Liseberg i bilder

Vilken underbar dag vi har haft! Varm var det men inte alls för jobbigt, för det finns ju många skuggiga platser och ibland fläktade det skönt med.

7
Vi åkte hemifrån vid 10.30 och var där och åk-klara vid 11.30. Jocke och barnen med åkpass. De åker ju allt de får lov att åka och det var inte alls mycket folk så nästan inga köer.

Här kommer lite bilder från dagen...



Vi tycker att det är roligt att titta på. För mig räcker det mer än väl. :-)

  

Tjejerna älskar verkligen allt!
Elias han har haft en toppendag han med och lyckades till slut somna i vagnen. Men efter det har han åkt Farfarsbilar, karusell, Drakbåtar. Men det allra bästa var nog Kaninerna. Som han älskade dem!
Han klappade på dem och pratade med dem: "niiinen, niiinen...." Till slut kröp han upp i knärt på den ena som han var mest tagen av och sedan ville han inte flytta sig.





Vi lämnade parken kl 19 bra trötta och nöjda. På vägen hem stannade vi hos mamma o pappa där vi fick pannkakor och annat gott till kvällsmat. Elias fick ett parkeringsgarage och lite bilar och han var så lycklig!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen.
Imorgon kommer elektrikern, rörmokaren och en kille som ska mjukfoga. Det närmar sig!

Ljuva strandliv

I dag har det varit en helt underbart fantastisk dag hela dagen.
Jag och barnen åkte till stranden 9.30 och när vi traskade därifrån spreds en härlig känsla av att hela dagen varit toppen! Inga bråk med barnen, Elias sov länge vilket underlättar både för honom, mig och tjejerna och mycket fina vänner att umgås med. Toppen helt enkelt!

Har faktiskt badat idag! Och idag var det skönt i vattnet, men tyvätt väldigt mycket brännmaneter så både Alice o Linnéa brände sig.

Här är två av tre.


Den andra lilla pepparkakan fick jag ingen bild på men imorgon ska det fotas för då ska vi till Liseberg!
Antagligen (Förhoppningsvis) är vi de enda som åker en måndag då det ska bli 30 grader varmt och strålande sol. Har funderat på om jag och E ska vara hemma, men samtidigt är det ju mysigt att gå där nere och titta även om vi inte åker något. Eller några varv i Farfars bilar lär det nog bli.

Är det någon som ska med? :-)

Delfinföreställning

Dåligt bloggande och det beror ju såklart på det fina vädret!

Idag åkte vi ut till mamma o pappas på fm, för Linnea sov över där och tog med henne till golfträningen. Och när de kom tillbaka körde jag dem till kompisen Wilma idag igen. De har haft så roligt! Lekt i 2 dagar nu med varandra alla tre. Roligt när det funkar så bra.

Jag, mamma och Elias tog en promenad i värmen ner till Kungsparken där det var en massa känt folk idag så vi blev sittande där på stranden och pratade lite innan vi knallade hemåt igen. Fick med oss Brynja med. Och sedan sov Elias medan pappa grillade och mamma fixade en härlig middag åt oss. Vi försöker övertala pappa att bygga pool men jag tror inte att det går, men det hade varit perfekt!! ;-)

Efter maten åkte vi och skulle hämta flickorna och de hade precis en ny föreställning i poolen när vi kom. De blev inspirerade av delfinerna på Kolmården så de har anordnat en delfinföreställning i två dagar nu. Jätteduktiga är de och Linnea var nog delfinen Kicki mest och Wilmas lillebror var en sköning och stog vid poolkanten och ropade: "Kiiiiiiiiiiiiicki!" och slängde sill (låtsas förstås!;-)) till den duktiga delfinen. Underbart!

Elias blev riktigt badsugen så det blev till att låna badbyxor av Oscar och hoppa i! Ja det var ingen uppoffring direkt. ;) Så härligt!

Så det har varit en skön helg här på västkusten. Saknar min goa vän Nettan bara som jag inte pratat med på jättelänge. Varje dag när jag tänker på henne kommer det något annat i vägen eller så är det för sent för att ringa. Så om du är här skriv en rad och berätta hur ni har det! Jag längtar så jag blir tokig. Det är detta som är det jobbiga med att flytta runt som vi har gjort, att man får lämna en underbar vän....

Love you!

Godnatt.

P.S I love you

Herre vilken underbar film jag har sett nu. Försökte få min man att se den med mig, men han ville inte. Så jag har legat i soffan nu och tårarna har runnit så jag inte vet vad! Men den var helt underbar. Så fin och så mycket känslor.

Har du sett den? Om inte gör det.

Ska gå ner och pussa på min man och säga hur mycket jag älskar honom nu.

Hej!!

Har varit igång hela dagen, men nu ska jag ialla fall ta 5 min att skriva lite.

agen startade ju tidigt redan innan kl 6 idag så vid kl 7 hade jag klätt mig och var ute och SPRANG! Wow, jag vet. ;)
Och hela vägen bort till Lisa, stannade inte en enda gång. Inte långt jag veeeeeeeet men för mig! 1,36 km utan stopp!
Där fick jag mig en pratstund och ett glas vatten i värmen och sedan hem igen, fast då sprang-gick jag.

Efter duschen var jag inte riktigt strandsugen, vi hade inget att packa i matsäcken och lusten gick ur mig. Men så fick tjejerna ett lekerbjudande hos Wilma och de nappade med en gång. De har inte lekt på länge. Packade badkläderna och satte oss på cyklarna och åkte bort.
Sedan cyklade jag hem igen och tog bilen till Torp. Jocke var ledig så E var hemma med honom.

Handlade mat och lite kläder till Fanns massor med fint. Elias fick två röda t-shirts, röda shorts, Alice tre fina toppar, att för ca 350 kr! På Stadium blev det nya bikinis till tjejerna för de glömde sina på Kolmården.

Nu ska jag hämta tjejerna och pizza. Jag är värd det idag. Skit i dieter!

Godmorgon!

Godmorgon förresten!
Här vaknade vi riktigt tidigt idag, innan kl 6. Men det gör inget det är fint väder, solen skiner jag har en maskin tvätt färdig. Ska hänga ut den när som helst. Vad skönt det är med timer på tvättmaskinen! Perfekt att tima in den att vara klar så här på morgonen.

Det blåser idag som det gjorde igår, men det var bara skönt för det var riktigt varmt så utan vinden hade det varit näst in till olidligt.

Som vi njuter i sommarvädret! Vi har varit på stranden alla dagar utom den i onsdag då vi hängde hemma hos mamma. Idag blir det stranden igen tror jag. Joakim är ledig idag, men jag tror att han hellre är hemma och sällskapar (och kollar hur man gör) med Morgan när han gör finishen i badrummet. Så då tänkte jag att ELias kunde hänga med grabbarna så åker jag med tjejerna och badar. Rätt skönt att göra så ibland, så får Elias lite vila och jag med! Det blir en del passande där vid stranden eftersom han gärna vill gå upp och ner mellan gräset och vattnen och det är en farlig kant.
Så idag blir det rena lyxen att bara ha tjejerna.

Vi måste hinna med att åka och köpa en blandare och en bottenventil med, men man är ju inte direkt sugen i detta vädret på att handla.

Så här mysigt har Elias det nu.


Mora såklart!

Vad ska ni göra idag? Berätta!!

Badrumsbilder

Här kommernågra bilder till. Kommer säkert att bli en del sådana nu eftersom det händer massor!
Igår blev väggarna klara. Det är bara metalisterna som ska till idag och så ska han foga sedan är det klart!

Ja hans jobb ialla fall, sedan ska rörmokaren hit och sätta in toaletten, elektrikern ska koppla in badkaret och handdusktorken. Någon ska våga borra i de fina klinkerplattorna (vi hade visst valt klinker på väggarna med och det är ju jättebra, men det är inte helt lätt att borra i och det behövs specialborr osv...) och sätta upp kommoder och annat.



Golvet är lagt

Titta!

Visst blir det fint?


Nu ör det ju inte fogat och klart, men golvet är iallafall lagt. Morgan kom tidigt imorse och imorgon är det väggarna. Där ska det bli en likadan fast större platta. 30x60 cm. Det var klinkers både på vägg o golv så det var ett riktigt bra val och kanonkvalité sa han. ¨Ååååå tänk snart är det klart och man kan ta ett gott bubbelbad och bara njuta av det fina. Spots i teket, bubbelbad, högblank kommod, vägghängd toa.... :-)

Beställt bilder och stranddag

Tog ju lite bilder åt mormor o morfar, han tycker att det är så fantastiskt och spännande med digitalkameran. Nu har jag skickat iväg en beställning till extrafilm. Där kan man nu få 40 bilder gratis. Passa på vet jag. Du uppger bara "40gratis" i erbjudandekoden.

Nu ska jag gå och knyta mig för hos oss är det fotboll på tv´n och jag är rätt matt efter en dag med fullspäckat schema. Stranden för andra dagen i rad.

Jag badar ju så klart inte. Det får allt bli över 20 grader innan jag doppar mig. Men flickorna badar. De är inte kloka! Drt första de gjorde idag var att simma ut till flytbryggan. Alice är som en fisk i vattnet och har snart simmat i ett år. Hon är så modig så det är nog det som gjorde att hon lärde sig så tidigt. Samma med cyklandet. Men det är nog också mycket tack vare att hon alltid vill göra samma som de stora. Hon och Linnéa är ju så täta i ålder så Alice tycker nog att hon ska kunna samma saker. På gott och ont. :) För många gånger tar man henne för äldre än hon är. Hon är ju bara 5 år lilla skruttan. Men hon är 1 kg tyngre än syrran och inte långt efter på längden heller.

Kors i taket!

Jag gick ut och joggade efter mormor/morfar-besöket. Kändes nästan lite tvunget efter det kak-kalaset nu när jag ändå försöker leva lite nyttigare.

Eftersom jag aldrig i hela mitt liv har joggat, så är jag grymt imponerad va mig själv och att jag kände mig så pass pigg i steget som jag var! Sträckan i nsig är väl inget att skryta över, men det gick och jag spran i stort sett hela tiden. Fick gå i värsta backen, eller i slutet av den.

Det här ska bli min nya grej. Springa i 15 min hinner man ju lätt med. :-)

Diamantbröllop!

Idag har min mormor o morfar varit gifta i 60 år! Det är helt fantastiskt. Och de är så underbara, de är verkligen mina förebilder. Världens mysigaste!



Vi åkte såklart dit i eftermiddags och uppvaktade. Fast som alltid när man är där känner mans ig själv uppvaktad. Vi fick smörgåstårta, 7 sorters småkakor, bullar, kladdkaka, grädde och jordgubbar. Inte mycket som funkade med diet precis, så nu är denna dagen förstörd med.

Här får ni lite fina bilder från eftermiddagen.


 

Så här gick han med händerna bak på ryggen och när jag frågade vad han gjorde pekade han på min morfar och säger: Lalla! (Allan)
Han härmar honom för han går med händerna på ryggen, som en riktig gubbe.

Gianotti crosti

Det är vad vi har fått för diagnos på Elias prickar. Visst låter det läskigt? Gianotti crosti....

Men tack o lov helt ofarligt och är prickar som kommer efter ett virus, helt ofarligt och försvinner på 3-8 veckor.
Igår när vi var på BVC och visade upp det så visste inte Inger vad det kunde vara men hon hämtade läkaren som kikade och det de kom fram till var att det antingen var en reaktion efter virus eller överkänslig mot något, de var ialla fall överens om att det var ofarligt eftersom han är helt opåverkad förutom att det kliar ibland bara.

Men läkaren tyckte att det kanske kunde vara något, som hon sett i en bok, men hon skulle kolla upp det mer noga och ringa när hon visste mer.

Idag ringde hon och berättade att det var Gianotti criosti hon hade tänkt på och det stämde så bra med Elias prickar. Och jag håller med, allt verkar stämma på pricken! ;-)

Här är några bilder på andra barn med samma prickar.


Så det är bara att vänta då.

Prickig Prins

Elias fick en massa prickar för flera veckor sedan. Jag tror att de kom när han var sjuk sist, det var efter den höga febern vi såg dem och de var bara på ett av benen, bak på låret och bak på vaden. Men han hade inte ont av dem. Men efter några dagar åkte jag till BVC för att kolla upp dem. Gillar inte när man inte vet vad det är och varför.

Men eftersom prickar är en historia för sig, och kan vara precis vad som helst fick jag inget klokare svar än att det var virusprickar, antagligen eftersom han precis hade varit sjuk. Eller så har han reagerat på något, en allergiskt reaktion. I vilket fall finns det inget att göra och så länge det inte bekymrade honom så fick vi låta det vara.

Sedan ett tag tillbaka kliar han på baklåret när vi klär av honom. Men det har bara varit på samma ställe, ända fram till igår, då fick han prickar på andra benet och idag har han fått på armarna med. De kliar inte men man undrar ju vad det är och vad han reagerar på!

Tyckerinte att han har ätit något konstigt, inte har jag bytt tvättmedel heller. Men imorgon ringer jag doktorn och hoppas att de kanske på något sätt kan utreda vad det är.

Förslag?

Återfått några m2

Efter några år har vi fått tillbaka lite m2 i sovrummet. Byråar slipper stå knödda på varandra för nu har Elias flyttat hemifrån, in till det rosa rummet. Idag är första natten, vi får hoppas att det går bra. Undrar om jag kommer kunna sova, eller ligga och lyssna efter honom hela tiden?

Och mer plats i tvättstugan har det blivit med eftersom jag tog bort skötbädden där och tömde hans klädförråd i ett av skåpen för nu har vi det gamla skötbordet som tjejerna hade med tillhörande byrå.

I vecka får uppdraget bli att hitta nya tapeter, eller om det blir att måla om. Men först ska elektrikern ta bort det gamla proppskåpet där inne och sätta dit en nyare variant.

Ikväll ska jag lägga mig och läsa i sängen när man inte behöver ta hänsyn till en sovande Prins.

Tjejsnack i soffan

Ja det är det här på högnivå.
Idag ska Linnéas kompis Moa sova över och vi har precis ätit pizza. Jocke är hos grannen och spelar tonårsdata och en av killarna där hade med sin dotter som antagligen inte tyckte att det var sååå kul där så hon hänger med oss tjejer istället. ;)

Nu är det alltså tjejsnack, godis och chips som gäller! De pratar killar nu. Sötisar!

Alice sover över hos Moas lilasyster, så det blir rättvist. Här är det väldigt viktigt att det är millimeter-rättvisa. Så nu är alla nöjda och glada.


Midsommar

Hej! Blev lite dåligt med bloggandet igår. Efter frukost började jag grejja på undervåningen och flyttade ut Elias säng från vårt rum. Han har flyttat in i det rosa rummet nu, men det ska ju målas så småningom.  Det tog ialla fall längre tid än väntat så det blev lite panik med tiden när vi skulle vara hos Angela och Peter kl 13.30.

Där firade vi midsommar med sill-lunch. Efter det tog vi en avstickare till lyckorna för att dansa runt midsommarstången. Det blir inte riktigt midsommar utan det. Tur med vädret hade vi för det var uppehåll hela tiden. Vi mötte upp mamma och pappa där med och Elias följde med dem hem efteråt för att sova över där. Vad kostigt det känns att inte ha honom med. Saknade honom redan när vi sa hejdå. Undrar hur det ska gå när jag ska åka bort en vecka i höst? Måste nog öva mer inför det, annars vet jag inte om jag klarar det.

Han hade det ialla fall hur bra som helst och det var skönt att han fick lite lugn och ro efter redan osv.

Vi hade det riktigt trevligt ute på Backamo med lekar/stafetter, god grillbuffé och chokladfondue. Ungarna satt precis framför och doppade mashmallows, jordgubbar och annanas.  Det var riktigt gott!


Här är det stafetter.... Kan inte fatta att Louise är före mig i "Potatis på sked"!


Här är två tokar i bakgrunden. Linnéa o Brynja!


Vi var hemma lite innan kl 23 så det var väldigt lagom. Lugnt och skönt. Sov gott hela natten men vaknade vid 5 och var pigg. (såklart!) Men vi somnade om och vid kl 8 gick jag upp och åkte ut och hämtade prinsen. Som jag längtat!

Idag blir det nog bara hemma och slappa, grejja lite i rummen och fundera på möblerng och tapeter.

Vad ska ni göra idag?

Kolmården i bilder

Här kommer några bilder från Kolmården.

Börjar med en fikapaus vid Brådjupet med alla sälar.....



Hotellet var kanon för barnen. Med bra aktiviteter som bio-rum, spa/pooler, rita osv.... Rummen var otroligt fräscha och fina. Kolla bara in vår utsikt.

 

Elias gillade "Barnens lantgård" mycket. Han försökte mata fåren med  kottar, plocka deras lortar, klappa på dem och det roligaste måste ha varit getternas svansar! Så kul att försöka ta dem, för de viftade på dem jättefort när man kom nära. ;-) Han skrattade som en tok!
  

Elefanterna var roliga att titta på...


Och kamelerna. Alice kör en "Egyptian dance". Spexar som vanligt. Kompisen Adeline och hennes pappa Dragan avr med oss.


Andra dagen körde vi in i Safariparken. Elias var chaufför...


Sedan fick han sitta i mammas knä ett tag. Han var så trött och till slut blev han hysterisk och skrek och kastade sig framåt under resten av safarituren. Jag var helt slut.


Men många djur fick vi se och alldeles intill vägen.







Restaen av dagen regnade det och jag glömde kameran i bilen.

Hemma igen!

Hej på er!
Vi har haft en toppenresa, på alla sätt. Ja et regnae iof hela dagen igår, men det gick bra ändå. Barnen hade regnkläder, men jag glömde min jacka hemma, men vi fick köpa regncape till oss vuxna så inga problem.

Det var jättelugnt i parken båda dagarna. Den första dagen hade vi tur med vädret och solen sken hela dagen och det var riktigt varmt. Vi sparade Safariparken till sista dagen.

Hotellet var helt kanonbra för oss med barn! Lekrum, biorum, riktigt bra resturant med underbart god buffé för alla åldrar och man fick rita på borsduken. Det var kul!

På hemvägen hände en dyr incident. Bär vi stannade i Borås för att äta på McD ska Linnéa öppna dörren (vi lånade pappas Toyota) så tar vinden tag i den tunga dörren och rätt som det är så ropar hon gråtande: "Jag bara råkade, jag bara råkade!!"
Ropade till jocke bakom bilen att kolla och det blev en rejäl buckla. Så detta lär bli dyrt.

Så summering av resan: Riktigt bra resa för oss alla, speciellt barnen. Men den blev j-kligt dyr i slutändan. :-(

Återkommer med bilder.

Cykeltur

I eftermiddags cyklade jag och Elias bort till Lisa o Ludde. Så mysigt att cykla dit på grusvägen i solskenet. Först tittade vi på hästarna i hagen och sedan kom alla kossor på andra sidan. Mycket spännande tyckte Elias.

När vi svänger in till deras hus ropar Elias: Dudde! (Ludde)

Nu bara det bubblar ur ord, det är så härligt!

Nä nu ska jag se färdigt på DHW, sedan måste jag sova några timmar. Ska sätta klockan på 4.40 och åker härifrån kl 5.30. Vi är vara bra trötta efter de här dagarna. Men det ska bli så roligt!

Ha det gott!

Otur

Ikväll kom grannen över och talade om att det var punka på vår bil. Så klart på den stora som vi ska åka med imorgon till Norrköpig. Hur typiskt är inte det?

Som tur är har vi fått låna pappas bil, för i vår KIA får vi inte plats emd vagnen och packningen.

Jaja världsliga problem.

Cyklat

Jo det gick riktigt bra att cykla. Kändes lite läskigt i början, men det satt i märgen. Men man är ju lite harigare nu, rädd att man ska ramla, eller att bromsen inte ska funka.
Vi, jag och tjejerna tog en tur själva, sedan fick Elias hoppa på och han verkar gilla det.

Vi byttes av och jag åkte ut till Torp för att byta vågen vi köpte igår som inte fungerade. Så cyklade Jocke med barnen en stund.

På Torp blev det en ny våg, en tröja till E och en skjorta och linne till mig. En superfin blommig sak på rean. :)
När jag kom hem väntade lunchen. Stekt lax, sås och sallad. Mycket gott! Det här funkar bra.

Vi hade invägning efter maten, så nu är vi PÅ!

16/6 STARTVIKT

Joakim  94 kg
Frida      62,7

Dagens Gi-middag

Det här går inte av för hackor.


Hemgrillade robs och lite grönsaker med vitlöksdip.

Dock rann tiden iväg ordentligt idag och vi åt inte förrän nästan kl 21. Men eftersom man ska stoppa i sig lite mellanmål och sånt som man inte är van vid har jag inte alls varit hungrig. Har haft lite sötsug precis efter maten men annars har det gått över förväntan! Kan  inte minnas när jag inte åt något sött på en hel dag. Största bedriften idag! ;-)

Nu är jag så trött. Har städat i klädkammaren lite, rensat undan lite vinterkläder, rensat bland alla skor här uppe. Bar ner 2 fulla påsar med skor. Vi har galet mycket skor. Och ändå tycker man inte att man har några... Tvättat, vikt tvätt, bäddat rent i Es säng och en massa annat har jag fått gjort nu ikväll med. Nu värker benen och kroppen vill bara sova.

Jocke är ute och försöker fixa punkteringen på min gamla cykel. Har nog cyklat på den 2 ggr då vi bodde i Åbo för 10 år sedan. Där snodde någon sadeln och jag glömde av att man kan cykla. Så nu ska jag börja övningscykla. Imorgon kanske? Vi köpte nämligen en hjälm och en barnsadel till Elias idag.

Är det sant att man lan cykla om man en gång lärt sig? Får hoppas det.

Dagens GI-lunch

Grekiska kycklingbullar med sallad och sås. (Barnen fick pasta till.)



Kolla Jockes portion...


Han tog mer efteråt.

Nu sitter jag med det gamla vanliga sötsuget efter maten. Ska kämpa emot!

Men en kaffe måste jag få ta för jag börjar bli trött.


Dumpad 2 ggr

Skulle ju ta nya tag och bli hurtig igen, med start idag. Hade fått två vänner med på planen men nu har båda två dumpat mig! ;-)

Asch jag behöverju inte sitta här och vänta på att tiden ska gå då, så jag tar en rask promenad själv. Lika lång lär den inte bli men det blir ialla fall något!

Åt min första GI-frukost med; skina och äggröra.

Hörs sedan.


Jag; en fotbollshjälte.

Jag förundras ofta över hur min hjärna får till mina drömmar. De är ofta helt knasiga och med personer i som jag inte sett på 100 år.
Idag drömde jag om några människor som jag umgicks med för flera år sedan. Jag satt i skolan och de kom gående på väg till en fest och vi blev så glada över att ses så det blev kramkalas och tjo o tjim! Drömmden slutade på något konstigt vis med en stor fotbollsmatch mellan typ alla jag känner. Jag slet som ett djur men vi låg under länge men det slutade med att jag, JAG gjorde det avgörande målet och vi vann!
Ni kan tro att jag blev en firad hjälte. ;-)

Det tråkiga är att precis när jag ska öppna dörrarna och gå in för att delta i festen och bli vansinnigt hyllad. Hör jag från fotändan: MAMMMMMMMMMMMMMMA!!

Idag ville jag bara dra täcket överhuvudet och fortsätta drömma. Det var massor med folk jag ville träffa ju. Inte kliva upp och lyssna på Mora Träsk kl 5.45.

Sicken skitmatch

Ja inte för att jag fick se någon fotboll, men de förlorade visst med 1-3.

Elias hade myror i brallan och sprang mest runt och jag efter. Flickorna busade med goa Filippa. Tur att vi hade flickorna Teberio som sällskap så blev det ändå en trevlig eftermiddag. ;-)

Jocke har fått ett program för träning och kost nu under hans ledighet. GI-metoden är det som gäller i några veckor. 5 kg ska han bli av med och jag tror att jag ska hänga på. 5 kg är precis vad jag skulle vilja slippa med. Undrar om jag kan klara av det? Det svåra blir ju sötsaker, det har jag aldrig varit utan. Men man får se det som en utmaning så kanske det funkar. Är ju inte blodigt allvar heller eftersom vi ska iväg i veckan så kan det bli svårt, men lite ska man väl unna sig på semestern med.¨
Imorgon ska vi köpa en våg, för det har vi ingen.

Kan förhoppningsvis komma igång med promenaderna igen. Vi ska ut imorgon Lollo och jag, så får vi se hur det går med hälar och andra krämpor.

Fotboll

Hallå vänner!

Sitter här och känner mig lite rastlös, lite stressad utan anledning. Kan bero på att det är tyst.
Linnéa sov över hos Moa igår. Alice har varit på kalas hos en tjej som ska gå i samma klass. Vi träffade dem igår och de hade visst försökt ringa hela veckan för att bjuda henne på kalaset. Flickan som fyllde ville bjuda "Alice med det härliga skrattet."
Hon är vida känd för sitt skratt. Minns när vi flyttade från stockholm och var där efter ett tag och häsade på när en av hennes fröknar (en man från Irak?) sa på knagglig svenska och saknad i rösten: "Ååååååå vad vi saknar Alice skratt!"

Man kunde höra henne i korridorna och överallt när ho skrattade.

Tyckte att det var riktigt modigt av henne att gå på ett kalas hos en tjej hon bara träffat en gång förrut. Men roligt att hon får nya vänner. Dessutom bara några gator härifrån vilket är toppen!

Elias soveri vagnen och när han vaknar ska vi åka till GBG och hejja på Qviding. Hoppas att Linn och Filippa kommer dit med. Mamma och mina bröder är redan där och har en shoppingdag. Joakims pappa ska med neroch även hans mamma med man. Så det blir ett stort gäng som hejjar på idag!

Kolla in den här killen när han sover. Ibland hittar man honom i de konstigaste positionerna. Här upponer.

Hejsan!

Har inte haft tid eller möjlighet att hinna blogga idag eller igår.

Avslutningsen var jättefin. Det var som vanligt väldigt mycket folk i kyrkan så det blev trångt, men vi fick hyfsade platser och jag kröp fram för att höra och se bra när de sjöng sin sång med klassen. Jag satt precis framför dem för jag skulle fota och när jag startade kameran så hade jag glömt minneskortet hemma. Hoppas att LisaH kanske kan skicka någon bild till mig?

Men de sjöng otroligt fint. Vad duktiga de är och vad de vågar ta i och sjunga!

Efter avslutningen i kyrkan åkte vi ut till golfresturangen och åt lunch, sedan hem och på eftermiddagen var det tårtkalas här i flera omgångar.

Jag lånade några filmer av Lollo och vi bestämde oss för att se en film tillsammans jag och Jocke. Det händer ganska sällan att vi vill se samma film eller så har han sett filmen innan osv. Men ARN har vi inte sett så vi laddade upp för en mysig kväll. Men så fick vi inte igång ljudet på filmen så efter många försök fick vi byta film till 27 dresses. Så det blev en mysig kväll ändå. Tjejerna fick in tvn i sitt nya rum igår kväll så de skulle ligga där och se Talang. Men de somnade nog rätt fort. :-)

Idag har det varit Ljungskiledagen och Alice sprang Ljungskileslingan 1 km. Hon kom ganska sent i mål, men då hade hon en väldig fart så innan jag fick syn på henne trodde jag att hon måste ha ramlat. Men det visade sig att hon hade fått håll och tagit sällskap med Tilda, en kompis en bit innan hon kunde springa igen.
Men hon var njöd med sin medalj och kexchoklad som pris. De har spelat på hjul, ätit spunnet socker, hoppat i hoppborg osv så en härlig förmiddag har vi haft innan vi åkte med mamma o pappa hem och fick supergod mat; Färsk makrill med sås o potatis. Gott!!

Nu har vi landat hemma och inväntar läggdags. Jag äter på barnens godis, de är ute med Jocke och ELias. ;-) Han har bara sovit en timma idag mellan 9 och 10 för vi har inte haft tid och han har klarat det väldigt bra. Hittills. Vi får väl se om en timma, men då är det nästan läggdags ändå.

Tror jag skiter i att hänga tvätten nu och går ut och ser vad de gör istället.

Här är en liten snutt på Elias när han stängt av Mora dvd´n.

Skolavslutning

Nu har vi skickat iväge en förväntansfull tjej. Hon är lite nervös för hon ska spela Djembetrumma för alla i hela skolan i gymnastiksalen nu på morgonen innan de går ut till kyrkan för avslutning och den blomstertid nu kommer. Blir lite rörd bara jag tänker på det.





Synd att regnet öser ner....

Har precis slängt ihop tårtan. Gjorde det lätt för mig och köpte tårtbottnar på ICA. I tårtan är det ett lager med jordgubbsmousse+färska jordgubbar och på det andra är det jordgubbsylt. Runtom är det grädde, jordgubbar och vindruvor. Och lite choklad.



Nu blir det frukost och hopp in i duschen!

Får uppdatera med lite mer bilder från dagen sedan. Kram!!

Minisemester

Onsdag till torsdag nästa vecka åker vi till Kålmården och vildmarkshotellet. Två dagar i djurparken och en övernattning är bokade. Ska bli jätteroligt och hoppas att det kommer bli fint väder. Man kanske skulle kollat SMHI först.


Nya skor

Elias fötter växer sakta men säkert och nu var det dags för nya skor. Hans fina kängor böejar bli små och eftersom sommaren vägrar komma tillbaka funkar ju inte sandaler varje dag så dessa fick det blir!


Dagens middag

Det var länge sedan vi hade dagens middagstips så här kommer det idag:

Fridas panna

Skrubba och skiva färskpotatis, dela i skivor och stek i olja o smör. Lägg överi ugnsform efter att de fått färg. Dela köttbullar och korv och lägg i formen. In i ugnen i 20 min. Lägg på småtomater och fetaost. Krydda med flingsalt och örter. Servera!!


Bye bye dagisvärlden!

Nu gick Alice sin sista dag på dagis. Kändes lite sorligt att säga hejdå, fröknarna hade tårar i ögonen och var så otroligt glada över de fina armbanden som jag skrev om här. Beställde ett till eftersom jag hade glömt att beställa till den fröken som jobbar en dag i veckan.

Måste säga att det var väldigt fina smycken, så beställ därifrån när ni behöver något. :-)
Nu är det ett långt sommarlov som väntar och imorgon startar det med skolavslutning och sedan tårtkalas. Nu får sommaren komma så vi kan åka och bada!!

Flickrummet

Här mina vänner kommer lite bilder av rummet. Det är svårt att få bra bilder och i bra vinklar men iallafall.

I det stora hela....


Överslafen med den kanonbra bokförvaringen! Tavellist och köksgrej från IKEA.


Underslafen med stjärnbelysning, som inte syns på bilden...


Dålig bild på gardinen jag sydde. Helt slät och enkel kappa.


Och så sydde jag en matchande dyna till fotöljen.


Skrivbordet, inte riktigt klart men nästan...


Det är ju en del kvar att göra, men det är beboligt nu.

Förkyld

Kände igår att jag kände mig lite konstig i halsen.  Idag vaknade jag med rethosta och förkyld. :(

Igår grejjade vi hela dagen med tjejernas rum och det blir faktiskt jättebra. Känns mycket större än vad jag hade räknat med. Jag gjorde sängen mysig med tavellister och böcker, lampor och stjärnor som lyser i taket till underslafen. Tjejerna älskar sin nya säng!
Vi sågade ut bänkskivan/skrivbordet så det passar framför fönstret, fick upp en expidithylla på väggen och nu är det mest fin-görat kvar. Lite hyllor ska upp, jag ska sy gardiner idag och få upp tvn så ska det vara klart. Ska ta lite bilder så ni får se om ni vill?

Idag skulle jag behöva åka till Torp och byta en bikini som L fick på sin födelsedag med. Ikväll är det klassträff i Kungsparken med L´s klass. Grilla korv och tacka av fröken. Hoppas att det blir bättre väder annars känns det inte så roligt. Dessutom börjar det kl 18 vilket inte är den bästa tiden för en småbarnsfamilj.

Har fått sålt sängen (igen!) med, de ska komma kl 20 i kväll så jag hoppas att min ma ska vara hemma då. Han hade blivit bjuden till Sverigenmatchen ikväll, men jag tror inte att han går.

Nu blir det frukost. Känner mig lite svag i kroppen.

Godmorgon!

Hade inte tid riktigt till att blogga. Vi var på IKEA och sedan stannade vi på MAXI i Kungälv och storhandlade. Var hemma på em och då var det lite fixande här hemma, kaffe med grannen och lite vardagligt plock innan läggdags.

Joakim fick emd sig våningssängen från IKEA igår kväll så sent blev vi klara med den. Nu är det bara att lösa konflikten om sängen. Vilket blir det svåra med detta med att dela rum; VEM ska sova uppe?
Vi kommer att få bytas om, men upplägget är inte klart. ;-)

Idag ska vi fixa iordning där emd möbler, lampor osv...

Om vi har riktig tur kommer kakelsättaren idag!! Men jag vill inte ta ut något i förskott.

Vad ska ni göra idag?

IKEA

Nu på fm åker jag och mamma till IKEA. Hoppas kunna handla lite till tjejernas rum, så kan Jocke köpa med sig sängen hem i kväll. Vad jag önskar att detta huset var lite större, eller ialla fall att rummet var större. Det är så mycket man behöver ha i ett barnrum. Leksaker, förvaring, skrivbord, säng osv... Ytan räcker inte till riktigt för det jag vill.


Vad ska ni göra idag?

Sängen finns kvar!



Den som gick med en gång när annonsen kom ut, men igår dök hon aldrig upp. Typiskt eftersom jag var dum och tog bort annonsen för att slippa folk som ringer, för den verkade vara väldigt eftertraktad. Men idag fick jag lägga ut den på blocket igen.

Så är du intresserad så hör av dig fort! Den står isärplockad redo att hämtas! 700 kr.

Dagen efter...

ja det har jag verkligen varit idag. Trots att jag inte dricker mycket så har det varit tungt idag. Måste vara åldern?

På tal om åldern gick jag hem när en tjej (ca 10-15 år åldre än jag) började dansa på bordet. Hon är frisör och ganska välkänd i byn. Då tyckte jag att detn blev pinsamt för det var mest nyblivna studenter ute. Varför är alltid tjejer i "medelåldern" värst? Eller de kanske inte är värst? Gubbsjuka gubbar är inte mycket bättre. En ville para ihop mig med både sig själv och hans son. (Han trodde först att jag var mycket yngre..) Men jag fick förklara att jag var lyckligt gift och inte intresserad av varken honom eller sonen.

Men vi hade en riktigt rolig kväll jag, Lollo och Brynja! Och Lollos Johan som jobbar där såg till att det aldrig var tomt på bordet. Louise stod för mycket av underhållningen när hon gick upp och tog över trubadurens mic. Så roligt!

Lite innan två försökte jag få med mig tjejerna hem, men det slutade med att jag fick lämna dem sittande i backen utanför Bryggan och gå hem själv. Jag har nog aldrig gått så fort från Lyckorna och upp för alla backar hem tidigare. Som tur var hade jag slängt ner Louises flippflopps i handväskan så jag slapp gå med kilklackarna hem.

Hm... måste kolla telefonen om jag har någon bild... Vänta.

Japp de här är de enda jag kan visa. ;-)



Brynja med den mycket goda "Kaffe Karlsson". 3 sådana gör nog sitt till för mitt mående idag.

Svänga de lurviga

Jag fick en förfrågan från min goda vän om jag ville med till Lyckorna i kväll och svänga mina lurviga? Och det blev jag faktiskt sugen på!

Frågademannen tidigare idag om vi kanske kunde gå dit och äta lite mat ikväll. Då säger han så här:

-Ja, jag kan fråga farsan om han vill komma och vara barnvakt så kan vi gå dit och se matchen på tv´n! (jätteglad)

Då svarar hans fru:
-Asch, nä det kan kvitta.

Så detta förslaget var bättre! Då kan mannen stanna hemma med barnen och se på matchen hemma på tv´n. ;-)
Alla nöjda!
Du är välkommen att följa med om du vill.

Minigolf?

Är det detta som kallas minigolf?




Ja det måste vara så det är. :-)

Panik på promenaden

Igår kväll sa jag till mig själv (som så många gånger tidigare) att imorgon ska jag ta tag i promenaderna igen. Det får vara slut på ursäkterna!

Så 7.15 var jag ute ur huset med Mix Megapol i öronen och rask takt i benen!
Tog den vackra vägen längs viken....


När jag går där och njuter av utsikten kommer jag in i ett "stimm" av flugor och jag springer för att komma igenom och förbi. Får panik när jag springer allt vad jag kan och ändå har dem runt mig!
Men bra motion fick jag och efter det var benen som bly hela vägen hem.



steg: 7420
km: 5,2
tid: 61 min


Nu ska jag hoppa in i duschen för sedan är det ut till golfen som gäller, sedan hem och skicka iväg sängarna och flickorna ska leka med kompisar. Full upp alltså.

Sängarna ja!

De är sålda båda två. Imorgon kommer de och hämtar dem Såg att Carina var intresserad, men som sagt så ska de hämtas imorgon.

*pust* Så där ja!

NU var jag klar med kalaset. Har precis tvättat färdigt golven efter dammsugning och iordningplock.

Det var ett jättelyckat kalas och jag tror att alla 12 tjejer hade roligt. et verkade så ialla fall.
Det blev hämtpizza, marängswiss och Singstar-turnering!

Ni kan inte ana vilken ljudnivå det har varit här ikväll! ;-)

Linnéa var så nöjd med sitt kalas och jag förstår på alla hennes vänner att hon är väldigt omtyckt, vilket gör mig glad.


Gruppkram!!

Nu tar jag kväll. Godnatt vänner!

Halloooooooooooo!

som Elias brukar säga till alla han möter. :-)

Håller på att förbereda mig för kalaset. Skickade Jocke till att köpa godis till godispåsarna, chips och lite annat. Och ni kan inte ana hur mycket godis han har handlat! Vi skulle kunna ha två barnkalas till. Minst!

Temat är så klart High school musical och Sing Star!!


Min nya klänning förresten...

Fick ha ett linne under för den är lite väl urringad så här mitt på dagen. ;-)

Vi ska köpa några familjepizzor och sedan blir det marängswiss.

Nu är båda sängarna tingade med så jag hoppas att vi kanske kan få låna en bil med släp, få barnvakt i helgen och köra ner till IKEA och köpa en våningssäng. Vi får se!


Bilbana

Elias har hittat en rolig lek. Han ska köra sina bilar på "väggen" iunder baren, eller uppför så här....



Han är helt biltokig!
Igår utanför ICA (som numera är vår absoluta favoritplats!) så var det tre lastbilar och en grävskopa som arbetade. En av lastbilarna har en robotarm, som en man skötte med en joystick som hämtade och släppte asfalt. Mycket häftigt!
Där stod vi länge och tittade. Elias var som förstelnad. När vi gick mot bilen började det att plinga och tågbommarna gick ner, så då fick vi se tåget med.

Sängar till salu!

Igår när jag städade tog jag tag i sängförsäljningen. Jag gillar ju tjejernas sängar, men om Elias ska få ett eget rum, så får tjejerna dela och då måste de ha en våningssäng. Så igår la jag ut annonsen på Blocket och det ringde hela dagen. Till slut "sålde" jag båda sängarna men senare visade det sig att det var en mor och dotter som ringt, men de skulle bara ha en säng. Så den ena är kvar. Hoppas att den går snart med, men jag känner ju ingen panik, för vi har ju inte skaffa en våningssän än heller.
Men det går bra ändå, de har ju kvar resårmadrasserna så det går ju bra att sova på dem.

Den här är kvar om du behöver en säng/dagbädd.

Att få sitta och längta

Idag får jag sitta med en kopp kaffe och längta efter familjen som sussar ännu.
Detta är drömmen. Att få vakna i lugn och ro (i och för sig av Linnéas väckarklockasom gal som en galen tupp) gå upp och dricka en kopp kaffe, läsa favoritbloggarna och vänta på att de andra ska vakna......

Måste ju bara stressa på fröken Delight en del, för hon kan såsa på morgonen. Allt annat än det hon ska göra, gör hon. Det tar tid att komma igång.

Nu ska jag göra en liten fikamatsäck till henne.

Idag blir det fika hos Lisa o Ludde. Sedan är det ju den stora tjejfesten här ikväll. 13 småtjejer! *hjääääääääälp*

Hur gick det?

Han lever.

Fläkten

Just nu har jag en kille här som ska byta ut motorn på vår spisfläkt.
Och det var ju inte bara. För det innebar att jag måste vara behjälplig med att lyfta fanskapet och hjälpa till med det tunga jobbet. För den väger 50 kg och jag vill lova att det inte är lätt när man ska stå och hålla den över sitt huvud medan han ska hitta de små skruvarna den ska hänga på, sedan mecka in de små hålen på skruvarna och skruva fast den.

Jag har gjort detta en gång förrut. Då höll det på att sluta med skillsmässa mellan mig och maken.

Hur det ska gå denna gång med en vilt främmande karl vete sjutton. Han kanske ligger nergrävd i trädgården senare.

Wish me luck.  Och en massa styrka.

Mormor o morfar

I eftermiddags kom mina godingar och hälsade på. Jag älskar när de dyker upp så där spontant.
De var ledsna idag för mormors bästa väns man hade hastigt gått bort i natt. Tänk vad jobbigt när alla vänner och syskon försvinner runt dig...

De behövde göra något roligt och då kommer de till mig. <3
Njuter av barnen och fikar/pratar och vi har det så mysigt. Egentligen skulle vi åka till mamma en stund för hon var längtanssjuk efter oss, men vi ringde hit henne i stället.

Mormor tyckte att de skulle ta en dag och komma ut och hjälpa mig med att grejja i trädgården. Det behövs.

Alice har varit med Joakim på träningen så de kommer nog snart nu. Hon behövde komma hemifrån lite. Idag har hon klättrat på väggarna. Det är så tråkigt på onsdagar och fredagar då hon inte är på dagis, för alla andra hon känner är på dagis och hon har inget att göra. Sedan kom Linnéa hem men hade med sig två kompisar och det är inte alltid det funkar med lillasyster. :(

Sitter och irriterar mig på två flugor som håller på att snuska sig. *usch*
Fast de var underhållande förrut; Elias och jag höll på att jaga dem. Han har aldrig sett flugor och tyckte att det var vansinnigt kul när vi jagade dem och viftade så de flög runt. Han skrattade högt!

Nu säger han förresten TACK. Klar, rent och kristallklart. Tack!

Ikväll är det Greys.

Ny klänning

Jo igår köpte jag en ny sommarklänning. Såg den i en tidning och var tvungen att köpa den!

På Indiska och till ett superbra pris. 249 kr.
Klänning
En klänning till vilket tillfälle som helst. Fest, hemmaslapp eller till stranden. Användbar!

Ny klass

Igår kom Linnéa hem med sin nya klasslista. De ska dela på de två ettorna som finns eftersom de är för stora klasser. I henne klass är de 26 st och nu blir det alltså tre klasser istället.

Linnéa hamnade i 2c tillsammans med 3 av sina allra närmaste vänner. De är en grupp på 5 tjejer som umgås mest i skolan och även hemma. Och 4 av dem kom i samma klass! Alltså blev en tjej utanför.
Det känns verkligen jätteledsamt och hennes mamma grät i telefonen idag, för det verkar inte vara så lätt att ändra heller.
Men vi ska ialla fall göra vårt bästa och ringa och även maila rektorn och få honom att förstå att man inte kan göra så. :-(

Förutom detta är de så nöjda med sin klass. De ska få börja nere i det gamla skolhuset som Alice ska gå i med. Känns bra att ha dem på samma stället.:-)

Nu ska jag åka och köpa hamburgebröd.

Heeeej!

Dåligt bloggande den sista tiden.

Här kommer några bilder från den fina dagen i måndags.



Fina kusiner!!



Elias o farfar


Detta var på dagis på körslaget.

Giganten Jensen

Idag har vi varit på BVC för kontroll och spruta.

Elias är en 15månaders medveten kille och gillade inte alls detta besök. Han var misstänksam från första stund och fick panik när jag satte honom på vågen. Han ville bara till mamma och det var svårt att få ett mått eftersom han inte satt still.

Till slut blev det någorlunda och 8820 gram tung. ;-)
Sedan var det vikten men det gick lite fortare, men arg var han när vi höll fast honom. 78 cm så på längde växer han precis som han ska.

Vikten var hon inte heller bekymrad över. Hon är så go vår sköterska, alltid så positiv och härlig! Förklaring till allt man funderar på. Han har varit sjuk och äter ju nästan inget så det var inget konstigt med det heller. Han får extra fett, men det sätter sig inte. Hon sa att det oftast är hormonellt det där med hur barn äter och växer.

När detta var över så var det sprutan och den är ju känd att göra ont, så det blev lite gråt men han stillade sig så fort vi kom ut ur rummet. Där ville han inte alls stanna. Pekade mot dörren och grät.

Nu har jag varit på Torp och handlat. Presenter till bäbisen och Filippa, klänning till mig, shorts till Elias (lagom till det dåliga vädret kommer) och mat.

Nu har jag en skonstek på spisen. Till det blir det underbart god sås och potatis. Sedan hoppas jag på en liten fikaträff hos Lollo i em. Ska bara kolla med henne. :-)

Underbara sommar!

Vilket väder vi har! Klockan är 19.30 och det är 26 grader ute.

Jag har haft en helt underbar dag. Jag åkte ensam till stranden vid kl 9 imorse och har haft det så gott! (även om jag gärna hade velat att tjejerna skulle kommit ner efter skola/dagis, för lite tråkigt blir det i längden att njuta av barnfri tid.)
Så mycket färg jag har fått. Jag är så där gott röd/brun och det bränner lite på ryggen nu känner jag. När jag kom till dagis nu på kvällen (de hade uppträdande) frågade flera om jag varit utomlands. Hihi, Kungsparken är minst lika bra!

Elias fick vara hemma med sin pappa eftersom jag inte vill dra ut honom i solen när han varit så dålig.

Tyvärr är kameran i bilen som svärfar har.

Åkte hem kl 14 och då grillade vi och klockan 17 skulle vi till Alice dagis där barnen på hennes avdelning hade anordnat Körslaget. Herre vad de sjöng ungarna! Helt otroligt duktiga var de allihopa och vilka sånger. Fröknarna är fantastiskt duktiga på att spela och sjunga och lära barnen.

Nu är jag så där gott trött efter en hel dag i solen. Helt mosig och slut. Känns verkligen som om man vore på semester. Väntar hem mannen från träningen vilken minut som helst. Och jag och tjejerna har beställt pizza. Andra gången denna veckan. Ooooups! Ingen beach 2009 här inte. Men det är gott att leva! ;-)

RSS 2.0