Banankaka

Idag har jag ätit den godaste banankakan. Tycker att det kan vara svårt att hitta bra recept så detta lär sparas och göras många gånger. Barnen sa att det var den godaste kakan de ätit och jag, Louise och småkillarna mumsade ordentligt med. Den blir lite som en choklad/banankladdkaka så det var riktigt gott med en klick vaniljvisp till. Säkert gott med en kula vaniljglass med. 

Banankaka

Ingredienser
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer 
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat 

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0