Dagens middagstips

Idag var det visst bara jag och Elias som äter hemma. Hade tagit upp ett kg köttfärs så det fick bli pannbiffar. Elias fick mos till, själv körde jag en Gi-middag.



Nu efter maten har vi dock tagit fram en skål med lördagsgodis. Sötsuget går inte att hålla borta idag. Det är faktiskt lördag.

Jocke och tjejerna är på KM i inomhusfotboll i UA. Senare ska vi på middag hos fam Andreasson och avslutar kvällen med familjemys och Robinsson-final. Har ni någon favorit till segern? Jag har ingen faktiskt.

Telefonsvarare och nattgäst

Elias ör för härlig. Han pratar som bara den och mest hela tiden. Och det kommer härliga kommentarer och meningar.
Som igår morse när telefonen ringer. Han hoppar ur soffa och springer mot telefonen:

"Jag tar den!"



I natt har Alice haft sin kompis Wilma här. Linnéa sov hos hennes syster Moa. Toppen när man kan byta barn sådär. Tjejerna låg i vår säng och tittade på film och såklart somnade de där. Så vi fick arrangera om lite och jag låg på kanten brevid tjejerna och brottades med Alice och hennes långa hår. Dessutom gnisslar hon tänder och pratar i sömnen hela tiden! Wilma där emot har sovit som en stock.
Joakim fick ligga i Linneas säng och Elias hamnade väl där med på sennatten.

6.50 ringde telefonen och både Jocke o jag rusade upp och tänkte att något måste ha hänt. Men det var mamma som ringde från Gili och de var framme efter 28 timmars resa! Allt vara bara bra.

Joakim är ute och springer i -15 grader och jag ska göra amerikanska pannkakor till flickorna. Sedan är det Lördagsbus för mig och Elias.

Hur ser er dag ut?

Sådär ja!

Antagligen världens tråkigaste inlägg kommer nu... ;)

Idag fanns lusten så idag har jag:

* Bäddat rent i alla sängar
* Dammat och dammsugit över allt.
* Rensat, sorterat och städat i alla barnrum.
* Rensat och organiserat min garderob. Slängt och lagt undan.
* Duschat alla blommor
* Tagit ner alla gardiner uppe. Nu får det vara gardinfritt tills jag vet vad jag ska ha. Gillar det!
* Städat båda toaletterna
* Tvättat tre maskiner tvätt
* Varit ute och promenerat runt området med Elias, Louise o Mathias

Så skönt att få lägga sig i ordning och reda och nybäddad säng.

I natt fick vi inte sovit så mycket för E sov hos oss och vaknade kl 4 och fick magknip. Aj aj magen, ont magen! ropade han och höll på i attacker. Var faktiskt riktigt orolig för honom. Tänkte tarmvred och blindtarm. (undrar varför jag alltid hinner tänka det värsta?) Efter ett tag gick Jocke upp med honom. Han klagade överont i magen och int i rumpan, så jag tänkte att han säker behövde bajsa för det hade han inte gjort under dagen och ätit risgrynsgröt innan läggdags.
När jag kom upp 6.30 låg de på soffan. Elias tittade på tv och Jocke hade somnat brevid. Konstigt nog har Elias varit pigg under dagen och sov som vanligt middag 12-14. Och inget mer magont. Var nog hård i magen och efter att han bajsat var det borta.

Snart är det dags att åka och hämta Alice på gympan. Jocke är och tränar med Oddevold och jag är sugen på att be honom köpa med en kebab hem ikväll. Eller ska jag hålla mig....

Robinsson ikväll igen!

Tråkad

Känner mig lite uttråkad, det har bara kommit den sista veckan. har ingen lust att sätta igång med något här hemma. Tappat lusten för att tvätta och andra saker som måste göras. Som tur är har min man varit mer en klippa hemma än han varit tidigare. Kan det ha och göra med maten? Jag blir rastlös. I vanliga fall kanske jag tar en kaka, en bulle eller lite godis. Tidsfördriv helt enkelt. Tror att det måste vara det som är problemet. Man måste bara bryta de dåliga vanorna.
Precis som när man slutar röka. Det är bara själva vanan man saknar egentligen. Själva ciggaretterna smakar skit, om man ärligt tänker efter när man drar ner röken i lungorna. Men vanan, känslan av att röka, att man har det som en del av sin identitet, det är det som är svårt att vänja sig av med. Samma sak nu med godis/sötsuget.

Dessutom är jag arg över de dyra priserna på tågbiljetter. Skulle velat åka till min goa Nettan som fyller jämna år om ett par veckor, men resan går på nästan 2 tusen så det känns inte kul. Men blir det inte av då så ska vi åka hela familjen vilken helg som helst. Så läser du här Nettan kan du väl kolla när du vill ha oss?

Nu ska jag försöka få E att somna, han ligger och vill inte somna. Sedan blir det fruktsallad och keso till Robinsson.

Vår dag

har ju promenerat ner till byn och ÖF, det var riktigt mysigt och killarna hade jätteskoj. Vi stannade inte så jättelänge utan åkte med bussen hem 11.50.

Nu ringde tjejerna och ska ha med sig Nora och Saga hem. De ville bli hämtade eftersom det blåser och snöar, men E sover så de får vackert gå hem.

Måste säga att Gi går rätt bra. inne på tredje dagen idag och det känns helt ok. Syndade på en liten chokladpralin nu till kaffet, men den räknas inte för så liten var den. ;)

snöstorm

ska det visst bli idag. Ser hur snö yr förbi fönstret och har precis skickat iväg tjejerna till skolan. Hoppas att det inte blir för stormigt.

Har inte sovit så bra inatt för E kom till oss tidigt och ska ligga antingen tätt tätt och kramas eller så sparkar han mig med fötterna. Alice kom mitt i natten och ville också ligga mellan, men det går inte med två. Och det känns så taskigt att skicka in henne i sin säng igen. :(

Idag tänkte jag gå till Öppna förskolan och testa den. Vi var ju där för ett år sedan någon gång. Och tänkte att det nog är kul för Elias nu när han är lite större.  Planerar en promenad ner i snön och att åka bussen hem kanske.

Jocke ska på möte idag som jag hoppas leder till något bra. Så håll tummarna!

Vad gör ni idag?

Godmorgon!

Känns som om det blir en bra dag idag. :)

Var och tränade box igår och det kändes toppen efteråt. Inga konstiga anfall! Vi ahde skitkul och timman går verkligen fort. Det enda negativa var handskarna. Fyfan vad de stank! Usch vad äckligt. Jag måste kolla vad det kostar att köpa egna hanskar. Så kan vi ha ett par tillsammans jag och min partner.¨

Dagens plan är att åka och handla. Ska försöka köra lite GI-tänk på maten, men då krävs det att man har mycket grönsaker, frukt och kött hemma.  Så en tur till Torp blir det nog.


bussåk och tandlossning

Ja jag är seg med att blogga.

Iall fall har Elias fortsatt kissa på toan. Inte så att han säger till mig när han är kissenödig, men när jag sätter honom där tar han i och kissar. Roligt är det när han lyckas prutta. Då skrattar han gott. ;)

Idag var det dags för sångstund igen och det tyckte grabbarna var mysigt. Vi promenerade ner sedan tog Elias och jag bussen hem. Han har frågat efter det sedan den gånge för länge sedan då vi åkte. Och vilken lycka!! Han sitter så fint och tjuter av lycka, pratar med alla och påpekar allt som händer under den 5 min långa bussresan.

Efter skolan hämtade jag tjejerna för Linnéa hade tid hos läkaren. Ville kolla upp halsen när den var frisk för att prata om ev att ta bort mandlarna. Medan vi väntade i väntrummet drog Alice ut en tand. Uppe i 7 tappade nu. Så det blev lite fniss där på vårdcentralen. Läkaren är en gullig tjej som kikade i halsen på båda flickorna och det såg fint ut. Hon tyckte att vi ska avvakta och se om det blir fler flusser och i så fall skriva remiss då. Det bästa är ju att slippa ett ingrepp. Så nu hoppas vi att den onda cykeln av halsfluss är över.

Nu laddar jag för ett nytt boxpass. Och jag hoppas att det inte slutar som förra gången.

Succé i toan!

Måste ju bara berätta.

Imorse när vi vaknade kände jag på Elias blöja att den var torr och tänkte att nu måste han ju vara dökissig. Och så frågade jag om vi skulle gå på toa och kissa. Satte honom och han kissar hur mycket som helst! En så lycklig kille och världens stoltaste mamma. Hoppade och dansade och gjorde världens största grej av det. :) Nu har han sina bil-kalsonger på sig.

Räknar ju inte att han ska bli torr idag, men nu har han ialla fall fattat vad han ska göra.

Nu blir det kaffe. Vad händer hos er idag??

Dagens två frisyrer

Den första frisyren  för dagen får Elias stå för. Han kom hem efter en natt hos mamma o pappa och hans långa hår stod rakt upp, så idag blev det klippning. Med lite muta gick det ganska bra. Han blir så fin med den pojkiga frisyren.

Här är han med munnen full av korv.


Och den andra frisyren får Linnéa stå för. Fick faktiskt lov att ta en bild på henne idag. Det är inte alltid hon är villig nu för tiden. Men idag har hon varit på disco hos en klasskompis.


Ikväll blir det hemmamys och Robinsson. Livet leker! :)

Och så har jag beställt hem en mjölskummare och en massa kaffekapslar från Nespresso så i slutet på nästa vecka är du välkommen på en god latte, cappuccino eller espresso.

Kalas!

Igår var det tjejkalas här hos mig och jag hade 10 av mina underbara vännerhär på middag och cupcakes. Det blev hemgjorda klyftpotatisar, grillade fyllda kycklingfiléer, kantarellsås, beanaise och sallad.
Tilll kaffet blev det blåbärs cupcakes och choklad cupcakes.




Och present fick jag med av mina vänner, jag som bara fyllde ojämnt nummer. De är inte kloka! En Nespresso, så nu kan jag bjuda på goda cappuccionsoch espresso. :)



Kvällen avlsutades vid midnatt, så idag är vi pigga och fräscha.


Hipp hurra!

För mig idag! ;)

Blev såklart skönsång i morse med frukost på sängen. Och hittills har dagen bestått av handling, hämta paket hos mamma, baka cupcakes, tårta, fuccacia och en stor gryta gulaschsoppa. Den ska stå och småputtra fram till folk kommer vid 16-tiden.

Fick en toppenpresent av mor o far. Nytt överkast till vår säng. Grått med vita stjärnor, vändbart. Och två underbara plädar. Vit lurv-päls på ena sidan och grå fleece på andra.

Älskar födelsedagar!! För då kan man fixa kalas och det är min grej! :)

Arbetat

Idag blev det en långdag tillbaka i arbetslivet. 8-17 med ett stort gäng goa barn. Är lika farshinerad varje gång jag hoppar in hur generösa barn är med sin tillit. Jag lyckas få goda vänner idag med och förutom att det har skett en mängd förändringar på fsk sedan jag var där kände jag mig rätt tillbaka och ganska hemma.

Så kul att se allt som händer inom fsk de senaste tvår åren! Fantastiskt och det börjar bli injobbat och trovärdigt nu vilket känns jätteroligt. Engagerad och bra personal, det är fast personal som jobbar med ataljé och utepedagoger, frukost/lunch-buffér, integrerade avdelningar, samarbeten, nytänk kring inskolningar osv... Har sett mycket roligt, "nytt" idag. :)

Men samtidigt ser man de små nyinskolade precis fyllda ett åringarna... De är inte stora alltså.  Mitt hjärta blöder när jag tänker på att själv lämna ifrån mig mina barn så små. Jag skulle inte klara det, det hade inte gått. Vad glad jag är över att ha kunnat vara hemma med dem så länge.

Får se när det blir dags för jobb igen. Nu måste jag ialla fall ta itum med vad jag vill göra till hösten för då är det nog slut på hemma-mys-med Elias-livet. Plugga färdigt USKA eller chansa på jobb inom fsk. Eller något annat!

Nu har jag hållt på sedan jag kom hem med att paketera paket som jag sålt på tradera. Ibland undrar man om det är värt det. Kanske därför jag inte gjort det på nästan två år. Men kul med lite extra pengar för försmå kläder. :)

Nope, nu måste här fixas och trixas lite.  Fullt upp de kommande dagarna så får se om jag hinner slänga in några inlägg. Min huvudvärk har släppt tack o lov. Var orolig när jag åkte och jobbade för det kändes lite sådär när jag gick upp, men det har släppt under dagen.

Kram på er!

Auramigrän

Fick ett mail av Cissi som läst om mitt underliga beteende igår.

"Hej! Du, jag läste ditt inlägg på bloggen om blixtrar i ena ögat. Jag ville bara berätta att jag får så titt som tätt, och det jag har är auramigrän. Det känns som man ha blivit bländad av en lampa, och man kan inte läsa bokstäverna. Blixtrandet sitter i en halvtimme ungefär, och sen får jag huvudvärk. För mig kommer det när jag har kört på för mycket. Bara en tanke! Cissi"

Det är precis på pricken likt det jag upplevde igår och huvudvärken hänger med men har blivit lite bättre nu efter en timmas vila tillsammans med Elias i hans lilla växasäng. Men det får nog bli en Ipren till idag.
Kändes så skönt när Cissi beskrev det för det var läskigt igår. Nu vet man ju att det är ofarligt. Ifall att det skulle komma igen.




Migrän med aura

Vid den här typen av migrän brukar man innan huvudvärken börjar få olika symtom, till exempel synfenomen, påverkan på känsel eller motorik, ibland talsvårigheter eller ont i magen. Symtomen varar oftast femton till tjugo minuter, ibland upp till en timme. Huvudvärken kommer i direkt anslutning till auran. Auran kan även komma under huvudvärksfasen och till och med efter huvudvärken, men det är ovanligt. Denna migrän kallades tidigare klassisk migrän.

Det förekommer också att man bara får aura, utan någon huvudvärk. Det blir vanligare ju äldre man blir. Ibland kan det vara svårt att skilja verkliga cirkulationsrubbningar i hjärnan från migränaura utan huvudvärk. Är man osäker är det bäst att uppsöka läkare akut.

 
Källa: Sjukvårdsupplysningen

Återhämtningen

Idag återhämtar jag mig genom att ta det lugnt. Elias har ju slappat helda dagen och jag har inte gjort mer jag heller. Och nu står en god skinstek på spisen och kokar. Till det blir det god gräddsås och potatis. Är inte det återhämtningsmat så vet inte jag vad som är! :)

Ida; tack för din omtanke, jag förstår att det låter lite skrämmande med mina ljusblixtar och bokstavs-galenskap, men jag tror nog bara att kroppen var helt slut igår. Det var verkligen fullt upp hela dagen och sedan det passet. För mycket helt enkelt. Vi slogs som galningar jag och Lisa, fattar inte att vi orkade! Men det var det som var både för och nackdelen antar jag. Så kul att man bara kör på tills kroppen inte klarar mer.

Men idag känns det helt ok, förutom lite huvudvärk. Måste påminna mig om att dricka mer vatten, det är jag kass på.

Hjärnskada?

Undrar om jag fick en liten hjärnskada igår efter boxpasset, för efteråt hade såg jag ljusblixtar i höger öga, jag kunde inte stava så jag fick idag radera de två inläggen jag skrev igår kväll. Louise kom över i morse och undrade vad jag hade sysslat med när jag skrev. Och helt ärligt kunde jag inte få till bokstäverna. Det gick bara inte, trots att jag läste. Kände verkligen i det läget att jag förstod precis hur ni med dyslexi har det. Det fanns ingen logik alls i mina bokstäver!

Ialla fall var boxpasset hur kul som helst! Jag mår bra ännu, men har en dundrande huvudvärk som inte ger med sig. Men ska köra på med yogan idag för det tror jag gör gott för kroppen. Imorgon  lär nog träningsvärken slå mig som ett hårt slag i magen. Eller ja lite överallt faktiskt!

Det är väl inte världens bästa timing att jag ska JOBBA imorgon då. ;) Fick ett samtal nu om jag kunde jobba 8-16.30 så ingen mjukstart för denna tanten!
Och detta betyder att mitt tårtbakande måste ske idag. Eller så gör jag det lätt och köper färdiga bottnar. Hmm.. nu känns det lite lockande då jag har en kille med feber här i soffan. Han fick sin dos nr 2 av svinvaccinet igår och fick feber som ett brev på posten. Hoppas att det går över lika fort som den kom.

Bakissöndag

Ja idag har det inte varit många knop. Bara slöat hela dagen!
Barnen sov ju hpos mina försäldrar, så inga måsten alls. Vi har hemma kl 3 i natt och somnade väl lite senare, men vaknade ganska tidigt med världens huvudvärk. Rödvin är inte så kul dagen efter...

Somnad eom ialla fall och när J gick upp fick han hämta en Ipren till mig och medan den fick verkar var det bara att ligga kvar och reflektera över gårdagen. En mycket lyckad fest hade de ställt till med. Det var god soppa, singstar, Lips, dans och roligt umgänge.

Nu kommer Jocke med pizza, det ska bli gott! :)

Idag börjar Blåsningen på 3:an det måste man ju se.

Festdags!

Nu sitter vi och tar ett glas vin, sedan ska vi vidare och ta en drink på femman innan det är dags för trettioårskalas på nr tretton. :)



Ha en bra lördagkväll mina vänner!

Lördag

Idag kom mamma och pappa hit så vi åt frukost tillsammans. De ska snart ut och resa. Runt heöa jorden istort sett. Till en liten ö; GILI (Lombok) Indonesien. En helt galen resa! Eller fantastisk är nog ett bättre ord. :)  Men en lång flygresa med flera byten och båt sista vägen. Jag undrar hur mamma ska fixa det. Men det blir nog toppen! En sådan resa gör man inte ofta. Dessutom reser de tillsammans med goda vänner vars dotter har en dotter som driver hotellet där de ska bo.




Men vad jag ska sakna dem när de är borta i nästan tre veckor!!

Barnen får tanka lite momor/morfar-kärlek idag då de ska sova över där.
Jag och Joakim ska på 30 års fest hos vår "granne" Jonas. Det ska bli jätteskoj!!

Frågan är vad man ska ta på sig bara....

Släktträff

Igår em åkte vi till Joakims storebror och umgicks hela em och fram på kvällen. Deras lillebror med fam hade ju kommit hem med så det var hela Jensen-sidan. Jättemysigt och barnen lekte som vanligt när vi ses. Blir alldeles för sällan trots att vi bor så nära.

Och igår var en stor dag då vi fick träffa Jockes pappas nya dam. Vi är så glada över att han har träffat någon och hon bor här ute i Lje med, vilket är toppen! En mycket trevlig em/kväll. Självklart saknade vi deras mamma. :(

Barnen körde dansuppvisning och Elias ville inte sluta dansa och inte åke med hem heller.

När vi kom hem rusade Alice bort till kompisen Alex för pizza, Lets dance och övernattning. Jag och Linnéa kröp upp i soffan och bara gosade. Så mysigt att sitta med henne i knät och prata. Det händer alldeles för sällan. Hon börjar bli så stor nu....

Nä, dags för lite matlagning!


Min dag; fika, skit-cancer, pannkakor och kärlek...

Idag var det mamma-barnfika hos Anna där det bjöds på jättegod nyttig pastasallad. Mysigt hade vi det. Däremot har Elias blivit en liten tvär kille så fort vi ska gå någonstans. Det slutar alltid med att han vägrar klä på sig och ropar: Nä stanna hemma! Det blir en jobbig kamp.
Men han somnade gott i sin säng hemma efteråt och sov i nästan två timmar. Jag och Jocke satt och pratade om hans mamma och hennes situation. Hon ligger inne på NÄL igen. Joakim var med henne där i natt, då hon fick åka in med ambulans. Svårt att andas och samlar massa vätska. Så nu är hon där och prover tas. Hon har lågt blodvärde men ingen vätska i lungan. Får se hur det blir. Men Joakim och hans storebror åkte dit på fm igen. Och deras lillebror med familj åkte ner från Nyköping i dag med för att stanna över helgen. Farmor har inte ens sett deras lilla Ellie, så detta blir bra. De skulle egentligen komma ner nästa helg, men eftersom hon blev så dålig igår ville de inte vänta. Men Jocke tyckte redan att hon var mycket piggare idag igen.

Tjejerna hade med sig två kompisar hem och vi lagade pizza. (Jag stod i mot och åt inte) Jag och Elias gick hem till Louise och Mathias för lite kaffe och lek.
Sedan var det stora tårar ett tag hemma över något jag inte ens minns. Jag försökte steka pannkakor och eftehan skrikit en stund på golvet kändes det verkligen som om han hade svårt att komma ur det. Så jag tog honom och satte honom i soffan och sa att han skulel sitta kvar tills han gråtit färdigt. Han sprang efter och fortsatte, jag tog tillbaka honom till soffan (brände bara en pannkaka under tiden) och sa till honom att gråta färdigt och när han var klar kunde han komma till mig och äta pannkaka.

Jajemen!

Jag slutar aldrig förvånas över den ungen. Han verkar vara så klok. Han är inte ens två och inte mer än två äpplen hög  men förståelsen är desto större.

-Ja mamma snyftande han. Satt kvar i soffan en stund, men slutade gråta med en gång. Och efter ett par snyftningar säger han: -Klar nu mamma.
- Har du gråtit färdigt?
- Mmmm
- Kom då ska du få pannkaka. Nu var du duktig kille!
- Mmm bra mamma.!
Och så kramades vi gott. Och han åt 4 pannkakor!

Sedan tog vi ett härligt långbad tillsammans. Nu äter jag fruktsallad med valnötter. Gott, men inte jättemättande. (Jag kunde tom stå emot pannkakorna.)

Nya färgen

 

Det blev bra måste jag säga. Lite brun, röd, koppar-aktigt.
 Gillar när man kan bestämma vart man bill lägga slingeffekterna.

Frisör

Just nu leker jag frisör. Har lagt i färg i håret och nu sitter jag med slingor. Ska bli spännande att se hur det blir! Kanske tar jag en sväng med saxen med.

Håret växer ju väldigt fort och det märks extra tydligt nu när jag har varit så mörk i färgen. Utväxten gör att jag ser gråhårig ut! Och att gå till frissan varje månad och färga kändes lite häftigt. Dessutom har det oftast blivigt bra när jag fixar själv med, så det kan man ju köra varannan gång eller så. :)

Wish me luck!


Förbannar plankan!

15 min efter första yogapasset har jag svårt att lyfta vattenglaset. Imorgon jag skylla allt på plankan.
(Man står som i en armhävnning och går sakta ner mot golvet.) Plankan återkommer ofta. Och det är nog den som kommer kännas värst på mig.

När man håller på känns det inte för jobbigt. Jo, eller nja vissa övningar är jobbiga. Men det är inte så att man inte orkar och DET gillar jag! Sedan är det ingen stress, bara stillsamt och skönt.

Jag tror att detta är något för mig!

Sedan när det var avslappning och Anna (instruktören och min goda vän) sätter sig bakom mig och trycker, masserar på mig hade jag ju lätt kunnat somna! Lovley.

Det värsta med att träna, förutom träningsvärken då, är att man blir ju vrålhungrig efteråt. Mitt goda hälsobröd var fortfarande varmt och det smakade ljuvligt med en ostmacka. Men det känns fortfarande som jag skulle kunna äta mer!
Som en god brittisk vän sa: I could eat a horse and chase the rider!

Tror nog att detta får bli första inlägget i "Nya livet". Känns bra...

Idag

Idag åkte vi ner till Gbg för att avsluta lite affärer med Jockes fd arbetsgivare. Sedan passade vi på att storhandla på Maxi K-älv. Gillar den affären, antagligen för att det finns mer än bara mat? ;)

När vi kommit hem och ätit god pastagratäng fick jag ett ryck och började rensa ur skåp i hallen, vilket ledde till att jag fick sorterat ut för små barnkläder. Så imorgon åker massor med påsar med ut till min kusins barn, gott att bli av med det, samtidigt är det lite jobbigt att göra sig av med sånt med. Passade på att lägga ut några plagg på tradera med, det har jag inte gjort på länge. Men jag orkar inte med för många auktioner. Mycket att hålla reda på då.

Nu har jag två hälsobröd i ugnen. Ska blir gott med en nybakad ostmacka i kväll efter träningen. Jodå, ni läste rätt. Jag har tänkt att ta mig ner till Annas Power-yoga ikväll. Se om det är något för mig.

Ni har väl bakat hälsobrödet?

2 dl fiberberikat havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossat linfrö
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter (jag brukar ta mandel för alla allergikers skull)
2 tsk bikarbonat
1 tsk brödkrydda
1 tsk salt
4 dl mild naturell yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

Blanda alla torra ingedienser först och häll sendan i fil, lingosylt och honung, blanda noga så smeten blir jämn.
Smör smörj en "lång" form och häll i smeten.

Ugn 175 grader
1 timme

Hm.. natten

gick sådär. En lite vilsen/orolig kille var det i natt. Igår kväll var jag inne hos honom många gånger. Han mumlade "nej, kudden!" hela natten. Vet inte om han saknar sin gamla kudde eller om det bara var konstigt med ny säng och allt. Han låg och kände på huvudgaveln, precis som om han letade efter spjälorna.

När jag vaknade vid 5-tiden var min säng tom och jag hittade Jocke inne hos Elias. En nästan  två meters man, med en rygg som en 80 åring låg och sov i en pytteliten säng.
Så jag avlöste honom för E var ändå vaken. Så där låg jag i ca en timma och bara pussades och gosade med den lille prinsen. Idag lär vi nog vara lite trötta tänker jag.

Hoppas att han sover bättre nästa natt.

Succé!

Ja Prinsen sover och det gick på mindre än fem minuter. Men så har han inte sovit middag idag heller, vilket säkert underlättade processen något.



Nu får man bara hoppas att han inte ramlar ur i natt. Det är ju bara ett litet stopp på kanten.
Men så skönt det ser ut när han ligger där nerbäddad i stora gosiga täcket...


Natti natti!

Stor säng

Idag har mamma och jag varit på IKEA, jag gillar att strosa runt där. :) Idag var vi där för att köpa nya madrasser och sängkläder till Elias växa-säng. Tänkte att han skulel få börja sova i den nu och kanske kunna vandra in själv till vår säng på natten. Antagligen lär jag väl få ångra mig för han lär säkert springa ur den många gånger innan han somnar. Men det är väl en invänjning med det med.

Köpt jättefina sängkläder på Hemtex som hade halva priset på fina satin-set. Underbart sköna att ligga i. Så nu ligger de i tvättmaskinen, sedan ska det bäddas fint. :) Får visa bilder sedan. Båda flickorna har sovit i den sängen med.

Idag har han inte sovit middag heller, så det ska nog gå bra att somna ikväll.

Nu är jag så hungrig, maten är på spisen. Idag blir det gott! Fiskgratäng med potatismos och dillsås... *yum*

Nytt liv...

Fasen vänner, på måndag börjar det nya livet. IGEN.

Jag känner mig som en köttbulle, en pösmunk en slapp blobb. Inga kläder passar, det korvar sig, väller över och sötsuget bara blir större.

Just nu har jag en kladdkaka med marshmallows i ugnen. Den ska serveras med grädde. Så idag är ingen bra dag att starta. Men igår hade jag bestämt mig för att sluta, men lördag är aldrig en bra dag att börja. Måndag blir strålande!!
Frågan är bara vad man ska göra? Köra diet, diet och motion, vilken slags diet? GI? Bara äta kött och grönsaker? Vilken är den bästa? Jag vet att jag säkert kommer vara klar om en vecka, men jag ska verkligen försöka, jag ska börja gympa och studsa så ofta det går. Och min man har fått i uppdrag att piska på mig så att slappa inte är ett alternativ. För jag vägrar köpa en ny garderob, jag vill ha mina gamla kläder! Eller lite nytt funkar ju med. ;)

Nu har kakan varit inne i 20 min, då ska man hälla marshmallows på och in i ugnen igen... Hur gott låter inte det?!

Det är detta som blir den stora utmaningen. Att bli av med sötsuget. Hur gör man??


Tecknade familjen Jensen

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com
Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com


En liten man

Jag har en riktig karl här i soffan. Han är modell mindre. Endast  86 cm hög och 10 kg tung, men just nu känns han riktigt manlig.

Han är inne på sin tredje (ganska små iof) skål med ostbågar. Han ligger i soffan och äter dem. Med skålen på sin lilla mage. Och rätt som det är hör man ljudliga pruttar. "Oj, pjuttar!" Säger han med sin ljusa fina stämma.

Tänk om några år. Då ligger han där, säkert nästan två meter lång, med fjunig haka och grov röst och klämmer lätt en påse ostbågar.



Dopet

Ellie Linnéa gjorde sitt dop minnesvärt.

Vi var i en otroligt fin kyrka med en massa fina mindre "rum", så det blev mysigt och nära när vi alla satt runt dopfonten.

 
Nästan hela klanen Jensen hade rest långt för att vara med. Bara de två största barnen Rebecka och Andreas var hemma och farmor var för dålig för att åka.

 

Direkt efter trosbekännelsen fräste det till i blöjan och lilla Ellie bajsade så det sprutade ur blöjan, uppår, bakot och rätt ut på golvet! Så det blev många gapskratt och ett snabbt ombyte. Damen själv rörde inte en min. ;)

Före bytet...


Och efteråt...


Efteråt var vi hemma hos Matti och Eva. Barnen lekte och hade roligt med sina kusiner och Joakim passade på att mysa med sin lilla brorsdotter.
 

Minisemestern i Nyköping

Resan upp gick hur bra som helst. Inga ungar som klagade trots den långa resan. Alice började i och för sig fråga om vi var framme efter vi passerat Stora Höga (typ 1 mil hemifrån) men annars inga problem. Stannade för lunch på McD i Borås och efter det sov Elias middag en stund och tjejerna såg på film så länge batteriet räckte. Vi skulle verkligen behöva en ny bärbar DVD.

Hotellet var toppenfint. Superfräscht, modernt hotell och så fort vi kom in i rummet tänkte jag: Fan vad gott det är att bo på hotell i Sverige!! Standard som man vill ha det, ren och fint, goa rena sängar, mjuka kuddar. Man borde göra det oftare!

Fick inga jättebra bilder men..
 

Flickorna sov i den stora bäddsoffan. De tyckte att det var lyxigt att få en dubblesäng för sig själva. Där de även kunde slappa och se på film hela nästa förmiddag för dopet var kl 14.


Och det var röd dag, allt var stängt och Elias passade på att sova middag på sin pappa...



Sedan slappades det lite till...


Tyvärr var relaxavdelningen stäng pga för hög klorhalt i badet, det var riktigt tråkigt eftersom vi också tog en extra natt på hotellet. Mamma och pappa bjöd. De hade hört om vägarna. Det var riktigt dåligt väglag så vi fick lova att stanna en natt till och köra i dagsljus.

Men vi har haft det bra. Njutit av hotellfrukost och att bara vara tillsammans hemifrån.

Morgon-kul

En gammal goding, fan var bra den är. Men denna videon är nog snäppet bättre. :)



Ska berätta för er om resan sedan med....

Nostalgi

Titta vad Carin hade lagt ut på Facebook. Gamla härliga bilder från gymnasietiden!

Herre vad unga vi var, och vad rolgit vi hade. Så bra klasser jag hamnade i...



Jag, Therese O, Therese N, Jessica M och Vicky



Trötta tjejer?

Göta, jag, Linda J, Camilla och de andra minns jag inte.

Härligt ialla fall när man ser såna bilder, för man får så många fina minnen.


Minisemester

Ja besvikelsen var stor när Linnéa åkte på halsfluss och vi fick ställa in Stockholmsresan, Vi skulle bo hos våra goa vänner, och åkt idag, stannat två nätter.

Sedan har vi pratat fram och tillbaka hus vi skulle göra med dopet i Nyköping på onsdag. Till slut sa vi att Jocke och Alice skulle åka själva. Linnéa bröt ihop fullständigt idag när hon hörde det. Så nu har vi pratat igenom saken och bestämt att vi åker alla imorgon, bor på hotell Scandic i Nyköping och går på dopet på onsdag. Då är hon garanterat smittfri.

Det konstiga med hennes halsfluss är att hon får aldrig feber, det halsonda kommer jättefort och går över väldigt fort. Idag känner hon sig helt ok. Ska ialla fall ringa VC idag och prata om hur ofta man kan ha det innan man pratar om att ta bort mandlarna.

Jag gillar ju inte alls detta med att äta pencillin så ofta. Slår ju ut allt i kroppen.  Läkaren på akuten sa att han rekomenderar att man tar bort dem om man har haft 3 eller fler på 6 månader. Sitter och väntar på att vårdcentralen ska ringa så jag får lite klarhet i det.

Nyårsaftons bilder

Har lite lite bilder, men hade hoppats att Louise skulle lägga ut några av hennes. :) Men jag ahde ialla fall en svart klänning på mig. Alice hade sin blåsa.






Halsfluss

Linnéa har fått halsfluss. Började med lite hes ont i halsen igår morse. Jag sa till Jocke att nu blir det snart halsfluss. Tittade henne i halsen i morse och det såg ut att vara krig där nere, så det var bara att ringa 1177 en söndag och åka in till akuten. De åkte kl 10 imorse och kommer innanför dörren nu kl 15.

Fyra timmar på akuten och sedan två ute på torp och väntat på att få medicinen. Läkaren hade skrivit fel dos och när apoteket ringde hada han gått på lunch. Så de fick fördriva några timmar där. Otroligt!

Dessutom har hon visst fått flytande istället för tabletter. Suck.
Imorgon ska jag ringa vårdcentralen för att diskutera om en ev operation för att få ta bort mandlarna.

Ska försöka blogga och lägga in bilder från helgen.

Nyårsafton

Vilken kväll vi fick igår!

Maten var helt fantastiskt och skulle jag bara beskriva den här i ord skulle det inte ge den rättvisa, så jag ska istället fråga Magnus vad han skrev i sin Meny, så kanske det blir mer rättvisa.

Vi åt i flera timmar och drack goda viner till. Barnen uppförde sig exemplariskt och Elias somnade sent på kvällen medan vi vuxna spelade spel. "Med andra ord" var riktigt roligt och vi skrattade så jag fick ont i käkarna!

Har tyvärr glömt kameran hemma hos värdfamiljen så jag får återkomma med bilder senare.

Idag blir det en hemmadag för mig. Linnéa åkte till mamma för att baka och mysa lite. Jocke fick med sig Alice för ett besök hos hans mamma på sjukhuset, sedan har han lovat henne att hon ska få baka. Så nu har jag en lite stund för mig själv medan ELias sover. Tror jag ska kolla om soffa är lika skön som den ser ut.

Berätta om din kväll!

Gott nytt år förresten. Vad glad jag är att du finns.

RSS 2.0