Ute-städat

Dagen började med lunch och fika hos vännen Anna.

När Elias sovit en stund gick vi ut i eftermiddagssolen. Otroligt vad skönt det är när våren kommer! Idag har jag fått riktiga vårkänslor och vill röja undan allt skräp som kommer fram efter vintern. Två fulla sopsäckar med bröte och så fick jag undan alla pulkor, bobbar, stjärtlappar och annat vintrigt.

Vi fick letat upp lite ris att "påska" med också. Och det får stå på utsidan med fjädrar i. Så är det ingen som behöver få allergiska anfall.

Imorgon ska jag fortsätta med röjandet i lekstugan tänkte jag. Och även bilen ska få sig en omgång invändigt. Hoppas bara att det blir fint väder.

Nu blir det  yoga om en timma.

Födelsedag

Vi har ju firat födelsedag med. Igår fyllde pappan i huset 36 år. Han blir bara finare med åren... ;)

Mamma hade köpt en jättesnygg skjorta (på bilden) och en kofta. Av mig fick han en Resteröds T-shirt.



Förutom att han är den bästa pappan i världen kan jag säga att han är den finaste människan jag vet. Han är genuint snäll, omtänksam och generös. Men det är väl därför jag valde honom med kan jag tro.  Och han blir bara bättre och bättre.
Love you!


Förskola

Idag ringde rekorn på förskolan och berättade att de hade en plats till E from 15 april.

Ska ringa dit imorgon och se om vi kan få komma och hälsa på. Känns spännande!  Både för och nackdelar är att jag tror att det är den avdelningen som ska flytta till en nybyggd fsk i höst. Men det är säkert hur bra som helst. Tänk vad skönt med nya lokaler... Tror att det är en toppenavd han kommer till med, men jag ska se vad "känslan" säger med.
Det verkade dessutom som om vi barnskötare behövs, det saknades vikarier sa hon så det verkar ju lovande. Jag hoppas kunna jobba några dagar i veckan så det blir en mjukstart för oss alla.

Och det roligaste av allt är att J ska på intervjuv på onsdag för ett jobb han är riktigt sugen på. Det känns bra i magen, men håll alla tummar!

Min nya sjal

Brynja hade köpt världens finaste sjal, så med inspiration från den sydde mamma en till mig igår.

Jag gillar den massor!



Gammaldags romantisk stil.

Det finns mycket minne och kärlek i den här sjalen. Farmors gamla broderade duk, tyllen är från mormors gardiner som vi också sydde rispåsarna av till vårt bröllop. Allt återvunnet i en nya sjal.



Fint tillsammas med tex en skinnjacka.

Ola amigo

Helgen var över och har innehållit lite av det mesta faktiskt.

I lördags fick barnen och jag packa väskorna och flytta hem till mamma och pappa för mannen skulle ha hem 10 killar för att spela dator. Ja det finns visst ingen åldersgräns för det.
Vi spenderade dagen hos mamma  och jag sov middag med Elias i 1½ timma som tur var för sedan skulle jag ut och svira på natten. Flickorna och mamma åkte och shoppade under tiden.

På kvällen åkte jag och Lisa till min gamla goa vän Mariette där vi hade en liten reunion med Susanne som vi inte träffat på år! Vi hade supertrevligt och avslutade kvällen på krogen där vi dansade som galningar till bandet som spelade 80-tals musik.

Gårdagen spenderades hemma hos mamma och på em åkte vi hem när J hade städat och fixat iordning. Inte ett spår av alla karlar som tur var. ;)

Självklart blev det dagen-efter-pizza och vi la oss kl 20 för att se film i sängen, men det tog nog 10 min och så stängde vi av för att jag somnade.

Idag ska vi ut och köpa utebyxor till Alice. Det är dagens plan. Vad ska ni hitta på?

Nu är det fest. Gamla goda vänner och med ...

dsc01384 (MMS)

Nu är det fest. Gamla goda vänner och med en massa goda minnen att prata om:). Ha en go kväll vänner.


Städdag

Igår var det ju världens slappaste dag, så idag vaknade jag med en massa härlig energi. Kände mig så pigg och utvilad så jag satte igång med en storstädning. Vädrat ut, bytt sängkläder, dammat, dammsugit, tvättat golv, tvättat 4 maskiner tvätt, slängt en massa prylar och sorterat flickornas garderober. Så gott! Nu har jag slängt en massa gammalt slitet och lagt fina för små kläder i påsar till kusinens tjej.

Imorgon tänkte jag ta mig en sväng till Överby för att handla lite nytt till tjejerna. Behov av strumpor, trosor, vårjacka till Alice, jeans och tröjor till Linnéa, strumbyxor leggings till båda tjejerna. Ja lite allt möjligt behövs.

Fick tag i kommun-tanten med idag och det var visst fullt på Hälle förskola. Så nu satsar vi på en härlig vår hemma. Känns gott det med!  

Snabb-bakat

Ibland blir man sugen på något gott till kaffet och då gärna något som man kan få färdigt snabbt. Rulltårta är underskattat!
Tar totalt 10-15 min så har du en kalasfika klar.

Nu har vi precis fikat klart barnen och jag på rulltårtebakelser. Skär rulltårtan i 3 cm skivor, klicka på grädde och strö på lite strössel.

Här kommer ett bra recept.

Rulltårta

Ingredienser: 12 portioner
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk vatten

1,5 dl valfri sylt
3 msk strösocker att strö på kakan.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader och gör i ordning en plåt med bakplåtspapper, vik upp kanterna på pappret.

2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt ca fem minuter.

3. Blanda de torra ingredienserna. Rör sedan ned dem försiktigt i äggsmeten tillsammans med vattnet.

4. Bred ut smeten jämnt på bakplåtspappret, på plåten.

5. Grädda mitt i ugnen, ca 4-5 minuter. Rulltårtan är färdig när provstickan känns torr.

6. Strö över socker på ovansidan av kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper.

7. Dra loss pappret, om det inte lossnar kan man pensla med lite kallt vatten.

8. Bred ut din fyllning över hela kakan och rulla sedan ihop den med hjälp av bakplåtspappret, låt kakan svalna med skarven nedåt.

Hjortronsylt, skogshallon, jordgubbar och åkerbär är våra favoriter till rulltårtan.


Linnea fastnade på bild. Jag tog en på m

dsc01379 (MMS)

Linnea fastnade på bild. Jag tog en på mig men den gick inte att visa;). Himla kul att kunna blogga så här med. Ska skaffa en ny tele snart med.


Ska se om det funkar att blogga från telef...

Ska se om det funkar att blogga från telefonen.


Mycket nu

Det har varit mycket de senaste dagarna och blogglusten har inte infunnit sig.

Att Joakims mamma är borta känns konstigt. Och även om man var inne och såg henne, kände henne har man nog inte fattat det ännu. Man kommer på sig ibland mitt i vardagen att tänka på henne och att hon är borta.

Ibland får vi ett ledset samtal från hennes livskamrat och då känns det riktigt tungt. Att höra en ensam vuxen människa må dålig, att gråta gör så förbannat ont. Och att man inte kan göra något åt saken. Att såren måste få läkas, att man måste gå igenom det. Detta som ingen ska behöva göra så här tidigt i livet.

Det går väl så länge man håller sig sysselsatt som han säger, det är mycket som ska göras. Men så vänder han sig om och ser något som var hennes. Ett par strumpor, en kam... och så faller man ner i djupet igen.

Jag har fått uppdraget om att göra dödsannonsen till tidningen så det har jag suttit med. Och musik till begravningen. Så mycket vackert det finns. Jag har lämnat förslag till inledningsmusik, psalmer, solosånger och avskedsmusik. Det kommer att bli en vacker men svår begravning. Som antagligen kommer att bli den 9 april.

I natt vaknade jag av att det luktade magsjuka om mig. (Jag har en konstig näsa för sånt där) Kände inget och somnade om. Vaknade en gång till med samma lukt, men somnade om och vaknade vid 00-tiden av att det bubblade i magen. Inte ont men jag fick rusa till toa. Där satt jag ett tag och mådde skitdåligt. Kräktes inte, men fick tömt hela magen och höll på att svimma på köpet.

Eftersom E hade kommit till vår säng ville jag inte tillbaka dit utan la mig med täcke och kudde på hans matta. Det blev inte mycket sömn. Kroppen domnade och gjorde ont hela natten på det hårda underlaget! SÅ när de andra gick upp fick jag tillbaka min säng och där har jag isolerat mig ända fram till kl16 då J var tvungen att åka. Jag ahde liggont i hela kroppen och tog en dusch. Nu har jag bara huvudvärken kvar. Men inget mer illamående eller symtom sedan toabesöket i natt. Jättekonstigt. Eller så var det något dåligt med kebaben jag gjorde igår kl 20.30 när jag var vrålhungrig?

Nu ska jag ta en kopp kaffe för jag tror att huvudet längtar efter koffein.

Och jag är tacksam över att mina barn kan sysselsätta sig så bra på egen hand. Elias har jag bara sett idag inte rört honom och det värker i mig och jag saknar att krama och pussa på honom!! Ja tjejerna med, men de är inte riktigt lika gosesugna nu för tiden. ;)

Jag som skulle åkt till Överby och shoppat lite vårkläder till barnen idag. Jaja jag hoppas hinna med det i slutet av veckan. Håll tummarna att det inte blir mer magsjuka eller vad det nu är.

Kompisar

Imorse kom Lisa och Ludde innan klockan var 8! Gissa om vi blev förvånade när vi strosade runt här i pyjamasen. Pojkarna har blivit goa vänner de med och pratar och leker när de ses. :)



Nu bär det snart av till det nya Leklandet i Trestad center. Vi ska hämta upp tjejerna i skolan och åka. Elias har inte sovit middag så vi får se hur han ska orka. Han lär väl somna i bilen hem sedan.

Sagt hejdå

Igår gick dagen i ett.
Vi lämnade Elias hos mamma och åkte sedan in till Rolf (sambon) och fikade och pratade om hur allt hade gått till. Sedan hämtade vi flickorna i skolan och åkte till mamma där vi fick mat.

På eftermiddagen åkte Joakim och jag in till sjukhuset där vi mötte upp hans bröder, Malin, Rebecka Andreas, Rolf och Jockes pappa. Vi fick i lugn och ro säga hejdå till Gun. Hon låg så fridfullt på sitt rum. Det var svårt men samtidigt bra att vi fick göra det.

Sedan fikade vi hos Fredrik och bara umgicks en stund.

Sorg

I natt vid halv tre ringde telefonen. Jag sprang som en galning och letade men hann inte svara innan det la på. Vi ringde upp numret som var upptaget länge. Och så ringde det igen.

Joakims mamma Gun dog i natt.



Gråt inte för jag

är död

jag finns inom dej

alltid

Du har min röst

den finns i dej

den kan du höra när du vill

Du har mitt ansikte

min kropp

Jag finns i dej

du kan ta fram mej

när du vill

Allt som finns kvar

av mig är inom dej

Så är vi jämt

tillsammans.

Dikten är skriven av Barbro Lindgren


Vår dag

Hjälp vad slut jag är. Eftersom jag skulle göra min första öppning på fsk idag har jag sovit så dåligt. Oroat mig för att sätta igång larmet och att barnen ska vägra komma till mig. ;) När jag väl somnade vaknade jag två gångeri timman, sedan kom ELias in i vår säng och vid 4.20 gick jag upp för att alarmet inte skulle väcka honom igen.

Var på jobbet 5.40 och fick vänta på första barnet i 40 min. Långa tråkiga minuter när man är på en annan avdelning där man inte känner sig hemma. Men det gick toppen. SÅ nu var det gjort med. Och det känns gott att ha gjort det så man vet hur det funkar med larm och så.


Barnen har haft studiedag idag så Jocke tog med alla tre in till sin mamma på sjukhuset. Hon är jättedålig nu och  har fått en morfinpump. Och på de senaste plåtarna visade det sig att tumören sprider sig rejält och att det går fort. Hon var jättedålig och knappt kontaktbar när de var inne.

Ett par timmar senare hade sjukhuset fått kalla på hennes sambo som åkt hem en stund för hon försämrades igen. Jocke har pratat med en sköterska idag, men de vill och kan inte säga hur lång tid hon har kvar, men att det försämrats fort de senaste dagarna.


Idag när jag kom från jobbet var en journalist och en fotograf från från Bohuslänningen här för att göra en stor grej med Jocke. Tydligen ska det vara två sidor i lördagens tidning om honom. De var här i två timmar och det ska bli väldigt intressant vad de ska skriva. Hur mycket har man att prata om?! De hade verkligen gått igeom hela hans fotbollskarriär och fotat en del. Så på lördag får ni läsa tidningen. Hoppas att det blir bra.

Nyklippt

Satte saxen i Elias hår nu på em eftersom de gror som bara den. Och vi kör på snedbena, lite stiligt. Men för att tuffa till det sparade vi lite längd i nacken och riktigt kort på ena sidan. Fin va?



Kladdig runt munnen för man får muta med lite cheerios under tiden. ;)

Hejsan!

Sorry för dålig uppdatering. Var ska jag börja?

Jo i fredags blev det klart att Joakim ska spela för Oddevold. Känns jätteroligt och så skönt att ha så nära till träningar och för oss att kunna åka och se matcherna lättvindigt. Nu fattas det bara ett jobb så skulle livet känns toppen!

I lördags spelade de match och vann med 7-0! Det var en helt fantastiskt förmiddag och vi njöt i solen och fick se en massa mål. Hoppas att det håller i sig, både vädret och målsprutandet.

Jag har en vecka kvar på Strumpan och det kommer att kännas ledsamt att sluta. Har ju världens goaste ungar och arbetskompisar. :( Samtidigt ska det bli skönt att få komma hem och ha en mysig vår med Prinsen. Men jag funderar lite på att kolla läget om det finns mmöjlighet att få en pltas på fsk redan nu i vår. Så att man kanske skulle kunna jobba någon/några dagar i veckan. Vikarier behövs ju alltid. Får se.

Elias är bättre men fortfarande snuvig, men det vände igår tycker jag.  Men jag tror att det är min tur kanske. Känner mig lite tjock i huvudet, som om det är på G. Hoppas att det vänder.


Febrig Prins

Elias är förkyld som sagt men var ändå rätt ok imorse. Pratade med vårdcentralen om slemlösande men fick Bricanyl rekommenderat istället.

Vi åkte och fikade hos mamma en stund och handlade lite innan det var sovdags. När han vaknade hade han 39 graders feber. Han är nöjd och glad med röd om kinderna och trötta vattniga ögon. Äter gör han inte men dricker helt ok. Så det är väl bara att vänta ut det och hoppas att det försvinner lika plötsligt som det kom.

Tjejerna följde med flickorna Lindbom hem efter skolan och Joakim tränar så här är så lugnt. För lugnt. Jag är uttråkad. Men det finns inte mycket att hitta på heller.

Imorgon hoppas jag kunna åkte till Uddevalla och se på mannen som ska spela match. Det hade varit roligt. De möter SKärhamn men jag tror inte att Idas David är med pga sjukdom. Tänkte att ELias kunde vara med mamma medan jag och tjejerna åker, men vi får se hur han mår imorgon. På kvällen är det Schalger-kväll hemma hos Angela och jag tänkte ta med mig Alice och Linnéa. De älskar ju Mello och så skulle det visst blir tacos med. :)

Nu ska nog den lille få lite alvedon för tempen stiger. Känns inte bra när den är en bit över 39. :(

Mer snö

Underbart. Det snöar.
Man orkar inte ens bli förvånad, men lite irriterad kan man bli. Nu ska ju snön bort, det har börjat bli stora pölar så detta är totalt onödigt.

Nu ska vi åka till apoteket och se om vi hittar något slemlösande till Prinsen. För nätterna är jobbiga då luftrören kleggas igen och han vill inte hosta för då gör det ont. Annars är det ok på dagarna men näsan rinner.

Sedan blir det lite fika hemma hos mamma innan det är dags för vila och att tjejerna kommer från skolan.

Vad gör ni idag?

Dagens middagstips

Idag ska jag göra goda köttbullar med gnoccipasta och gräddsås. Är så sugen!

Vad äter ni? Behöver lite inspiration....

Goingar

Tack för era kommentarer! Fortsätt så. ;)

Har precis kommit hem ifrån jobbet efter att ha gjort sista dagen för denna veckan. Det har gått galet fort! Känns verkligen som om jag har kommit in i det nu och lärt känna barnen och rutinerna ganska väl.

Idag var det lite svårt att lämna hemmet för Elias var dålig. Linnéa var hemma med för igår efter konserten fick hon sånt magknip, så jag trodde först att det var magsjuka på gång, men det gjorde bara ont hon var inte illamående och efter alvedon somnade hon och sov lugnt hela natten. Men var hemma för säkerhets skull.

Elias vaknade vid 22 igår kväll och var jätterosslig i bröstet och sa att han hade ont i munnen. Antar att han har ont i halsen. Idag rinner näsan och han är hes.


Hallå?!!

Är ni kvar vänner eller har ni övergett denna torkande blogg helt?

Jag har verkligen inte haft varken tid eller ork att blogga. När jag kommer hem har jag saknat knattarna, så det blir mycket kvalitétstid och när jag väl sätter mig på datorn tar det sån tid att uppdatera sig om vad alla andra bloggar om. :)

Men jag har det bra. Jobbat och trivs toppen! Idag har det varit superduper-lugnt på jobbet med lite barn. Så vi har ägnat de som varit där mycket tid med sagoläsning, målat i ataljen, pusslat, pärlat och annat. Ja gillar verkligen denna förskolan med allt tillgängligt, barnen får välja fritt och de är så duktiga på att aktivera sig!

Hade jag vetat att det fanns en plats till mig där nu hade jag nog valt att fortsätta.

Idag är Jocke inne med tjejerna på Kulturskolan där Linnéa ska ha konsert med sin Djembe. Jag och Elias stannade hemma eftersom det var så sent så vi har legat i badet och gottat oss.

Nu blir det kvällsmat och "Halvåtta hos mig".

Kommentera gärna, jag blir så glad att läsa dina rader och se vem det är som läser.

Dagens middagstips

Idag blir den hemgjord kebabpizza. Grannen hade gjort det igår och det lät så gott! Men det måste vara god kebabsås till och det finns en som duger från affären och den är från märket Lillesjö och heter kebabsås. Kan ni få tag i den så köp den! Annars får man göra sin egen som jag fick göra idag.

Då tar man ca 1 dl cremfraiche, 2-3 msk majonäs, 2 msk chilisås eller ketchup, en skvätt möjlk för att späda koncistensen lite, santa marias kebabkrydda (smaka er fram), salt, socker.

Kebabköttet finns i frysdisk och pizzan är den där som man rullar ut. Grön förpackning; Sara Lee pizza kit. Riktigt god pizza! Har du provat den?
Rulla ut den på plåten, på med den medföljande såsen, ost och kebabköttet som man stekt. In i ugnen och grädda. Fixa under tiden sallad, tomat, gurka och rödlök. På det det när den är klar och ringla över såsen.

Klart!


Gosiga tofflor

Elias fick en present idag av min mormor o morfar. Kolla vilka underbar tofflor!


Tofflor från Hemtex (morgonrock från samma ställe är inte med på bild)

Och så fick han en ny morgonrock. En sån där fleecig gosig en. Han älskar sin han har i frotté men den är ju lite otymplig så denna kommer bli toppen. Han vill alltid ha sin gågånjock på morgonen för jag går alltid runt i min.


Kvällsmys

Fredag idag och vi fick mysa till det lite med tårtan. Barnen var nöjda och Elias älskar att blåsa ut ljusen. Han vill göra det om och om igen.



Sedan han de två minsta med lite gos i soffan med...


Jag har bäddat rent på den stora luftmadrassen i Elias rum. Får se om det går att sova där. Mannen får ligga allena i natt och om allt är ok (ingen mer sjuk) imorgon ska det saneras så jag kan vara där. Toaletten har jag decinficierat ett par gånger redan. Sen om det hjälper vet man ju inte.

Gokväll på er.

Härlig dag! Trots allt...

Vilken bra dag det blev trots magsjuka i hemmet. Vågar nästan inte skriva det för då bryter det säkert ut ikväll. :(

Jag och Elias gick ut vid 9.30 imorse och träffade Louise, Mathias och Johan utanför dem. Vi tog med oss Bobby car ut och killarna lekte med bilarna och grävde i snön. Sedan fick vi sällskap av vännen/grannen Anna med barn och även Jessica o Oscar så vi hade en härlig stund med kaffe och gott tjat i den värmande solen. Vi gick in vid 12-tiden och åt lite lunch.

Farfarn var här så jag skickade honom som bud till affären och köpte lite Proviva till Jocke och som tack fick han med sig halva tårtan som vi skulle kalasa på idag.

Efter Elias sovit och vi ätit middag gick vi ut på promenad jag, Alice o Elias för att hämta Linnéa hos en kompis. Fick en härlig promenad och när vi kom hem igen mötte vi Louise med fam utanför så då blev vi stående där. Johan hade varit och köpt var sin skottkärra till både Elias o Mathias och krattor och spadar så de lekte på som bara den!

Daniel tittade ut genom fönstret och frågade om vi ville ha en kaffedrink. Det är bra service! Och den värmde gott också för det var riktigt kallt efter flera timmar ute.

Jocke är bättre. Han har vilat hela dagen och ät förkyld och jäklig, men inte magsjuk sedan i natt och det är ju skönt. Han har fått i sig mat och en skål ostbågar. Hur kan man vara sugen på ostbågar efter magsjuka?? Galet.

Håll tummarna att vi andra klarar oss. Ikväll blir det nog Lets dance och om jag orkar vill jag se Luftslottet som sprängdes.

Funderar på att blåsa upp luftmadrassen och sova i Elias rum. Men antagligen smittade han mer i natt än vad han gör i natt. Men det känns obehgligt att ligga intill bacillerna. ;)

Magsjuka och fotbollssuccé

Jocke ligger i magsjuka.
Jag vaknade i natt av att han var dålig på toa. Min mardröm. Konstigt att det var han som åkte på det. Vi andra är ju lite mer i riskzonen och han brukar aldrig bli magsjuk. Vågar ju inte tro att vi klarar oss, men jag ska göra allt i minmakt och isolerar honom där nere.

Igår gjorde han sin debutmatch med Oddevold. Ett Uddevalla-lag i div 2 med bra målsättningar. Kontraktet är inte skrivet, men det ska mycket till om det inte blir Oddevold. De spelade mot Ljungskile och vann med 4-0.

Läs här om matchen.


Vi skulle ha barnkalas idag, men det får vi hoppa till ev. nästa vecka. Jag och Elias får ta en dag med mycket utelek. Tänkte att man kunde ta med Bobbycar med flak ut i snön och lite fika.
Mamma tyckte att vi kunde fly hem till henne, men jag vågar inte riskera att ta med några baciller dit, även om det inte ska smitta innan det bryter ut. Magsjuka chansar man inte med.

Vad ska ni göra idag?

Goder afton och välkommen helg!

Nu har jag klarat av första veckan. Och det känns jättebra. Mina arbetskompisar är toppen och får mig verkligen att känna mig välkommen.

Vi har varit ute massor denna veckan och det i kombination med att lära känna ca 40 barn, rutiner och tidiga morgonar har gjort att jag känner mig skittrött. Tog ett glas rött nu i soffan till "Halv åtta hos mig" och nu kan jag knappt hålla ögonen öppna.

Joakim spelar match ikväll med sin (antagligen) nya klubb.

Imorgon ska vi ha några mammor och barn på lite kalas för 2 åringen. Dagen efter hans tvåårsdag började han med "Den är MIN!" Nu är han visst kung i universum och den centrala punkten som ska styra allt och alla. 
 

Farfar min Guardian angel

Jag och Elias gick in på Optikeraffären idag för där har de mycket fina smycken. Kände att jag ville ha något att ha på mig på begravningen och hittade detta....



Det var mitt från första början. Och det passar fint att jag har en skyddsängel runt halsen när vi tog farväl av min goa farfar.
Farmor känner jag av ibland. Bara en sån där känsla i kroppen som kommer över mig ibland och då tänkerjag på henne. Känns skönt att bara få liten känsla av henne så där ibland. Hoppas att det blir så med farfar med. Och jag kommer alltid tänka på honom när jag tar på mig min ängel.



Det var en otroligt fin gudstjänst. Min kusin Linda hade valt fantastiskt fina sånger som framfördes av en duktig sångerska och psalmerna var så passande. Prästen var engagerad och hade verkligen tagit reda på mycket om farfar och gjorde det så personligt. Kistan var fin och fylld med röda rosor.

Solisten sjöng först I den stora sorgens famn av Ted Gärestad och sedan den otroligt vackra Min bön. Lyssna på dem genom att klicka.

Farfar hade gillat den.

Många tårar har det blivit och nu känner jag mig helt matt i hela kroppen. Det ska bli skönt att lägga barnen och sedan mig själv på soffan. Imorgon är en ny dag....

BVC-terapi

Idag var det dags för BVC-besök med Elias. Han har haft skräck för hela stället och sköterskan Inger sedan han var 18 månader och fick sprutor. Efter det har det varit svininf.-vaccin med så han har varit riktigt rädd och pratar ofta om Inger, sprutan ont och plåster. Så jag har förberett honom för besöket och lovat att inget ont ska hända, bara mäta och leka. Han har varit med på planen men så fort vi kom innan för dörren kramar han mina ben och säger: "Mamma jag jädd!"

Vi leker lite innan Ingerkommer och han håller sig nära och är orolig. Och så fort Inger kommer och han ser henne blir han livrädd och bara hysterisk! Gråter tills hon lovar att inget ska göra ont, bara leka.

De pratar en stund, leker med leksakerna och hon blåser bubblor. Han är helt ok. Men så fort hon rör sig, reser sig upp blir han livrädd igen. Stackars liten.

Vi gjorde det lätt för honom och han slapp allt men ville själv ialla fall väga sig. Och han går upp bra i vikt. Även om det är en mini-kille på 11, 2 kg med full mundering.

Eftersom han är så rädd ska vi gå dit ofta, en gång i månaden och bara göra roliga saker så att han kommer över detta. Tänk vad obehagliga upplevelser sätter sig i deras små kroppar.

Hipp hipp hurra!

Vår Prins fyller 2 år idag. Tänk att det är två år sedan han kom till världen...

Vi startade tidigt med sång och paket.

 

Händige Mannys verktyg och verktygslåda blev en succé!



Sedan blev det sång igen och pannkakstårta och blåste ut ljusen alldeles själv.



Först var han alldeles blyg över hela uppståndelsen. Och gömde sig bakom händerna...


Känns lite ledsamt att lämna honom idag. Men vi får mysa med lite tårta i em när jag kommer hem.

Första dagen

Jag har haft en toppendag på jobbet. Så roligt det var att vara tillbaka! En massa goa ungar och personalen gjorde att jag kände mig som hemma. Det kommer bli tre roliga veckor.

Har varit inne på Ellos och lagt in en expressbeställning på stövlar för det lär bli blött och geggigt och det klarar inte mina gamla snowjoggers av. ;)


Hade en 50% så de blev som hittade. Dessutom hittade jag denna jackan som jag gillade på 70% rea. Sånt är inte dumt! Nu kan jag ha den andra gamla slitna som jobbjacka.


Dagen gick fort och jag längtade massor efter Elias men han hade nog inte saknat sin mamma lika mycket. Han brydde sig knappt. ;) Imorgon fyller prinsen 2 år. Herre vad fort det går.

Många av arbetskompisarna och föräldrarna har frågat idag hur gammal min bäbis är. Och de blir lite förvånade att det är mer än två år sedan jag slutade jobba!

Imorgon börjar jag kl 9 och det är bra att jag ialla fall kan få sjunga och mysa med honom innan jag går. Tänkte fixa en pannkakstårta till frukost.

Idag fyller min gamla goda vän Lisa år med. Grattis vännen min. :)

RSS 2.0