Bådar inte bra

Elias somnade NU. Han sover alltid middag i ca 2 timmar 12-14. Men idag skulle han INTE sova.Han låg i två timmar i sin säng. Ibland klagade han, ropade på mamma, sjöng alla sånger han kan, räknade till tio om och om igen, grinade osv... Jag var inne ett par gånger och klappade på honom men så fort jag gick började det om igen. Efter ett tag ropade han: Oj täcket! Då hade han lyckats få täcket ur påslakanet.

Till slut var jag arg och hotade familjen ;) med att mamma och Elias får vara hemma ikväll. Då steg mannen (som varit tvungen att vila middag) upp ur sängen och la sig på golvet brevid Elias säng. Då somnade han.

Så det kanske blir fest för oss med.


WOW!

Vilket nyårsväder vi har! Strålande sol, massor med snö och -19,3 grader. Frågan är om man fryserihjäl om man går ut. Vi ska ses om ca 1 timma för korvgrillning. Sedan är det fullt upp. Elias ska sova, jag ska duscha och piffa mig, tänkte tom skoja till det och raka benen! Det ni, mitt i vintern. ;)
Och så måste jag handla, hämta ett paket från H&M som kommit och sedan är väl kl 18 tänker jag.

Orkar inte

Satte mig och skulle göra som en litet kollage med bilder, en för varje månad som gått. Men efter att ha kommit till mars så tappade jag orken. Jobbigt att gå igenom alla bilder och välja en!

Så det blir inget. ;)

Männen lagar mat

Ja igår var de ute och handlade inför nyår. Idag samlades de hemma hos Magnus (Han heter eg. Mange-Meny) för att förbereda. Magnus fick tillslut bestämma vad vi ska äta. Han är en riktig kock så det kommer bli riktigt fin mat. Drt blir fyra rätter och det har ryktas om kräftstjärtar och milgrimsmusslor, getost-toast, marulk, oxfilé.... Rena lyxmåltiden alltså. Vi tjejer ska väl bara njuta antar jag.  Passar utmärkt!

Frågan är vad jag ska ha på mig. Svarta lilla nya klänningen eller den nya från Odd molly?

Vad ska ni göra på Nyårsafton?

Drömmar

Godmorgon. Idag var jag riktigt slö när jag vaknade. Ville inte alls gå upp och gjorde ett litet försök att sätta på tvn i sovrummet, men inget gick rätt. Kontroller tappades in under sängen och kortet satt fel. Ja inget funkade så det var lika bra att pallra sig upp och få lite kaffe i kroppen.

Jag sover inte helt bra. Eller sover gör jag, men det är drömmarna som stör mig. Jag drömmer hela nätterna och det känns så intensivt, som om jag inte får vila ut, det går massa med kraft till drömmarna och sedan ligger jag och funderar på vad det är för drömmar och varför jag drömmer dem. Lite jobbigt faktiskt. Men jag hittade en bra artikel som var läsvärd.

Idag står det fika hos Angela på schemat. Det var länge sedan vi fick ihop en träff nu, så det ska bli roligt även om många jobbar. Jocke och flickorna åker nog till badhuset.

Vad hittar ni på?

Vilken film!

Har inte hunnit blogga så mycket, eller haft något att skriva heller egentligen.

Igår kväll la jag mig i sängen med värmekudden och en riktig tårdrypande film. Joakim gick till grannen och tittade på hockey.

Och herre vilken film! My sisters keeper. Jag fick stoppa filmen ett par gånger för att hämta mig lite. Och ibland grät jag så mycket så jag nästan inte fick luft. Man har så lätt att sätta sig in i känslorna i filmen när man har egna barn. Men den var otroligt bra, men som sagt gripande. Så se den ensam eller med någon som inte bryr sig om du ful-grinar. ;)

Jag längtade verkligen efter min man när den var slut och fick allt hålla mig vaken tills han kom hem.

Om Allt för min syster:

Brian och Marge Fitzgerald har ställts inför denna fråga gång på gång. Vid två års ålder fick deras dotter Kate diagnosen leukemi. Hon förväntades inte överleva, men mot alla odds får Kate uppleva sin 16-årsdag. Att detta är möjligt beror helt och hållet på Anna, Kates yngre syster som är en perfekt medicinsk donator. Men tretton år gammal fattar Anna ett beslut som kommer att vända upp och ner på familjens liv; hon vill inte längre vara donator. Åtminstone vill hon ha rätten att välja själv. Hon stämmer sina föräldrarför att få kontroll över sin egen kropp, samtidigt som hon förstår att detta kan leda till Kates död.

Planeringsdag

Idag ska dagen börjas i pulkabacken med nyårsgänget kl 10. Männen ska planera maten och inhandlingen av maten. Vi andra får väl prata annat. ;)

Sedan måste jag boka hotell i Nyköping idag med. Vi ska på dop den 6/1 till lilla Ellie Linnea, men det är inte helt lätt att hitta rum för en familj på 5 pers.

Vad ska ni hitta på?

Mellandagsrean

Ja idag åkte jag och min goda vän Jeanette ner till Gbg för att fynda på rean. Jag gick ut väldigt lugnt och hängde tillbaka allt jag hittade, sedan åt vi god pizza på en mysig liten Italiensk resturant och efter det hamnade vi inne på en härlig butik som hette Kålle o Ada. Där var det Odd Molly och REA!!

Hittade massor med fina kläder jag skulle vilja ha men fastnade för två och velade fram och tillbaka vilken jag skulle välja. Hade fått ett litet bidrag från mormor men två var ändå för mycket. Men efter lite överläggning med hemmafronten, jag ringde för att fråga vilken han tyckte; blus eller klänning. Så tyckte han som jag att jag skulle ta båda. ;) Som en födelsedagspresent från honom. Toppen!

Dessa två fick alltså följa med hem.

Och denna...


Sedan blev det faktiskt inte så mycket mer shoppat. Vi fyllde kvoten där. ;)
Men en mycket mysig dag har vi haft.

God jul i stugorna

Nu har vi firat färdigt och barnen sover gott i sina sängar. Vi är inte långt efter kan jag lova.
Det har varit en toppenbra jul och alal verkar nöjda och glada.

Jag fick mina älskade fårskinnstofflor och även ett par nya NIKE träningsskor, så efter nyår är det ny fart!




Elias gillade tomten jättemycket och var inte alls rädd. Han ville hjälpa tomten sa han hela tiden och blev lite ledsen när han gick. Flickorna tittade med undrande ögon. ;) Alla fick jättebra julklappar, vi åt god mat och umgicks. Spelade julklappspelet om roliga och bra julklappar.

Nu blir det läggdags för mig med tror jag. Imorgon ska jag och min man ut på krogen och äta mat. Kanske stannar ute hela natten, vem vet. ;)

Fortsatt trevlig jul önskar jag er.

Gooood juuuuuuul!!

Alla mina goa vänner och bloggläsare!

Blev förvånad när tjejerna onte gick ur sängen förrän efter kl 7 imorse, och så gick de upp och tittade på Julkalendern innan de öppnade julklapparna innan granen! Så vi fick lite tid att morna oss på.



De får alltid några julklappar från farmor o farfar och några från oss på morgonen. Elias blev riktigt glad över en ambulans till BRIO-tågbanan.



Det blir en hel del tågbana idag.

Snart är det dags för frukost. Elias har precis myst  i soffan med Laban och välling. Flickorna gick ner på rummet för att fixa de sista julklapparna. De lyssnar på Linnéas nya CD; Molly Sandén, jag och Joakim på var sin dator som sickar julhälsningar. Julefrid i Jensenhuset. Men snart frukost och sedan gör vi oss i ordning och åker till mamma och pappa.



Var och hur firar ni idag?

Julklapp?

Nu undrar jag vad DU har önskat dig i julklapp? Berätta gärna...

Själv har jag förutom fred på jorden, att alla mina nära o kära får vara friska, jag ska bli rik och berömd ;), önskat mig:

Fårskinnstofflor och en torställning. Jag tror att mina önskningar går i uppfyllelse, ialla fall om jag gissar rätt på det jättestora platta paketet som det står BILTEMA på. ;)

Så vad önskar du dig och vilken är den bästa julklapp du någonsin fått?

Dan före dan!

Nu börjar julens förväntningar göra sig påminda. :)

Jag blir som ett barn och älskar julen! Och mycket bättre än så här blir det verkligen inte. Massor med nysnö och en vit jul! Det hör inte till vanligheterna. DÅ måste man ta till vara det och packa för pulkaåk. Och idag åkte vi till stora backen med en massa goa vänner. Grillade korv och åkte! Många vänner hoppade tyvärr av, det hade varir roligt att ha alla nära och kära runt sig så här innan jul.

Men ialla fall blev det en riktigt lyckad förmiddag. Nu pysslar tjejerna med julklappstillverkning, Elias sover gott i sin säng, Jocke är ute och joggar/pulsar och jag lyssnar på julmusig och tar en kopp kaffe. Vi har läget under kontroll så idag blir det bara glögg och mys för hela slanten.

Vad gör ni idag?

Hejhopp!

Vilken konstig dag.

Var riktigt laddad för att hitta på något idag, men kunde inte riktigt hitta på något vettigt att göra så här 2 dagar innan jul. Så vi planerade att åka till joakims mamma med julklappen och hälsa på lite eftersom vi inte ses på julafton. Men när vi var klara med morgonbestyren pratade J med henne och hon var inte alls bra. Har börjat med något nytt morfin för smärtorna som tydligen ger en massa jobbiga biverkningar. Så istället fick jag klätt på barnen och så åkte vi lite pulka.

Men hela dagen har jag varit rastlös och uttråkad. Men som tur var fick vi ett litet avbrott med lite julklappsbyte hemmas hos Louise, sedan lagade min man mat och bror min kom. Joakim fick för sig att han ville köpa mer julklappar så han och Linnéa gav sig ut till Torp och de har inte kommit hem ännu. Det är nog några fler ute tror jag. ;)

Och till min stora lycka har snön börjat falla igen! Wiiiiiiiiie!!

Imorgon ska vi träffa en massa goa vänner ute på golfbanan och åka pulka i stora backen. Med korvgrillning, varm obpy och allt som hör till. En mysig dag väntar!

Dagens outfit ;)

Ja idag är det mindre glamour här hemma. Vi har städat på förmiddagen, varit riktigt effektiva med tvättstugan. Tagit en promenad med pulkan, skottat lite. Hälsat på flickorna och Robin i pulkabacken där de satt och drack varm oboy. :)

Så idag blev det mjuka sköna kläder under termobyxorna. Ochför att inte slita ut min plysch kör jag på leggings och klänning. ;)



T-shirtklänning HM och leggings LINDEX

Familjemiddag

Igår var det äntligen dags att ses hela familjen! Vet inte när vi gjorde det sist. Och när mina brorsbarn kom hade de vuxit otroligt mycket. Wilma som är 11 år var nästan lika lång som mig och Elvira hade skjutit i höjden hon med! :)

Barnen hade jättekul tillsammans som alltid när de ses även om det går länge mellan gångerna ibland.

Här kommer lite bilder...





Jonathan var väldigt nöjd med sin nya elgitarr med förstärkare. :)
Flickorna blev glada över plattänger/locktång och våffeltång.

 
Elvira skötte tomtens jobb och Alice ser nöjt på! De är rätt lika de två ibland.



Vi fick världens godaste mat; kalkon med sås och potatis med en massa goda tillbehör och alla åt som tokiga. Pappas mat...

Här är personalen... ;)


Fick en bild på lillebror och hans Emma med. Och världens góaste mormor o morfar!


Det blev en riktigt härlig dag med hela familjen. Så roligt när alla kan komma!

Dagens outfit

Det var ett tag sedan men idag kommer den! Tror att jag ska försöka få på alla i familje, men än så länge är det bara jag och Nea klara.


Strumpbyxor och klänning från Lindex.


Klänning VILA, bälte GINA TRICOT, jeansleggings LINDEX


Rolig lek

Alice och Elias har en lek som de har döpt till Täcke kudde, och de har superkul!
De lägger ut några kuddar på golvet och så lägger han sig på dem, Alice lägger en filt över honom och springer och gömmer sig. Han slänger av filten och börjar leta efter henne. Han tjuter av spänning varje gång! Och ropar "täcke kudde!"

Igår började de med en ny lek. Bygga koja. Också jätteskoj!



Och så finns det de som tycker att han måste börja på förskolan för att stimuleras. Hm.. Men den diskussionen orkar jag inte med nu.
Han verkar nöjd och gla ialla fall! ;)

Idag har vi varit ute i vår backe på fm och åkt pulka, snowracer och fikat på varm saft och lussebullar med massa goa vänner. Älskar vintern när den är så här!

Snart väntar kalkonmiddag med tre bröder + familjer, mormor o morfar hemma hos mamma o pappa. Ska bli underbart! Och jag ska försöka komma ihåg att fota lite.

Vad gör ni idag? Massa julförberedelser kan jag tro. Klar med julklapparna?

Julgranen

Igår var det mys på hög nivå med julmusig och dekorering av granen. Linnéa tröttnar fort, medan Alice och Elias kan hålla på hur länge som helst.

"En till, en till!" ropade Elias och sprang och hämtade kula efter kula. Och tyckte att det var jätteskoj!



Medan de klädde granen fixade jag lite otippat i julstöket;  tacos. Sedan kom Louise över och såg Robinsson med oss. Vad trött jag blir på den där sura tjejen som är med. Varför söker man till ett sånt program när man bara är så sur som hon är. Önskade verkligen att det laget skulle förlora så hon fick åka hem.

Vinterdag med pulkaåkning!


Dåliga bilder men vi har haft en fantastisk förmiddag!

Vi åt frukost och packade på oss så mycket kläder det gick, åkte förbi ICA och handlade korv o bröd för engångsgrillen var med.

Hem till mamma och hämtade upp henne och Linnéa. Flickorna fick öppna en julklapp från mamma o pappa lite tidigt och fick en efterlängtad snowracer!

Sedan gick vi till golfbanan där vi har världens bästa pulkabacke. Vi var såklart först. Ingen hade vågat sig ut kl 10 i -15 grader, men det fylldes på efter hand. Lyckan var gjord för tjejerna när två av favoritkillarna kom.

Vi åkte hur fort som helst ner för backarna och hade så roligt. Man blir som barn på nytt. Men fyttekatetn vad jobbigt det är att dra upp för den långa branta backen. Blir go träningsvärk imorgon.

 

Solen sken och det var helt ok, vi frös inte. Men det var gott med lite grillad korv och varm oboy. Flickorna hann jag inte fånga på bild. :)

När vi kom hem vilade jag och Elias i våra säng. Han sover ju alltid ute i vagnen så det tog ett bra tag innan han somnade, men vi låg och bara gosade och kramades så det var riktigt mysigt. Jag dåsade av i en halvtimma jag med och sedan låg jag och tittade på en gammal favorit på tv: Nord och Syd.

Joakim flyttade in granen och sedan åkte de till en kompis. Nu väntar vi på att de ska komma hem så vi kan klä den med. Problemet är var vi ska ha den. Tycker att det blir trångt var den än står. Vi behöver ett större hus!!!!
Ialla fall är det en riktigt fin gran. En kungsgran såklart! ;)

Ska ta lite bilder under kvällen.


Fick ett samtal om att min farfar fick åka ambulans till NÄL i em med hjärtproblem så jag skickar alla mina tankar till honom. <3

Detta är roligt

Hittade den här som är nostalgi i humor! Eller hur??



God morgon förresten!

"Åka buss, åka buss!"

När Elias sov bakade jag en kaka. Som jag såklart ville bjuda någon på. Elias vaknade så kom jag på att vi kunde ta bussen till mamma som var ledig och hade kommit hem ifrån IKEA.

Elias vill ju alltid åka buss, men det blir inte av. Men idag i snökaoset tog Jocke min bil så idag fanns tillfället. Packade ner de varma kakorna, paltade på oss och gick bort till busshållsplatsen.

7 minuters total lycka för Elias. "Åka buss, åka buss mommo!" 

Var där ute och fikade och mös i några timmar sedan hämtade J upp oss. Linnéa blev kvar där och Jocke åkte vidare till David som fyller och ska ha lite killar över. Så nu blir det fredagmys för Isse och mig. Fast hon ser lite trött ut, så vi kanske lägger oss i sängen istället.

Ha det!

Åååå så gott!

Nu har jag satt mig framför dator med en god vört-macka med rödbetsallad och nylagade köttbullar på. Till det en stor kopp kaffe!
Det bästa är att jag har städat in mig här så jag får sitta stilla i några min medan golvet torkar. ;)

Har varit ruskigt effektiv idag. Måste vara solen, kylan och snön som gjort underverk med orken. Eller kanske den långa kvällspromenaden vi tog i går kväll i snöstorm?


På förmiddagen hann jag med att åka ner till skolan för att leta kvarglömda kläder hos Alice. Inte mindre än 3 par termobyxor saknas. Handlade inför kvällen på Ica och sedan var vi ute med pulkan jag och Elias + vänner. Han älskar att åka pulka och jag blir som ett barn på nytt med all snö! Önskar att det får vara så här nu ett tag. För idag börjar jullovet! Flickorna ser nog fram emot lite pulkaåk när de kommer hem idag.

Bästa julgodiset.

Nu ska jag summera mitt julgodis detta året. Kan hända att jag testar något mer. Men vinnaren av årets julgodis alla kategorier är..........

WIENERNOUGATEN!

Den är så god att man inte kan låta den vara där den står i kylskåpet. Jocke är där och nallar han med och säger varje gång: -Har jag sagt att de här är riktigt goda?

Så årets lista blir så här.

1. Wienernougat
2. Rocky road
3. Chokladkolan
4. Smörkolan naturell
5. Pepparkakskola


Några som hamnade utanför listan i år blir både Mozartkulorna och snöbollarna för jag tappade lusten efter ett par stycken och ORKADE inte rulla, doppa och pilla med dem.

*brrrrr*

Sitter här och fryser. Det är -8 grader och storm ute och det känns av här inne med. Det är säkert inte kallare än vanligt, men när man tittar ut blir man frusen. Hoppas att det slutar blåsa för detta är ju inte så mysigt att vara ute i. Nu när det väl blivit snö vill man ju bara vara ute och åka pulka!

Pojkarna ligger och slappar på soffan och själv vet jag inte riktigt hur vi ska planera dagen.

Pulkarace!

I dag har det snöat hela dagen, inga mängde har kommit men ändå så att det är vitt på marken och enligt barnen är det då hög tid att åka pulka. Och i ärlighetens namn är det väl inget att vänta på. Här har ju snön en tendens att försvinna lika fort som den kommer.

Så när flickorna kom från skolan och ville ut och åka pulka fick de sina tänkta julklappar. Någon variant på pulka som mer är som ett platstäcke.

Jag och Elias följde med ut och han älskar att åka pulka. Lite jobbigt bara att han ska åka själv ner för backarna och den vi åker i är brant och väldigt snabb. Och hade det varit en massa snö hade han kanske kunnat åka själv (en bit ialla fall) men nu är det ju knappt så marken täcks och risken att skrapa upp sig är rätt stor. Men han är envis den lille mannen! Han åkte och någon fick ta emot, sedan skulle han själv dra pulkan upp. Men envishet är en bra egenskap.

När vi kom in åt vi god skinkstek, sås, potatis och grönsaker. Barnen åt som vargar!

Pappa var här med en julgran med. Får ta ett snack om när vi ska ta in och klä den. Det är ju faktiskt bara en vecka kvar nu!!

Tjejkväll

Vi är ett gäng tjejer som ses innan jul. Äter gott, tjatar, skrattar och har julklappsleken. Igår var det den årliga träffen och vi var hemma hos Louise, 10 st glada tjejer.

Åt så att magen stog i 4 hörn och gott  var det. Jag fick emd mig tre fina röda ljusstakar för värmeljus hem med.

Lite bilder från kvällen. Angela hade sin lilla Agnes med, Linda K med stora magen, 5 dagar över tiden. Nu väntar vi spänt på vem som ligger där inne och gottar sig! Linda H hade med sig sin lilla Leah, annars var vi andra barnfria och lediga för kvällen. (Jossan, Brynja, Berglind, Louise, Lisa, Ida var också med)

   
 

Spasmer o julmat

Har hela dagen haft spasmer i vänster öga. Så irriterande att jag funderar på att be Jocke ge mig en snyting för att få stopp på det. *gaaaaaaaaaaah*

Idag har vi smygstartat med en julskinka. Jocke hade gjort en idag medan jag var borta. Bara en liten, liten en. Men så gott det var med en julskinkemacka och ett glas julmust till. Mums!

Imorgon ska vi ses med jul-gänget och äta julmat och ha julklappsleken. Mitt bidrag i år blir Janssons. Ska göra en riktigt smarrig en. Ska sätta mig och leta recept nu.

Vad är din favorit bland julmaten? Jag kan inte bestämma vad som är godast, det är nog mer heöheten och blandningen.


Dubbeldippar du?

Har legat i soffan och tittat på Doctors. Idag var det frågor om saker som kan vara skadliga. Såg du det?

Ialla fall tog de upp något som jag har funderat en del på. Jag har ju lite bacillskräck, eller inte skräck, men är gärna meråt det försiktiga hållet. Och en fråga var om det är farligt att dubbeldippa.

Dubbeldippa, ja bara ordet låter lite farligt, eller snuskigt ialla fall. ;) Och det är när man dippar ett tex chips mer än en gång. Jag tycker att det är döäckligt! Säkert gör de allra flesta det och det är väl därför jag tycker att det är äckligt. Tänk vad mycket baciller som gror där i.

Här hemma kan man väl få dubbeldippa, men tänk på en fest....

Så dubbeldippar du?

Något annat viktigt vetande är att för varje cigarett du röker förkortar du ditt liv med 10 min...

Vit måndag

Idag ligger det lite snö på marken. Och det är sista veckan i skolan. Julen närmar sig. Tänk vad underbart roligt det hade varit om det blev kallt och snö för en gångs skull! Det önskar jag mig i julklapp, en vit snöig jul för barnens skull.

Jag ska åka till Torp och inhandla de sista julklapparna nu på fm tänkte jag.

What a night!

Ja vi var ju på fest igår och det var mycket trevligt.

Vi stressade under dagen för att få ihop allt, så Lisa och Rikard kom hit på lite drinkar innan vi gick ner till Martin o Maria.



Fina Jagdells var lugna och fina, här ialla fall. ;)



Vi hade iallafall mycket skoj även om en del blev överförfriskade. Men vi var hemma i tid och känner mig ialla fall pigg idag. Och snart kommer mina gullungar!

Fullt upp!

Idag är det fullt upp här hemma. Vi har varit på Lje julmarknad. Den var inte mycket att hänga i granen precis. Men barnen skulle rida ett varv på hästarna; 15 kr för 20 meter.

Hem och lagade lunch, Jocke körde Alice på kalas, han vidare till Torp för mathandling, jag har städat här uppe och gjort Rocky road och nu tar jag en snabb paus med kaffe och tårta som Lisa var här med igår.

Vid 15 ska Alice och Linnéa hämtas, jag ska köra barnen till mormor o morfar, Jocke får hem en halv gris som ska paketeras och frysas. Sedan ska vi umgås med goda vänner och gå på lite party. :)


Putta ner henne!

Någon mer som tyckte att Erics flickvän var riktigt pinsam igår?

Jag höll på att skämmas ihjäl när hon vägrade lämna scenen. Visst att hon skulle komma upp och krama om honom, men scenen var Erics i det läget. Undrar om det finns en bild på Vinnar-Eric utan henne idag.

Godmorgon lördag!

I natt har vi haft en nattgäst, Alice vän Nora. Det har gått jättebra och de somnade tyst och stilla innan kl 21 och vaknade kl 7.

Själv tittade jag på IDOL och tyckte att båda killarna var grymma. Men vinnarlåten kändes tråkig. Kanske växer den med tiden?

Hela dagen igår hade jag jätteont i foten. Mannen min påstår att det är ett yttre ledband. Och igår kväll värkte det otroligt och det gick inte ens att gå på foten. Har haft ont och vaknat massor i natt med. Vet inte hur det ska gå idag faktisk. Kan kanske gå på tå eller får jag leta fram kryckorna.
Det konstiga är att jag inte har gjort något. Men jag har ju haft en del probelm med den foten till och från. Jag börjar väl bli gammal.

Idag blir det nog en sväng ner till byns julmarknad, sedan ska Alice på kalas, och så ska barnen till mormor för övernattning och vi ska på inflyttningsfest.

Vad ska ni göra?

Lucia-firande

Igårkväll var det Lucia på flickornas skola. Det var tre klasser som lussade för sina familjer. Och vad duktiga de var! De sjöng så fina sånger och de sjöng högt och bra. Linnéa var Lucia och Alice var tomte.


Linnéa nr 5 från vänster.


Alice i beige jacka.



Elias stog och pratade med farfar om tomten. Han är väldigt spänd över tomten och farfar råkade säga att han bort uppe på skoltaket...


Efter lussetåget blev det fika och julklappar till fröknarna. Vi hade gjort hemgjord kola.



Dagens middagstips

Just nu lagar jag lunch till mig själv. Blev grymt sugen på vegetarisk pastasås med gnoccipasta. Till barnen får jag kanske steka några falukorvar till.

Så dagens lunch/middag: Gnoccipasta med god vegetarisk sås eller stekt falukorv.

Har inte lagt upp någon veckomatsedel för denna veckan. *skäms* Men så här har vi ätit ungefär:

Måndag: Pasta carbonara till lunch, barnen åt sedan köttbullar, sås o potatismos på IKEA. På kvällen grillade revbensspjäll.

Tisdag: Minns inte.. jo barnen åt på tisdagskul och Alice igen hos kompis.

Onsdag: Stekt potatis och falukorv.

Imorgon vete sjutton. Har ingen lust att laga mat.


Jag är utvald

De senaste dagarna eller veckan har jag fått många samtal som startar typ så här:

- Hej är detta Frida? Du har blivit slumpvist utvald..... bla bla bla.

Nu var det en kille som ringde och ville skicka hem gratis eltandborstar till mig. Han pratade så snabbt så jag hann inte ens avbryta honom för att säga Nej tack. Efter 10 min när jag lyckades bryta in så blev han lite sur och lovade att det inte var några konstigheter eller extra jobb för mig. Bara betala för de extra borthuvuden. Vänligt men bestämt nej från min sida och lät sur när vi la på. Usch vilket jobb. Påminn mig när jag börjar söka jobb att det inte är telefonsäljare jag ska bli.

I söndags ringde en annan från SIFU tror jag det var och ville ställa några frågor för en undesökning.
- Ja hur lång tid tar det då?
- 15 min.

Hm... nä 15 min har inte jag en söndag kväll vid läggdagstid.

Det var bättre förrut när vi inte fanns med i telefonkatalogen. Saknar vårt dolda nummer.

Dagens tomte-out fit

Dagen går i tomten och Lucias tecken. Vi startar dagen med ett mini-lussetåg nere på Hemgården där det är julavslutning för de små sångfåglarna.



Jag: Skjorta Lindex, linne Resteröds, jeansleggings Kappahl.
Elias: Tomtedress Ullared.

/Tack alla för era värmande kommentarer igår. :)

Läggdags gärna!

Jag längtar tills det är läggdags. Har gjort sedan klockan var 16 typ. En riktigt seg dag och faktiskt lite smådeppigt. Våra pengar kommer inte som de ska. Jättekul så här innan jul. Baksidan med fotboll och småklubbar i skiten. Och hela situationen får mig att se rött. Fast mest blir jag ledsen, man vill inte ha sånt här nu.
Dessutom vet jag att det oroar min man mycket med.

Men men, jag vet att det kommer att lösa sig på ett eller annat sätt. Men man önskar att folk kunde vara lite mer ärliga.

Själv har jag ju gått här och sunkat i min mys-plysch hela dagen och bara det kan ju få vem som helst att deppa ihop!
Dagarna känns så ferbenat långa. Och ensamma nu när inte J är hemma. (Nä, jag är inte ensam, men det känns lite ensamt ibland ändå)
Men jag är rätt bra på att vända och inte deppa ihop, så det ska inte ske nu heller. Fast ibland behövd det lite med. Jag längtar ialla fall tills klockan är 19 då ska jag lägga mina guldklimpar, ta mig en dusch och sedan göra inget tills dess att jag somnar.

Imorgon är en annan dag.

Finfina pepparkakor

Det luktar (förlåt; doftar) pepparkakor i huset.
Jag bakade dem och barnen fick dekorera. Robin var med hem efter skolan så de fick sysselsätta sig alla tre.

 

Det är lite kul att se hur många olika sätt det finns att dekorera på.

Robin: Satte igång omedelbart, på med glasyr, så mycket godis det gick på och skapade allt eftersom inspirationen kom. Gjorde fem st innan Linnéa var klar med första.


Linnéa: Satt en stund och tittade igenom skålar med dekoration, funderade på layouten, gjorde typ två pepparkakor med omtanke och var färdig efter det.
 
Alice: Funderade noga på hur hon skulle göra, noggrant övervägde vilket pynt som skulle sättas och var den som satt kvar längst. Hon gjorde massor och njöt att av att sitta och göra finta pepparkakor, smycka dem.


 

Dagens outfit

Här kommer den.



Cerise velourdress IKEA, rosa linne Veromoda, förkläde Mormor.

Idag åkte vi efter att tjejerna åkt till Lisa o Ludde på frukost. Pojkarna lekte och hade jättekoj!

Idag blir det slappa hemma. Gud vad skönt. Känns som jag flackar och far hela tiden. Idag vill jag bara strosa runt i min velourdress. ;)

Snurrigt i huvudet

Det är en del tankar som snurrar i huvudet nu. Det är nog därför allt känns lite löjligt när jag försöker komma på vad jag ska uppdatera bloggen med. Lite banalt i det stora hela. Vi har ju rivit upp livet lite igen, så som det alltid blir när man avslutar ett kontrakt.

Jag känner att jag inte vill lägga ut för mycket tankar och mina innersta funderingar på bloggen, men jag måste ju kunna släppa det ibland med. För att inte gå ner mig i det hela. Även om det känns rätt ruttet just nu. Jag hoppas att ni förstår.

Ida hade ju lite förslag på nya ämnen, kategorier. Typ dagens outfit. Vad tror ni om det? Idag blir ett toppendag med tanke på min döläckra dagens. Vänta ska ni få se....

Torka

Ja det är bloggtorka på sidan igen.

Återkommer.

Söndagen i bilder

Har precis förlorat ett långt inlägg med bilder. Är så arg, men ska korta ner lite av det ja hade skrivit så du ändå får se dagens bilder.


Började dagen med en massa god frukost tillsammans med Nicke o Mumma. Elias älskar att skrämma henne och det hanns med en hel del bus innan de åkte vidare. En omgång UNO med till Alice glädje.



Medan Elias sov var det dags för ett härligt bad för tjejerna. De slängde i en badmuffins med chokladdoft så hela huset doftade choklad.

Och idag har jag sparat 500 kr! Inte illa för en söndag?
Jag har klippt tjejernas hår. Hade tänkt att boka tid hos frissan för en gång skull, men när jag hörde att det kostar 250 kr/barn. Så de får nöja sig med mammas klippningar ett tag till.



När alla var rena, chokladdoftande, torkade och klädda gick vi ut till lekplatsen och grillade korv med gänget vi ska spendera nyår med. Lite planering blev det med och vi tjejer står för underhållningen medan männen handlar och lagar maten. Låter inte det toppen?!
Dessutom ska jag ladda denna veckan för fest på lördag med. Inflyttningsfest och det ska bli riktigt roligt.

Jag har tagit årets julkort ikväll med och skickat beställningar på julklappar och annat hemligt. Men Du kanske vill ha ett litet smakprov?
Det är inte helt lätt och stressfritt att få en bild där alla tre är med, glada och nöjda. Här är en av bilderna ialla fall....



Kokooooooooo! Nissar högt och lågt.

Nu mina vänner är det dags för lite tv i sängen innan ögonen faller ihop.

Söndagsfrukost

Idag får vi finbesök på frukost. Morbror Nicke och Mumma. Så idag har jag testat frukostbullar (frallor som har jäst över natten och bakas nu). Och så önskades det amerikanska pannkakor. Till det blir det fruksallad och övriga tillbehör.

I eftermiddag blir det korvgrillning ute och planering av nyår. Men innan dess ska det vara fotbollsträning med lämningar och hämtningar.

Vad gör ni den andra söndagen i advent?

Dagens frisyr

Linnéa fpr stå för dagens frisyr. Hon ville ha inbakade flätor. Vi har kört stenhårt på det eftersom det stod en lapp om fall med löss i skolhuset. Ingen ännu i flickornas klasser vad vi vet, men det är nog bara en tidsfråga. Så det man kan göra är att se till att de långa håren är uppsatta. Då har man bättre chans att klara sig.



Dagens flätor blev sneda inbakade. :)

Dagens plan

Sitter och funderar på hur dagen ska läggas upp. Är riktigt sugen på en tur till IKEA. Behöver köpa ljus och annat krams. Vill titta på bilmatta till Elias, men funderar på att köpa måttbeställd på Bauhaus. Undrar vad det kostar?

Fråga är om jag ska försöka få med mannen. Och göra det snabbs på fm och vara tillbaka tills barnen kommer hem. Det är det bästa eftersom det är minst folk då. Eller ska vi åka alla efter skolan? Tänk vad mysigt att åka till Liseberg efteråt!
Men det lät mysigare igår när det var kallt, nu ser det regngrått ut och inte lika mysigt att gå där då.

Ska konsultera här lite....

Lussebullar

Idag blev det lussebak. Jag älskar lussebullar! (ja det med)

Och i år testade jag dessa för att det var kesella i dem och då ska de bli saftiga och goda och de blev verkligen det med. Försöker alltid minska lite på mjölet med så blir det bättre.

Som tur var fick jag hjälp lagom till utbakningen...



Alice och kompisen Nora var duktiga på att göra lussebullar.

Bjöd in Louise och Mathias på middag och lussebullar och även min bror kom. Efter maten slappade killarna i soffan och 5 min senare bäddade de på golvet och la sig gott framför tv´n.


Elias är så lik Niclas över ögon/ögonbryn. När han var alldeles nyfödd var han en kopia av Niclas. Han är mer lik honom än mig. Killarna gillar lekfarbrorn. :)

Morgonens foton

Titta vad fint det är ute. Alldeles vitt! Trodde att det hade smöat men det är bara en massa frost. Gillar det ialla fall, även om det innebär skrapa rutor på bilen. Men det är ett senare problem.



Elias ville vara med på kort...


Så krockade vi och han blev ledsen. Han tycker att det är jobbigt att gråta och vill alltid gömma sig bakom händerna. Är någon annan i närheten har han jättesvårt att gråta. Han håller sig helst då.

Lik mamma. Ville inte heller gråta inför folk. ;)
 

Godmorgon torsdag!

Känns som om det är fredag. Vet inte varför, kanske för att Joakim kommer hem idag? Han är i Skåne på andra delen av tränarutbildningen. Nästa vecka är det tis-fredag borta.

Själv är jag fortfarande riktigt snuvig. Det sitter i länge tycker jag. Men jag är ju inte dålig på anant sätt så man ska inte klaga. Men det är jobbigt att gå och snyta sig hela fm. Man undrar hur mycket snuga som kan produceras! Elias är pigg och frisk igen.

Idag tänkte jag se om jag hinner baka lussebullar. Har du något riktigt bra recept att dela med dig av?
Men innan dess är det lunch/fika hos Anna. :)

Mer godis

Ja jag har letat och letat efter ett recept som jag gjorde för 2 år seda, men hittar det inte. Men det var superenkelt och hur gott som helst så jag skriver ner hur man göra, utan några mängder.

Fridas snöbollar

Nougat
Vit choklad
kokos

Dela nougaten i mindre bitar och rulla till kulor. Rulla sedan kulorna i kokos. Smält chokladen och sätt en tandpetare på kulorna och doppa dem i chokladen. Ställ kallt.

Hittade ett annat recept (här) som  är lite liknande  som jag vill prova med.

Tryffel med nougat, mandelmassa och vit choklad

Många tjejer gillar denna ljusa tryffel som är rullad i kokos.
Recept till cirka 32 stycken

300 gram nougat
300 g mandelmassa
200 g vit choklad
1,5 dl grädde
2 dl kokosflingor
1 msk florsocker

Skär nougat i 32 lika stora bitar. Forma dem till kulor. Ställ i kylen. Skär mandelmassa i två bitar. Tryck ut till avlånga plattor med fingrarna. Kavla ut mellan plastfolie. Ta bort folie och skär i rutor (obs 16 på varje). Slå in nougatkulor i mandelmass-rutorna. Ställ i kylen. Blanda kokosflingor med en matsked vatten och en matsked florsocker i en långpanna. Rosta i ugnen tills de fått färg. Låt svalna. Dela vit choklad i bitar och späd med grädde. Smält under omrörning i vattenbad eller mikro på medeleffekt. Ta en provsticka eller tandpetare och stick i kulorna, doppa dem i chokladen, rulla dem i kokosflingor och lägg upp på bakplåtspapper.

Igår gjorde jag två satser med Världens bästa kola. En naturell och en med papparkakassmak. Supergod!

Fridas julgodis 2009

Här ska det samlas recept på det julgodiset som ska tillverkas fram till julen 2009.

Jag har tänkt att göra

* Världens godaste smörkola med olika smaksättning som ex: Apelsin, pepparkakssmak, choklad, choklad/mint.

* Leilas Rocky road

* Mozartkulor i olika varianter.

Nu ska jag börja med lite smörkola. Rocky road ska flickorna få göra. En kopp kaffe först bara. :?


Recension Sushiya

Eftersom det efterfrågades kommer det en recension.

Jag beställde dagens Thai-lunch som var Biff i röd curry  (gryta med smak av röd curry, vitlök, ingefära, kokos och citrongräs)

Ringde och beställde och så körde han hem det till dörren. Det är en pappa till en av Linnéas klasskompis som driver det. Fick en påse med fint upplagd mat, frächt kändes det. En liten burk tomat- och gurksallad med dressing, lite sweet chilisås och mat i en trevlig platslåda.

Jag tyckte att det var lite för lite smak av Thailand i grytan. Hade önskat att den smakade mer av kokos, ja av allt egentligen. Detta var mer som en blandning av svensk köttgryta och Thai. Men det var gott, absolut!

Imorgon är det Kycklingspett satay och det brukar ju vara riktigt gott, så det är nog nästan så jag måste prova igen. Undrar vad han ska ha för tema nästa vecka? Och så är jag lite sugen på att testa sushi.

Sunk-mamman

Ja det är jag det. Går runt i mina röda velourbyxor och har städat hela fm. Och nu satte jag mig med en kopp kaffe, och får världens nysattack!! Min vita tröjs är nernyst med kaffefläckar överallt.

Jag är snuvig men annars hel ok. Elias den lille godingen är piggelin idag och feberfri! Underbart. Och han har fått matlusten tillbaka. Hittills har han lyckats få i sig en flaska välling, en skål cheerios och nu tre amerikanska pannkakor. Inget glädjer mammahjärtat mer än när han äter. :)

Och som han pratar nu. Allt kommer ur hans mun och allt låter så vansinnigt gulligt.

Om en timma väntar jag min första matleverans från Sushiya. Thai-lunch lär få nästäppan att släppa.

RSS 2.0