Gott nytt år!

Nu går jag och knyter mig och återkommer med uppdatering någon gång nästa år.

Ha det bra!!


Röda naglar och vitt vin

Ja lite måndags-glamour.
Hittade mina fötter i ett par fårskinnstofflor efter duschen och tänkte göra dem lite nyårsfina. De har varit gömda länge. Är så frusen om fötterna nu på vintern så jag bor i mina fårullstofflor inne och i mina UGG ute.



Lisa, din baginbox är kvar sedan sist. Så jag norpar ett glas. Men snart får du komma tillbaka och dricka ur ditt vin. ;-)

På tal om fötter så satte vi ihop Linnéa och Alice fötter efter duschen och de är så lika! Ja det är väl det enda som är likt på de två. Skillnaden är att det skiljer ½-1cm och att Alice fötter är liiiiiite smalare (konstigt för överallt annars är hon mycket bredare.) och så är de mycket brunare!! Hon är fortfarande brun sedan semestern. Hon  har ett väldigt pigment.

Nu ska jag kika på Extrem home make over. Det var länge sedan. Men det blir säkert mer bloggande ikväll.

Träffade ju bloggbekanta idag på Torp. Tina och Jennie. Trevligt att ses IRL med. Jag och Tina brukar ha samma rutt, vi stöter på varandra då o då. :-)

Bye!

Nu är det packat

ja det mesta ialla fall. Har säkert packat för mycket och antagligen glömt något viktigt.
Vi åker så fort vi kan efter frukost imorgon och hoppas att E ska fixa bilresan bra.

Om vi inte hörs innan, så ha ett gott nytt år!


Film igen

Jag kollar ju aldrig på film. Förra veckan var nog första gången på en evighet som jag såg en film på tv. Brukar alltid tycka att de börjar för sen, eller så vaknar någon och jag får aldrig se färdigt, eller så går det inget bra.

Idag var jag slö och fastnade för det enda som började kl 20 en skräckis som hette Vacancy.

När David och Amy Fox bil går sönder mitt ute på vischan tvingas de tillbringa natten på traktens enda motell. TVn är deras enda underhållning tills de upptäcker att b-skräckfilmerna de tittar på faktiskt har spelats in i samma rum som de själva befinner sig i. Med gömda videokameror som bevakar och filmar deras minsta steg, samtidigt som de blir inlåsta i rum, trånga utrymmen och tunnlar, måste David och Amy ta sig ut levande innan de själva blir nästa offer som fångas på film.

En väldigt obehaglig film. Usch. Men det är väl det som är mening med skräckfilmer. ;-)

Som tur var så varade den inte så länge så nu ska jag krypa ner i min säng. Den här lille Prinsen ligger och nanar gott i sin egen säng. Igår somnade han vid 19.30 och vaknade och drack välling kl 3 sedan somnade han till kl 6 och fick ligga i vår säng och kramas med mamsen och så somnade vi om igen en stund tll kl 8. Det gillar jag!!


Joakim känner sig bättre så vi siktar verkligen på att åka till Sthlm på tisdag morgon. Imorgon blir det packa, kanske en tur till Torp (om jag orkar med galen reashopping) eller en liten tur till Lisa. Får se vad som hinns med.

Natti!

Nu var det dags

Linnéa har tjatat till sig en egen hemsida!
Jaja, det lär väl inte göra någon skada. Och hon tycker att det är jätteroligt att skriva. Hon är duktig på det med. :-)

Kika in och hälsa till henne så blir hon säkert glad.



Här kommer en fungerande adress: www.nogg.se/pralin

För lång väntan...

Gick ner med luren till J och sa att han skulle ringa sjukvårdsrådgivningen för att få en tid hos doktorn. Han ringde och fick höra i luren att väntetiden beräknades vara 20 min. Herregud!! Vem kan sitta i luren och vänta i 20 min?! Jag tycker att det är förjäkligt att man ska vänta så länge. Nu går det ingen nöd på honom, men tänk om det var något man var rädd för med barnen?

Jaja, gissa vad J gjorde?

Såklart somnade han. Jag kom ner typ en timma senare och undrade om han fått någon tid. Då tar han upp luren som bara är helt tyst. Antagligen la nog personen på efter några snarkningar.

Ja det var bara att ringa igen och höra att det bara är 15 min väntetid nu....

Oh no!


Gissa vem som är sjuk nu?

Jo mannen. Ajajaj!
Men det är synd om honom, han har haft hög feber i natt. Försökt att ligga riktigt nära mig men jag har bara puttat bort honom och dragit av honom täcket. Stackarn behövde verkligen kylas ner.

Han har nog bihålinflammation för han har haft ont i dem ett tag nu, men det har inte brutit ut förrän nu då.

Jävla skittiming. Vi ska ju till Sthlm imorgon. Jag har sagt att han får åka till någon doktor idag och få pencillin så vi ialla fall kan åka om någon  dag. Vi har ju inget planerat före den 4 jan så vi kan åka hela veckan, men jag vet inte hur det är med Nettan o co?

Usch vad tråkigt.

Äntligen

Nu sänker sig lugnet över Jensenhuset. Jag är helt slut efter gårdagen och dagen idag.
Det blev inte jättesent igår, men nog sent för en som aldrig är uppe sent eller får sova hela nätter. Vi hade supertrevligt, det var lugnt och städat med lite vin och goda kaffedrinkar gjorde att jag var lite seg idag.

Men ingen vila inte. Nä städade undan från gårdagen medan pappa och Joakim tog med tjejerna till Fridhem och åkte skridskor. Sedan bjöd jag mamma o pappa på middag.
Nu har vi varit hos J´s bror på em/kvällen. Köpte med oss McD hem och nu ska det bara slappas i soffan tills ögonen faller ihop.
 
imorgon blir det kalkonmiddag hos mina föräldrar. Det är nog det godaste som finns! Sedan måste vi ju packa för på måndag åker vi till Nettan med fam! :-)

Jo jag måste bara skryta över flickornas kusin Rebecka som har fått sina första betyg. 14 MVG och 3 VG!!!!!!! Det är helt sjukt bra! Är så stolt över henne. Hon har sån disiplin och såna mål redan. Andreas hennes lillebror har som mål att slå hennes betyg. Det är rätt häftigt.
Tror att hon var smart att förhandla om en slant för varje MVG med, så hennes föräldrar lär bli fattiga. :-)

Gokväll i stugorna

Sitter och dricker lite vin med Lisa. Makarna sitter i sofforna.
Ialla fall har vi en supermysig kväll. Barnen sooooooooooover.



Lite gamla bilder men ändå...

Dagen som gått

Harnog varit den läääääääängsta i mannaminne känns det som. Vi har inte gjort mycket. Plockade lite här på fm, sedan kom mamma, pappa o Anders och fikade lite.Sedan har vi bara slappat och lagat mat. Jag har varit grymt uttråkad, men ändå inte tagit tag i att göra något heller. Alla har ju planer på juldagen. Vi brukar alltid vara hos Jockes brors familj eftersom Malin (svägerskan) fyller år. Me i år skulle hon inte fira, så dit ska vi först om några dagar då yngsta dottern Ella fyller år.

Som tur var så räddade grannarna oss från en timmes tristess genom att bjuda på kaffe.:-)

Nu är det kvällsmat och läggdags snart för de små. Jag ska nog inte komma långt efter....

Imorgon har vi bjudit in till middag. Har fått en önskan om Tacos, så det lutar det åt....

Nä dags att fixa kvällsmat.

Mellandagsrean har startat

Jag gillar inte att vara ute och reahandla tillsammans med alla andra galna männinskor när reorna startar, därför är jag väldigt förtjust i nätshoppingen vid dessa reor.:-) Mycket smidigt att ligga i soffan med en filt och en kopp kaffe i lugn o ro och handla lite.

Vi behöver inget, men lite söta bodys och en bodysuit till Elias kunde inte motstås.
och en mössa med från KIK Kid. De har de riktigt coola heldressarna som jag gillar, men tycärr inte kvar i storlek. E har en med korta ärmar som är så fin. Men denna hade jag gärna haft med...
                                                                                                                                                        

Gillar detta från HJORT. Har en bodysuit som han inte vuxit i ännu sedan innan och jag gillar kvalitén.
Det är fraktfritt månaden ut med hos Babyshop.


hohohoho!

Har ni haft en god jul? Hade ni varit snälla??

Vi har haft en toppenjul som vanligt och jag tror att alla är nöjda och glada.
Vi hade världens bästa tomte. Jag har aldrig skrattat så mycket åt tomten som jag gjorde igår. Så kul!

Jag fick dessutom en julklappa av man och barn, en platt stereo som jag hade önskat. :-)

Elias tyckte att det var spännande med tomten, han tittade med stora ögon men var inte rädd.

Igår gav han sin mamma den bästa julklappen och sa MAMMA. Klart och tydligt. Mammahjärtat smälter.




God jul!



Ha en riktigt härlig jul!

tjoho äntligen!

Jag sitter och surfar på min julklapp, den nya datorn. Vilken skillnad. Den går superfort! Det är en del nytt att lära sig. Och man saknar ju allt man hade sparat på den gamla, som adresser, foto osv. Och så är allt på svenska. Kul!

Ska bli roligt att sätta sig in i det tillhörande fotoprogrammet, det verkade kul. :)
Känns som ett bra köp.

Glöm inte gröten!

En påminnelse till mig själv om att ta in resterna av tomtens gröt som flickorna ställt ut till honom. :-)
Har ni några sådana traditioner?
Vi har alltid ställt ut en skål gröt som tomten äter upp när han smyger hit på natten och lämnar några paket i strumpan och under granen.

Dan före dopparedan!

Lite sista-minuten-klappar har inhandlas i byn. Blev en tur till Bokhandlen/Leksaksaffären, Sprudla och Resteröds.  Nu känner jag mig redo för morgondagen!

Joakim har gjort skinkan, så den ska bara griljeras ikväll. Svärfar har varit här idag  och vi tog en lätt väg med Pizza till middag idag. Jag hade planerat köttbullar, sås och potatis, men var inte sen på att hänga på en pizza istället.

Flickorna har äntligen fått gå ut idag!! De rusade ut innan kl 10 och sprang direkt upp till Robin. Sedan kom de hem vid 15-tiden. Snacka om att det var skönt att komma hemifrån. ;-) De hade grillat korv och bara haft kul. Robin hade fått nya fotbollskor i julklapp och nu önskar sig Alice likadana.

Vi väntar på att Karina o Björn ska komma förbi. De är min mamma o pappas bästa vänner och har varit som en moster o morbror för oss under uppväxten. De fick inga egna barn, så vi fick mycket kärlek o omtanke från dem genom vår barndom. Och en tradition sedan vi var jättesmå var att de komm kvällen innan julafton med ett godishus. (de finns inte längre, men de såg ut som hus och hade lite blandade gotter inne i.) Ialla fall har den traditionen fortsatt till våra barn. Så de kommer säkert snart, eller så ses vi hos mamma o pappa. Lite lustigt att Karina o Björn bodde i huset intill vårt, som är precis likdant som vårt. i. Flyttade för några år sedan in till stan.

Måste hämta ut min julklapp med. Den nya datorn! Tror att den ska finnas på ICA.

Och så vill jag hinna förbi och se hur det går för älskade Lisa i huset. Men får se om tiden räcker till.

Vad har ni gjort idag och vart firar ni julen imorgon??

Ett svar

1. Var är din mobiltelefon?
Jackfickan.

2. Var är din andra hälft?
Soffan

3. Ditt hår?

utsläppt
4. Din mamma?
jobbar
5. Din pappa?
hemma

6. Det bästa du vet?
barnen

7. Din dröm inatt?
glömd

8. Din dröm/ditt mål?
bortglömd

9. Rummet du är i?
övervåning

10. Din hobby?
bortglömd

11. Din skräck?
skära

12. Var vill du vara om 6 år?

här

13. Var var du igår kväll?
hemma

14. Vad är du inte?
ledsen

15. En sak du önskar dig?
vuxensemester

16. Var du växte upp?
ljungskile

19. Det sista du gjorde?
fikade

20. Dina kläder?
svarta

21. Din TV?


22. Ditt/dina husdjur?
förrymda

23. Din dator?

24. Ditt humör?
topp!

25. Saknar någon?
ja

26. Din bil?
ute

27. Något du inte har på dig?
kofta

28. Favoritaffär?
sprudla

29. Din sommar?
kanon

30. Älskar någon?
JA

31. Favoritfärg?
svart

32. När skrattade du senast?
nyss

33. När grät du senast?
förr

Nu är det er tur. Lite svårt att bara använda ett svar ibland. :-)


Hej hej tjejerna!


Julgran och julemys



Klart att det blev en liten julgran! Vilken jul hade det blivit utan gran?!
Sa till J att ta den minsta han kunde hitta och han kom hem med en helt perfekt gran!

Två glada nybadade tjejer klädde granen så fint.



Tyvärr blir det inga bra bilder på granar med beysning så man ser inte de små lamporna. Dessutom har vi 8 program, ja 8 st att välja mellan med vår belysning!. Den kan blinka i olika hastigheter och annat konstigt.
Just nu ser det ut som den går på droger och blinkar helt frenetiskt. Men väldigt stämningsfullt.

Elias gjorde sitt bästa för att plocka ner så många kulor han kunde.

Vi föräldrar tittade kärleksfullt (och småstressat; jag har liiiiiite svårt att släppa kontrollen över det estetiska utseendet på granen. Men som en god mor lät jag dem hållas, och gjorde bara någon enstaka liten korrigering när de inte såg att det hängde två lika kulor alldeles för tätt. *ler*) på barnen som hade julemys och drack glögg. Kändes som om den var spetsad med aceton. Tacka vet jag saftglögg, eller finns det med bara lite alkohol? Den vi drack var 20% så det var mest mandel och russin för min del.

Medan jag var ute och frös händerna av mig när jag skulle sätta upp belysning på altanräcket lärde sig den lilla trollungen att vinka!
Så när jag kom in vinkade han för fullt. Jättefint! Så fort man säger vinka,  så viftar den lilla handen i en perfekt vinkning. Ska filma och visa upp konsten imorgon.

Nu var precis min bror och Brynja här med lite julklappar till barnen, för imorgon flyger de till Thailand. Gott för dem, tråkigt för oss som inte får vara med dem på julen.  Men jag unnar dem det! :-)

Det går åt rätt håll

Idag är flickorna pigga och så gott som återställda. Alice är lite snuvig och Elias med. Men annars är de helt ok. Klättrar på väggarna här hemma. Och har lovat att plocka på sina rum nu och göra julfint så det får plats med julklappar. Men det är mest lek och bråk där nere. Att det är så tråkigt att städa. Det går ju så fort om man bara sätter igång.

Jag har städat med, damsugit, tvättat golv, röjt lite här och där. Det känns skönt att få lite julrent.

Joakim jobbar inne på Gläntan idag och ska köpa en gran efter jobbet, så blir det lite julmysigt här i kväll med att klä granen. Fråga är om vi ska dricka glögg ikväll eller imorgon kväll? Svåra beslut.... ;-)
Nä, det får nog bli en riktig julkväll idag tror jag.

Jag hade ju tänkt att skippa granen, eller ha den ute i år. Men flickorna måste ju få lite klappar under granen på morgonen. Man kan bara inte ta bort traditioner bara för att jag inte har någon jullust. Stackars barn! Det får bli en gran, även om den bara får vara inne i några dagar. För när vi åker till Sthlm åker den ut. Jag längtar dit. Saknar våra vänner! Det är bara Nettan och Alex har ju träffat Elias.

Nu är det dags att jaga på tjejerna lite. Robin och co har varit här och frågat efter dem 2 ggr idag! Imorgon får de komma ut och leka!!

Brev från Tomten

Det har kommit ett brev till Linnéa från Tomten. Väldigt spännande!
Vilken bra idé att barnen faktiskt får tillbaka ett svar/brev från tomten när de skriver till honom. De hade visst gjort det i skolan.

I brevet låg ett pussel som man kunde skriva bakpå och sedan ta isär det och skicka till någon. Så får den personen pussla ihop pusslet för att kunna läsa brevet.

Linnéas brev går såklart till mormor o morfar:

Hej mormor och morfar. Ni är dom bästa mormor och morfar jag nonsing önskat  mig vi ses på julafton god jul önskar Linnéa


Snabba affärer!


Japp nu köpte vi en nya dator på Tradera. Usch jag fick ont i huvudet av stressen!

Jullusten borta men inte blogglusten

Ja det är blogg-regn från mig idag!
Och jag verkar ju vara den enda som bloggar. Så jag ahr lite tråkigt. Lisa flyttar idag, Lollo har barnvakt och sover säkert sedan igår eftermiddag, Ida vet jag inte vad hon sysslar med och alla ni andra; Vad gör ni??!

Här är lite bilder från sjukstugan.

En storasyster är gott att ha när man behöver gosa lite. Han har inte så hög feber ialal fall. Strax under 38 var det nu.


Morgonmys i soffan.


Nä nu ska  jag lämna er ifred med mina inlägg. Sitter och tittar på min man som lagar mat i sina snickarbyxor. Nu kan han säkert lägga till KOCK på meritlistan med. Där det numera står SNICKARE, ELEKTRIKER, GOLVLÄGGARE, RÖRMOKARE OCH VENTILATION. Inte illa va? Inte att förglömma; FOTBOLLSSPELARE.

Gamla julbilder






Lite blandade bilder hittade jag när jag sökte runt på  mina gamla bilder. Allt för att få lite julkänsla i kroppen. Kan julkänslan vara borta för att Tomten är kidnappad av Hönorna ?! ;-)

Fast forward please!


Vill faktiskt bara snabbspola fram den här julen. Vet inte varför jag inte har någon jullust alls. Jag vet att jag kommer att sitta och mysa på julafton med god mat, förväntansfulla barn, julklappar och familjemys.
MEN nu känns julen bara som ett ont måste. Jag som annars älskar julen! Jag älskar att pynta, förbereda, julbaka, handla julklappar osv. Men inte i år.

Nästa år ska jag bli världen bästa julmamma! Då ska det bli pepparkaksbak, pepparkakshus, julklappsalmenacka, godisbak med barnen, julgran finast i stan och allt som hör julen till. (Påminn mig gärna i november 2009.)

Härom dagen tänkte jag att i helgen skulle man ju kunna göra allt det där juliga, men nä, jag gör inte det. Vi har tre sjuka barn och 0 lust.

Vår prio detta år, det lilla som är kvar blir att få färdigt här hemma. Nästa år blir det badrumsrenovering, men det lejer vi bort vilket antagligen, förhoppningsvis kommer att göra det hela liiiiiite lättare.

Idag åker jag hem till föräldrarna en stund och äter lutfisk (eller sne-fisk som Linnéa sa) med min bror och Brynja och min mormor o morfar. Sedan åker jag tillbaka till sjukstugan.

Tillråga på allt känns det som att mensen ska komma lagom till jul. Tjoho! Livet är härligt nu.

Nästa på tur...

Ja det var Elias. Han vaknade till vid 00.30 och fick välling och jag kände att han var varm. Andades snabbt så jag tog tempen. Stoppade in den under armhålan bara för att få en lite uppfattning om det var hög feber och okm han behövde alvedon. Den tickade snabbt upp till 39,7 och då låg han inte ens stilla. Så det var till att ge medicin.

Sedan vaknade han väl till och var väldigt gnällig fram till 6.30. Då fick Joakim avlösa så vi bytte sängplatser. Jag somnade hos Alice och sov tills mamma ringde nu vid 9. Elias sjunger där nere nu hör jag. :-)

Alice låter liiiite bättre idag tycker jag. Rösten har ju varit så hes. Men idag låter det som den är på väg tillbaka. Och hon känns inte varm.
Linnéa kommer snart hem från mamma o pappa. Hon har ont i halsen och lite feber men är pigg.

En riktig farsot som slagit till på alla tre! Hm.... Ska vi få det med?

Skräckfilm

Ser en så jäkla hemsk film. Sitter på nålar hela tiden. Ibland stänger jag av ljudet och blundar....



Har ni sett den??

Linnéas tur

Mamma ringde och berättade att L var sjuk. Hade fått feber och halsont igår kväll.
Men hon är inte lika dålig som A ännu ialla fall. Hoppas att det blir en mildare variant. 

Typiskt eller?

På en lördag när man inte behöver ställa väckarklockan på 6.40 då vaknar söta E kl 6! Han som alltid sover till minst kl 7 ju.
Dessutom är Linnéa hos mormor o morfar och Alice var ju uppe sent igår så hon och Joakim ligger i hennes säng och sover.

Men jag ska inte klaga för han låg och pratade så gott i sin säng till kl 6.45 ich då tog jag upp honom i min säng och så låg han och var världen goaste bäbis!! Vi låg och bara mös i en timma. Han låg på min arm tätt, tätt med sin näsa intryckt i min kind. Ibland är han sån, ganska ofta. Han gillar att mysa. Tror killar är lite med gosiga?

Han är inte bara mer gosig än tjejerna var utan också väldigt mycket "brötigare". Han slänger grejjer runt sig, ska pilla sönder saker och det ska låtas. Men han är bra på att sysselsätta sig. Han kan krypa runt, runt i hela övervåningen och kasta bollen och så jagar han den och kastar igen..
Vi har en boll och ibland letar man så man blir tokig efter den. Igår var jag på JAKT på Torp efter fler små, kastvänilga bollar. Inte lätt att hitta kan jag säga, men till slut hittade jag  några som kanske kan duga. Bra julklappar. 

Läkarbesök på Dagson

Jag ringde sjukvårdsupplysningen och fick pratat med en trevlig kvinna som hörde att A intelät så bra. Hon var tungandad och väldigt medtagen. Så vi fick en tid 20.15 så mamma kom upp för att sitta hos E som sov och Joakim hann hem så vi åkte in båda två med henne.
Vid 18.30 fick hon alvedon för febern var uppe i 40,2 men innan vi åkte så piggnade hon till ganska bra på alvedonet. Och när vi kör ut från parkeringen hostar hon till och får upp massa slem. Var bara att springa in och tvätta av och åka igen, men då släppte det lite med den svåra andningen. Väldigt skönt.

De tog halsodling och stick i fingret och Alice var så duktig. Halsodlingen visade inte på halsfluss men hon var ordentligt röd, men snabbsänkan var hög vilket visar på bakterier så hon skrev ut penicillin. Så vi hoppas att det snabbt ska bli bättre nu.  Ingen av barnen har ätit penicillin, vilket måste vara ganska unikt idag.

Bad om att få lite slemlösande med så hon skrev ut bricanyl med. Bra ifall det känns slemmigt och tungt att andas igen.

Håll tummarna för en bättre natt.

Tack för kommentarerna i det andra inlägget. Kram!

Uselt

Lilla A mår inte bra. Hon har haft 40 grader hela dagen förutom när hon fått febernedsättande. Men värst är att hon har så ont i halsen. Men det som skrämmer mig är att hon är rätt tät i inandningen. Frågan är om man kanske måste åka in och få något luftrörsvidgande.
Nu var det länge sedan, men när hon var lite mindre satte sig alltid hennes infektioner i luftrören och hon hostade fruktansvärt. Alltid tills hon kräktes, jättejobbigt. En gång hade hon falsk krupp och det är man ju lite rädd för nu när hon låter som hon gör. Och så vet man att det alltid blir värre på natten.....
Vi får se vad det utvecklas till under kvällen. Iså fall får J åka in med henne när han kommer hem.



(Gammal bild)

Vad har ni gjort idag? Vad lugnt det är på alla bloggar och dessutom är det väldigt lite kommentarer!!

Kommentera mera!!

Vi kvinnor

Fick den här på mail och det känns lite bekant på något vis. Känner ni igen er eller är det kanske tvärtom hos er?

Till alla framgångsrika framåtsträvande kvinnor i karriären som även "pysslar"
lite hemma.

--------------------------------------------------------------------------------

Mamma och pappa satt och tittade på TV. Mamma sa:
'Jag är trött och det börjar bli sent. Jag tror att jag
vill gå och lägga mig'. Hon gick ut i köket för att göra i
ordning sandwiches till nästa dags lunch,tömde popcornbunkarna, tog ut
kött ur frysen till dagen därpå, såg efter hur mycket cornflakes det
fanns kvar i kartongen, fyllde socker i skålen, satte socker och skedar på
bordet och gjorde kaffebryggaren klar till att brygga.

Sen la hon kläder i torktumlaren, satte på en ny tvätt, strök
en skjorta och sydde fast en lös knapp. Hon tog tidningarna, som låg på
golvet.

Hon samlade ihop leksaker, som låg på bordet, och la telefonboken
ner i lådan. Hon vattnade blommorna, tömde en tvättkorg och hängde
upp en handduk, så att den fick torka.Hon stannade vid skrivbordet och skrev
en
lapp till skolan, la fram små pengar till barnen och samlade
upp en bok, som hade gömt sig under en stol. Hon skrev ett födelsedagskort
till en väninna och satte ett frimärke på kuvertet, skrev en minneslapp
och la båda bredvid sin portmonnä

Sen tvättade hon ansiktet, tog på nattkräm, borstade sina tänder och kammade
håret.

Harry ropade från vardagsrummet :
'Jag trodde att du var på väg att gå och lägga dig?'
'Jag är på väg', sa hon. Hon hällde vatten i hundskålen,
släppte ut katten och såg till att alla dörrarna var låsta. Hon tittade
till barnen, släckte deras lampor, hängde upp en blus på en stol och la
några smutsiga strumpor i tvättkorgen o pratade kort med barnen, som satt uppe
och gjorde läxor. I hennes eget sovrum ställde hon väckarklockan, la fram
kläder till nästa dag och tog
överkastet av sängen. Hon skrev 3 saker till på minneslappen.

I samma ögonblick stängde Harry av Tv-n och sa till sig själv, 'Nu vill jag gå
och lägga mig...'
och det gjorde han.

Vilken natt

Vi delade på oss och jag sov inne hos Elias och Joakim hos Alice.
Men ingen har sovit. Elias vaknade vi 23.30 drack välling och sov i en halvtimma sedan var han vaken till 02 pigg. Tror att han kanske håller på att bli dålig med för så här brukar det inte vara. Dessutom nös han några gånger mitt i natten. Sedan sov vi i en timma och så har han varit vaken i några timmar, inte ledsen men babblar, piper lite och är orolig i kroppen.
Sedan var det ju bara att masa sig upp när klockan ringde vi 6.40.

Då hade Alice 40,0 och är riktigt dålig. Alldeles skakig och hes, har ont i halsen. Nu har hon fått Panodil, av med alla kläder, våt kall ahndduk på huvudet och en isglass. Hoppas febern sjunker.

Jag måste handla julklappar. *gaaaaaaaaaaaaaaah*

Sjukt barn



Trollungen har feber.
Hon började klaga i eftermiddags över att hon hade ont i pannan för att Linnéa hade satt sig på hennes huvud när hon låg i sängen. Så jag tänkte inte så mycket på det tills jag hittade henne utslagen i Linnéas säng vid 17-tiden. Tog tempen och hoppsan 39,6 grader!!

Det ska alltid var något.

Jordbävningen i Skåne

Jordbävning i Skåne!

I USA skördar orkaner massor med människoliv och lämnar tusentals utan hem...

I Mellanöstern så råkar de ibland ut för s.k. "mud slides", när marken plötsligt börjar glida och drar med sig allt i sin väg.

Sydamerika har haft otaliga översvämningar detta år och 100 tals människor har fått sätta livet till..

Men vi ska inte tro att vi sitter skyddade från dessa fruktansvärda naturkrafter bara för att vi bor häruppe i Norden.

Den bifogade bilden är tagen i Skåne idag tisdag och visar att vi inte ska ta saker och ting för självklara i livet, utan katastrofer skapade av Moder Jord kan komma när och var som helst...


Ojdå!

Vaknade av att armen sov på mig. Antagligen för att jag fått sova så många timmar på raken. ;-) Elias sov fortfarande när jag väcktes av väckarklockan. Han somnade kl 19 och fick välling vid kl 00 sedan sov han hela natten. ojojo!
Hämtade upp honom vid 7.30 och nu myser han med lite lek med Alice.

Det finns hopp!


Idag blir det presentutdelning till dagisfröknarna. Nu är de bara två i år. Det är så mycket vikarier och olika varje dag typ. De får inte in någon för en längre tid. Hon som skulle vara där denna terminen blev ganska fort sjukskriven. Man kan ju hoppas att de får någon som blir kvar nästa termin.

Detta blir det i en liten julklapp ialla fall. Smaksatt kaffe och lite gott. Bara för sakens skull, Det är mysigt och så uppskattat att ge en liten present. Nu är ju inte A där så mycket, men förr om åren så var de ju där lite mer och då tycker jag absolut att en liten gåva borde alla pedagoger vara värda. :-)


Fullt upp

Idag har det varit fullt upp från det att jag steg upp i morse. Började med att städa lite. För ovanlighetens skull. Nere var i akut behov, även upp, men ju mer man plockar desto rörigare blir det. Man plockar bort verkytg, men efter en dag är de framme igen och fler med.
Idag byggde J upp den väggen jag ville ha förlängt och det blir riktigt bra. Ja, om man tänker att det ska bli tapet på den med och omorganiseras lite i hallen och så. Men samtidigt som man vill göra klart det så tänker man praktiskt med, vi ska renovera badrummet som ligger i hallen (eller ja i anslutning) och så ska man ju ta bort dörrfoderm lister osv. Så då är det ju bättre att göra hallen då. Men kan man vänta är frågan.
Jag skulle ju kunna ta ner allt, spackla och göra någorlunda klart så det bara är att tapetsera....

Jag skulle nog vilja att någon duktig målare spacklade i hallen så det blir riktigt bra. J´s pappa är ju en egen expert, men jag är nog inte av samma åsikt kanske. Och i hallen lär det synas om det inte blir riktigt bra.

Har hunnit med en fika på fm med Lollo och Mathias. Lagat mat åt en del löst folk, handlat, hämtat barn och haft Jennie över på lite kaffe.

Nu ska jag sätta mig i soffan.

Imorgon blir det annanaspaj och kaffe hos mig. Linda H gjorde en beställnig på det. :-)

Tjejkväll

Igår var det tjejkväll hemma hos Jossan och det var 10 glada tjejer som samlades över knytis och julklappslek.
Herre vad vi skrattade! En riktigt trevlig kväll med vänner som man ser alldeles för sällan. Vi saknade systrarna Olsson. (Lisa och Ida)



En salig blandning av mat. Allt från julköttbullar till tacopaj, rocky road, pepparkakor, skink o broccolipaj, mögelost, sallad och en massa annat gott.

Sedan blev det julklappsleken, men den snällare varianten där alla får med sig ett paket. :-) Mycket fint så ingen blev besviken!
 

Ja en riktigt rolig kväll hade vi.

Verktygsbälte ...

Verktygsbälte

Ett sånt här skulle ju Elias ha haft, han älskar när Jocke har renoverat och grejjar med sina verktyg. Ju mer de låter desto bättre!

Ett julklappstips till er med flickor i närheten är ju dessa. Mary Jane Tights Pink de finns i olika färger och även som strumpor och är ju helt ljuvligt söta!

Allt på den här sidan är ju underbart.

Hur går det med julklappsköpen?

Jag tänkte åka iväg imorgon fm.

Supersize me

 Fastnade med ena ögat framför den dokumentären igår. Har ni sett den?
 Han ska leva på McD-mat i en månad eller så. Han blir helt sjuk. Vilket inte är så konstigt.

Men på tal om supersize så hade min lille goding ökat 500 g på en månad! Blev alldeles glad på BVC.
Och 2 cm på längden. Längdkurvan ligger han helt perfekt på medellinjen. Han kommer att bli lång och snygg!

Han fick så klart mycket beröm för alla sina färdigheter och så. Mycket bra utvecklad och hon förstod att han behöver all energi till sina aktiviteter. Han hinner inte lägga på sig så mycket.

Har glömt den exakta vikten men ca:

7900 g och 73 cm.

Vänsterhänt?


Han har en snärtig vänsterhand! (Han slarvar lite ibörjan av filmen.)

Vad gott!

Har fått en liten vana att sätta mig med en latte när abrnen lagt sig. Värmer gott och känns lite skönt så där på kvällskanten.

Ikväll blev den spetsad med en "after eight". Riktigt lyckat och kändes lite extra lyxigt. (det ska inte mycket till)
En "after eight" bit i botten, espresso och ångad skummad mjölk. MUMS! Testa.

Eller kom till mig så bjuder jag på en. ;-)

Luciatåget



De var så fina och sjöng så fint för oss. Robin är en riktig showare, som tur är för tjejerna, speciellt Linnea tycker nog att det är pinsamt att "uppträda".

Småklillarna Elias och Mathis var pepparkaksgubbar.


Efteråt fikade vi lite. Mamma, pappa och Jockes pappa var här med för att kika på Lussetåget. Louice kom med mjuk pepparkaka som hon vunnit igår, och barnen hade bakat pepparkaka hos Louice tidigare idag. Jag tror snart att tjejerna flyttar in hos henne. Ialla fall den veckan då Robin är där. :-) Linnea ville gå med honom och sova över nu ikväll när han gick hem. Kul att de har blivit så goda vänner.

Idag har det blivit lite gjort här hemma med renoveringen med. Golvlisterna är uppe. Men så har jag kommit på att jag ska förlänga väggen mellan kök och hall med en meter, vilket innebär lite extra jobb med det samt att då behövs det nya tapter, det sitter såna där roliga spåntapter där nu och de är inte lätta att  få ner kan jag lova. Frågan är om man ska bredspackla, gipsa eller tapetsera med sån där Wall cover? Undrar om det skulle täcka.

Efter nyår drar nästa projekt igång. Badrummet. Oooolala.

Hur har er Luciadag varit?

Hästtokig

Han följer systrarnas spår.
Han älskar deras hästar!



Lucia idag

Idag ska tjejerna gå och Lussa med Robin. Som de ser fram emot detta. Först skulle Alice vara Lucia och Linnéa tärna. Men så har vi bara ett lusselinne. Har letat som en galning för jag vet att vi har haft två. Efter mycket letande gav jag upp och kom på att det var nog 2-3 år sedan och det var nog så att det var alldeles för litet så det har gått vidare i arv. Tiden går fort.

Så ändring av plan. Övertalade Linnéa till att vara tomtegumma istället. Och det blev ju toppen för Robin ska vara Tomte.
Men då ska ju självklart Alice vara tomtegumma med. Så nu har vi bråkat, diskuterat och till slut kommit fram till att det är Linnéa som får bestämma eftersom detta är hennes enda Lussetåg.

Jag och Louice ska fika och njuta av deras skönsång.

Elias ska vara Pepparkaksgubbe. Vare sig han vill eller ej.

Berättade för mina barn om då deras mamma var Ljungskiles Lucia för 100 år sedan. Det var stort. Kröning i Lje gården, häst och vagn, uppträdanden runt om i bygden och smält stearin i hela skalpen. Ajajaj vad ont jag hade. Speciellt när vi skulle försöka få bort stearinet. Fick sitta hos frissan med huvudet i handfatet med skållhett vatten rinnande för att försöka lösa upp stearinet.
Kan det vara 14 år sedan?


Kevin

Ja han vann. Helt rätt enligt mig! Han har varit klockrent bra sedan första dagen, en färdig artist hela tiden. Vilken talang han har. Fatta bara att lära sig svenska på 1 år! En annan bodde nästan 7 år i Finland och pratade ytterst lite. :-)

Alice har en skön röst och mina flickor hejjade på henne. Men hon är tråkig? Eller vad är det med henne? Lillgammal och känns väldigt "redig". Nä, hon var inte riktigt där. Kevin var bättre.

Vad tycker ni?

Uppsats om en ko

Uppsats av en mellanstadieelev

Nyttan med Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever oftapå landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.
Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främresidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan. På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.
På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bortflugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.
På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör. Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut.
När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.
Kon har fyraben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med. Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger.
Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten ärdet hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.
Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Konsvalpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur. Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären.
Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning. Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

Den är helt underbar!

Friska

Ja så var magsjukan över. 48 timmar sedan Linnéa var dålig sist. Så nu SKA det inte bli några fler fall. *Bestämt*

Fast Linnea får vara hemma idag ändå, trots att det blev väldiga protester. Det är Lussefirande i skolan idag och ROBIN skulle lussa för dem. (Ja, hela Robins KLASS skulle lussa för Linneas klass.) Så det var en väldigt ledsen tjej. Men bättre att vara hemma en dag mer. Just in case.

Idag ska jag tvätta och städa. Jättekul!  Det hade ju varit fantasktiskt om man hann med att baka lite, men det blir nog svårt idag.

Vad ska ni göra idag?

Lugnt

Inga nya fall av magsjuka än så länge! Jag var ju rädd att det skulle sätta igång för någon av de små under natten, men inte! Är så glad!!!!!!!!!!!!

Linnéa sover ännu, så det gick nog mycket energi åt magsjukan och febern igår.

Lugnt är väl fel att säga; Elias far runt som en tok nu för tiden. Vad skönt det var när han satt på sin lekfilt och pysslade. Eller ialla fall när han bara ålade runt och inte kom åt alla grejjer! Nu är det ddags att gå, han står och drar i min morgonrock.

Porr på Tranbärsvägen

Ja det ser nog ut som en bordell om man kikar in utifrån.
Jag har köpt nya fönsterlampor, jättefina röda. Jag gillar rött. OCH det är jul. Men när de kom upp och tändes kändes det lite väl porrigt, men mysigt porrigt.

De får hänga ett tag. Eller tills grannarna börjar undra.

En god kväll

En god kväll i Jensen-huset.
Barnen ligger och sover alla tre, mannen roddar där nere med tv nr 2 och div anslutningar/modem och gud vet vad.

Jag har slagit mig ner i soffan med en rykande, skummande latte och choklad som mannen min handlade åt mig. Ett gott tecken att man mår bra igen. :-)



Nu är det bara att mysa framför tv´n och invänta Greys!

(Måste tömma diskmaskinen med, men det försöker jag förtränga nu. Och att en maskin tvätt ska hängas med.. Ash alltid något ont måste.)

Feber?

Linnéa 38,8
Alice 36,6

Jag 35,4

VA?!!!!!!


Bilder

Nu var det ett tag sedan jag la ut bilder så här kommer några på Prinsen.



Tänderna växer fort som bara den! Tycker faktiskt att hela ungen växer. Håret gror och jag undrar om inte vikten har ökat lite med? På måndag är det BVC igen och då är det bäst för honom att han börjar närma sig -1 kurvan igen!



Han är riktigt busig nu och ska bara hitta på sånt som han inte ska. Mycket passande. Speciellt roligt är det med laptopens tangenter. Han kastar sig på den och lyckas riva bort knappar!



Tur att han är så vansinnigt söt. :-)



Sjuklingen slutade kräkas i morse, men är febrig och matt. Stackars liten.
Håll tummarna att Alice och Elias klarar sig.

Alice har ju Luciafirande på dagis kl 17 imorgon, men som det verkar så kan vi inte gå. Jag kan ju inte lämna L hemma och Joakim måste nog träna imorgon om ingen annan insjuknat. Han är borta hela dagen. Mamma är också sjuk annars hade nog hon kunnat. Jaja det löser sig nog.

Vad har ni gjort idag?

Jag mår bra idag. Har tom kunnat äta som vanligt. Men så fick jag en mild variant av magsjukan. Hade ju inga kräkningar eller dålig mage, bara ont. Inte bara iof för jag var riktigt under isen igår. Men skönt att det vänder fort.

Typiskt

Vi brukar ju klara oss från sjukdomar men så blir vi sjuka nu innan jul när det händer roliga grejjer hela tiden. Linnéa kom på i natt att hon missar julmyset i skolan idag och på fredag är det Luciafika. Det känns så jäkla typiskt.

Alice har sitt Luciatåg på dagis imorgon eftermiddag. Hoppas att hon är frisk då och att någon kan gå med. Det är ju sista dagislusse för henne.

Nu ska jag ta en dusch och se om jag piggnar till lite.

Vad gör ni idag?

Magsjukans grepp

har slagit ner över Tjolanta Västanfläkt, Linnéa allstå. Hon har hållt på sedan kl 3 i natt så nu börjar man känna sig lite sliten. Men hon är tapper och vad skönt att hon är så stor så hon själv känner när det är dags och springer till toa. Fasar för Alice och Elias!!

Nyårsplaner?

Har ni planerat nyår? Samma traditioner varje år?
 


Vi har ialla fall planerat att åka till storstan och umgås med våra underabara vänner där! Nettan med familj.
Vi hade planerat att åka till sthlm sista helgen i november men så blev det ju kök då. Men som tur var så ville de ha oss där över nyår. Det ska bli så roligt att ses. Alldeles för länge sedan.

Så berätta nu vad ni ska göra?

Julklappar

Jag ligger lite efter kan man väl säga. Därför är det riktigt bra med nätshopping.
Det här ska Elias få av tomten..



 
Babyshop  har fri frakt nu i december och mycket fina klappar för de små.

Frågan är vad tjejerna ska få i julklapp.


Sjuk!

Fy fan säger jag bara. Det är något konstigt som har intagit min kropp. Vet inte om det är magsjuka eller vad det är.

Vaknade vid 5-tiden och det kändes som om jag skulle svimma trots att jag låg ner. Ni vet den där käsnlan som sköljer över av skakningar, illamående och svaghet?
Lyckades iaf somna om tills kl ringde 6.40 och samma känsla då. Tog mig försiktigt till toa eftersom jag var rädd att svimma eller kräkas och blev sittande på golvet länge. Ett misslyckat kräkförsök eftersom magen var helt tom och jag tog mig tillbaka på skakiga ben till sängen. Där har jag legat tills nu. 16.30. Varje gång jaghar rört mig hardet värkt i magen och jag har mått dåligt. Har legat och slumrat hela dagen. Bad J ta ner en formfranska och ett glas vatten, men fick bara i mig några munnar. Mackan har jag inte vågat mig på. Men det känns ändå lite, lite bättre nu. Må inte lika illa, men magen värker, kurrar och kroppen är fruktansvärt svag och skakig.

Har inte sett barnen på hela dagen och längtar så det gör ont i kroppen. Speciellt när man ligger och hör E gnälla och man bara vill ta och gosa.... Hoppas verkligen inte att de andra blir dåliga!

Nu har de åkt ner till GBG för att hämta vagnen (Tack Jessica för erbjudandet, såg det tyvärr NU annars hade det varit toppen att låna den.) Så ska de hämta ett handtag till köket och kolla lite på träningen.

Undrar om jag ska våga mig på en dusch?

Vi hörs!

Hallå

Julen börjar kännas.
Idag kom gardinerna upp och någon liten stackars tomte har flyttat in. Men imorgon måste nog jul-cd på för att det ska kännas ordentligt. Eller så får jag ta en julklappsraid imorgon kanske? I affärerna borde det vara juligt?

Jag är utan min vagn nu idag och imorgon. Den blev lite tilltryckt på planet hem från Egypten så resebolaget ersätter vad det kostar att laga men det måste ske inom en månad och det har  ju snart gått. Så idag var J tvungen att ta med vagnen till GBG och lämna in den. Men dagarna blir jobbiga utan vagnen. E vill bara sova i den på dagarna. Sängen funkar inte alls då. Idag fick jag kämpa jättelänge när han skulle somna. Han ställer sig upp o klättrar runt hela tiden, så får jag läggga ner och så höll vi på tills han somnade. Men bara för att vakna efter ca 10 min. *suck*

På fm fikade vi hos Louice, hon bjöd på god smörgåstårta och tårta från gårdagens dop! Mycket uppskattat. :-)


Bilder



Lite bilder kommer här.
Det som är kvar att göra är att få socklarna på, lister i golv och tak, få bort den gamla lampan som hänger söndrig där nu, kaffebryggaren och allt som står på golvet ska bort. ;-) Men i övrigt är det rätt klart.
Måste vänta tills oljan sugits in innan "piffingen" kan börjas.



Förebilder med?

Mmmmm

Louice kom över med smörgåstårta och muffins. Så nu ska barnen i säng och vi ska mysa i soffan. Tack snälla!

Nu ikväll har vi sandpapprat och oljat in alla ekskivor så imorgon hoppas jag att jag kan börja piffa lite.

Just det, bilder var det. Ska upp och ta lite font nu. Återkommer.

Urk

Sitter och dricker riktigt svagt dåligt kaffe.
Tydligen så är kaffefiltrena slut. Det har varit hård åtgång på kaffe o filter här under renoveringen och ingen tänker på att förrådet behöver fyllas på.

Frågan är: Bättre att hoppa kaffet helt eller sitta och dricka svagt dåligt kaffe?
Jag funderar fortfarande, men smuttar ändå och svär lite för varje klunk jag tar.

Äsch

Jag skulle ju lägga ut lite bilder och tog en massa precis med mobilen eftersom jag inte hittar vanliga kameran, men så klart hittar jag inte heller sladden till mobilen så jag kan inte lägga in bilderna. *suck*

Har precis kommit hem från UA där vi åt middag hos J´s bror med hela hans familj, mamma, pappa och bror+svägerska från Nyköping. Mycket trevligt.
Elias har varit på sitt bästa humör och charmat alla helt vansinnigt hela kvällen. Trött var han men helt underbar. Somnade i bilen hem och var bara att bära in och i sängen. Själv ska jag ta en dusch och hoppa i säng. Men först: Bloggkoll.

Hallå julen?!!

Har inte någon julkänsla!
Fick upp två ljusstakar i fönstret igår, men julkänslan är inte här. Vad ska det bli med den här julen!! Måste nog sätta på lite julmusik. Men jag hittar ju inget bland alla lådor.

Jag vill gå runt i rött förkläde, nynna "Julen är här...lalalalala....", baka julgodis, julkakor, rulla köttbullar, slå in paket, griljera skinkan och känna alla juldofter spridas i huset. (Mysigt va?! ,-))
Vilken dröm...

Det enda som påminner om att det faktiskt bara är 2 veckor kvar är att INGENTING är gjort. Va fan, idag får alla lådor förvinna, huset ska städas, julmusiken ska hittas och spelas!
Men innan dess ska sängar bäddas, jag kläs på + tre barn, till stallet några timmar, sedan hem o grejja innan det är middag hos J´s bror ikväll.

Era planer??

Bild från förra julen....

I´m a blob. :-)

Sliten

Jag känner mig sliten. Städar och packar upp och ändå känns det som om det är lika mycket kvar!

Vad svårt det är att bestämma vart allt ska vara.  Ska jag slänga eller spara? Man skulle lätt kunna fylla två rytmliga kök med grejjer märker jag. *suck*

Hoppas fläkten kommer upp ikväll. Och imorgon måste jag få ta lite bilder så ni får se hur det blir ju. Skandal att jag inte gjort det ännu. Men jag får skylla på att jag inte har den andra datorn uppe. Och frågan är vart kameran är?

Skulle kunna tänka mig att öppna en flaska rött och krypa upp i soffan och mysa framför tvn med min man. Men det får nog bli en annan kväll. Barnen är bänkade med fredagsmys och inväntar IDOL och svärfar grejjar för fullt.

Jag får ta tag i nya lådor istället.

Vad gör ni ikväll? Kommentera mera!!

KRAM

Ledsamt

Det känns faktiskt riktigt ledsamt detta med kaninerna. Just att inte veta vad som har hänt. Nu vet man ju inte om de lever eller inte.  Går och tittar i fönstret för att se om de har kommit tillbaka in i buren där det finns mat och hö. Men jag tror ju inte det.

Linnéa har varit ledsen i natt stackaren.


Nyfikna på köket?

Kan tänka det. Men ni får hålla er ett tag till för jag har inte tagit bilder.

Jag har börjat plocka in i lådor och skåp och J försöker sätta på fronten på diskmaskinen just nu. Kaklet är färdigt och allt börjar falla på plats. Några handtag kvar att sätta på, socklar och lister är kvar med. Men nu kan man se hur fint det kommer att bli! Tror att jag kommer att vara supernöjd med det hela.

Det värker i kroppen så sängen känns lockande nu. Vet inte om jag ens har suttit ner idag. Skönt det ska bli när allt är klart.

Dessutom hade det varit fint att få julpynta lite för jag har ingen som helst julkänsla. Och inte en enda klapp är köpt!  PANIK!!!!!!!!!!!!!!!!

Kaninerna borta :(

Tyckte att et var konstigt att kaninerna inte satt ute i hagen. Så jag öppnade dörren till buren och inga kaniner där heller! Har de rymt eller har räven tagit dem??

Flickorna är så ledsna.


Rån

Väpnat rån i Lje, på Mitt i Prick. Vad fruktansvärt! Hoppas att det gick bra för de/den stackare som jobbade.
Det händer mycket i byn nu. Här som ska vara tryggt och stilla.

Moi!

Jag lever.
Men jag är trött och vill gärnha flytta hem till mitt fina nya hem snart.

Jag är hemma på kvällarna och fixar med att plocka och städa lite. Allt för att snaba på det hela lite. Men det känns lika rörigt när jag kommer tillbaka dagen efter. ;-)

Nädå, det börjar närma sig nu. Köket är uppe, lådor ska i bara och el ska kopplas på. Men det är elgubben vi väntar på och han har mycket att göra. Nu när jag skriver ligger vår granne och goda vän under diskhon och kopplar in vatten ialla fall.

Herre vad fint det blir där uppe! Trots att inga luckor, eller nästan inga är på så ser det skitfint ut. Bänkskivan är en massiv 6 cm tjock ekskiva som ramar in hela köket. Och resten är högblankt vitt. Kommer bli toppen!

Joakim är verkligen ihärdig och duktig och har jobbat (tillsammans med sin pappa) dag och natt nu i 2 veckor.

En annan sliter för att klara av dagarna i kappsäck. Det går ingen nöd på oss, men man vill ju hem. Och jag kan tänka att mamma o pappa snart vill ha lite lugn o ro hemma med. Även om det är myysigt för det mesta.

Idag har jag bäddat rent i alla sängar och tvättat sängkläder så det ska vara skönt att komma hem och lägga sig.

Skulle egentligen hunnit med en promenad med grannen Louice men hann inte och tur var det för jag läste hennes blogg och hon hade fått magsjuka. Usch, det är min mardröm!!
 Sedan läser man om Ida som är på väg hem (förhoppningsvis) från Thailand. Ska bli roligt att höra om allt de har haft för sig,

Idag har jag varit på utvecklingssamtal med Linnéa och hennes fröken. Det var bara positivt! Hon är jätteduktig i skolan, omtyckt av vänner och en jätteglad och härlig tjej sa fröken.
Det enda som är jobbigt, för Linnéa är att en av killarna är häftigt förälskad i henne och visar det på många sätt. Ofyta lite tuffa meoder och han vill ha hennes uppmärksamhet hela tiden. Fröken har förstått att det var jobbigt och nu har hon lovat att prata med honom om att lugna ner sig. "Men jag ka ju inte få honom att sluta tycka om dig, men kanske han kan lugna ner sig lite.."

Det är inte lätt. Hon tycker att det är riktigt jobbigt stackarn.

Nä nu ska jag snart åka hem till mina barn hos min mor.

RSS 2.0