Kusinkalas

I em åkte vi in till Uddevalla och barnens kusiner för Philip (nr 3 i syskonskaran) fyllde år. Barnen leker och har så kul tillsammans och herre vad de växer fort! Andreas (nr 2) hade redan vuxit om sin storasyster. Hon är vacker som en sommardag och klok. Hade MVG i 14 ämnen nu när hon gick ur högstadiet. Ska bli spännande att se vad hon blir. Valen ligger mellan läkare eller advokat. Hon kommer verkligen nå alla sina mål i livet.



Alice och Ella leker hur mycket som helst när de ses. Lika som bär är de med...


Alice har rivit sig i pannan antagligen när hon sov.

Sedan fick vi efter många om och men lyckats samla de alla 8 barnen på en bild, men det är inte lätt att få alla bra på samma bild. Denna lyckades nästan.


Elias och Rebecka fastnade för varandra och han låg så snällt i hennes knä.


En dag med mycket socialt och roligt.
Nu ska jag lägga mig och se ett avs Gossip Girl.
Joakim har varit borta hela dagen (2 träningar) och nu kom han hem en snabbis, men ska åka och jobba natten.

Gonatt!

Tristan

Elias har gått runt och sagt Tistan hela dagen efter vi var hos Lisa och träffade lille Tristan och hans mamma o pappa. Oscar och jag har bott grannar från ålder 4 och upp till vuxen ålder.  Goa Therese blev jag vän med i högstadiet och då blev hon störtförälskad i O och var hemma hos mig och spejjade på honom. Så kul att minnas det och att de fick varandra i vuxen ålder med. Och nu bor de i Norge och har fina lilla Tristan.



Han är precis ett år yngre än min lilla kille.

På em kom Nicke, (eller Kicki som Elias kallar honom) över och lekte en stund. Här kollar de in Mora Träsk för ovanlighetens skull.

Tidigt sänggående

Igår gick vi och la oss samtidigt som flickorna vid 20.30. Jocke hade satt upp tv´n på väggen och kopplat till datorn, så vi la oss för att titta på film. Vi började att se 2 min på Babel sedan kom Jocke på att han hade sett den. Letade efter en annan och det blev The longest yard, såg 2 min och sedan hade han sett den med. Satte på en som han absolut inte kunde ha sett (en riktig tjejjfilm) Knocked up, men efter 10 min kände han igen den med.
Eller spelade han bara för att få vända sig om och somna?

Jag såg ett tag och sedan orkade ögonen inte hålla sig uppe. Vaknade vid 00 och gick till E som ville ha välling och sedan var det bara att stänga av bruset.

Tänk vad lätt detr var för  några år sedan när det bara var att koppla in antennsladden, så hade man kanaler. Nu måste du ha en ny box för flera hundra i månaden för att kunna se tv.  Tvilling abonnemang via telia kunde vi visst inte få för vi bodde för långt från masten. (Vi har teliabox nere till tjejerna samt telefon och internet, där uppe har vi viasat som vi också betalar en massa för)

Nu ska jag göra mig, oss i ordning och sedan åka och leka hos Lisa och Ludde. Vi har saknat dem massor!! Först var vi sjuka, sedan har de varit bortresta så det var länge sedan. Dessutom kommer våra barndomsvänner Oscar o Therese dit och deras lilla Tristan som vi aldrig träffat. Ska bli så kul!

Vad gör ni idag?

Gårdagen

Igår åkte jag och Jennie till Överby för lite "införbröllopetshopping".

Jag hittade massor och kom hem med hur många påsar som helst. Fast för mycket lite pengar. Det är tokrea överallt!
Jag köpte en klänning, sjal, örhänge, hårnålar till bröllopet. Hittade också en höstjacka och kofta till mig, en jeansjacka till Linnéa och en skjorta till Jocke.

Detta är klänningen fast min har turkos detaljer istället för rosa.


Vi hade en jättemysig dag och det var riktigt roligt att åka med Jennie. Det lär bli fler gånger! Vi ska ju bli roomies i Egypten med efter lottningen. :)

Mmmmm vad gott!

Lagade en snabb lunch till mig och Elias, en variat av carbonara med egen touch!

Elias åt som en tok och sa: "mmmmmmmmmm!" hela tiden, så jag delar med mig av ett kanonrecept!

Carbonara

Du behöver:

  • 300 g spaghetti
  • 150 g bacon
  • 1 liten burk champinjoner
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 100 g riven parmesanost eller vanlig ost
  • salt

Gör så här:

Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med 1 tsk olivolja i vattnet.

Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök tills baconet blir knaperstekt och löken genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.

Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen. Smaksätt med salt.


Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked. Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.


Godmorgon!

Ännu en dag utan strandväder- Är sommaren över helt, eller kommer den tillbaka i augusti?

Idags ska Jockim och flickorna, samt en drös andra vänner till Ulvön där det idag är "Fångarna på Ulvön" en spännande skattjakt för barn och vuxna, med tävlingar i lag, gåtor och annat kul. Korv, glass och bus!

Själv ska nog jag och Elias städa lite och handla. Kanske en tur till lekplatsen om vi vill lyxa till vardagen lite? ;-)

Vad ska ni göra idag?

Dagens bilder

Ja, det kommer bli en del bilder ett tag, säkert. Men det är kul att se hur det blir och det är inte bara jag som tycker att det är roligt att fota. Jocke har knäppt en hel del idag medan jag var borta. Tjejerna har tagit lite och Loiuse provade med.

De här två nyvakna trollungarna har ni sett förrut, men de är allt värda att ses igen. De har haft lekkompisar hela dagen. Linnéa hade Saga här och Alice åkte till Sagas syster Nora.


Linnéa vill oftast inte vara med på bild, men för den nya kameran offrade hon en pose.


Jag fick äran att följa med Louise för att testa sin brud-makeup hos fina Linn idag och hon blev så otroligt vacker!! Kommer verkligen vara en riktig pang-brud i kyrkan. Nu närmar det sig! Hon kom över med guldklimpen Mathias på em för lite kaffe och lek.

Här ser man lite av den fina sminkningen, naturlig men med fina sotade ögon. Mathias kommer krossa hjärtan med sina vackra bruna...

Själv fick jag en liten sminkning med eftersom jag ville köpa ny ögonskugga. Använder det så sällan men det kan ju vara kul att kunna piffa sig lite. Som inför bröllop och så. Både Jocke och Louise knäppte bilder...
 

Elias fick följa med mormor och morfar hem när de kom och hälsade på en stund. Så han var där ett tag medan jag köprde och lämnade/hämtade flickor efter en dags lekande.

Här är det bus som sig brukar...


Så... detta var dagens inlägg med massa bilder. :-) Själv tycker jag att det är jättekul med bilder i inlägg när jag läser bloggar. Det känns lite mer levande och verkligt då. Men det kan ju bli för mycket med. Kanske?

Nu ska jag lägga mig och se film eller Gossip Girl. Kan inte bestämma mig....

Testar kameran



Det är mycket att sätta sig in i så det blir nog foto på automatik ett tag fram över, men det bir ju riktigt bra ändå. Skärpa och färger är ju helt fantastiska.

Det svåra är att lära sig programmen på datorn, hur man kan redigera, minska storleken på bilder osv...

Äntligen!

Som julafton här hemma nu. Jag sitter och läser manualer medan batteriet laddas. Kan knappt bärga mig!

Som en extra överraskning kom maken hem med en annan kamera än den jag hade ställt in mig på. Modellen värre. Eller bättre ska man väl säga. :)

När jag får kläm på allt ska ni få se mycket fina bilder mina vänner. För bra motiv finns det ialla fall gott om i min närhet.

This is the one.


Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på medan mannen packar upp den nya tvn med. Fast jag tar nog med mig datorn ner.

Nattinatti!

Väntar...

sitter här i soffan och läser om min nya kamera som är på väg hem med mannen från GBG. Jag har länge längtat efter en systemkamera kan jag lova och nu äntligen!



Provade den lite igår i affären och bilderna såg helt fantastiska ut. Nu är det jobbiga bara att lära sig hur den funkar...

Familjebad

Så här ser det ut hemma hos oss just nu. Elias skulle absolut med i och drog av sig pyjamasen!



Ikväll blir det soffan allena med en film som jag somnade ifrån igår. Jocke ska till D och spela dator. Ska bara få ur ungarna ur badet. ;-)

Vad gör ni i helgen?

Vi skulle ju varit på Ängön med hela Lisas familj fre-sön men de planerna stöp när magsjukan drog ut på tiden. Elias är helt återställd men Jocke är fortfarande risig i magen, men det kan man vara 1-2 v efteråt fick han till svar idag, men frågan är när man inte behöver vara rädd att smittas mer.
Hoppas att Lisa, Ida o co får en bra helg utan oss.

Sweet

Min make var riktigt risig i magen i morse så min plan att följa med Louise och tjejerna till S-sund fick ställas in. Men fram på dagen fick jag lust att åka ner och titta i Linns butik; Sweet eftersom hon skrivit att det skulle vara slutrea.

Jennie ringde och var på IKEA så hon blev avsläppt i Kungälv och Louise var sugen på att följa med trots tidigare utflykt på fm.

Hittade en massa fina kläder. En underbar klänning från Desigual, men den köpte jag inte då budgeten inte var den största. Men jag köpte att par jättesköna, coola jeans med jättehäng, och en väst och en klänning.

Var inne en snabb sväng på Småtufft med och hittade ett par sköna Nova star-mysbyxor till Elias. Och på Lindex har de fått in en hel kolletion med MUMIN-troll. Jag var såld! Han måste ju bejaka sitt finska arv. ;-) Han har ju inte mycket iof, men han är made i Finland ialla fall. Även om han är den enda som inte är född där. Så mumintroll ska han ha!



Så fint så.
När jag kom hem hade han lärt sig att säga Slatan. Han är en riktig papegoja nu och upprepar allt.

Spontan myskväll

Vi bor ju i ett riktigt bra område med superbra grannar, några av dem är mina närmaste vänner och det är toppen att bara kunna kila över till varandra när man känner för det. Ofta för en snabb kopp kafe, lite prat, lek för barnen och bara att komma från väggarna. Och nu på sommaren har vi mys ibland på altanen/soffan med en god drink, grogg till och med ibland.

Igår var en sådan dag när man tänker lite extra på vilka bra grannar man har.

fam Korn hade gjort thai-mat och fick en massa över så ringde de oss och ville dela med sig, så det vara bara att kila bort och hämta matlåda, innan dess hade jag fått en drink när jag kom för att prata tvättstuga. Efter maten gick jag upp igen för att hämta fru Korn och gå över till blivande fru Andreasson som sitter ensam när mannen jobbar många kvällar. Vi fick drinkar tillblandade av herr Korn och gick över med dem och en skål popcorn till en överraskad granne. Så satt vi där i soffan och mös, pratade och hade några mysiga timmar med levande ljus precis som en riktig höstkväll.

Goda grannar.


Känns som att jag har förlorat en vän

Ja och inte vilken vän som helst, inte ens en riktig sån som tur är. Men tomheten är enorm. Vad ska jag göra nu?

Jag har sett klart på mina avsnitt av min favoritserie Lipstick jungle.  Jag är ensam.

Altanen klar

Ja den lilla altanen är klar. Nu är det bara "PIFFINGEN" kvar.



Idag har jag sått gräs här så förhoppningsvis har vi en stor fin gräsmatta så småningom.

Bestulen

Jag har visst blivit bestulen på min kamera märkte jag nu när jag skulle lägga in bilder.

Hm.. gissa vem det var?
Det finns vissa ledtrådar. Detta var vad jag hittade.


Ny modebloggare?

Ska jag ta klivet in i modebloggarnas djungel? ;-)

Iså fall skulle dagens outfit se ut så här...



Ny kläder från hm. Kunde verkligen inte låta bli. Han är helt underbar i gubb-looken.


Basbody 49,90 kr, jeans med hängslen 149 kr, keps 49,50 kr, väst 99 kr.

hurra hurra!

Idag fyller kompisen Mathias 1 år. Herre vad fort tiden går. Stora kille nu, och snart kommer dessa två gossar hitta på en massa bus på området.



Jag fick kila upp och gratta honom ensam idag för igår em kräktes Elias. Vet inte vad detta är för knepig magsjuka. Alice kräktes en gång natten ons-tors sedan dess har ingen varit dålig. Och så kräktes E igår em och en gång till efter kvällvällingen.

Var lite ängslig i natt, men lugnade sig efter välling. (vägrade honom den först eftersom vi var rädda att den skulle komma upp igen) Han gav sig inte förrän han fick sin älskade Lälla.

Måste skriva upp alla hans ord nu snart, för de kommer i rasande fart nu. Han kan säga det mesta. Igår sa han många nya som tex: Fjäril, cykel o sopbil. Han är så rolig att lyssna på. I affären gjorde jag något och sa: Mamma är tokig! Ocj efter en stund hör man: "Toki, mamma toki"

Nu ska jag väcka honom sedan ska jag försöka fota altanen som är klar idag.


Supergod, snabb kyckling

Här mina vänner ska ni få ett recept som var riktigt gott!
Hade en grillad kyckling hemma och sökte och hittade detta:

Indonesisk kycklinggratäng
4 portioner

   
Tillagning

Strimla kycklingen och paprikan. Lägg i en form. Vispa grädden till löst skum. Blanda i övriga ingredienser. Häll över kycklingen och gratinera i ugn 225 grader i ca 20 min. Servera med jasminris och sallad. Enkelt och gott.


 

 

 
 

Ingredienser  
  •  1 grillad kyckling
  • 1 paprika
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mango chutney
  • ½-1 msk sambal oelek
  • 1-2 tsk curry
  • 1 vitlöksklyfta


Matchdags

Om en timma möter Lsk  Qviding. Mycket rolig match och nu håller ni alla era tummar för Qviding såklart! :-)

Jag tar kidsen med mig och hoppas på uppehåll. Elias verkar vara lite vissen, han har hostat i natt och jag tror en förkylning på på G. Han känns låg, men han får följa med ändå. Jag har övervägt med mig själv om att stanna hemma, men den här matchen vill jag verkligen inte missa. Så vi åker upp och han får sitta i vagnen om han inte är helt pigg.  Och i värsta fall är vi 5 min hemifrån.

Fan nu öser regnet ner.

Liten arbetsmyra

Elias jobbar hårt han med. Igår hade han tidsfördriv i en timma med att hämta en o en äggkopp och gå från lådan och sätta dom på pallen. När alla sex var där tog han tillbaka dem och började om igen...



Känsla för konst?

Hårt arbete

Vi kom igång ganska tidigt idag och nu är den gamla altanen bortplockad från "lilla huset" här...

Ni ser där det är jord (under fönstret) var den innan och så småning om är det hit den ska flytta under vårt sovrum och tjejernas rum...


Själv tog jag på mig (miss)nöjet att skrapa de vita gamla möblerna. Men som jag slet tror jag inte att det ens är värt det. Nä det får nog bli ett litet cafébord och ett par stolar och så hängmattan.

Berättade om hängmattan för min granne Gunnar och han skrattade åt mig och undrade om det var en önskedröm om att kunna ligga i den.

Dragan och Adeline kom en sväng och tjejerna pysslade lite ute i det gröna.

Joakim åkte iväg med sina killkompisar till en annan gammal vän vid 13.30 för att laga thaimat och spela poker. Så jag har varit allena med kidsen och "vi" har tvättat,  lagat en underbart god kycklinglasagne och röjt i badrummet ner och i den stora lådan med det vi tömde från badrummet innan reonveringen. Jag har slängt nästan en stor säck med grejjer!!

Nu ska jag snart lägga ELias, tvätta golven uppe, spela en omgång spel med tjejerna, och sedan ta mig ett gott bad tror jag. Se en film om jag inte somnar av utmattning. ;-)


Flytta altan

Idag är det en riktig grejjardag!

Fick en idé igår om att flytta baltanen på baksidan som vi aldrig använder. Vi har ett gästhus/förråd på baksidan och där finns en altan. Och igår när svärfar började röjja bort lite där så fick jag för mig att den skulle tas bort och flyttas till utanför vårt sovrum istället. Det kommer bli toppen! Där är det skugga och jag ska ha en hängmatta där som jag ska ligga i när det är som varmast.  Den dagen livet låter mig ligga och vila förståss. ;-)

Inget mer med magsjukan här. Ännu. Men Louise´s M kräktes igår kväll när vi var där så det är väl någon skit som går, om än en lättare variant. Elias vaknade och var snuvig så jag hoppas att det inte blir magsjuka, en en förkylning känns bra mycket bättre!

Vi hade en jättemysig kväll hos Louise igår och pysslade inför bröllopet. Det ska bli så roligt. Den 8 augusti är den stora dagen. Då firar jag och Joakim förlovningsdag med. 12 år i år. :-)

Vågar man pusta ut?

et har inte blivit något mer med magsjukan är kräkningen i natt vid 01 och så var hon lös i lilla maggen på fm men har ätit med god aptit; potatismos och fisk, fikat på bulle och nu äter hon smörgås och thé.

Jag hoppas innerligt att detta var det hela. Men jag vågar inte pusta ut. Man vet ju aldrig, men jag hoppas att det var en kombination av för mycket majs och ostsås till de sk tacosen igår. Nu vill hon ha mer smörgås.

Själv väntar jag på svärfar som hämtar pizza åt oss. Vi har jobbat hårt med lite trädgårdsröjning och städning idag. (mest han) Linnéa åkte med Jocke till träningen för att komma hemifrån lite. Jag får tjata på dem för att hitta på något! Tycker att det är konstigt att de aldrig frågar efter lekkompisar. Annars är det alltid tjat om att leka när skolan är. Nu har de väl kommit in i någon behaglig hemma-lunk eller något.

Efter pizzan ska jag lägga knattarna, bädda rent i sängarna (har tvättat alla sängkläder, golv och sanerat allt jag har kunnat idag) sedan ta en god dusch och efter det ska jag till Louise och fixa lite bröllopspyssel.

Ha det gott!

Detaljbilder

Här kommer några detaljbilder som efterfrågat.

Här är den finaste i hela badrummet. Så fint kamerasmile får man när mamma ber honom säga Louise.

"Liiiiiiiiiiiis"




Magsjuka?

Hade precis somnat till igår när Alice kommer in och säger: Mamma jag har spytt!

Jag rusar upp och jag har ju världens spyskräck men det är bara att handla. Joakim får ta lilla dockan i duschen och jag tar hand om sängen.

Vi har ju haft turen att klara oss från magsjuka. Alice har haft den en natt i hela sitt liv förrut, så vi har varit skonade. Och förhoppningsvis kanske det är för mycket tacos bara. (försöker vara positiv!) Men det lär väl visa sig om någon mer får det. Jag bara ber till högre makter att ialla fall Elias ska klara sig, han har ju inga direkta reserver att ta av...

Och så typiskt när vi har nattgäster! Maria o hennes son Sebastian är ju här.

Men jag tror inte att hon var dålig mer efter den gången. Jocke la sig med henne, jag tog in Linnéa i vår säng så kanske man undviker lite smitta och Elias låg ju i vårt rum eftersom nattgästerna sover i hans. Så han har inte sovit bra i natt heller. Vaknade kl 11, sedan la jag mig vid 00.15. Alice kom en timma efter det. Jag kunde inte somna om för jag lyssnade på alla små ljud från alla barnen ifall de skulle börja må illa. (nojjig!)
Somnade någon gång efter 3 för Elias vaknade och var vansinnig och skulle ha Lälla!! Trots att han hade fått det vid 23.

Och vid 5.30 var det dags för morgon. Jag är inte helt pigg mina vänner.

Håll tummarna att det bara var för mycket tacos för den lilla maggen.

(inte dagens bild)

Invigning



Och i med alla bubblor och ljusterapi på!

Onsdag

Vi har elektrikern här hemma nu som koppar in all el. Spots i taket är klart, de håller på med en massa sladdar, borrar och dyl. Byta proppskåpet och annat intressant. ;-)

Men idag ska det ialla fall bli klart!!

Igår hade vi en toppendag på Lekobus. Min lillebror kom dit för de bor precis där och efteråt fikade vi hemma hos honom. På vägen hem stannade jag, Lisa o Ludde på IKEA där vi fick shoppat lite handdukar, ljus och förvaring.

Vi avslutade kvällen på altanen  (efter grillad middag) med Louise och Johan som kom över på några glas rosé och en kaffe Karlsson. Skönt att passa på att njuta den kvällen det var fint.

Idag ska jag försöka hålla oss undan fram till 14 då kommer Maria o Sebban från Sthlm för en övernattning. Ska bli jättekul för vi har inte setts sedan vårt bröllop och Sebban har jag inte sett sedan han var 1½ år, nu är han 4½!!

Men innan dess blir det lite mathandling. Har varit effektiv idag ska ni veta och städat undervåningen, lagt in all tvätt i garderoberna. Städat i flickornas garderober, strukit osv...

Hörs sedan om det blir tid över. :)

Laddar

Japp nu laddar jag inför en dag på LekoBuslandet i GBG det ska bli så skoj! (Jag tycker faktiskt det)  ;-)

Elias första gång och vi ska ha med Lisa o Ludde, så pojkarna kan härja i bollhav, rutchkanor och annat. Flickorna, Jocke, Dragan o Adeline ska med också. Vi åker vid 10 om det är någon mer som vill med?

Hoppas att inte hela Gbg är där idag. Solen skiner ju så de kanske hittar på något annat. Man kan ju hoppas.

Nu är det uppladdning med mannagrynsgröt som gäller!

Nerbrottad

Elias och jag busade och han brottade ner mig på golvet. När vi låg där och busade hittade han en buss under soffan. Den körde han runt på mig...



Men han fick igen!
Med en massa pussar. Den ungen är världens goaste!!


Tjejerna är över hos en kompis och de åker visst motorcykel. När jag var på party hos grannen på fm hörde jag massa skratt och såg Linnéa o Alice hjälmar komma farande. I en sidovagn kom tjejerna farande! :-)
Det var riktigt kul och nu skulle de visst ta en tur till.

Kan själv

Dags att börja låta honom äta lite mer själv för han fixar det riktigt bra. Ibland får han men oftast har man inte riktigt tid eller ork med egen-matning. Men duktig är han. Men kladdigt blir det så klart!



Risgrynsgröt till frukost.


Nu är det dags för morgonstöket; bäddning, plocka undan och göra oss klara. Kl 11 ska jag över till grannen på "Hudvårdsparty" Mary Kay?

Annars är dagen öppen. Imorgon blir det nog Lekobuslandet på Backaplan. Har vi ork kanske en sväng till IKEA och så skulle jag vilja kika in hos Linn (Sweet) i Kungälv. Men efter en dag på LekoBus finns det säkert inte så mycket ork. Vi får se!

Namnhalsband

Jag har beställt ett namnhalsband från Pärldrömmar som jag beställde alla armband till dagisfröknarna hos. Fick ett mail om att det var färdigt och det ser jättefint ut!


Louise´s möhippa

En till som verkar ha bloggtorka är Louise. Jag har väntat med att blogga om hennes möhippa för jag tänkte att hon kanske ville berätta, så jag tänkeröver låta det till henne ändå. Men här finns fina bilder som duktiga Malle tagit under dagen.


Förlåt

nu har det dröjt länge och bloggtorka har det varit här. Ska försöka bättra mig.

Här öser regnet ner sedan flera dagar tillbaka och det börjar bli tröttsamt, nu vill vi ha sommaren tillbaka!
Så här ser det ut här hemma just nu...



Mina underbara ungar som ofta driver oss tokiga. Men i nästa stund är de så goa!




Och en till....


Trots att regnet öser ner känner jag att detta blir en bra dag. Fråga är bara vad jag ska hitta på? Mannen ska spela match, men det är inte förrän i em/kväll. Kanske en tur till Torp? Flickorna har akut behov av pyjamas. Hm... ska fundera under frukosten.

Kladdkaka

Nu står två lyxiga kladdkakor i ugnen och väntar på eftermiddagsfikat.

Här får ni receptet. jag testar ett nytt, så recentioner kommer senare.




Lyxig kladdkaka

100 g smör
100 g choklad (För tips om rekommenderad choklad, klicka här)
4 msk kakao
2 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker

Steg för steg

- Sätt ugnen på 160 grader

- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.

- Smält chokladen i ett vattenbad

- Rör samman samtliga ingredienser.

- Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter.
Häll i smeten

- Gräddas i 24 min.

- Låt kakan stå några timmar innan servering

Hittade receptet här.

Hejhopp!

Idag kom Lisa och Ludde på tidigt morgonumgänge. Så kaffe, tjöt och lek startade dagen.



Vi hade planer på att åka till Emaus i em men det vräker ner och även om det slutar lär det vara blött och geggigt så vi får göra det en annan dag. Men Havets hus i Lysekil kanske det kan bli. Ska känna på det lite nu medan Elias sover.

Men det hade varit mysigt att hitta på något.

Flickorna har sin fina vän Wilma här och de leker nere på rummet. En riktig innedag är det. Faktiskt lite mysigt att bara vara med. Man kanske skulle stanna hemma och ha en god fika-träff istället?

Mysig dag

Det har varit en härlig dag i dag. Fullt upp från start!

Jag och Elias åkte in till U-a city på förmiddagen. Vi åker sällan dit eftersom det varit så tråkigt tidigare, men det har kommit sig riktigt bra måste jag säga.

Vi strosade på gatan och i affärerna. Satt ute och delade en helspecial och en päronmer, tittade på folk och njöt av livet. Sedan sprang vi på min gamla vän AnnaMaria som var hemma och hälsade på. Mycket roligt och det hade varit roligt att ses tillsammans med pojkarna någon gång. (han har en jämngammal son)

Vi fick shoppat Brassestolar och nya handukar till badrummet vilket var meningen med trippen. Så det kommer att bli fina rosa handdukar i nya badet. (hihi, Louise tycker att vi är knäppa med handdukar som ska vara i samma färg.)

När vi kom hem var det bara att lägga Elias för att sova middag för att åka ned Louise till Kärrstegens gård för att leta tiara inför bröllopet. Hon hittade en helt underbar som hon såg direkt och föll för! Min tiara som jag ahde har Catarina Reuter gjort med. Hon gör fantastiska smycken!
Har ni inte varit där på länge är det helt klart värt en tur dit. Bara gå runt och njuta av allt fint hon har där.

Efter middagen bar det av igen. Vi åkte till Laxbutikens glassbar, jag barnen och Louise med barn och åt så det var galet. Efteråt åkte vi hem till mamma o pappa där flickorna fick baka veteflätor. Elias badade och vi bara slappade tills det var dags att åka hem och somna barnen.

En härlig dag!

Ska bli bättre på att ta med kameran och fota lite, för det blir tråkigt med bara en massa text.

Kram!

Zzzzzzzz

Gomorgon!

Vad skönt jag har sovit i natt. Hade en hel del missad sömn sedan helgen då jag fick 3-4 timmar efter möhippan så igår kväll kunde jag inte hålla ögonen öppna framför tv´n så jag la mig vid 21.30 och har inget minna av att jag ens la mig. Vaknade 6.45 av att jag hör en avlägsen röst ropa: "Mamma! Mamma!"

Nu är det Mora Träsk på tv´n och jag ska ta mig en kopp kaffe för att vakna till ytterligare.

Tänkta åka in till UA city och handla lite nya handdukar till badrummet.

Vad ska du göra idag?

Tjuvkik i röran


Världens tråkigaste

ja det är jag just nu känner jag. Dålig på att blogga.

Idag är rörmokaren här och de drar rör och sätterupp vc-stol och kommod så idag ska det stora hela vara användbart ikväll. Ialla fall kunna tvätta sig och gå på toa. El-killen kommer nästa vecka och då är det klart.
Det har tagit lite tid.

Idag var jag nere på Lisas jobb och valde tapet till Elias rum. Hittade det jag ville ha redan i första katalogen och det kommer bli så fint.

Tråkväder

idag är det grått, regnskurarna kommer ibland men det är varmt!
Får säga att det är lite skönt faktiskt med en sån här dag med. Men snart får det bli sol igen för vi vill ha sommar. Men man hinner ikapp lite hemma nu med.

Igår fick jag snällt gå upp kl 8 trots att jag kom i säng vid 04 och hämtade in ELias i vår säng kl 05. Och efter en heldag med möhippa kl 9.30-03 var man inte helt lätt att få upp ur sängen. Men till slut så.

Satte igång att städa efter ett par koppar kaffe.

På em åkte vi till mamma o pappa där bröder med sambos gottade sig med. På kvällen la jag mig i soffan för att se en film. Vid kl 20 somnade jag till och vaknade efter 5 min och fick vräka i mig en massa godis för att hålla mig vaken till 22. Tack o lov har Elias sovit hela natten. (andra gången i hans liv!) och kl 6 hämtade jag in honom till mig där vi mös en stund med lite pussar o en flaska välling.

Pannkaksfrukosten är avklarad, ELias ligger i vagnen och ska sova och själv ska jag hoppa in i duschen.

Vad ska ni göra idag?

Nyklippt

Elias hår gror verkligen. Känns som om jag klipper honom ofta. Iof inte alltid jättamycket, men nu tog jag av rejält i nacken. Han blir så stor med en gång.

Här är hans nya kompis Jörgen med på bild med. Han älskar den och kallar den för Lallen. (nallen) Den kramas och pratar/låter så den känns nog väldigt levande. Han får tom leksaker som hans traktor och tåg...

(Tuff tröja va? Måste ha den idag för vi ska hem till Ludde och leka. ;-))

Kolla in nya goa nacken.


Teletubbies är kul. Men storfavoriten är fortfarande Mora Träsk. Han kan i stort sett alla låtar nu och han blir så arg när jag sjunger fel låt. Han gestikulerar och nynnar vilken vi ska lyssna på.


Godmorgon!

Måste säga grattis till Jonas o Anna som fick en lite dotter på mototvägen igår!! Allt hade gått bra för lilla familjen som tur är. Inte illa att föda sådär i bilen. :-)

Idag känner jag att det blir en toppendag! Mer om det imorgon, för idag finns ingen tid att sitta vid datorn, men ville bra säga att vi lever, det har bara varit dåligt med datortid nu i det fina vädret.

Hörs imorgon.

Frisören

Idag blir det inte stranden för mig utan ett besök hos frisören. Som vanligt funderar jag på om det blir ny frisyr eller bara fräscha till det. Beslutsångest!

Sedan kommer Jockes lillebror + fru hit från Nyköping så de ska kanske grilla lite luch och hinna med ett bad och i em kommer hela familjen Jensen. (storebror med familj och mamma o pappa så det blir mycket folk.) Då ska det grillas, ätas och umgås. Bröderna har visst planer på att hinna med korthålsbanan på golfen med.
(min man är världens tidsoptimist!)

Vad ska ni göra idag?

Bad

Idag har vi varit på stranden  9.15-15 jag barnen och Linnéas kompis Moa.
En riktigt skön dag med mycket bad för det är kanonvarmt i vattnet! (det trodde ni aldrig att jag min badkruka skulle säga redan 2 juli!)
Och jag har badat mycket idag med och det måste vara minst 22 grader.

Hemma var det bra att packa upp, tvätta och laga mat. Sedan åkte Linnéa med Moa hem vid 17-tiden och Alice och Elias fick vatten i babybaljan på balkongen där de lekte...



Det började lite fint med vattenlek men efter ett tag tokskrattade de och hällde massa vatten över sig!


Svala och sköna blev de. Nu är det snart läggdags för dessa små godingar. Själv ska jag ta mig ett glas kallt vitt vin ikväll tänkte jag.

Vad blir det för mat?

Undrar vad som kokas ihop här på golvet? På vågen och bakom dammsugaren.....


Onsdag eller?!

Vad veckovill jag är känner jag. Så är det med sommar när man är ledig. Det spelar ingen roll vad det är för dag men ibland kommer man på att man har något inbokat och så får man lite panik när man inet vet vad det är för dag.

Men vänner, JUNI är ÖVER! Hur hände det?!

Imorgon är det nytt BVC-besök för Elias för att se om/hur han växer. Ska bli spännande för han känns faktiskt tyngre. Idag tog den lille Prinsen sovmorgon och sov till 7.30. Jag vaknade lite innan kl 7 och hann gå upp och dricka kaffe och läsa igenom lite bloggar innan jag smög ner och fick se honom vakna.

Vad underbart skönt det är att få vakna av sig själv så. Och hinna dricka en kopp innan allt drar igång.

Trodde att det skulle vara åskväder dag, men härär strålande. Jag städade hela kvällen igår. Dammsög, tvättade golv, dammade, organiserade i köksskåpen, torkade ur, skrubbade balkongen med borset och vek tvätt. Var klar vid 23 och det var gott att ha det gjort. Hade nästan (bara nästan) hoppats på lite urladdning av vädret så att jag kunde åka och göra lite ärrenden idag. Men nu får man ju ltie dåligt samvete om man inte åker tills tranden i det fina vädret.

Skulle precis skriva att det ändå inte blir stranden imorgon eftersom det är BVC, men så kollade jag boken för att dubbelkolla tiden och ser att det står den 1/7 kl 10. Vilken tur att jag kollade då!
Hm... då kan jag kanske fixa mina ärrenden idag ändå. Jocke trnar em idag så det är enda chansen egentligen, för sånt där med affärer vill jag gärna bespara barnen ifrån. Och mig själv med. ;)

Vad ska ni göra idag??

RSS 2.0