Allvarligt?!!

Jag har fått en låt på hjärnan.....


Hur kul är det på en skala?! *asg*

Nu kommer ni att gå och sjunga den hela veckan.

Melodifestivalen

Ja den såg jag i gott sällskap ikväll!

Lisa, min gamla goda vän kom hittraskande med en söt lite bubbelflaska. Så vi har myst!

Dessutom har jag bakat cupcakes. Frosting och dekor gör jag imorgon. Men det blir två sorter: Choklad cupcakes med chokladfrosting och citroncupcakes med vitchokladfrosting. Hur gott lär inte detta bli?!

NU MÅSTE jag sova!

Har fixat lite med Lisas blogg med. Vi hann inte färdigt tillsammans så jag har tagit mig friheten... Får se om det blir godkänt!  Annar ändrar vi bara...

Godnatt!

Tjenis!

Dåligt på bloggfronten idag.

Men det har varit lite fullt upp. Började med Lilla huset påprärien, sedan frukost och en timmas promenad i det härliga vädret. Sedan var det dags att köra Alice på kalas, handla, hem och ge L o E och mig själv lite mat. Blev färsk pasta och färdig grillad kyckling. Fanns ingen tid till matlagning idag. Sedan iväg och hämta Alice, hem och lägga E och snart måste jag väcka honom igen för Lisas kalas. *pust*

Hade tänkt att köra flickorna till mamma o pappa efter kalaset, för de ville sova där. Och inte mig emot, då kunde jag baka ifred ikväll och fixa imorgon bitti. Men så ringde en kompis till L och ville att hon skulle komma dit och sova. Så snart ska jag köra L till kompisen. Och eftersom L inte ska sova hos mormor o morfar ville inte Alice heller. Jaja....

Dessutom är det Mulle kl 10-12 och Strövarna 11-14 imorgon, men det får vi nog hoppa över tror jag för det fixar jag inte att hämta o lämna till eftersom jag ska ha kalas imorgon med. Min man är nog inte mycket att räkna med då är jag rädd. Det är nämligen inkilning för de nya ikväll och det brukar gå rätt tufft till så han kommer nog mkt sent i natt.

Nu måste jag fixa iordning oss.

(Uppdatering: Hade visst missat att posta detta så det kommer nu.:-))


Kalas hela helgen

Ja så är det denna helg. Imorgon ska Alice på ett kompis-kalas 12-14 sedan är det Lisa som fyller år på söndag, men den dagen har vi ju tagit så hon ska ha sitt kalas imorgon kl 15.
28 år var det visst... RIGHT!

Jocke spelar match så det blir jag och kidsen som får uppvakta. IFK Gbg så det hade varit en rolig match att se, men det känns inte helt lockande att A ska få hoppa sitt kalas för det. Och så roligt är det inte att se match med 3 barn själv. >Då kan det nästan kvitta för det blir inget fotbollsittande ändå då.

På söndag är det Elias kalas så fm går åt till att baka tårta eller cupcakes. Får se vad det blir.

Vad är era planer för helgen?

Elias


Min kille var ju med på min lilla "operation" och undrade vad som hände med mamma. Ropade hela tiden: "Mamma, mamma...." Ett riktigt charmtroll är han och ser till att få uppmärksamhet från alla människor i väntrummet, på stan, i affären osv...
Undrar vad det ska bli med honom.

Flickorna var precis tvärt om som små.

Här är hans kompis Mathias på besök. De ses ju i stort sett vare dag och är så glada i varandra!



Elias snor Mathias napp...



Blåöga och Brunöga.

Omplåstrad

Ja nu är jag hemkommen efter min laserbehandling.
Så här fin är jag nu.



Två plåster och i tinningen behövdes det tydligen inget. Ser ut smskrapsår och man ska INTE pilla bort skorporna. Och akta ärren från solen.

Ont gjorde det. Eller det är ju bedövningssprutorna som gör ont, sedan bränner det bara lite och luktar bränd hud. :(

Strålande sol....

Underbart väder idag! +-0 grader och solen skiner så det nästan gör ont i ögonen. Men värst ont gör det när jag tittar på mina köksfönster. ojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojjoj! Det ser verkligen inte bra ut. *sucK*

Jag är inte bra på att tvätta fönstren ofta, det erkänner jag villigt. Jag borde verkligen bättra mig. Men som de ser ut nu så skulle det nog bara funka med högtryck! Jocke och hans kompanjon stog precis utanför och sågade under köksrenoveringen så de är fulla med sågspån och annan skit.

Men men livet är härligt trots skitna fönster! Det ser förjävligt ut på övriga utsidan, hela trädgården skulle behöva renoveras men på insidan är det fint. Och det är ju faktiskt insidan som räknas eller hur? Alltid insidan.

Goder afton!

Sitter och funderar på om jag ska gå och lägga mig. Eller kanske fastnar framför "Plastikoperationer; Före o efter" på tv4 Fakta? ;-)

Jag ska ju ta bort lite prickar från mig imorgon, så håll tummarna att det inte gör ont.  Och att det såklart blir fint efteråt!
Är det någon som tagit leverfläckar med laser som kan tala om om det gör ont, får man bedövning, går det fort, läker det fort osv. Jag vet ingenting.

Hade tänkt att jag skulle hinna med en promenad på morgonen men kom på att Linnéa ska till tandläkaren, min bil ska till verkstaden, Jockes pappa ska hämtas (barnvakten för 1 av 3 barn), Alice ska lämnas hos kompisen Nora. Detta innan vi ska åka. Kl 13 ska jag vara där och jag har ingen aning om var det är. Trollhättan är inte riktigt min stad om man säger så.

Önska mig lycka till!

Gottegrisen

Nu har jag något riktigt gott i ugnen. Och ni mina kära vänner ska få receptet!

Jojjans äppelpaj

5 äpplen
100 g smör
1½ dl havregryn
1½ dl mjöl
1½ dl socker
½ tsk bakpulver
½ dl sirap
½ dl grädde

Skala äpplena och skiva dem, lägg i ugnsform/pajform.

Blanda övrigt i en kastrull och koka upp. Bred över äpplena och grädda i ugnen i 20 min. 225 grader.
Servera med vaniljsås.

Världens godaste paj! Den blir lite "knäckig".
 Man kan inte sluta äta. (speciellt när den är kall.... Mmmmmmmmmmmmm)

Nära, kära...

Jag tänker ofta på vilken tur jag har som har så många fina underbara vänner. En del bor långt bort och jag saknar er så mycket ska ni veta!
Och en del har jag nära, nära.

Dessutom har jag numera min familj nära och det är helt underbart! I så många år bodde vi långt borta och det gjorde lite ont i mig att inte kunna dela vardagen med dem, att de inte fick se mina barn så ofta. Så nu njuter jag verkligen av att vara nära. Just det där spontana stoppet som mamma ofta gör efter jobbet för att pussa och leka med barnen. Eller som min kära bror som ringer ofta och frågar om det finns någon mat....

Lisa min kära och älsta vän pratade jag med förrut i telefonen (och antagligen beklagade mig över vädret och bilen) erbjuder sig att hämta upp sin guddotter från dagis så jag inte behöver ut i rusket. Det är kärlek! :-)
Som tack för hjälpen ska jag gära något smaskigt att bjuda på i em. En paj tror jag....  Tror att Lollo kanske är kaffesugen sedan? Lisa kommer och kanske även Ida?

Välkommen DU med. :)

Bästa tipset!

Nu ska jag ge er mitt allra bästa tips när det gäller utekläder till era dagisbarn. Nämligen den fleecefodrade regnoverallen. Inget går upp mot den och dessutom ett bra pris på Ellos.



Finns i flera färger och har funnits varje år. Alice har haft 3 st och varje fröken på förskolan kommenterar om och om igen hur bra den är och att alla barn bode ha en sådan.

Passa på nu när man får 40% på Ellos med så kostar den bara 200 kr med frakt och allt. (man kan tro att jag är sponsrad, men det är jag tyvärr inte!)
 Erbjudandekod: 190501

Perfekt för alla väder, speciellt nu när det är geggigt ute. Bara att skölja av.

Dela gärna med er om ni har några bra tips!

Vilken start!

Ja idag trotsade vi verkligen vädergudarna och gick ut kl 7.30 på var promenad jag och Louise. Lite regn får man ju stå ut med! Men det blev snabbt värre.

Regnet piskade oss i ansiktet och motvind så det sved i de rödmosiga ansiktena, vi kunde knappt prata med varandra. Så efter 2,5 km bestämde vi oss för att vända om, så vi inte hade regn/hegel piskande i våra ansikten. Så började det toksnöa istället!

Vi kom hem rätt blöta vill jag lova efter en något kortare promenad än vad vi tänkt, men för att gå i detta väder är inte 5 km dåligt! :-)

Sedan åt jag en semla till frukost för mitt bräd var slut. Det var rätt gott kan jag säga. ;-)
Nu har jag dessutom 2 st Hälsobröd i ugnen!! Luktar ljuvligt.

Idag kör det ihop sig lite för mig iom vädret. För bilen är på service så jag måste ju gå till dagis och hämta, vilket inte är så lockande med ELias i vagnen i detta väder, men men. Det får gå. Frågan är bara hur jag ska göra ikväll när det är dags att hämta Linnéa på gympan kl 19. Får se om kanske min bror kan ställa upp för sin syster om han är ledig. Mamma skulle jobba kvällen och Jocke är inte hemma förrän sent idag så jag får dessutom hoppa homepartyt hos Lisa. Tråkigt. Men antagligen lika bra för jag lär somna tidigt idag då Elias tyckte att det var dags att vakna lite efter  kl 5.

Chokladsnitten med!

Chokladsnitt

Lyxigt chokladiga med god smörsmak



Ingredienser:

175 g smör
2,5 dl socker
2 msk vaniljsocker
4 msk kakao
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver.
Värm ugnen till 175o. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst.
Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver väl, rör sedan ner det i smör-sockerblandningen. Samla ihop till en deg. (Ta ev i extra smör.)
Dela degen i 4 längder som är lika långa som plåten. Och platta den bara lite grann.
Pensla längderna med ägg och strö på pärlsocker.

Grädda två och två på smörade plåtar i 11-13 minuter mitt i ugnen.
Skär längderna i ca 3 cm sneda remsor medan de är varma. Låt dem kallna på plåten.

De var farligt goda!


Recept på begäran

 Chokalddoppade toscabitar

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl grädde



    Glasyr:
  • 75 g smör
  • 3/4 dl socker
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1½ msk mjölk
  • 50 g mandelspån

Ugn: 175 grader

1) Smält smör i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver. Rör ner blandningen och det smälta smöret i äggblandningen. Rör sist i grädden.
2) Häll smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd form 20*30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 min.
3) Blanda alla ingridienser till glasyren i en kastrull och smält på svag värme utan att koka. Ta kakan ur ugnen och bred glasyren på försiktigt.  Grädda kakan i 15 min till.
4) Låt kakan svalna ordentligt innan du skär den i 20 fyrkanter, som sedan delas diagonalt.
5) Smält ca 75 g choklad (den du gillar, jag gjorde hälften med mörk och andra med ljus) och doppa bitarna  så kanterna blir täckta. Man kan sticka bitarna på en tandpetare och doppa i chokladen men jag tyckte att det funkade bäst med rena händer.:-)
Lägg bitarna på smörpapper till chokladen har stelnat. Kakorna går bra att frysa.


Bakdagen

Ja idag satte jag igång med att baka rätttidigt. Hittills har det blivit dessa goda kakor.



Kolakakor, toscakakor doppade i choklad och chokladsnitt.

Jag tror att det ska bli ett riktigt kak-kalas på söndag. Funderar på att hoppa den klassiska tårtan a´la Frida och istället göra fina cupcakes med smarrig frosting och fina dekorationer. Men då får jag göra de på söndag för det finns ju ingen plats att förvara dem i frysen tills på söndag.

Det är kul att baka!

Min kille

Alltså den här ungen är så underbart härligt! Han har sånt gott humör och humor. Älskar att showa redan nu. Idag har han stilat inför Linnéa, Alice och deras kompis genom att ställa sig upp och springa flera steg alldeles själv! Han vill GÄRNA ha publik och applåder. Han ställer sig, ropar på alla så vi ska se honom, sedan flinar han och rusar iväg! Ibland har det gått många steg och ibland går det för fort så han stupar.



Tänk vad många gånger jag tänker på vad GLAD jag är över att han finns. Att vi bestämde oss för att försöka med en bäbis till. Han är verkligen ljuvlig! (även om han har sina stunder så klart!)

Och imorgon är det jag som sätter igång med stora bakandet inför helgens kalas! Herre det är bara några dagar kvar. Är sugen på att baka en massa gott!

Här är en till som uppskattade semlan idag, fast ahn fick bara smaka på mormors semmel-lock och lite rosa grädde.

Semlor!



Idag var det visst semmeldagen. Jag hade ingen aning förrän jag kom ut till Torp där det såldes semlor i alla hörn. Men eftersom jag tycker att sånt där är så roligt att göra själv, dessutom SÅ mycket godare (och billigare tror jag. De tar 23 kr/st).

Och här hemma hos oss ska det självklart vara Prinsesssemlor! Rosa god fyllning och ljusrosa grädde. :-) De var uppskattade kan jag lova.

Hej hopp!!

Full med energi är jag!! Härligt.

Har hunnit med en morgonpromenad 7.30-8.40.
Steg: 7919
Km: 5,54
kcal: 336,1

Efter det var det dusch och frukost. Sedan la jag Elias i vagnen. Han har inte somnat den senaste tiden vilket varit lite jobbigt för det är ju den stunden jag fixar här hemma och mig själv. Men idag somnade han och sover ännu!! Snart 2 timmar. Kan bero på att han sov helt kasst i natt. Han åt välling 21.30 och 00.30 och sedan har jag varit uppe 10 ggr och lagt honom för han vaknar och ställer sig upp och är ledsen. Antagligen mycket som han bearbetar i sömnen nu. Men jobbigt är det.

Ialla fall har jag under den här tiden hunnit städa nere. Så behövligt! Plockat på tjejernas rum och slängt massor! Dammat, dammsugit och skrubbat toaletten. Tvättat och lagt in tvätt. Så ni förstår hur jag har varit effektiv!

Så när min prins vaknar ska jag bara gosa och leka med honom innan vi åker till ICA för att handla lite innan det är dags att hämta tjejerna kl 13.

Tror det goda humöret och energin kommer av det fina vädret. Idag var det strålande sol redan på morgonpromenaden. Då kan man itne bli annat än glad.

Det enda negativa just nu är min j-kla fot. Jag har gjort något med ledbandet runt fotknölen och har ständigt ont och är svullen där. Det känns mindre när jag har varit igång men så fort jag är stilla en stund och foten stelnar gör det vansinnigt ont. Nu är det även något vajsing med höften. Höll på att få huggnade kramper inne i höften när vi gick idag. Louise retar mig och säger att jag är för gammal. Börjar nästan hålla med...

Vad gör ni andra idag?

Blir så glad!

Tänk vad roligt att se vad många ni är som har skrivit i inlägget nere om vilka ni är! Verkligen roligt att se att det finns så många som faktiskt följer min blogg.  :-) Man tackar.

Jag har varit riktigt irriterad över att jag inte tog med mig min älskade stegräknare när vi var på shopping idag för det kan inte vara lite man går! Och det känns i fötterna ska jag säga. Det riktigt värker i dem.
Ska verkligen försöka att lägga mig snart för imorgon startar en ny vecka. Och den drar igång med en morgon promenad med Louise. Ska se om vi kanske kan dra med Lisa i farten med. Om hon inte ska packa med Ida, så har hon inga giltiga undanflykter!

Sportlovet är slut och de har haft ett toppenlov tror jag. Snö och roliga utelekar dagarna i ända. Vattenpalatset, LekoBuslandet och Bio har de också hunnit med. Inte dåligt vill jag säga...

Och Alice börjar dagis med en glugg i munnen. Den andra tanden är helt vansinnigt lös och jag klarar inte av att titta på eländet. Joakim ville hjälpa henne att dra ut den igår, men det gick inte. Får nog skicka upp henne till Louise imorgon för där går det mycket bättre. "Det gör inte ont när Louisegör det!"

Vad har jag för planer i veckan då?
Hmmmm......
* Försöka få till 3-5 promenader.
* Måndag: Inga planer.
* Tisdag:   Optikern, samt mathandling.
* Onsdag: No plans
* Torsdag: Inga planer då heller. Kanske möte med samfälligheten om J är hemma. Kanske homeparty hos Lisa H?
* Fredag:  Tandläkaren med Linnéa kl 8.00. Till Trollhättan och skönhetsoperera mig.

Ni då? :-)

Shoppingdag i Gbg

Jag är helt slut.

Jag och Lisa har haft en välbehövlig tjejdag idag. Vi bestämde oss för att åka ner till Gbg och gå och strosa. Lisas mål var nya jeans och när hon gav upp slank vi in på en affär där hon kom ut ifrån med 2 par jeans!! Och jag som inte skulle ha (ska inte shoppas byxor förrän jag tappat några kg) några kom ut med ett par med. Men vilka fynd vi gjorde!

Sedan hamnade vi inne på störtsköna Weekday där jag hittade ett par jättehäftiga svarta jeans, lite chinos-stil på 75% rea! Galet nöjd var jag då kan jag säga. Dessutom fick en snygg t-shirt följa med också.

Elias har ått lite nytt med. ZARA är helt klart en av mina favoritbutiker när det gäller barnkläder. Jag skulle kunna handla HUR MYCKET SOM HELST till tjejerna där, men eftersom det fanns så mycket fick jag låta bli helt. Det blev för svårt att välja.

Vi hann med god mat med innan Lisa R hämtade oss. En riktigt toppendag!

Bio

Imorgon ska flickorna på bio med Nicke och Brynja. Filmen de har valt är den här:



I Beverly Hills bor chihuahua-hunden Chloe och är så bortskämd att hon bär juveler och knappt märker att chihuahua-hanen Papi står och tittar förälskat på henne.
Men livet kommer inte alltid vara så lätt för världens mest bortklemade lilla hund.
När hon kommer bort på en resa i Mexiko är hennes enda chans att hitta hem igen en främmande fårhunds hjälpsamhet. När Papi inser allvaret i situationen beger han sig söderut för att rädda sin käresta. På vägen plockar han upp en brokig samling medhjälpare i form av tre hundar, två människor, en listig råtta och en hispig leguan.

Den verkar jätterolig!

Halloj!

Har precis haft Louise o Johan över på en liten lördagsdrink. Kul när det blir så där spontant.

Nu står min man och fixar för kvällsmaten. Det blir idag grillad kyckling, grillade revbenspjäll, potatissallad och vitlöksbaguetter. Är riktigt sugen!

Kom att tänka på vad man är ofentlig på något sätt när man bloggar. Jag vet att det är många som läser min blogg, men det är ju inte så många som kommenterar. De som kommenterar är oftast de närmaste vännerna. Men ibland undrar jag såklart vilka ni är som läser?

Jag hoppas att alla ni som följer min blogg vet att jag skriver med glimten i ögat och för skojs skull. :-)

Och jätteroligt om ni som är trogna läsare lämnar en hälsning. För nyfiken är jag!

Lördag

Det toksnöar!
Barnen har varit ute och åkt pulka, jag och Elias gick ute en sväng med mensnön yrede i ansiktet så vi gick till Louise och fick en kopp kaffe.
Alice gick med killarna in till en annan grann-kompis och Linnéa har suttit här utanför oss och försökt göra en snölykta. Men det var lite dålig kramsnö så efter en lång stund kom en knäckt tjej in! "Det går inte!"
Så mamman fick göra en utryckning. Så nu har vi en liten fin lykta här ute. Hoppas att den fortsätter lysa tills det blir mörkt.

Joakim spelar match. Funderar på vad vi skulle kunna göra för mysigt ikväll? Tänker på mat då...
Kanske skulle marinera lite fläskifilé och göra spett... eller kycklingspett? såna där Thailänska med jordnötssås... Hm ska leta lite recept tror jag. Blir sugen!

Jag kanske skulle lägga ut "recept" på det Elias åt idag. Han fick en variant på vår mat; nudlar och kycklingwok och åt som en galning. (för att vara honom alltså)

Ikväll är det Melodifestival. Och här lär det nog hejjas friskt på flickornas IDOLER EMD.

hejhej!

Dåligt bloggande va?

Men jag har för lite fritid. Kan man ha det som mammaledig? Ja det är säkert.

Nu inväntar vi pappan från träningen. Tacosen är färdig och jag har ett glas vitt vin intill. Fredagsmys på hög nivå. Tjejerna ska se Barda, det är en av höjdpunkterna på veckan.

Annars har vi inga direkta planer i helgen. Funderar på att se matchen imorgon. Om nu Jocke ska spela, annars kvittar det. Han sparas tydligen under de "ovikitga" matcherna.

Vad ska ni göra i helgen?

Pulkaåkning

Idag packade vi ihop oss och åkte upp till Brötängarna för pulkaåk. Men det var lite väl mycket tuvor och det blev jobbigt och ont i rumpan, så Jocke och tjejerna åkte vidare ut till golfbanan istället. Jag och Elias valde att åka hem. Han hade inte sovit imorse så jag tänkte passa på att lägga honom nu, annars blir det nog helt galet idag.

Blev inbjuden till mammabarnfika hos Lollo i em.

Vad gör ni?

Ny bästis!

Ja det ar jag skaffat mig, eller min man har skaffat mig en ny bästis. Han kom nämligen hem med denna ikväll. han vet då hur han ska göra sin fru lycklig! ;-)



jag har önskat mig en sån handdammsugare eftersom jag dammsuger sjuttonmiljoer gånger varje dag så står alltid min dammugare framme. Har en både uppe och nere till Elias stora glädje. Han älskar ju STÄDAN. Det är det första han säger när vi går ur sovrummet på morgonen. "Städa!"  (Jag har förstört honom)

Men nu har jag fått en smidigare sak för det där snabbstädade. Ska bli spännande och se hur Elias ska kunna låta den vara bara.

Godkväll i stugan!

Har ju inte lagt upp bild på min Alice med lilla gluggen. Här kommer hon!



Idag har det varit fullt upp med fotbollscup för Linnéa på fm och hennes lag vann! Det var stort och det var en nöjd tjej som kom hem.
Barnen har haft en riktig sportlovsdag med snö och pulkaåkning hela em. Så skönt att ha många vänner nära och snö på lovet!!

Själv har jag fikat med goda vänner i flera omgångar.

Nu på kvällen blev det pannkakor. Man märker att de är hungriga efter all motion och frisk luft. ;-)



Elias har gått lite i dag med. Igår pausade han men kom igång och ville visa upp sig för Lollo och Mathias. Han ser så stolt ut. Men han är en kille som säker inte kommer att gå. Han kommer att springa! Det ska gå fort.

Annars så sitterhan ganska ofta i lära-gå-vagnen och Alice kör runt honom. Eller parkerar honom intill sig för en stunds tv-tittande. Men där blir han sällan längvarig.

Han är inte det minsta intresserad av tv. Jo, av att klättra upp på tv-bänken är den nya sysselsättningen. Än kommerhan inte upp, men det är nära.

Nu ska jag ta bort min ansiktsmask. Hela ansiktet är stelt! Köpte för skojs skull, man  skulle bli så fin efteråt. :-) Det återstår att se....

Mamma-sången

Har ni hört den?


Nu ska jag fixa frukost åt min familj. Det är alltid något att göra som mamma eller hur? ;-)

Otrolig låt

Snubblade över den här låten och den är helt otrolig. Den rör en verligen i hjärtat. Lyssna själva....


Texten:

There's a man dying on the side of the road
Won't make it home tonight
He was driving fast on a cellular phone
That's how he lived his life
While he was hanging by a thread
These were the final words he said

My girl turned sweet 16 today
She's beautiful, so beautiful
It might get rough sometimes; I hope she'll keep the faith
I wish I grabbed the chance to say to her
Life is too short so take the time and appreciate

There's this woman crying on the kitchen floor
She got a call tonight
Now she's trembling outside her daughter's door
She walks in and holds her tight
Wondering how and where to start
Is there a way to shield her heart?
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com

My girl turned sweet 16 today
She's beautiful, so beautiful
It might get rough sometimes; I hope she'll keep the faith
I wish I grabbed the chance to say to her
Life is too short so take the time and appreciate

Anybody loving will get hurt along the way
Don't be afraid to open up
And use the time you have before it fades
Show you love

My girl turned sweet 16 today
She's beautiful, so beautiful
It might get rough sometimes; I hope she'll keep the faith
I wish I grabbed the chance to say to her
Life is too short so take the time and appreciate

Life is too short so take the time and appreciate

Dagens siffror

Idag var det tidig promenad men det är det verkligen värt. Så skönt att starta dagen så. Jag kan säga att innan vi började gå kunde jag inte förstå de som gick ut och gick och tyckte att de var så löjliga och käcka när de sa hur skööööönt det var!

Men det är det faktisk. Man får så mycket energi och tar itu med starten av dagen och blir vädligt effektiv. Testa!

Vi har lite rutin på att gå förbi Lisa på Skafteröd och den vägen nu så blev det idag med. Vilket ger väldigt samma siffror då med såklart. Men det är perfekt när man vet att det tar precis 65 minuter. :-)

steg: 7505
km:
 5,25
kcal: 304,8

Barnen är med Joakim på någon fotbollsaktivitet i tennishallen och jag ska väcka E så vi kan åka till min mormor och morfar en stund. Sedan har Joakim grill-tajm här ute vid ca kl 13. :-)

See you!

Första tanden tappad

Alice har haft två lösa tänder ett tag nu. Och igår var de hemma hos Robin när jag fick ett MMS med en bild på en tandlös tjej!!

Det hade visst varit värsta projektet där borta som engagerat en hel massa folk i Louises kök! Det hade bundits tråd runt tanden men den som till slut drog ut den hade vari pappa Johan! :-)

Det var en stolt tjej som kom hem.

Tråkigt bara att tandfén inte hade kommit imorse! J-kla fe.

Men nu tror jag visst att hon varit där med en tjuga under kudden. :-)

Nu väntar en promenad med tanddragerskan Lollo.

Filmtajm!!

Nu ska ni luta huvudet och bevittna Elias första steg. (eller inte första men de första vi filmat! Ha tålamod.)
Jag vet inte varför jag inte kan lära mig att vända telefonen rätt när jag filmar. Tänker inte på det...

OBS!! SÄNK ljudet, det förekommer väldigt höga toner frå den mäkta stolta modern.)

Och den här bjuder Louise på! (Hoppas jag *haha*)
Även här förekommer höga toner, fortsätt ha volymen låg. Jag är bra på ljudeffekter! ;-)

Kul va?

Dagens siffror med...

För att kunna räffärdiga (endast för vår egen skull!) det vi stoppat i oss idag, (Kladdkaka; en storportion MED mjukglass,  Chicken el Maco meny och en jordgubbspaj!) fick vi ta en liten kvällspromenad. Undrar om vi brände alla intag? Knappast!! ;-)

Steg: 6109
km:    4,3
kcal:  256,8


Ja det är jobbigt

När man byter och grejjar med bloggen, men håll ut. Det är lite beroendeframkallande och fixa med sånt där. Dessutom jag jag ju så sjukt självkritisk så jag blir aldrig nöjd!

Vilken tycker ni jag ska ha nu då?

 

Lek o bus

Idag åkte vi till GBG och LekoBuslandet jag och tjejerna och Louise med sin Robin. Tre timmars lek!
Konstigt nog är detta enda kortet därifrån:



En riktigt lyckad dag och barnen och vi mammor hade jätteroligt!  Kan varmt rekomenderas.

På hemvägen blev det McD och barnen åt som aldrig förr. (Jag och Lollo med iof)
När vi sitter där ringer Jocke och berättar att jag har missat Elias första steg. Typiskt!
Men han har visat upp sin nya färdighet här nu för mamma med. Stora killen.

Idag kom mössan från Jennie! Jättefin var den eller hur?



Nu har även badrumsrenoveringen förhoppningsvis satts igång med. Två härliga snickare har varit här och kollat läget och kommer nog en eftermiddag i slutet på veckan och river ut. KUL! Eller kanske inte, men det blir bra när det är klart.

Nu ska vi snart på en kvällspromenad.

Ny design

Louise har fått mig fast i träsket med nytt utseende på bloggen. Jag testar lite bara så ha lite överseende. :-)
Ska försöka klura ut hur jag ska kunna göra den mindre med.

Men nu måste jag sluta och istället gå och sova så vi orkar med Lek o Bus imorgon!


Ny design

Louise har fått mig fast i träsket med nytt utseende på bloggen. Jag testar lite bara så ha lite överseende. :-)
Ska försöka klura ut hur jag ska kunna göra den mindre med.

Men nu måste jag sluta och istället gå och sova så vi orkar med Lek o Bus imorgon!


Sportlov!

Japp första dagen idag och det kunde ju inte börja bättre! -4 grader och det snöar. Underbart.
Dessvärre har de missbrukat sin "frihet" idag och gått lite längre än vad de egentligen får. Halva gänget hade dessutom korsat gatan vilket är strängt förbjudet! Mina tjejer hade varit på rätt sida, men gått längre än vad de får. De som alltid varit så duktiga med att komma hem och tala om vart de är. Men förstår att det är roligt och att alla barn har olika regler och gränser, men de har funkat ändå. Nu har vi haft ett allvarligt snack och jag hoppas och tror att de kommer tänka lite mer på det.

Ialla fall har de varit ute länge och haft kul!

Andra planer för veckan är att vi ska till Lek o Buslandet i GBG imorgon med Lollo och Robin. Ser fram emot detta!
På onsdag blir det korvgrillning här ute och förhoppningsvis pulkaåkning hela fm.

Torsdag inga planer. Hoppas på fortsatt snö så utelek är möjligt.

Fredag är inte heller planerad men har en liten tanke om skridskoåkning kanske.

Lördag inga planer.

Söndag lämnar jag familjen för en mysig tjejdag med Lisa i GBG. Vi bestämde det idag. Ta tåget ner och strosa runt, fika, äta och bara vara.

godmorgon

Sovit gott?

Nu väntar en rask promenad!
Ses sedan.

Ja just det!

Av en ren lyckosam slump ska JAG gå på MADONNA den 9 augusti!!



*lalalalalalalalalala*

Vattenpalatset

Idag har vi varit och badat i V-borg. Vi lämnade knatten hemma hos mamma och pappa och åkte med tjejerna och hade det riktigt roligt i badet!

Jag flyttade mina gränser idag och åkte rutschkanorna. Jag är grymt imponerad av mig själv! ;-) (De är ju ganska mesiga kanor men ändå)

På hemvägen handlade vi mat på MAXI och sedan hem till färdiglagad mat hos mamma o pappa. Underbart!

Nu väntar denna kvällmat på mig. Hälsobrödet och flickornas fruktsallad. Inte fel va?


Alla hjärtansdag

Det var ju jättemysigt igår. En kort stund ialla fall. Kul så länge det varade!



Jocke fick ett försprång på räkskalningen, men jag var klar innan ändå. Uddevallare är dåliga räkskalare! ;-)
Flickorna tjattrade i bakgrunden och det var allmänt mysig stämning. Klara med maten lagom till Melodifestivalen. Då låg vi i varsin soffa med varsin tjej på armen och Jocke somnade 20.30. Och en halvtimma senare sov båda flickorna med. Så det var underbart men kort. ;-)

Stjärntecken

Linnéa var intresserad av stjärntecken och ville veta lite.

Jag sökte på barnens tecken och barnhoroskop. Och det är helt sjukt vad de passar in på deras personligheter!!

Linnea är Tvilling och precis så här är hon! Och det är precis så här hon alltid har beskrivits avdagisfröknar och skolfröken. Lustigt.

TVILLINGARNA (22 maj - 21 juni)


Dessa barn är några av de mest kommunikativa små varelserna. Ombyte förnöjer för tvillingar, som rör sig från en aktivitet till nästa med en fjärils lätthet. De kan vara riktiga pratkvarnar med massor av fysisk energi och ett stort behov av rörlighet och förändring. Behovet av ombyte kan göra att uppmärksamheten gärna viker snabbt.

Nyckelord: Snabb, pratsam, kvicktänkt, rolig, intelligent, logisk, uttrycksfull och skicklig med både ord och händer, anpassningsbar. ,

Föräldratips: Du kan hjälpa din lilla tvilling att utveckla uthållighet genom att se till att han eller hon bemästrar det de håller på med innan de går vidare.




Alice stämmer det precis in på med. Hon är så noga med att allt skavara fint, se snyggt ut och allt ska vara rättvist! Som hon brukar säga: "Det är ojättviiiiiiiiiist!"
Allt stämmer.

VÅGEN (24 sept - 23 okt)


Dessa barn älskar skönhet och harmoni. De tar sig ofta an en medlarroll, eftersom de har svårt för oenlighet och orättvisa. Emellanåt kan de verka obeslutsamma, men det är vanligtvis för att de försöker tillfredsställa alla på en gång. De är rättvisa, ärliga och diplomatiska, men kan vara envisa. De är sällskapliga och trygghetsälskande; lojala vänner och följeslagare.

Nyckelord: Estetisk, kärleksfull, samarbetsvillig, harmonisk, rättvis, sällskaplig och med en förkärlek för jämlikhet.

Föräldratips: Gör inte misstaget att tro att den milda vågen kan fås att göra saker mot sin vilja!




Elias är ju för liten ännu, men det ska bli spännande att se om det stämmer på honom med.

FISKARNA (20 feb - 20 mars)


Dessa barn bryr sig mycket om och gör villigt saker för andra. De är snälla, kärleksfulla och medkännande, vilket vissa människor tyvärr kan missbruka. Fiskens föreställningsvärld är högoktanig, vilket kan ta sig märkbart kreativa uttryck. De är berättare, dagdrömmare och visionärer. Musik och konst ger näring åt fiskens mottagliga sinnevärld, men det kan vara bra att förankra hans eller hennes romantiska sinnelag på Moder Jord emellanåt.

Nyckelord: Fantasifull, kärleksfull, omtänksam, självuppoffrande, drömsk, magisk, mystisk, medkännande, intuitiv, uttrycksfull och empatisk.

Föräldratips: Om du hjälper ditt lilla fiskyngel att fokusera sig, kan han eller hon åstadkomma mycket som även kommer andra till godo.




Nu väntar min man med räkor och vitt vin. Han får starta lite tidigare för han suger på att skala räkor. Jag får ge honom försprång! ;-)

Barnen myser i soffan.

Trevlig alla <3 dag!!



 


Jag blir så trött!!

Jag trodde verkligen att jag i Tripptrappstolen hade hittat en stol som man inte klättrar ur. Men nädå, nu har han kommit på det med. Hela tiden kämpar han sig loss och klättrar ur.
Det är faktiskt riktigt jobbigt.

Utmaning

Jag har antagit en utmaning. Gör det du med!

Googla ditt/dina mellannamn och ta sedan tredje bilden. Så här kommer du se ut om 30 år!!

Jag heter Frida Eva Josefine. Och det gör ju inte ont om jag ser ut så här om 30 år!! Pingla!!


Kören



Vi var där och det var mycket folk. Men eftersom vi var i god tid hann vi både stöta på Erik och hans kör redan på Gallionens fik. Tjejerna var blyga och ville inte ha någon autograf. Synd för det var inga andra där då. Dessutom har jag och Erik lite ouppklarade affärer. (Han skulle ju ha sjunigt på vårt bröllop, men åkte ju ur Idol lagom, men hamnade med igen!) Men vi gick upp och väntade på Torget istället för att få bra platser. Tjejerna ville stå långt fram och det gjorde vi. De sjöng alla sina låtar så det tog en stund, men de var riktigt, riktigt bra! Elias tröttnade på att sitta i vagnen innan de började så honom fick jag hålla på armen. Lite jobbigt, men han var nöjd och diggade så fort de sjöng.



Efteråt åkte vi hem till min pappa som hade lagat sin speciallité (en av dem alla) Fiskgratäng med färska räkor i världens godaste sås!  Han kan min pappa.

Team Erik

På lördag hyllas Team Erik

 


 


På lördag 14 februari, Alla Hjärtans Dag, firar vi med Team Erik. Stort uppträdande på Kungstorget i Uddevalla klockan 12.00. Show, tacktal, konfetti, bilkortege, mingel, utmärkelser och mycket mer. I Gallionen kan man mingla med kören mellan klockan 10.00-11.30, då de är där och sminkas före.


 

Tidschema


10.00 - 11.30  Möt kören i Gallionen.
11.30 Kortege Kungsgatan. Pininfarina kör Team Erik i 10 st Volvo C70 cab.
12.00 Team Erik uppträder på Kungstorget och tar emot hyllningar och tack från uddevallabor, näringsliv och kommun



Vi ska visst dit ringde barnen och meddelade. Och det är fint väder och ingla planer på dagen eftersom J skulle spela en halvlek på matchen ialla fall, så inget Äventyrsbad trots allt, så barnen var lite besvikna. Men det gick visst över när de får se Erik istället.

Vad ska ni göra idag??

Fredagsmys

Jag och Elias har preics duschat och badat. Tjejerna svek oss ikväll och åkte till mormor o morfar och har det mysigt där. Let´s dance lär det bli både där och här.

Nu har jag lagt min lille Prins. Han ligger och låter där nere. Pratar och har sig. Det är SÅ skönt med honom och läggningar. Han får välling, pussar och sedan ligger han (eller står, ligger, busar runt) i sängen tills han somnar. Han bara myser och njuter av den stunden. Och vi njuter ju mest. Tänk vad jobbiga läggningar kan vara om man har otur.

Mannen är på väg hem och vi blev sugna på lite fredagsmys vi med, så han köper med sig pizza hem. Och så blir det nog ett glas rött med.

Ansökan

Fick den här av Brynja för ett tag sedan och skrattade så jag höll på att dö. Glömde av den ett tag men hittade den nu i skötväskan och gav den till Jocke. Hade varit riktigt roligt om han faktiskt skulle gå ut. Men han skrattade och ska ta med den till träningen och visa grabbarna (ungdommarna) hur det är när man är gift. ;-)

Har ni inte sett den så kolla här och skriv ut och ge till era respektive när de vill gå ut.

Ansökan om utekväll med grabbarna.


Vinterland

Gud vad vacker det är ute nu!
Solen skiner och det är snö och -7 grader. Längtar ut! Elias sover men senare blir det nog en tur med pulkan.

Sitter och gör matlista för de kommande veckorna.
Gjorde en för denna och har varit riktigt duktig på att handla och följa den.

Jag kan kanske börja dela med mig som tanken var för ett tag sedan. Intresserade eller ej mina matsedlar kommer här:
(Så kan jag ha lite koll själv och gå tillbaka när jag behöver inspiration.)

Denna veckan har sett ut så här:

v. 7

mån: Potatismos, ugnstekt lax med sås.
tis:    Spagetti och köttfärsås
ons: stekt falukorv och stuvade makaroner
tors: pasta och kycklingsås med bacon, vitlök och örter
fred: Lasagne och sallad
lör:  fiskpinnar, potatismos och kall sås
sönd: fläskfilé i lök o senapssås och pressad potatis

v. 8 (sportlov)

mån:  Hamburgare, pommes och grönsaker
ris:  Äter ute. Pannkakor senare
ons: fetapannbiffar, klyftpotatis med grönsaker och kall sås
tors: kyckling, ris och currysås
fred: Tacos
lörd: nudlar och kycklin/grönsakswok
sön: Skinkstek, sås och potatis

v.9

Mån: Köttfärsås och pasta
Tis:  Korvstroganoff och ris
Ons: Pannbiff, lök o potatismos
Tors: Lax, couscous och grönsaker, kall fetasås
Fred: Bacon o kycklingpasta
Lörd: Pizza
Sönd: Halv special

Det händer grejjer!

Min lilla bäbis är ju snart en stor kille. Men han kommer nog att få vara mammas bäbis länge. Sista som han är. :-)
Men man märker ju att det händer massor i hans utveckling nu. Det har det iof alltid gjort, men nu är han så medveten och visar och talar om vad han vill. Han har många ord, han ropar på sina systrar, han härmar ljud och ord hela tiden.

Han staplar klossar.


Fast efter en liten stund kryper han bort med dem till trappan och slänger ner dem. Och så säger han typ: " Ojoj!" när de kraschar!

Han har ju kunnat stå upp ett tag utan att hålla i något en stund, men idag har han ställt sig upp från golvet utan att ha något att ta sig upp med. (konstig mening) Men han reser sig alltså från kryp till stående och står en stund själv.
Han blir riktigt mallig med.

Annars är ju bollen en favorit, men det är ju inte så konstigt för han har ju några stycken.

Smaka smaka!



Vi har bakat semlor och Elias. Han fick ju såklart slicka visparna från grädden. MUMMA!

Idag har det varit promenad på morran, jätteskönt! Så mysigt att gå med Louise och prata i en timma. Tänk vad bra att få frisk luft, motion och jättebra sällskap på samma gång. Man kommer igång så bra med en morgonpromenad. Man får energi. Det är bara på kvällarna som man är riktigt trött efter en sån här dag. :-)

Sedan hann vi med en kaffe på fm.
Innan det var dags att hämta tjejerna handlade vi på ICA jag och Elias så vi kunde baka bröd sedan.
När Elias somnade bakade jag två hälsobröd och middag. Han vaknade, vi åt och sedan gjorde vi semlor. Misstänkte att mamma skulle komma förbi efter jobbet eftersom vi inte träffat henne sedan i måndags en snabbis.

Och mycket riktigt kom hon. Elias blev så glad!! Underbart att se de tillsammans.

Louise och Mathias kom över och fikade med oss med. :-)

Nu är det jag som är trött och funderar på en tidig kväll....

Hälsobröd

Nu mina vänner ska ni får ett riktigt riktigt gott recept på ett hälsobröd. Ni måste baka det och ni kommer att vara så glada över att jag delade med mig av receptet. Detta är från Linn och hon hade bakat det till tjejfesten och det bakas flitigt i våra kretsar nu!

Varsogoda:

Linns superbröd  ; )

2 dl fiberberikat havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossat linfrö
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk brödkrydda
1 tsk salt
4 dl mild naturell yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Blanda alla torra ingedienser först och häll sedan i fil, lingosylt och honung, blanda noga så smeten blir jämn.
Smörj en "lång" form och häll i smeten
Ugn 200 grader
1 timme

Jag tar sötmandel istället eftersom vi har en del nötallergiker i familjen och enligt Lollo blir det bäst att sänka graderna till 175 istället. Så det inte blir för knaprigt.  Och det bästa är att du inte behöver knåda och jäsa. Bara rör ihop till en kladdig massa och sleva i formen. Man blir itne ens kladdig på händerna!

Vad är det för fel?

Jag har inte kommit in på blogg.se men nu gick det till slut. Tappade nästan sugen....

Planerat inköp

Jag har ju alltid tänkt att jag ska vara så smart och köpa vinterkläder när de reas ut, så man har inför nästa vinter. Men jag lyckas aldrig göra det. Men igår åte vi till T-hättan för att kolla lite födelsedagpresenter till Elias. Där har de ju en jättefin POP-affär. Och då hittade vi den här fina overallen!!



Halva priset är ju överkomligt!
En matchande mössa blev det med. Och en fin body för 50 kr.

Och Alice fick nya byxor och tröja. Det är inte lätt att hitta byxor för hon gillar inte när det känns obekvämt och sitter åt någonstans som det lätt göra när man har lite magge. Men dessa gillade hon och tröjan blev hon tokig i. Och nu var det nog hennes tur att få något. Som hon brukar säga:
-"Jag får aldrig nått!" (Stackarn) ;-)

Dagens siffror

steg: 7928
km: 5,54
kcal: 335,9

Vi gick vägen runt Skafteröd, E6 och Hällebacken upp.

Skönt!! Vi var även ute igår kväll, men kommer inte ihåg siffrorna.

Valentin

Snart är det Alla hjärtans dag. Hur gör ni? Firar ni eller tycker ni bara att det är en kommersiell onödig dag?



Ja vi brukar väl inte fira den direkt men nu i år tycker jag att vi ska ta tillfället till att bry oss om varandra lite extra jag och min man...



Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på... Kom med lite bra förslag!!
En god middag och lite vin är ju aldrig fel. Kom med era bästa recept!

Berätta vad ni ska göra eller om ni gjort något extra något annat år.

Hej i stugorna!!

Väldigt vad lugnt det är här. Har ni övergett mig när jag varit så dålig på att blogga?
Vad gör ni?

Jag kollar på Sex and the city. Jag gillar de här kvällarna då det inte är några aktiviteter. Då hinner vi (jag o barnen)  i lugn och ro äta kvällsmat tillsammans, medan jag lägger Elias gör tjejerna sig i ordning och sedan har jag tid att ligga i vardera säng och prata eller läsa med dem båda. Det är värdefullt! Det hinns alldeles för sällan numera.
Idag var det en härlig kväll. Alice berättade att de hade haft någon på besök på dagis som visade olika pälsar från vilda djur och även djurbajs. Björnbajs var jättestort och kul, vargpäls var sticksig och rävpäls mjuk. Hon är så rolig att lyssna på.
Linnéa ville helst läsa bok så vi kom överens om att läsa arannat stycke. Hon är verkligen duktig på att läsa. Hon har så lätt för sig. Hoppas att hon tar tillvara på det.

Jag återkommer snart...

Bangare

Ja det är jag idag. Vi skulle promenera i morse med, men jag fick skicka ett sms till Lollo och hoppar ur. Elias har varit vaken 02-5.30 i natt och vid 6.30 när han vaknade var jag inte helt pigg.
Vet inte vad det var med honom.

Men vad fint det snöar ute!! Jag blir glad när det snöar. För då vet man att barnen har roligt!

Nu ska jag gör mig klar och åka till Torp. Återbesök hos Optikern med linserna.

1 årspresenter

Vad svårt det är at hitta på bra grejjer att köpa/önska till Elias. Han fyller om bara några veckor!!

Mamma och pappa ska köpa en Bobbycar. Det är väl alla killars önskebil på ett-årsdagen. Men nu hittade jag också något annat som jag gillade massor och som jag tror att Elias skulle älska!

Kolla den här coola kossan. En HOPPKO. Hur kul är inte det? Elias som älskar att sitta på tjejernas hästar, men de är ju för höga. Den här skulle vara perfekt.


HÄR köper man den och den finns numera som ett hett tips till någon som vill ha bra förslag på present till Prinsen.

Helt slut

Ja jag känner mig helt slut. Trött som sjutton och det känns som om jag skulle kunna sova nu och länge.

Idag har jag förutom promenaden haft Lollo här på kaffe på förmiddagen, sedan kom Lisa och Ludde efter att jag hämtat tjejerna kl 13 när de åkte kom min bror och sedan var det dags att skjuta till gympan kl 18. Vi andra åkte hem till min mamma den stunden Alice gympade. Bu har jag lagt Elias och Jockim kom hem lite tidigare, precis i rätt tid att kunna lägga tjejjerna så jag kan lägga mig på soffan och se Sex and the city. Det var då den slog mig. Tröttheten. Herre vilken kraft den har.


Dagens siffror

Steg: 7235
km: 5,06
kcal: 301,4

Idag gick vi rundan genom byn, runt Shell och upp via skolan och hem. Nästan precis en timma. Fattar inte hur bra vi är på att få till en timma så bra varje gång?!

Och jag är grymt stolt över att jag varit ute 3 dagar på raken. Vilket betyder att jag gått ca 17 km på tre dagar! Som in till UddevallA.
Inte illa för att vara jag. :-)

Nu inväntar jag min partner Louise för att ta en kaffe och klappa oss själva på ryggen lite. *haha*

(Inte världens intressantaste inlägg för andra, men detta med siffror och promenadvägar är mest för mig själv så jag vet)


Dagens siffror

Steg: 7247
km: 5,07
kcal: 287,4

Idag gick vi förbi Lisa på Skafteröd (knackade på för att dra ut henne med, men hon sov nog. Hm mitt på dagen och allt!) Sedan gamla E6:an tillbaka till Lje och uppför backarna och hem. Ganska precis en timma tog det. En bra promenad som kommer att gås många gånger!

Tråkiga var att Jocke gick t imorse och tog en powerwalk men slog oss med hästlängder med 9000 steg. Jaja han är Elitidrottsman.

En dagens!

Humör: Helt ok
Mående: Ganska bra, lite svid i halsen, samma som flera veckor.
Frisyr: Ser inte klok ut.
Klädsel: Nattlinne, fleecemorgonrock.
Gjort: Varit uppe med E bara. Druckit kaffe..
Borde göra : Byta bajsblöjan känner jag.
Planer: Promenad med Lollo, köra barnen till Hanfelts, storhandla.
Längtan: Vår och sommar.Ljus!!.
Vill ha: Frukost
Lyssnar på: Tv och barn.
Bästa:  Att jag har blivit duktig på promenera flera gånger i veckan!
Sämsta: KOmmer inte på något.
 Barn: L sover A är vaken och E röjer!
Väder: Kolsvart.
Tid: 8.01

Jobbiga nyheter

Nu har vi kommit hem efter några timmar inne hos Joakims mamma. Vi fick jobbiga besked i veckan. Hon har fått lungcancer och det är en tuff tid för alla nu. I veckan som kommer ska hon in på skiktröntgen och prover och några veckor fram vet de mer vad det är för behandling som ska göras och hur läget ska hanteras.

Skit!

Vi hade ialla fall några mysiga timmar med fika och prat. Skönt att kunna prata lite om det och bara umgås. Man gör det lite för sällan. Ibland behöver man påminna sig om hur viktigt det är med nära och kära....

Nu är det familjsmys med Melodifestivalen. Kollar ni?

Ljungskile; där havet möter fjället

Det är Lje´s slogan och man förstår varför när man är ute och motionerar. Bara uppför och lite nerför.


Tänk att här låg man och gottade sig i somras. Och har gjort sedan man var liten.

Det är mycket nostalgi när man går ute på Lyckorna. Alla platser förknippar man med någon händelse.



Här på klocktornet har man haft msig stunder och i resturanten bakom har man hängt mycket i sin ungdom. Även jobbat som städerska och croupier en sommar.



I vår vackra kyrka är jag konfirmerad, alla våra barn döpta och vi gifta.

Dert blev en ordentlig promenad och det var skönt att riktigt ta ut sig. Jag pinnade på som sjutton uppför Hällebacken och den suger!! Jäklar...

Steg: 7244
Km: 5,1
kcal: 306,1


Lördag

Tror nog att jag ska klä på mig och ta en promenad innan dagen startar igång på allvar. Det ger mersmak att komma ut!!

Idag får jag nog plugga in radion i öronen för det är inte lika kul att gå själv...

På bordet

Så här glad blir man när man klättrat upp på bordet.



En riktig busunge är vad han är!

Fast världens goaste. :-) Här kommer en bild till......


Steg-rapport o bortsprungna barn

Det har efterfrågats stegrapporter av min kära Brynja. Och dagens promenadsiffror lyder:

Steg: 6518 st
km: 4,55
kcal: 268,6

Idag var det lite bättre för vi fick springa och leta barn på hemvägen. Dessutom ökade jag steginställningen lite, från 60 cm till 70 vilket gör att vi går ltie längre. ;-) Annars har vi lega på ca 4 km och rundan brukar ta precis en timma vart vi än går. Vi är inställda på en timma tror jag! :-)

Jo när vi var på väg hem, halvägs från skolan (hemifrån sett) möter vi Lucas som kommer springande mot skolan. (Robin o Linnéas promenadkompis)
Vi trodde att han ahde försovit sig men det visade sig att våra barn var efter honom och klockan var 8 så skolan hade börjat. Vi frågade vad de hade gjort och vart våra barn var och han berättade att några hade kastat snöbollar på dem därför var de sena. Vi kunde höra Robin uppe i skogen men när vi ropade fick vi inga svar så vi delade oss jag och Lollo och sprang för att se vad de höll på med. Kanske hade de blivit nermulade?!

Men när vi möttes igen hade ingen sett ungarna. Och alldeles tyst var det. Så vi sprang hem för vi tänkte att de kanske hade gåt hem. Men inte var de där heller. Så jag fick skotta fram bilen och åka till skolan. Ingen i Linnéas klassrum så jag fick leta reda på Robins klassrum och han var där som tur var! Blev så förvånad när jag kom. Men allt var ok.

Ungar.

Nu vaknade den lille. Precis lagom tills mitt kaffe var klart. Typiskt.

Blir ingen fika hos Angela idag. De andra skulle ses vid 13-14 där och det funkar inte för mig idag. Så en annan gång! KANSKE KAN PLANERA IN EN TRÄFF REDAN NU TILL NÄSTA FREDAG? Oj, caps lock....)

Godmorgon!

Idag var det upp tidigt, innan kl 6 vaknade lillkillen, men det gör inget för i natt har jag sovit som en prinsessa. Fösta natten med många timmar på raken och det var behövligt!
 La mig innan kl 22 igår och vaknade bara till när E vaknade för välling vid 23-tiden, men pappan tog det och så sov jag till 5.40. UNDERBART kan jag säga. Det var ett par år sedan sist....

Nu väntar en timmas rask promenad med Lollo och sedan står en fika hos Angela på schemat idag.

Ni då??

Äta själv

Kan inte fatta att min BÄBIS blir ett år om en månad.
Men ibland måste man ju bara inse verkligeheten och ta tjuren vid hornen och låta utvecklingen ha sin gång. Nu är det dags att äta själv. Han har inte gjort några större insatser för att visa att han vill förrut, men nu vill han och j-klar vad duktig han är!
Vi hade trots allt ris idag vilket inte är det lättaste eftersom det inte fastnar så lätt på skeden, men han fick på mat och styrde rätt in i munne hela tiden. Mycket lyckat och itne den värsta oredan heller, men det var ju lite ris.... Men bättre än väntat!


Nöje

Elias sitter och släpper ner alla sina leksaker mellan spjälorna ner i trappan. Jättekul när det bankar och kraschar!!

Nu försöker han trycka ner traktorn mellan, men det går inte. Han bli vansinnig och traktorn tutar som sjutton!

Räddaren i nöden

Jag måste rekomndera världens bästa kräm/gel/salva som finns!! CERIDAL heter den.

Mina händer är så glada nu. De har varit fruktansvärt torra och sköra och börjat självspricka och göra ont, så här om dagen gick jag till apoteket och bad om hjälp! Och tanten visste med en gång vad jag skulle ha!!

Den här är underbar och kan användas till SÅ MYCKET. Ett måste hos er alla med barn med torra nariga vinterkinder, torra partier eller röda barnstjärtar.... Och så mycket mer eftersom den inte innehåller en massa konstigheter eller vatten.

Läs med HÄR.


Pulkaåkning

Ikväll gick vi ut för att titta till tjejerna som åkte pulka. Elias gillade det jättemycket!!



Låt nu snön ligga kvar!

Grattis grattis och grattis!

Idag är det många som fyller år. Först min pappa, han är ju äldst. :-) Sedan säger jag grattis till Jennie K, Nellie och Neo!!

Hoppas att ni alla har en riktigt bra födelsedag.

Vi har precis arit och fikat lite med mamma o pappa. När vi var där började det att toksnöa! Så barnen ville fort hem och UT. Så de får leka en liten stund innan det är dags att komma in och duscha. Hoppas snön får stanna ett tag.

Kakel

Idag har Joakim, jag och Elias varit i GBG och tittat på kakel. Eftersom den här renoveringen har dragit ut på tiden med typ 2 år så har jag hunnit ändra mig många gånger. Men nu ska vi ha bestämt oss och hoppas kunna komma igång ASAP!

Det blir så här....


Högblank kommod med tvättställ och spegelskåp, vägghängd toalett ochett hörnbadkar. Tror att det kommer att bli niiiiiiice! (om inte annat så är det K A T A S T R O F som det är nu, så det kan bara bli bättre!

Vi hann med en tur till MEKKA med, eller IKEA menar jag. ;-) Och det handlades såklart....
Nytt porslin eller komplement till matservisen.


Den här serien. Vi har vita mattallrikar och stora djupasedan är det turkosa assietter, småskålar i randigt och i turkos och randiga kopparna.

En svart ryamatta och lite annat smått.

Barnen hade de bästa tänkvärda barnvakterna idag. tack snälla vänner för hjälpen!

Lisa och Ludde hämtade Alice på dagis. När vi hämtade henne hade de bakat muffins. Hon hade haft det så bra!

Linnéa fick följa med Robin hem och hade haft det toppen där med. Hon vill ju aldrig komma hem tror jag! Bakade paj och hade ätit goda mat med.

Elias som var med oss har inte kunnat vila idag, alldeles för mycket att titta på så han har bara sovit i 10 min idag! Fattar inte att han orkade!
Ska bli spännande att se om han sover gott i natt....

Nu ska jag äta en semla och slappa för jag är helt slut. Imorgon väntar en skön morgonpromenad med Louise kl 7.30.

Linnéas glasögon



Visst är hon fin?!

Det är svårt att få bra kort på glasögon. De är egentligen lila och rosa. Ska se om jag kan få en bättre bild i dagsljus.

Hyvää Huomenta!

Godmorgon på er.
Nu väntar en härlig powerwalk med Louise. Skönt sätt att starta dagen måste jag säga.

Men idag blir det nog tjockkläder för det visar -7 grader ute. *brrrrrrrrrr*

Utveckling

Ja det går ju framåt med utvecklingen för Elias. För min egen skull skriver jag in det med jämna mellanrum här för att jag själv ska ha lite koll. Med tjejerna skrev jag mer, så med lilleman får jag lägga in det i bloggen istället.
Men jag är dålig på det....

Han är väldigt duktig på att härma ljud och ord. Det "senaste" är djurläten.
* Han härmar; kossan, katten, hunden och hästen.
* Luktar på blommor.

Ord:
* Mamma
* pappa
* Nana= välling/
* Babaa= Laban(snutten)
* Täda= Städa (dammsugaren som han älskar!)

filmtajm

Sitter och tittar på Beck-filmen på 4:an. Riktigt spännande men så där obehaglig som filmer med hustru/barnmisshandlare alltid blir. Sitter med en klump i magen och lätta panikkänslor!

Nu på nyheterna visar de de hemska nyheterna av de plågade fåglarna som dun-plockas levande. Fan vilket plågeri!
BOJKOTT säger jag!
 

Det blev ingen kvällspromenad idag utan vi tar en tidig promenad till morgonen istället. Någon var visst lite seg idag. ;-)

Kalasdag

Idag fyller min kära lille storebror år. Och han har valt att ha kalas hemma hos mamma o pappa med kalkonmiddag och tårta. Smart va?
Ja vi har ju gott av det också. Pappas kalkon är nog det godaste som går att äta. Ialla fall enligt Alice som har längtat sedan jul!

Nu har vi lämnat av Linnéa i skogen, hon ska vara med Strövarna 11-14.

Vi andra ska fördriva tiden lite innan det är dags att åka.

Idag kommer äntligen pappan hem med!

I kvällningen blir det promenad med Lollo. Om hon inte är helt under isen från gårdagen? ;-)

RSS 2.0