Så mycket skratt!

Tror att jag förlängde livet med några år igår. Som jag skrattade!

Fest hemma hos finaste Lisa  med ca 20 glada tjejer kan bara bli succé. Det var prat, skratt, flams, paketöppning, sketch, musiktävling och singstar.

Vårt lag var flams och trams-laget och det kan man ju se på bilden. Så här var det hela tiden. Jag har inte skratta så mycket på länge. Vilka underbara tjejer!


Jag, Brynja, Anna och Jessica.
Vi vann visst hur tokigt det än verkar! ;)


Ett skrattanfall till med Jessica, jag Jennie och Brynja.

Snurrade hem någon gång på natten och var ändå i hyfsat skick. Idag har vi varit på dop och det var mysigt ända till Elias fick ett tröttanfall och bara ville ligga på golvet. Han var helt slutm för det hade tydligen varit livat här hemma igår kväll med. Och idag han han inte sova middag eftersom dopet var då.
Han somnade i bilen och sover ännu.

Imorgon börjar jag jobba.

Oj vad trött jag är!

Satte mig ner nu efter en go dusch.
Innan dess har det varit lek med Lisa o Ludde på fm. Tjejerna åkte till vänner mitt på dagen, jag väckte Elias och åkte till U-a. Där köpte vi nya byxor till honom. Gamla favoriterna är äntligen tillbaka!

Själv bytte jag en tröja som min kära dotter hade köpt till mig igår. Blev inte en ny top utan ett par svarta jeansleggings. Sedan åkte vi till min mormor och hälsade på. Hon  är fortfarande inte återställd. Efter det hämtade vi upp tjejerna hos vännerna och hann stanna till hos Louise när vi kom hem- Umgicks lite och drack ett glas rosé.

Imorgon blir det partaj hemma hos Lisa! ca 20 glada tjejer ska kalasa, det kan bara bli toppen!

Innan festen är det tänkt att vi ska till Badpalatset. Om jag bara kan hitta Elias badbyxor. De är spårlöst försvunna...

Skottat

Den här vintern lär vi minnas som den vintrigaste vintern i vårt liv. Idag vräkte snön ner igen. Man blir inte ens förvånad längre. Barnen suckar när de ser att de snöar och längtar till våren.

Vi har haft helt galet mycket snö på altanen men nu i eftermiddags började jag skotta lite. Jocke kom hem vid halv fem och satte igång han med. (gott efter att ha skottat tak kl 7-16) Vi slet som galningar tills han var tvungen att hoppa in i duschen och åka till träningen.

Elias har fått en egen lite snöskottare och jobbade som sjutton i snön han med. Fattar inte att han orkar. Men han sa flera gånger: "Roligt detta!"

Nu kan jag villigt erkänna att det känns i kroppen! Aj. Dessutom var jag lite stel sedan boxpasset igår. Gissar att det kommer vara tungt imorgon.

Min dag

Idag har det varit fullt upp.

Lämnade Elias hos min mamma efter tio och så åkte jag och tjejerna till torp för att köpa födelsedagspresenter till honom. Hade ett hopp om att hitta något lämpligt att ta på mig till farfars begravning med, men det var kört. Vi var i alla affärer men inget satt bra. :( Blä.

Många timmar senare åkte vi till mamma igen. Åt lite och drog oss hemåt. Vi skulle få gäster ikväll, men det blev ändrade planer.

Nu har jag en lasagne i ugnen och hårfär i håret. Senare ikväll ska jag åka och boxas med Lisa. Det ska bli gott för det finns en hel del aggressioner att bli av med.

Kramen.

Bushuset

Igår drog en mindre bilkaravan med mammor och barn till Torslanda och BUSHUSET. Vi var helt ensamma eftersom sportlovet var en vacka tidigare i Gbg.

Detta bushus var toppen för det var ganska litet så man hade uppsikt över barnen hela tiden, även från fikabordet. ;) Perfekt ställe att röja på. Alice och Linnéa tyckte också att det var kul, men för dem är  Lek&Buslandet på Backaplan roligare.

På hemvägen stannade vi på Burger King och gottade oss. En kanondag helt enkelt.

Avslutade kvällen med Power yoga.

Natten

har varit hemsk. Precis som de tre senaste nätterna. Vet inte vad som är felet men Elias är orolig, arg och ledsen och bara stökar hela natten.

Han vaknade tre gånger mellan 22 och 00 och nästa gång vid 2-tiden då ropade jag att han skulle komma till oss. Och så somnade han en timma och började gnälla. Jag vet inte om han vaknar för att han drömmer eller har ont någonstans, men han är ledsen för något så jag antar att han mer har ont eller drömmer. Måste det snart gå över för det tar på krafterna att inte få sova!

Minns att han sov hela nätter för några månader sedan. Vad skönt det var.

Någon gång där när jag slumrade till drömde jag en hemsk dröm. Jag var tvungen att ta mig förbi ett hinder med spindelnät och en massa spindlar. Jag var tvungen att komma igenom för att komma vidare (det var viktigt att komma fram till något jag inte minns) men efter att jag fick syn på alla spindlar som väntade på att anfalla mig, fegade jag ur. Jag vågade inte.

Senare i drömmen råkade Joakim öppna en förbjuden dörr och där släppte han ut en muterad giftspindel som stack och tog livet av en massa folk. Usch. Tänk vad konstiga drömmar man har.

Enligt en del drömtydning står det så här:

Drömtydning: Spindlar: Spindlar varslar om tur och bara gott. Fortsätt mot det hägrande målet!

Skyltat till hunden

Idag när vi gick ut bestämde jag mig för att skriva en skylt till alla hundar.

Vad är det för folk som låter sina hundar dag ut och dag in pissa precis vid folks ingångar? Allvarligt talat måste man väl se när hunden ska lyfta benet och slå en drill? Ja jag har ju ingen hund, men hade jag haft det hade jag dragit med hunden ialla fall (minst!) ett par meter ifrån ingången till någons hus.

Sånt här kan jag elda upp mig på. Och gissa att jag säkert kommer bli en surkärring. Men detta känns som sunt förnuft att man bara inte gör så. Hela vintern har de gått och pissat på mina grindstolpar och snöhögar. Nu ska jag jaga dem om de fortsätter. ;)



fatta hur mycket snö det är?! Helt galet och mer ska det visst bli.


Snälla hunden, kissa inte precis framför vår entré.

Vår lekstuga försvinner snart...


Och huset med känns det som...

Min dag

För det första: Tack för alla fina kommentarer.

Idag hade vi tänkt att överraska barnen efter skolan med att åka till Lek&Bus-landet, men snöovädret satte stopp för det. Jag har varit fruktansvärt rastlös idag. Bara gått runt och velat hitta på något! Typiskt bara för att man är inställd på att åka iväg.

Så jag letade fram lite playdoh och så sysselsatte vi oss med det en liten stund.


Vi är så koncentrerade och skapar bollar, gubbar katter och annat.

Mysigt när man kan börja hitta på lite pyssel tillsammans. Ska inskaffa lite fingerfärg och andra roligt. Jag älskar den här tiden! Han är världen goaste. Han blir aldrig rastlös konstigt nog. Han skulle lätt kunna gå hemma och skrota hur mycket som helst.  Han är som ett eko och går och härmar allt man säger. Små goa kommentarer hela tiden. "Gör du mamma?, sa du mamma? E du mamma? Höööööööör du mej?!"

Skrattade åt mamma idag när vi var där. Jag berättade att jag att upp Elias i kö till förskolan. Hon tittade kärleksfullt på honom och sa: "Åååå då får mormor allt hämta dig."
Han är ju våran minsta och kommer vara länge, även om han börjar bli stor. Två år om mindre än två veckor. What?!

Vi fick sällskap i degandet av Niclas som också satt och knådade med oss ett tag. Sedan gjorde jag goda toast till lunch och kaffe. När Elias skulle sova middag ville han absolut sova i Neas säng så det fick han. Somnade på en gpng och vaknade pigg o glad 1½ timma senare. Själv lagade jag en god köttgryta och läset ut min bok: "Om jag kunde drömma".

Efter maten åkte vi till mamma och pappa och fikade. Alice gick till sin klasskompis som bor i min gamla vän Oscars fd hus. (Grannar med mamma o pappa.)

Nu sitter jag här och njuter av en god kaffe Karlsson. Har du inte provat den så gör det.


Kaffe Karlsson: 3 cl cointreau, 3 cl Baileys, 1½ dl kaffe och toppa med löst vispad grädde och lite farinsocker.

När Jocke och ALice kommer hem från Mange Meny (vår vän som är kock ;-)) ska vi göra egen kebab. Ska bli smaskens! Sedan ska nog flickorna somna på mig i soffan till Lets Dance. En helt vanlig fredag. ;)

Vad gör ni?

En dag att glömma

Idag har varit en väldigt jobbig dag. Har övervägt att inte ens skriva om den, för jag vill helst bara dra täcket överhuvudet , gråta mig till sömns och vakna imorgon.

Mamma ringde imorse och berättade att mormor, min älskade mormor var jättesjuk. De hade åkt ambulans igår till NÄL och läkarna visste inte vad som var fel. Hon hade hög feber och var medtagen. Prover togs men de visste inte ändå. De trodde kanske att det var en infektion i njurarna eller på hjärtklaffarna.

Så jag reagerade som jag ofta gör när jag blir orolig eller ledsen att jag blev arg. Något litet och dumt som att flickorna inte hjälpte till med något jag bad om var avgörande för att jag skulle få ett raseriutbrott som ledde till städmani och Joakim fick veta att han levde med. Det hela slutade med att jag satt i barnen säng och grät medan golven torkade och alla andra gömde sig. ;/

Tårarna bränner bakom ögonlocken hela tiden. Fortfarande.

Och så var farfars dödsannons i tidningen idag. Det blir så verkligt då.

Mamma ringde för ett tag sedan och de hade fått åka hem från sjukhuset. De visste inte vad som var fel, men inget visade på något så de gissar visst på virus. Mamma den stackarn är väl helt slut. Först resan och pappa som varit dålig, sedan farfar och allt som rör hans bortgång. Och nu detta med mormor. Måste hon bara piggna på sig min fina mormor!
Detta är mer än vad någon av oss orkar med.
10 år till ialla fall. Snälla... Jag vill att mina barn ska växa upp med fina minnen av sin gammelmormor.

Hela dagen har jag gått runt och kännt mig ledsen och arg, har svårt att djupandas. Och varit rädd att någon ska ringa. Orkar inte prata och bli ledsen mer. SÅ mina vänner. Jag är tillbaka imorgon. 

Dagens middagstips

Idag blev det pannkakor till lunch och ugnstekt falukorv med "grönsaks-fruktkompott" och potatismos.



Jag skär snitt i korven och sprutar i sötstark senap, tärnar tomat, rödlök och äpple (tar vad man gillar och har). Ringla över olivolja, flytande honung. Krydda kompotten med lite salt och örtkryddor. Ringla lite ketchup på korven och in i ugnen i 200 grader i 15-20 min. Efter det är det antagligen dags att hälla ett glas vatten på grönsakerna så man får lite go sky. Och lägg ost på korven. In i ca 10 min till.


Bad, mat och mobil-abbonemang

Ja det är det verkligen. Jag hoppade i ett varmt bubbelbad med en MAMA-tidning lagom tills barnen skulle äta kvällsmat. ;) Toppen att hoppa det momentet ibland. För ibland känns det som om man inte gör annat än att servar med mat.

Hmm... säger jag som nu har ribs i ugnen! Luktar ljuvligt, och nu är man bra sugen.

Jag har marinerat dem idag med egen marinad.

soja, honung, olivolja, sweet chili och grillkrydda. Rör ihop och pensla på. In i ugnen i 150 grader  50 min. Vänd efter ca halva tiden.

Letar i djunglen efter ny mobil och abbonemang. Mitt har visst gått ut och jag ringernu för dyr taxa. En kille ringde och ville erbjuda nytt, men då satt jag illa till. Han ringer nog ikväll igen. Men vad ska man välja?!

Vad har ni för abbonemang och är ni nöjda?

Spa-kväll

Ikväll tänkte jag gotta mig med med ett härligt massagebad, eller ska jag köra ett bubbelbad? :) Lägga mig och läsa en tidning, målla tånaglar och bara njuta en liten stund.

Än är det lugnt, inget mer med magsjukan, men man vågar inte tro det än på ett tag.

Jag ringde ner till vårdcentralen idag eftersom läkaren ännu inte ringt om Alice prover. Läkaren var inte där men en sköterska hittade att det inte visade något på gluten. Så det var goda nyheter. Får se vad läkaren säger när jag får tag i honom. Ska man kanske bara tro att det är orolig mage.

Dagens middagstips

Idag blev det helstekt fläksfilé, kantarellsås och bandpasta. Rikigt gott måste jag säga.



Fläskfilé

3 msk soja
2 msk raps/olivolja
grillkrydda, salt o svartpeppar

Blanda och pensla på fläskfilén. Bryn på hög värme tills den fått fin färg. Sänk värmen och låt den gå klar i pannan ca 20 min. Den ska vara 72 grader. Eller stek färdigt den i ugnen ca 150 grader, det brklar jag göra för att få pannan till såsen.

1 Rödlök
1 burk kantareller
3 msk kantarellfond (Touch of taste)
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
2 dl grädde
(man kan ta lite vad man vill för grädde, gjorde slut på mina slattar)
en skvätt whiskey
lite vitpeppar
såskulör
2 msk mjöl

Fräs löken och svampen, häll på fond och grädde och låt puttra. Gör redning med mjölet och vatten och ha i. Smaka av med en skvätt whiskey (kan uteslutas, men det gör det lilla extra!) och få fin färg med en skvätt såskulör.



Lite grönsaker till är ju alltid gott.

Konstig magsjuka?

Igår kväll vid läggdags sa Linnéa att hon mådde lite illa, så Joakim satte hinken vid hennes säng. Någon timma senare kräks hon en gång och  mådde ok efter det. Inget mer i natt eller hittills idag. Åt två smörgåsar till frukost. Och har mått helt ok. Alice fick stanna hemma från skolan med, för säkerhets skull. Magsjuka vill man inte smitta med om man kan undvika.
Och det är ju rätt stor risk att hon ockås får det eftersom de så gott som sitter ihop med varandra. Försökte sära på dem i natt ialla fall så Alice sov hos oss, men under dagen är det omöjligt när de är hemma båda två.

Håll tummarna att det inte blir mer än så här!

Vilken väder det varit idag. Jag, Alice och Elias var ute i två timmar förrut. Skottade lite, promenerade med pulkan åkte lite i backen och bara njöt av solen.

Nu lagar jag mat. Om ni väntar en stun dka ni få en "dagens middagstips". En smarrig rätt med fläskfilé, kantarellsås och bandspagetti. Mmmmmm.

Jobb och annat

Jag ska jobba i tre veckor. Känns jätteskoj! Kanon med eftersom det är 80% och ledig fredagar. Nere på förskolan där jag jobbade innan mammaledigheten.

Lite lustigt att jag fick frågan samtidigt som jag satt och fyllde i en ansökan om barnomsorg till hösten. Nu passar det bra att jag jobbar eftersom Joakim är hemma.

Till hösten kommer jag antingen att läsa färdigt min uska-utbildning på distans eller söka jobb. Men tillbaka till livet utanför blir det. 


Kärleksmumms/moccarutor/chokladrutor

Kärt barn har många namn, så också denna ljuvligt godan kaka. Joakims storfavorit och hans mammas med. Så dessa bakas ofta här hemma. Och efter att ha testat en massa recept har jag kommit framt ill att detta är det bästa jag har hittat.



Fridas kärleksmums.
  • 200 g margarin eller smör eller 2 dl flytande margarin
  • 2 dl vatten
  • 5 ägg
  • 4 dl socker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ dl kakao

Värm ugnen. Smörj och bröa långpannan. Smält det fasta fettet och häll i vattnet. Om flytande margarin används, ljumma enbart vattnet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vatten och fett. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt blandningen och sikta ner kakaon. Rör bara tills smeten blir slät. Häll den i långpannan.

Grädda i mitten av ugnen 200 grader i ca 25 min. Låt kakan svalna.

Recept från "Vår bakbok" av Barbro Lindgren o Brigitta Villner Gyllenram

Glasyr:

100 g margarin
400 g (7 dl) floursocker
½ dl kaffe
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Glasyren: Smält fettet. (Eller använd flytande, då behövs det inte smältas)
Blanda det med florsocker, kaffe, kakao och vaniljsocker till en slät smet.
Bred glasyren över kakan.
Strö över rikligt med kokosflingor.

Recept: Minns ej vart jag hittat det.

Skär kakan i bitar.



En trekant till kaffet?

Här kommer ett riktigt gott kaktips till er.

Ryttarkakor heter de och är som kladdkaka med kokostäcke. Mycket smarriga.

4 ägg
6 dl socker

Vispas poröst


3 dl mjöl
7 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smält smör/margarin

Blanda ihop

Häll ihop allt och rör om.

Häll i smörad (eller bakplåtspappers klädd) långpanna, grädda i 10-12 minuter i 220 grader i mitten.

Glasyr:
75 g smör
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos

Låt det sjuda på spisen under omrörning i 5 minuter.

Ta ut kakan och bred försiktigt på glasyren, in i ugnen igen och grädda 10 minuter (fortfarande 220 grader)

Skär i rutor och sedan i trekanter.


Mat och bak

Idag går inläggen i matens och bakets tecken.

Fick ett enormt sug efter hemlagade hamburgare och pommes idag så det fick det bli.



Gör mina hamburgare/köttbullar/pannbiff med samma grund som är på ett ungefär:

800 g nöt eller blandfärs
2 ägg
1 gul lök
1 dl ströbröd
1 dl matlagningsgrädde/vatten/vispgrädde
senap (gärna sötstark) 4 msk kanske?
knorr grillkrydda ganska mycket
salt, peppar, socker

Eftersom Alice är nojig med löken stavmixar jag lök, ströbröd och grädde och blandar i smeten i resten.

På hamburjarna hade vi cheddarost, rödlök, tomat, hamburgardressig. Mmmmmmmmmmm.

Nu har jag bakat två långpannekakor. Mina två favoriter: Kärleksmums och Ryttarkakor. Ni ska få receptet sedan, för dessa är så goda. Perfekt att ha i frysen och ta fram när man får gäster. :) Fast mina (de flesta) får nog åka till svärmor. :)



Buss

Idag har vi åkt buss fram och tillbaka till mamma o pappa. Smidigt värre och Elias älskar att åka buss så det blir en rolig grej av det med. Och vilket underbart väder det är idag! Hoppas hinna med lite utevistelse när han har sovit middag.

Idag ska mamma o pappa till begravningsbyrån. Vi hoppas på att få till begravning ganska snart och att ha urnsättning senare i vår.

Nu blir det en stunds vila, sedan hade jag tänkt hinna med att baka lite mer till svärmor för lagret var visst slut där nu. :)

Alla hjärtans dag

Godmorgon!

Har ni blivit uppvaktade på sängen imorse?

Här är vi riktigt dåliga på att uppvakta. Som Alice sa: "Mamma du fick ju frukost påsängen när du fyllde."
Visst hade jag gillat att få en liten kärleksgåva, men jag uppvaktar inte Jocke så därför räknar jag inte med det. Men iof fick han sova idag. Så det var väl lite uppvaktning?

Själv gick jag upp och gjorde klart pappas tårta. De kommer hem idag och vi tänkte åka ut och fira honom lite. Jag förberedde igår två skinsktekar och sås, så det är bara att koka potatis sedan.
Bröderna med respektive kommer med. Och vi har köpt en jättefin digitalfotoram. Där kan deras bilder från resan rulla.

Jag har gjort marsipanrosor i massor, så ingen ska behöva bråka om rosen idag. :)



Visst ser den smarrig ut?

Det gör ont

Om 45 minuter kommer tjejerna hem och jag måste berätta att Sven inte finns längre.
Det som känns jobbigt är att jag vet att de kommer att minnas detta samtalet länge och att mamma var ledsen. Och att se sina föräldrar ledsna gör ont. Jag minns det. Det gör fortfarande skitont när ens mamam gråter på andra sidan jorden.

Jag har ett glasklart minne av när min mamma berättade för mig att hennes morfar, min gammelmorfar Carl Andes Ljungqvist hade dött. Jag vet att jag var i flickornas ålder och att mamma mötte mig ute i backen. När man är 7-8 år vet man inte riktigt vad det innebär när någon dör. Man fattar ju att den personen är borta, men hur ska man kunna förstå att man inte kan ses mer. Jag förstår det fortfarande inte 32 år gammal.

Det smärtar mig att jag inte såg farfar i veckan. Jag hade tänkt hälsa på honom, men saker kom emellan. Ni vet hur det är... Och jag ångrar det. Man ska inte skjuta upp sånt.

Efter att mamma ringt ringde jag förståss mina bröder. Det var jobbigt. Men jobbigast var att ringa min älskade mormor. Även om jag försökte vara stark, brast det fort när hon pratade om att allting tar ett slut...
Jag vill inte det. Jag vill alltid ha mina nära här. Vi har haft den tora lyckan att ha så många av våra nära kvar hos oss. Och nu när man förlorar farfar kommer deras slut så nära, det som jag alltid försöker putta bort ur tankarna. Jag vill krama om dem extra mycket, tala om hur mycket jag älskar dem nästa gång vi ses och helst aldrig släppa dem. Det suger att allt ska ta slut.

Sådana här dagar önskar man att man hade en stark tro. Att man visste att livet fortsätter på andra sidan med de som redan gått ur vårt liv. Att livet riktigt startade där....

Ett är säkert; man känner sig väldigt liten när någon nära dör.

Sorg

Imorse vid 9-tiden dog min farfar. Han hade ett blödande magsår och hade åkt till sjukhuset igår kväll. Han har varit dålig ett tag, eller sedan han hade oturen och bryta lårbenshalsen för ett tag sedan och efter det när han var tvungen att vila blev han dålig.

Men det är så otroligt tungt ändå, även om jag vet att han har varit dålig ett tag, så är man ändå inte förberedd.
Mamma ringde från andra sidan jordklotet och var så ledsen och bara vetskapen att de är så längt bort och har hela resan hem... usch.

Enda trösten är att han får träffa farmor igen.

Utredning

Idag har jag och förken Pralin varit på vårdcentralen efter skolan för att starta en liten utredning om hennes mage. Jag har berättat att den ofta är lite upp och ner och med magknip. Så idag har doktorn klämt och pratat med henne. Fick en ung manlig läkare som verkligen kändes engagerad och duktig.

Hon var verkligen superduktig hps doktorn och valde en slemmig ödla framför de fina ringarna, som hon fick välja för att hon varit duktig.. :)


Första steget är att ta ett blodprov för att se om det kan vara gluten. Så om några dagar får vi svar.

Blåbärskaka

Eftersom jag skickade in allt jag hade i frysen till farmor igår fick jag fylla på med lite nytt. Jag gjorde en långpanna med blåbärskaka med. Ungefär samma recept som för äpplekakan.

du behöver;

4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
250 g blåbär (ett pkt frysta)
3 msk socker
1 msk potatismjöl

så här gör du;

1. Smält smöret. (under tiden lägg blåbären i 3 msk socker och potatismjöl)
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
5. Häll  blåbären  i smeten.
6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.

Pudra kakan med floursocker. Ät som den är eller med en klick vaniljvisp!


Dolph

Visst blir man glad över att Dolph är med i Melodifestivalen. Men detta kan han väl inte toppa nästa vecka? För han ska väl vara med till slutet? Han är grym ju! :)


Sugen på äppelkaka

Blev så sugen så det fick bli en kaka. Testar denna då det är så praktiskt med långpannekakor. Minskade på äpplena, men mer än så hade jag inte fått i den. Tog det jag hade hemma: 3 st äpple och 2 päron.

Äppelkaka i långpanna

Publicerat: 2006-10-20 kl. 11:08 2006-10-20 kl. 11:08 Skrivet av Elin Elin

Det här går fort att göra och ger en stor plåt full med äppelkakor. Det är lite som en lyxig sockerkaka med äpplen ungefär och passar bra att göra om man har bråttom i köket. Det blir otroligt goda och halva plåten har redan försvunnit sedan i början på veckan!

du behöver;
4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel

så här gör du;
1. Smält smöret. (under tiden kan du skala, kärna ur och klyfta äpplena)
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.

Receptet hittade jag här.


Pinsamt

Idag fick jag skämmas.
Åkte ner med Elias till sångstunden och kände lite att jag ångrade mig efter första sången. Elias var inte intresserad och ville gå därifrån och leka. "Färdigt!" ropade han efter alla sånger.

Och mitt i sångstunden kommer hon från köket ut och undrar vem som skulle ha bröd med sig. Alla tittar runt. Och så visar det sig att det var jag! Hade inte en tanke på det för här står det 8/3. Som tur var fanns det i frysen, annars hade jag fått palta på oss och sprungit till affären.

Jaja det är världsligt.

Melodifestivalen

Vilken skit det var! Inte en enda bra låt tycker jag. Vi lyssnade igeom låtarna sedan somnade tjejerna och jag tröttnade på att titta. Kunde kvitta vilken som gick vidare. Hoppas att de andra omgångarna håller bättre klass.

Vad tyckte du?

Psykosomatisk

Ja det är jag. Sedan jag fick höra att grannarna fått magsjuka, blev jag snabbt illamående igår kväll. Det är jobbigt. Eftersom jag vet att jag blir det när någon nära är magsjuk. Men på samma gång kan man ju aldrig vara säker på om man inte är det på riktigt. Jag försöker tänka på annat och har storstädat här idag.

Skurat och fejjat som bara den. Putsat alla köksluckor. Nackdelen med högblanda luckor är att det blir en del putsande.

Nu har jag undervåningen kvar men den hinns nog inte med idag. Får vänta tills imorgon. Vi ska ut och åka pulka i em. Alice är på kalas och Jocke och Linnéa åkte in till hans mamma idag. Jag har bakat till henne och gjort en god middag.

Hejhopp!

Vilken toppenfredag!
Vi började med fika/brunch/lunch hos grannen och vännen Anna. Vi var hm.... 8 st mammor tror jag och ca 10-11 barn. Ett helt underbart gäng och det är toppen att ha så många goa människor att umgås med. Nu ser vi fram emot Lisas stora fest i slutet av februari, då vi kan kalasa utan att passa barnen. Ska bli skitkul!

Efter åkte jag med Lisa i Torp för att köpa en present till en två-åring, sedan hämtade Jocke och barnen mig där och så åkte vi vidare till barnens farmor som är hemma igen. Palliativa teamet är inkopplat och hon ska få bra vård och smärtlindring hemma sitället. Hon har avsagt sig alla cellgifter och annat. Barnen tycket att det var lite jobbigt att se farmor med syrgasslangar i näsan och Elias var fundersam över vart vattnet skulle komma ut. :) Han trodde det var en vattenslang.

Hon håller modet uppe, ialla fall för oss. Och vi har lovat att baka en massa gott till henne, för det är hon sugen på. Och ville ladda upp hemma med kärleksmums o bullar nu inför OS. Tur att det börjar nu för hon älskar att titta på tv och sport.

Elias har inte sovit idag. Jocke åkte direkt vi kom hem in till Uddevalla igen för att träna. Och sedan får han handla för barnen har beställt tacos ikväll. Hur nu allt ska hinnas med.


Snö snö mera snö!

Tror att de flesta börjar blir "Mätta" på snö nu. Jag gillar snön, men jag tycker nog inte att det ska komma mer nu, den som är rätcker bra och kan ligga kvar en månad till, sedan kan det snabbt smälta undan och bli varmt, soligt och VÅR. Men det är faktiskt bara början av februari och det är en vintermånad och jag väljer hellre detta än grått och slask.

Igår var vi ute, det känns som om det var länge sedan vi faktisk var ute och lekte. Barnen vill inte gå ut när de kommer från skolan. Antar att de leker tillräckligt ute på alla raster. Men går hade det kommit massor med ny snö! Jocke har hållt på att skotta taket i ett par dagar så vi sällskapade med honom.

Elias vill gärna dra sin kompis Mathias på sowracern men det är inte helt lätt. Men han kämpar på! Och ibland vilade han bak på med. :)




Joakim skottade upp en stor snöhög under lilla farstutaket och så fick Alice och Robin hoppa från taket. Det var kul!
  

Sedan grävde de tunnel i en annan stor snöhög. De fortsätter säkert på den idag kan jag tro. Och eftersom den är precis utanför dörren känns det ok, annars gillar jag inte när de är och gräver i snöhögar. Är rädd att de ska rasa.

Nu blir det middag: Ugnstekt falukorv med grönsaker och potatismos. Bror kommer och barnen är på gång hem.

Nyklippt blekfis



Har precis sovit i säkert hela 5 minuter. La mig med Elias och vaknade när Jocke började dundra uppe i köket. Låter verkligen som om han ska gå igenom golvet. Själv tyckerhan att han trippar på tå. Lika smidig som ett kassaskåp.

Var hos frissan imorse men toppade håret och klippte luggen kort. Känns gott. Tror det ska få växa lite i längderna och hålla det kort fram.

Efteråt handlade jag lite nödvändigheter till min mormor o morfar och så åkte vi dit och fikade lite. Myspys!

Idag fyller min älskade pappa 60 år! Han firar nog genom att ligga och simma med havsköldpaddor, äta gott och njuta av sol och värme. :)

arg som ett bi

Ja det är jag det. Sitter och riktigt kokar.

Det här med att ha en 6 åring är rätt jobbigt många gånger och den senaste tiden har vi haft våra duster mest hela tiden. (ja ibland är hon ju så klart vanliga underbara Alice) men det sliter och tar hårt på energin.

Idag fick hon bägaren att rinna över. Totalt.

Vi har sedan de varit små pratat ofta om att håret får man inte klippa själv. Flera av deras vänner har ju gjort det misstaget och därför har vi prata om det så ofta. Därför blir jag så förvånad när vi står hemma hos Louise och ska gå hem och jag stryker håret ur pannan på henne och ser en kort tofs mitt i luggen.

Det som gör mig mest förbannad är att hon ljuger mig rätt i ansiktet. Nä, hon har inte klippt sig!!
När jag blir superduper arg berättar hon tillslut att Hanna sagt till henne att klippa luggen lite, för det kommer ändå inte att synas, då får jag lust att ringa upp och skälla ut ungen efter noter!
(Eftersom jag är en vanlig människa med en del sunt förnuft gör jag såklart inte det) utan frågar om de är helt knäppa, för ska det inte synas är luggen ett dåligt alternativ.

Ååååååååå jag är galet arg, just för att ungen ljuger för mig, att hon inte lyssnar på mig. Och det har ju inte bara med denna incidenten att göra så här är det mest hela tiden. Att hon inte hör vad jag säger. Nu är hon skickad i säng och där lär hon få stanna tills imorgon. Och inget kul lär hände denna veckan för vår 6 åring.

Funderar på att prata med fröken och säga till henne att få sax-förbud i skolan.

RSS 2.0