiration och lust till att laga mat den sista tiden, så en veckomatsedel skulle verkligen vara toppen.

Idag blir det ialla fall ungslax med solskensmos.

Här är ett ungefärligt recept. Helt påhittat av moi, men väldigt gott. Variera det hur du vill. :)

Fridas lax

* 4 portionsbitar lax
* 1 stor creme fraiche (light går bra)
* 1-2 msk fisk och skaldjursfond
* dill
* ca 3 msk bostongurka
* 2 msk ketchup eller chilisås
* salt och peppar
* lite socker för att runda av syran.

Lägg fisken i ugnsform, rör ihop allt annat till såsen och häll över fisken. In i ugnen i ca 20 min på 200 grader.

Gör solskensmoset under tiden. Koka potatis och några morötter i bitar. Klicka i smör/margarin och mjölk till ett mos och krydda med salt, vitpeppar och jag har alltid örtsalt.


Morgonidyll

Ja här är det ljuvlig morgonidyll. (För tillfället.)



Igår var en riktigt jobbig dag för Alice och mig. Tror faktiskt att jag aldrig har arvit på arg på henne som jag blev igår. Vissa dagar är pest med en snart 6 åring som absolut inte hör på vad man säger. Eller hör gör hon, men väljer att fullkomligt skita i det man säger.
Och det är riktigt tröttsamt.

Vi har länge pratat om att man inte leker med kläderna, att man inte drar fram alla kläder när kompisarna kommer över, och byter, slänger på golvet osv. Det ser ut som en virvelvind dragit fram i garderoberna!! (hon har kläutkläder, men det är inte kul)

Så för 10239823974027140274014801 gången talade jag med A och hennes vän att ni får inte leka med kläderna. Jag kommer att låsa in dem.

Så säger kompisen: "Frida, så säger min mamma med och nu har de lyft in garderoben i klädkammaren och låst!"

Jag önskar att jag kunde göra det.

Sedan spelar hon ut Jocke och mig mot varandra. Hon frågar mig och får nej, går till Jocke som säger ja. Igår rann det över och jag blev vansinnig, så hon fick stanna inne från 5.30, sedan var det hysteri utan dess like innan hon sansade sig lite åt kvällsmat och stensomnade innan kl 19! (Hon hade ju varit vaken till ca 22 kvällen innan så det gör ju sitt till med humöret. Funkar inte på mina barn att vara vakna sent.)

Idag orkar jag inte bråka. Hoppas på en lugn dag.

Var fasen är solen och de 20 graderna som jag blivit lovad?!
Vi skulle försöka sola oss lite bak på Lollos mega-altan idag.


Fast i kodmallar

Satte mig för att kika lite på min goda vän Linns blogg. Hon ville "piffa" till sin lite.

Visst blev den fin? Sweetstar.

Men vad man fastnar. Timmarna går och man kan ju inte sluta innan det är klart. Men nu ger jag mig. Nu finns det en snygg fungerande blogg. Finns det fler önskemål är det bara att lägga till de senare, Linn.

Nu är jag så hungrig så jag håller på att storkna, men det är ju alldeles för sent att äta, det får bli sängen istället. Träsmak i baken och kurr i magen.

Kram godingar!

Ny hårfärg

Trivdes inte i det jätteljusa håret så idag fick jag massor med mörka slingor.

 

Den blå skjortan på kortet är en riktig ny fovorit trot jag. Vi stannade till hos Linn och hennes butik Sweet i Kungälv på vägen hem från IKEA och så mycket fina kläder hon har!! Ett hett tips till alla som behöver uppdatera garderoben. Och superbra service så klart. ;-)

Louise hittade en fin sljortklänning och en scarf.

Vi slog rekord på ikea genom att handla så lite som möjligt tror jag. En skön känsla att komma därifrån med nästan lika mycket (eller lite) pengar som man hade när man kom. :)

Avskedspresenter

Jag kom på att det är dags att börja tänka på någon liten avskedspresent till förskolefröknarna. Och hittade tips inne på Madickens blogg om denna sidan. Pärldrömmar. Gick in och hittade en massa fina smycket och tyckte att det var en bra idé till fröknarna! Så nu har jag letat upp tre fina armband som förhoppningsvis ska glädja dem.



Verkar vara en duktig tjej som svarar snabbt på frågor och funderingar. Ett tips till alla som letar presenter till någon.

Oväntat besök

Stog och grejjade i köket när Jocke fick ett samtal från herr och fru Teberio som åkt hit upp för att spana på hus. De kom och åt kvällsmat med oss. Vi pratade gamla finska minnen och annat kul.

Tänk att vissa människor alltid finns så nära i hjärtat trots att man ses så sällan. (Nu ses ju iof Jocke o Rikard varje dag) men vi; jag och Linn gör ju inte det. Men jag är så glad över att hon bloggar så känns det som man umgås ändå.

Och bara det att de kan tänka sig att flytta hit är så underbart roligt. Håll tummarna att de hittar ett fint gamalt renoverat hus på Lyckorna!!

Nicke och Brynja hade tagit med sig tjejerna för en kväll i Spabadet på Backamo. De åkte vid 19 och kom hem runt 21 lagom till kvällsfikat.

Imorgon ska jag starta dagen hos frissan. Måste färga håret. Sedan ska det bli en tur till IKEA och så måste jag stanna till i Kungälv i Linns butik! Har varit där flera gånger men då har alltid Linn varit i gbg-butiken.

Älskade Laban

Nu gör jag en liten chansning på en efterlysning. Är det någon som har förra årets upplaga av Laban-snutten?



Det ska alltså vara den som är vit/marinblå. Vi har två men lappen (det som gör den speciell för E) håller på att ta slut!! Vi har två av årets modell med men de funkar inte lika bra, för det är annan lapp på dem.



Så har du en eller vet någon som har så är vi väääääääääääääääääldigt glada och tacksamma!!

Nya laban är vit/röd/svart.

En dag i staden

Det är itnte ofta jag åker in till stan. Vet inte varför, kanske tröttnade man efter skoltiden på UA-city. Men nu börjar det bli riktigt trevligt igen. Kanske för att det är vår? Eller för att det faktiskt renoveras och fräschas till och för att det kommit lite nya butiker?

Åkte in för att köpa lite presenter till Linnéa som fyller snart, men så klart var det inte det jag åkte hem med. Istället blev det fin somrig duk till uteborde, några fika-brickor och kläder till Elias. Ett par mysbyxor och body från Lindex och så hittade vi en ny barnbutik där jag hittade ett par jeans som jag spanat på tidigare på nätet.

Det är inte lätt att hitta byxor till lille myran, men dessa såg riktigt lovande ut och de passade!!

(HAde lagt ut bilder och text här, men det kom visst inte med! Gör ett nytt försök.)





www.boogiekidz.se

Söndags-trött

Nu har barnen lagt sig, tävttmaskinen i full gång. Likaså diskmaskinen. Nu är det snart soffdags för mig.

Det har varit en lugn söndag. Vi 11-tiden hämtade vi Linnéa, lämnade av Elias hos mamma och pappa. Mamma ville låna honom lite. Han älskar att gå runt och grejja där hos dom.

Sedan lämnade jag av tjejerna hos fam. Hanfelt för en hel dags lek. Hämtade dom igen vid 18-tiden.
Under tiden åkte jag till Torp en sväng, sedan hem till ma o pa för att hämta Elias men fick lite mat också. Sedan åkte vi hem och vilade en stund. Så kom Brynja och Lollo på en kopp kaffe.

Så var denna dagen över.

Qviding fick ett poäng med sig från Sundsvall och nu har de en lång resa hem. Hela natten så han är väl hemma i morgon  fm någon gång.  Det var fördelen när han spelade i Hammarby; bättre resor. Då flög man eller åkte tåg när det var långa bortamatcher. ;-)
Men det är säkert mysigt att åka buss med. *hihi* Han har ju datorn med sig och kan se lite filmer.

Fotbollssnack

Nu är det läge för en vinst för Qviding.


Superettan
LagSVOFGM-IMDP
Gå till detaljerad tabell
Mjällby AIF541011-3813
Jönköpings Södra IF63219-5411
Landskrona BoIS631210-5510
Åtvidabergs FF53118-4410
GIF Sundsvall53119-7210
Syrianska FC631211-10110
Ängelholms FF53029-549
Assyriska FF53028-719
Falkenbergs FF53028-9-19
FC Trollhättan62134-6-27
Vasalunds IF51135-8-34
Qviding FIF51135-9-44
IFK Norrköping FK50325-9-43
Sirius50324-9-53
Ljungskile SK50235-10-52
Väsby United50232-7-52


Efter 5 matcher har de bara vunnit en. Så nu jäklar!! Det enda positiva nu är att de ialla fall ligger före LSK och det är ju viktigt. ;-)

Här snackar Jocke efter förra förlustmatchen.

Godmorgon söndag!



Idag här det släppt med förkylningen, eller ja det som var stopp igår och gjorde ont i bihålor är mycket bättre idag för idag är det som en kran, näsan rinner men det gör att jag mår så mycket bättre! Nu är jag bara snuvig.

Det var så mysigt att sova med Alice i sängen. Jag riktigt njöt när jag kröp ner i sängen där hon låg och kokade av värme under täcket! Jag är ju van att krypa ner till en kall, tom säng eftersom J alltid lägger sig senare än mig. Riktigt gott att få mysa bara jag och hon.

Elias åt två gånger i natt men var ialla fall inte ledsen så natten får väl räknas som bra. :-)

Alice skulle vara på Mulle nu, men Nora (kompisen) ville inte gå, så då ville inte Alice heller. Jag försökte allt övertala henne,eftersom jag har ltie svårt för att man backar ur i sista stund, men som hon sa: "Mamma, jag känner ju bara Nora där, utan henne är det inte roligt." 
Så självklart förstår jag henne. Hon skulle ju dessutom med Nora hem efteråt och leka så jag ska köra dit henne så fort Linnéa kommer hem.
Henne har jag riktigt längtat efter. Har ju inte sett henne sedan igår morse. Det känns tomt. Men hon har säkert haft riktigt roligt hos kompisen!

Rektorn på skolan har besöutat att dela Linnéas klass och den andra ettan eftersom de är så många i L´s klass. De ska göra tre likvärdiga ettor istället. Jag tycker att det är toppen, för 26 st 8åringar är alldeles för många, men samtidigt är jag rädd att hon inte kanske får ha kvar sin fina fröken. Och så blir det väldigt spännande att se vilka vänner hon får gå med!

Alice fick sin klasslista i förrgår. Som vi har väntat på den!!
Hon fick bara en kompis från dagis med sig, men så kom Nora i samma klass så hon är riktigt nöjd. Och så två grannpojkar med, vilket är toppen. På onsdag är det möte om skolan och då får vi förhoppnignsvis veta vilken fröken de får med.

Undrar vad jag och Elias ska göra idag? Tjejerna leker säkert med sina vänner hela dagen och det är nog ingen som vill leka med oss snorisar. ;-) Så frågan är vad vi ska hitta på.

Vad ska ni göra?

Håll tummarna för Qviding i em!! De behöver lite poäng nu.

Nä nu ska det mysas

Nu blir det soffläge med den här lilla godingen på armen.....



Fast idag är hon lite större.....


Tror nog att jag ska lägga henne i Joakims säng, så har jag lite sällskap i natt. :-)

Lördagsgodis till mamma

 

Fridas mexican coffee

1 msk råsocker
1 msk tequila
2 msk kahlua
1½ dl kaffe
vispad grädde

Häll socker i ett glas, fyll på med sprit och kaffe, rör ut sockret och klicka i grädde. Drick med sugrör. MUMS!

(Ja, jag veeeeeeeeet att man inte blandar drinkar och mäter i matskedar, utan i centiliter, men jag är mer i bakar-mått.)

Rent och skönt

Finns det något skönare än när man har städat, det är rent och fin och man kan sätta sig och njuta av att det är rent och iordning. I alla fall 5 minuter. ;-)

Jag och lilleman tog ett städ-race nu och har gjort köket skinande rent och blankt. Det blir ju lite mer puts när man valt ett högblankt kök. Men det är det värt. Nu blänker det fint i eftermiddagssolen.

    

Jag är verkligen så risig som jag ser ut idag.
   
Har verkligen inte gjort mycket, förutom denna städning nu på em, men så fick jag lite energi av att vara ute i 10 min. Skulle gå och lämna en övernattnings-väska till Linnéa för hon ska sova hos Moa.

Nu är detr snart läggning av barn och sedan Robinsson innan jag ska stupa i säng.

aj aj

Vaknade och det kändes som om mitt ansikte och huvud blivit manglat i natt. Det värker i hela knoppen och gör ont bakom ögonen. Halsen känns svullen och näsan rinner.

Livet är toppen!

Jag som aldrig är dålig; varför måste det bli den helgen då jag är ensam? *suck*
Jaja, allt löser sig och det finns ju IPREN.

Kram!


Ska jag bli sjuk?

Har känt mig lite halvkonstig i kroppen, precis som innan en förkylning ska bryta ut. Så känns det ju ibland men på mig vänder det ofta dagen efter, så jag hoppas att det är så denna gången med. Men jag tror nog att det kan bli en förkylning av detta.



Alice gillar  att fota så här kommer en bild på Prinsen och hans mamma. :)

Idag blir det nog tidigt i säng känner jag. Jocke åker till Sundsvall imorgon bitti och kommer inte hem förrän måndag, så det blir en lite seg helg, speciellt om jag inte känner mig så frisk.
Det är golf med tjejerna imorgon, då ska en förälder finnas tillgänglig för Alice grupp. Får hoppas att det inte regnar ialla fall.

Vad ska ni göra i helgen?

Vem är det i lådan?

"Vad är det i lådan?", undrar Elias.....


Ludde öppnar.....

"Tittut!!"


Det var Nellie!!

"Det ser kul ut, jag vill också....."


Ludde testade med.

Det har varit fika här på fm. Krävdes lite planering från min sida eftersom det skulle vara elavbrott kl 9-12 så kaffet fick förbryggas, paj bakades tidigt i morse osv.

Mycket lyckat. Barnen hade roligt och vi mammor med. Vi fick dessutom betalat första betalningen på vår resa så det känns toppen!

En ny ängel i himlen

Igår kväll förlorade en mamma sin son, en pappa sin son och en liten lillebror förlorade sin storebror.

Tim har kämpat färdigt och det är så fruktansvärt ledsamt att en sån ung pojke fått lämna sin familj alldeles alldeles för tidigt.

Mitt hjärta brister när jag tänker på familjen. Hans mamma. Hans pappa och Johan.

Det enda bra är att Tim inte längre behöver lida. Men är det en tröst när man förlorat sitt barn? Fy fan säger jag bara.
En fin ängel finns nu i himlen och tittar ner på sin familj.



"När en blomma bryts av i sin vackraste blom
då blir marken så trist och så fruktansvärt tom
men kanske ändå att det finns någonstans
en undangömd äng eller skreva
dit en blomma som brutits för tidigt
kan komma och fortsätta växa, dofta och leva.


Inte kan man väl tro att det bara blir stoft
av en blomma som himlen gett färger och doft.
Kanske Den som har gjort den blomman en gång
kan låta Sin kärlek förklara
Kanske vill Han helt enkelt ha tillbaks
för Han inte mer kan vara utan den bara..."


Okänd

Ett ljus brinner hos oss för Tim och hans familj.


Tokar!

Vi är allt två av samma sort.



Hon är full i bus, alltid mycket skratt. Man hör hennes skratt vart hon än är.

Minns när vi hade flyttat från Sthlm och vi var tillbaka ett tag senare och hälsade på så var det en av hennes "fröknar" en man från Iran? som sa: "Ååååå vi saknar Alice och hennes skratt!"  Han sa det på ett så fint sätt. Och berättade just att man kunde höra hennes bubblande skratt i korridorerna på förskolan.



Mormor berättar alltid det om mig, att jag alltid skrattade när jag var liten. Idag skrattar jag rätt mycket med. Oftast glad, men ibland ryker det av ilska också. ;-)

Hejhej!

Idag har vi hunnit med en snabb sångstund på kyrkansbarntimma. Stannade inte på fikat utan åkte hem till Lisa och fikade istället.

Elias hoppade lver sovningen på fm, så han var rätt trött när vi kom hem efter 13. Men vaknade jätteledsen efter en timma och är helt otröstlig. Samma sak igår? Vet inte vad det är.

Alice skulle få honom glad genom att busa tittut bakom soffan och slog i sig i soffkanten och fick ett stort märke rätt mellan ögonen! Så då var det två hysteriskt ledsna ungar.

Nu är det någorlunda sansat här igen.

Fiskbullar och potatis på spisen. Kan väl inte påstå att jag längtar... Men Alice har önskat detta så länge nu.

Skön hemmadag

Idag har varit en sån där skön dag utan en massa måsten. Alice fick äntligen hit sin kompis Nora och de har lekt hela dagen, märker knappt av dem. Förutom när jag ska börja plocka undan nu då. ;)

Tjejerna är ute och leker och Elias sitter och läser sin favoritbok. "Vad kör Molly?"



Djupt koncentrerad. Mamma får inte störa.



Nu ska jag försöka ropa in tjejerna för idag är det duschdags! Vet inte varför vi aldrig lyckas få till det de kvällarna Jocke är hemma, för det är lite meckigt att hinna med alla.

Oj så kladdigt!

När man är ett år, kan man väldigt mycket själv.

Dock inte dricka smoothie själv.

Väldigt noggrant

Jocke kör med både "hängslen och livrem" när det kommer till renovering.

De här skivorna kommer ialla fall inte att ramla av väggen.


Det går åt en hel del skruv här!
Ingen yrkesman kan ialla fall säga att det är slarvigt gjort. ;-)

Ett bloggtips

Jag har ju följt Hannas Graafs blogg ett bra tag och sedan de startade bloggfamiljen hänger jag med i en del bloggar där. Och jag måste tipsa er som kanske inte hittat dit om Maggans blogg. Hon är verkligen störtskön! Snacka om att man har en förefattad mening om folk ibland, speciellt "kända" människor. Magdalena har en helt otrolig humor och skriver härligt!

Skrattade gott åt hennes inlägg idag om ex-mannen Magnus.

Resa bokad

Garden Hotel, Sharm el Sheikh hotellklassificeringhotellklassificeringhotellklassificeringhotellklassificering
 
Gästernas betyg   Saknas
All Inclusive - ät och drick utan att tänka på notan
Sharm el SheikhBilderKartaPrislista
Spara till Min Vingsida Skriv ut
 
Pool
3 st
BarnpoolBarnpool
Ja
Strand
500 m
Lokalt centrum
300 m
Restaurang
Ja
Bar
Ja
Här finns även:


Rum med kyl: Nej
Rum med pentry: Nej
Rum med kök: Nej
Rum med TV: Ja
Hiss: Ja
Minimarket: Nej
Antal löv: 0
Rum med luftkond.: Ja
Internet: Internetcafé
Hotellbeskrivning
Läckert hotell designat i orientalisk stil och med en avslappnad atmosfär. Snyggt poolområde med tre pooler (ca 1500, 700 resp. 500 m2, varav den minsta är uppvärmd till ca 22 grader 15 november -april), solstolar och poolbar. Sällskapsutrymmen, barer och à la carte-restauranger. Fitnesscenter mot avgift. Tvättservice.

Rumstyper
Dubbelrum för 2-3 personer

Rummen
Snygga, komfortabla dubbelrum med luftkonditionering och balkong eller terrass. Vissa rum har stor dubbelsäng, king size. Extrabädd i bäddbar soffa. Tv, telefon och minibar. Bad/dusch och wc.

Måltider
All inclusive.

Innebär att frukost, lunch och middag, lokala drycker och vissa aktiviteter på hotellet är inkluderat i resans pris.

På detta hotell ingår:
*Frukost-, lunch och middagsbuffé med måltidsdrycker (lokalt vin, öl, läsk eller mineralvatten).

*Fria drycker (mineralvatten och läsk) och lokala alkoholdrycker i barerna 10-24.

*Ghazala Cafe, 10-24, kaffe och te med kakor.
*The island Grill and Bar, 12-18.
*Italien Restaurant, 12-17.
*Little Italy, 18-22.
*Na'ama Lounge med nattclub & bar.

*Parasoll och solstolar vid stranden och poolen.

Hotellet kan ibland utan förvarning ändra på innehållet i All inclusive.
Tider för restauranger och barer meddelas vid ankomst till hotellet. Vissa aktiviteter ingår under begränsade tider.

Övrigt
Byggt 1997. Renoverat 2006. 2 våningar. Hiss. 280 rum. Reception. Litet internetcafé mot avgift. Trådlöst internet i Beach baren. Luftkonditionering. Centralvärme. Pool- och strandhanddukar finns att låna. Hotellets underhållning kan vara störande för vissa rum. Turistområde med lokal trafik.



Ja nu har vi fyra tjejer bokat till hösten istället. Känns faktiskt helt underbart nu! Nu kan jag i lugn och ro planera och förbereda och då är Jocke ledig, vilket betyder att vi inte behöver blanda in någon annan i barnpass och så. Fatta hur roligt och sköööööööööööönt vi ska ha det!!

11/11 åker vi i en vecka. På vår bröllopsdag, men det är kanon! Jocke tyckte att det var jätteroligt att det faktiskt blir en resa för mig. Han frågade:
-Har du tagit avbeställningsskydd?
-Nja, nä det tror jag inte.
-Bra då måste ni åka!


Skitdag

Idag känner jag mig inte alls positiv kan jag säga. Allt känns riktigt skit.
Samtidigt som det är så skönt att ha bestämt mig över resan och slippa ångesten över om jag ska åka eller ej så hade jag i natt/morse verkligen behövt semester.

Elias vaknade först vid 22 och var jätteledsen länge. Ända tills han fick välling. Sedan vid 1-tiden igen fick jag gå upp många gångeroch trösta, lägga honom ner i sängen. Vid 2-tiden väckte jag Jocke och tyckte att det var hans tur. Då fick han välling igen. För det är ju ett säkert kort, han somnar om.

Vid 4.30 kommer Alice in och gråter för hon har drömt något och vill sova hos oss. Jocke säger nej och hon går igen, ligger och storgråter i sin säng. Kommer tillbaka efter någon minut och frågar mig. (spela ut föräldrar mot varandra-syndromet) och jag var så trött och irriterad så det rök ur öronen, så för att inte få ett utbrott på allt och alla fick hon ligga i mitten. Allt för att inte väcka lillebror igen och för att jag kanske skulle få några minuter till.

Sedan har det 10 min så sätter Elias igång igen. Efter mycket försök att somna om får han syn på eller hör ALice och så är det kört. Bara att gå upp. Idag är ingen bra dag.

Dessutom stormar det och regnar med.

Beslutet är taget

Jag åker inte.
Börjar gråta bara jag tänker på det, men nu har jag bestämt mig. Jag skulle ha dåligt samvete för det är så många andra "måsten" just nu och jag skulle kunna rabbla upp dem, men jag orkar inte. Och jag ska inte vela mer för mitt eget bästa.

Joakim har försökt att peppa mig att åka och slappna av, släppa taget osv... och ni alla har varit så fantastiska och i eftermiddag hade jag bestämt mig för att vi faktiskt skulle åka. Men så räcker det med att man får en lite kommentar, så fylls det egna samvetet på till bredden igen. Så för att slippa ångesten har jag bestämt mig för att stanna hemma. Och det är inte helt fel heller. ;)

Men jag veeeeeeeeet att jag verkligen skulle behöva komma ifrån lite, så det ska planeras en massa skoj istället! En tjejweekend någonstans och kanske en skön resa i höst? Då kan vi kanske åka när Jockim har semester, så att jag vet att barnen har honom och vi inte behöver blanda in fler barnvakter, för det fixa inte mitt samvete. (Vet att jag behöver jobba på detta, men sånt är det)

Så.

Måndag

Idag ska det bli fika hos Ludde och hans mamma på fm. Sedan på em måste ju jag och Jennie prata om det ska bli någon resa eller ej. Jag har sån ångest ska ni veta. Kan inte alls bestämma mig. Vill ju verkligen, men är rädd att längtan/saknaden ska förstöra.

Men så vill jag ialla fall tacka er alla såom verkligen peppar mig! Det hjälper ju ialla fall mot det dåliga samvetet. För det är svårt att unna sig själv sånt här.
Usch vad svårt.

Vi hörs sedan!

Rolig nätshopping

Har hittat en rolig butik med det ena och det andra, så kika in här hos Pippilotta.

De här stövlarna var ju kanon!    
 

Banana cupcakes

Här kommer att riktigt bra recept på goda cupcakes, fluffiga och fina blir de och väldigt goda speciellt dagen efter. Perfekt när man har övermogna bananer hemma!

Cupcakes, ca 12st

200g vetemjöl
25g kakaopulver
1 msk bakpulver
1 tsk kanel
115g socker
125g vit choklad (perfekt med annan choklad med)
2 ägg
1 dl solrosolja
2 1/4 dl mjölk
1 stor banan

blanda mjöl, kakao, bakpulver och kanel. rör ner socker, dela den vita chokladen i bitar och blanda i.

Häll ägg och olja i en separat skål och vispa tills det skummar. Vispa sen i mjölken lite i taget. rör sen snabbt ner äggsmeten i de torra ingredienserna till det nätt och jämt är blandat (om du blandar för mkt blir de sega och inte lika luftiga). Mosa bananen och blanda med. Fyll formarna till hälften med smet. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Dekorera sen fritt som du vill =) Jag pudrar bara över floursocker.


Kalas på Smögen

Idag ska vi till Smögen på kalas. Det är min brorsdotter Elvira som fyller år om ett par dagar. Halva familjen åker för Jocke spelar match och Linnéa är bjuden på ett annat kalas och ville gärna gå på det. Så hon får följa med en kompis hem efteråt.

Verkar inte bli så fint väder idag heller. Nu har man ju vant sig med det fina vädret. :(

Vad ska ni göra idag?

Världens mysigaste kille

Elias är en riktigt go unge. Jag vet inte hur många gånger vi skrattar åt honom varje dag, eller säger till varandra hur go han är, hur fin han är osv. Helt galet vad man kan älska sina barn! (Självklart älskar vi tjejerna lika mycket) och den här tiden har vi ju haft med dem med. Den här tiden då det händer så mycket i utvecklingen, då de formas till den lilla människan de ska bli i livet. Man lär känna en ny liten människa, det är så fantastiskt!

Och har har ett så gott sätt. Han är så glad och sköjsam. Han busar och sojjar med folk. Han är mjuk och fin i sin personlighet, omtänksam på ett helt otroligt sätt som jag inte trodde att så små barn var. Han tröstar Alice när hon är ledsen, han pussar och ger kärlek till alla som vill ha, Han böjer sig ner till de mindre och säger glatt: "Heeeeeeeeeeej!" och ler sitt allra mjukaste leende. :-) Min skatt.



Självklart har vi våra stunder så han driver mig till vansinnesgränsen med ibland, men för det allra mesta är han världens goaste kille. Även om han är full i bus, vilket är väldigt charmigt med.
Det ska bli så kul att se vad det ska bli av honom. Jag ska njuta av att följa honom i livet.....

Nu ska jag krypa till sängs.

Uppdatering om helgen

Har varit dålig på att blogga, men det har faktiskt varit fint väder hela tiden och vi var så klart ute så mycket som möjligt.

Valborgsafton firades först här hemma på vår altan med Lollo och hennes pojkar och våra familj, samt flickornas kompis.


Kolla vilka goa ungar....



Efter vår middag åkte jag hem till Ida och David på grillkväll och kalas. Vi gick vidare till Turisten och jag blev rätt glad och go under kvällen och hade verkligen roligt! En riktigt lyckad kväll, men jag fick sota för det med en rejäl baksmälla i fredag, men min man var en klippa och tog barnen och var borta ett tag så jag fick starta sakta och lugnt.

På kvällen satt vi hos grannen Jennie jag och Lollo och pratade i flera timmar, jättemysigt hade vi det under filtar på altanen.


Jennie kollar kalendern för ev. resa.

Idag har jag ägnat mig åt hemmet som helt har förfallit under dessa dagar. Så en storstädning var behövligt! Och tvättstugan tömd. Gott.

Resa bort?

Satt med grannen Jennie i solen igår och så drömde vis om att ligga på en strand långt bort och så säger våra män att de tycker att vi ska boka en resa. Så nu planerar vi för en restresa om ca 1½ vecka!!!!!

*gulp* Jag har sån beslutsångest så jag håller på att dö!
Det hade ju varit underbart skönt att få en vecka med sol och bad, läsa böcker ta ett glas vin på balkongen och bara vila i en hel vecka. Men förstår ni hur jag kommer att längta efter barnen. Jag vet allvarligt inte om jag kommer kunna åka av den anledningen.

Jocke säger att jag ska åka, passa på nu för tillfället kanske inte kommer tillbaka och att han löser det hela i en vecka. (hur fasen han nu ska göra det men jag antar att hans pappa hjälper till.

Å jag vet inte hur jag ska göra.

RSS 2.0