Latdag

Idag har varit en riktig latdag.
Förutom att jag promenerade med Elias till byn och hem så har vi bara slappat hemma idag. Riktigt gott, men lite segt blir det.

Men här kommer några bilder på dom som kan slappa...

Elias myser med Linnéa igår morse.

Ludde var här och hälsade på och kröp snabbt upp för att gosa lite med Linnea!

Och så här avnjöts denna eftermiddagen...


Ooolala

HAr satt mig i soffan efter ett gott varm bad med både bubblor och massage. Jag gör det inte ofta, så när jag kommer på att göra det är det ju extra skönt.

Har laddat hela eftermiddagen för ett gott fotbad. Det har varit ruskit och blåigt ute, så då tänkte jag mysa till det med ett fotbad till kvällens tv. Men så kom jag på att ett fotbad är lite ynkligt när jag kan bada bubble med fotmassage och allt. Så när jag lagt barnen kröp jag ner.

Efteråt blir man bara så seg. Hade ett glas rött kvar i flaskan med så nu inväntar jag Hollywoodfruarna sedan är jag redo för bingen!

Imorgon står det presentshopping på agendan. Frågan är om det blir en tur till Gbg eller Överby. Gäller att passa på för imorgon är det Tisdagskul för tjejerna till kl 16 så då har man ju tid att åka iväg. Sedan är det tandläkarkoll för Alice tänder efter fallet och kl 18 ett möte ang en kommande väg i vårt område. Det vill jag också hinna med att gå på. Vill inte alls ha en väg precis utanför oss upp till fotbollsplanen! Måste gå och säga mitt.

Ni då vad gör ni? Vad har hänt med kommentae

Bakat

Nu ska ni få ett gott muffinrecept som jag provade igår och de var riktigt gott! Hittade receptet på dagens muffins. 

Jag dubblade satsen och använder alltid de amerikanska muffinsformarna som är stadigare och lite större. Det blev ca 15 st. Och de var i ugnen i 17 min.

 

Banan och chokladmuffins

2 ägg
2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 dl mjöl
1 nypa salt
100 g smör
1 st mjölkchokladrulle (jag tog vitchoklad och mjölkchoklad som jag hade hemma)
1 banan


Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg och sockersmeten. Smält smöret, låt svalna och rör ner i smeten. Skeda upp i formar (vanlig storlek). Tryck 2 bananskivor och 2 chokladbitar i varje form. Grädda i 200°C ca 15 min.


Gräsänka

Idag åkte mannen till sthlm. Tänk vad roligt det hade varit att åka med... Men men vi har det bra hemma med. En annan gång, ganska snart skulle jag vilja åka upp ialla fall och hälsa på goda vänner, strosa på stan och bara njuta av vackra Stockholm.

Men idag ska vi ha en riktig mysig lördag jag och barnen. Just nu är Alice på kalas, Linnéa hos grannen, Elias sover och jag dricker kaffe och slappar framför datorn.
Sedan blir det till att hämta Alice, laga lite mat, handla för kvällen då vi tänkte baka pizza, äta godis och gotta oss i soffan innan vi lägger oss alla i våra säng för att sova. Låter som en kanonplan!


Gårkvällen spenderade vis hos Jeanette o Magnus med underbart god mat. Jocke följde med Magnus ut och han hade fått en hummer och ett gäng kräftor som vi avnjöt. En del var gratinerade i vitlössmör, andra åt vi som de var och en del var gratinerade med grönmögelost. Sedan smakade vi på hummern, god sallad, vitlöskbröd och gott vin!

Det är underhållning att bara få titta på en kock in action! Jag fick hejda mig flera gånger för att inte rycka in köket och rädda mannen. Han hade grytor på spisen, formar i ugnen, det kokade här och stektes där. En unge på armen och var social med oss andra som bara tittade på! ;-) Fick förklar att jag inte är så van med att se en sån händig karl i köket bollandes med så många uppdrag på en gång.

Det var en otroligt trevlig kväll. Vilka kanonmänniskor.

Obehagligt samtal

Idag mitt i fredagsfikan hos Louise ringde telefonen och jag fick en klump i magen när det var ett kommun-nummer jag inte kände. Tänkte med en gång att det var från skolan. Första tanken var att någon var sjuk, men det slog jag bort innan jag hann tänka eftersom ingen är ens lite dålig, så nästa tanka var att något har hänt och det var Alice fröken Helena. Jag frös.

"Det har hänt en olycka, Alice har ramlat från den stora gungan." Innan hon hinner säga mer tänker jag att hon har brutit armen eller benet. Men hon säger att hon har slagit i ansikte. Skrapat hakan och slagit pannan, men hon är pigg och de har varit hos skolsyster. Men att det var en rejäl smäll, men hon är pigg, men lite ledsen. Och fröken vill att jag ska hämta dem efter skolan för det är kanske dumt att de ska gå hem. Jag vill komma med en gång! Och jag får prata med Alice som redan står och pratar med en bekymrad storasyster. När jag får henne i luren blir hon lite ledsen, men vill inte åka hem. Hon vill vara kvar men att jag ska hämta henne efter skolan.

Jag och Elias åker dit lite tidigare och det är en pigg tjej, men med ett plåste på hakan och en en röd panna som antagligen kommer att bli blå. Lite ont i knät, men annrs ok.

Jag pratar med fröken och berättar att jag trodde hon hade brutit något och att det är lite väntat med tanke på att hon är rätt "försigkommen" av sig. ;) Och fröken förstod nog vad jag menade och sa att med tanke på hur hon ramlade var fröken också säker på att hon brutit både det ena och det andra. Så tur i oturen.

Hon hade gungat på jättegungan tillsammans med 2 stora tjejer och inte suttit med benen inne i gungan utan suttit utåt och de hade tagit mer och mer fart och inte hört när hon sa till dem att stanna, så hon flög av. Rakt i backen.

Det som oroar mig lite nu är att hon inte kunde äta banan nu hemma för det gör så ont i kinden när hon tuggar. Givetvis slängde jag mig på tleefonen till tandläkaren för att rapportera för försäkringsfrågan om något skulle vara fel. Men de har helgstängt. Typiskt! Och i UA får jag vänta tills imorgon och ringa 9.30 om vi vill ha en akuttid på sjukhuset. Och om det inte blir värre kunde vi vänta tills måndag och rapportera då. Kan ju vara så att det bara är ömt efter smällen.

Håller tummarna för det.

Tacksam

Jag har gått och tänkt på detta i flera dagar.

Tänk att jag har sån tur egentligen och har så goda vänner. Jag har vänner sedan urminnes tider som fortfarande står stakt vid min sida.
Jag har fått underbart goda vänner från tiden i Finland, som kommer finnas i mitt liv för alltid.
Och jag har min underbara Nettan från tiden i Sthlm och Maria.

Jag har alltid varit så oerhört glad och tacksam över att jag fått så goda vänner när vi har flyttat så under åren och det är ju det som gjort att jag har trivts så bra på alla platser. Det hade ju lika gärna kunnat vara så att jag inte lärt känna någon och bara längtat hem!

Nu när vi har flyttat hem har jag fått ytterligare vänner för livet. Mina gamla vänner finns kvar och fler har kommit till. När man minst anar det smyger det sig in nya goda vänner, såna man känner för så där lite extra. Som man vet kommer kunna vara goda vänner länge, länge....

Till er alla mina vänner: I LOVE YOU! Och är så glad att just DU är min vän.

Torsdagsplaner

Imorgon är det studiedag så flickorna är lediga. Så skönt att bara så ta en mittiveckanpausdag. :) Antagligen kommer de vakna kl 06 och vara pigga bara för att de är lediga. Varför är det alltid så att man vaknar tidigt när man inte måste? I vanliga fall får jag allt väcka dem kl 6.30.

Det ska bli hyfsat väder så vi åker nog upp till Simnersröds lekpark eftersom där kan alla tre leka och ha kul. Och så blir det en lagom förmiddagsutflykt med. Tänkte försöka baka när vi kommer hem igen. Kärleksmums kanske? Och något mer. Har du något supergott du kan dela med dig av?

Det är ju någon som fyller 6 år snart!! Min lilla "Propp"................

 


Kort väg, lång tid!

Sitter och väntar hem flickorna. För en timma sedan slutade skolan.

Det tar max en kvart att gå. Om man går vill säga. Jag undrar vad de gör på vägen?

* Hoppar på stenarna i bäcken?
* Brottas med varandra?
* Brottas med någon annan?
* Pallar äpplen?
* Jagar killar?
* Tar ett steg fram, ett bak?
* Gungar i lianen?
* Pratar med kompisar?
* Tagit en omväg de inte får?
* Stannat och kollat in lekplatsen?

Hm.


Uppdatering:

Jag fick gå och leta, de hade varit och kastat stenar i bäcken.


Mammaledigheten

Idag har vi haft världens mysigasta förmiddag. Jag älskar verkligen tiden nu. Och att kunna få vara hemma och njuta av den är helt underbart!

Idag vid 8-tiden kom en lastbil åkande med en grävmaskin på flaket. Så vi tänkte att nu är det dags för lekplatsens makeover. Så efter frukost och dusch tog vi på oss stövlar och kläder och gick ut. De hade lastat av en stor traktor med skopa och en mindre grävmaskin. Så vi tittade på dem, plockade björnbär och Elias proppade i sig. Han älskar alla bär! Alldeles blå på både händer och ansikte. Sedan promenerade vi i skogen och plockade äpple och tittade runt. Och när vi kom ner kom gubbarna från kommunen och började med lekplatsen. Min gamla Bengt var det som grävde. (han var min sk extra pappa från det jag var 10 till 18, de åren jag red deras hästar)

De raserade den gamla gungställningen och vi ska få en ny samt ett nytt lekhus. Ska bli roligt!

Louise och Mathias kom ut och sedan gick vi hem till oss och åt lunch, sedan passade vi Mathias medan L var hos doktorn sedan blev det fika och lite mys innan de gick hem igen. Så idag har det varit en riktigt bra dag.

Elias pratar som bara den och säger de flesta ord och gör sig bra förstådd. En helt underbar tid alltså. Jag ska njuta av den här hösten. Vara ute och upptäcka världen med honom och och hålla han lilla hand i min på spännande promenader. :)


Nu börjar mitt nya fovorit-vila-middags-program på tv4+ "The doctors".

Hmm fortsätta eller pausa...

det är frågan ang bloggandet nu känner jag.  Har haft en svacka och de kommer lite tätare nu för tiden. Frågan är om jag ska ge det en ny chans eller lägga ner ett tag.

Tror det är lite facebook-syndrom att man uppdaterar sin status lite oftare där så de flesta av ens vänner vet vad man sysslar med redan. Inspirationen till bloggandet försvinner lite.

Nu ska jag försöka få tjejerna att sluta snattra i sina sängar och sova istället. Och så ska jag poppa lite popcorn och ta ett glas rött.


Segsöndag

Ja vi hade ne jättetrevlig kväll hemma hos Anna igår med en massa prat, tacos och vin. Sedan fick vi för oss att åka vägen om stan innan hemgång, men Mortens hade jättelång kö så vi gick till Harrys och satte oss. Tog ett glas vin och åkte hem. Man ska inte gå ut, alltid roligare att bara sitta och prata innan, men det händer ju någon gång att man faktiskt träffar gamla vänner, men igår var inte en sån kväll.

Idag kommer Louise hem!! Ska bli så skönt att få hem dem igen. Vi saknar dem massor och Elias vill gå till "Isss" varje gång vi går ut. Fick ett sms om att planet var 8 tim försenat så de är inte hemma förrän i natt.

Idag står det kalas på agendan. Brynja fyllde igår så vi ska dit och fira henne i em. Hade tänkte att gå på Qvidingmatchen, jätteviktig idag, men jag går nog på kalas istället.

Nu ska jag snart lägge Elias och ta mig en dusch.

Godmorgon!

Så sitter man här tidigt på morgonen och dricker kaffe. Alldeles barnfri och uppe kl 7.
Varför är det så? I vanliga fall skulle jag gärna ligga kvar, men idag, andra gången sedan Elias föddes är vi helt barnfria och jag vaknar kl 7 och kan inte somna om. Undrar hur det har gått hos mamma o pappa? Jag ska hålla mig ifrån att ringa iallafall en halvtimma till. ;)

Kvällen igår var toppen!
Vi mötte Teberios på resturangen och åt och tjatade tills filmen började. Och den var verkligen bra. Wow gå och se den och det är en film som helst ska ses på bio. Jag har ju inte läst böckerna så det var extra spännanden när man inte vet vad som händer. Linn satt och frågade sin man när det blev för spännanden om vad som kommer hända. Fusk! ;-)

En supermysig kväll ialla fall.

Idag ser ut att bli en vacker dag! Solen skiner från en klar himmel. Vilket väder vi har haft hela veckan! Underbar sensommar med  värme och sol. Nu gillar man verkligen hösten när det är så här.

Idag ska flickorna få åka med Jocke ner till GBG men åka hem till fam Terberio för att leka med Filippa, de kommer bli tokglada. Själv ska jag åka och hämta prinsen. Vi stannar säkert hos  ma o pa tills det är lunch och vila, då ska jag försöka vila jag med om jag ska orka ut och svira ikväll. Vi var ju inte i säng förrän vid 1 i natt. Och man är ju ingen ungdom längre. ;) Jag kan inte fatta att jag faktiskt blir 32 år nästa gång. Vad hände?

Men så tänker man på vad man faktiskt har; tre vackra fina barn, och det är inte illa vid 32 års ålder. Och igår fick jag en så fin kommentar av tjejerna. Alice tittar på mig i bilen: "Mamma, vad fin du är." Gullesnuttunge! Och Linnéa ifrån baksötet: "Ja det tycker jag med!" Ibland kan de... ;)

Vad ska ni göra idag?

Förresten är det någon här som är bra på att tyda drömmar?


I helgen

Har mycket roligt att göra i helgen. På fredag ska Jocke, jag, Linn och Rikard gå på Flickan som lekte med elden och innan den ska vi ut och äta på Danilo. Ska bli riktigt mysigt! Frågan är bara hur man ska hålla sig vaken? Först middag sedan film som håller på till 23.30! ;-)

På lördagen ska Lisa och jag till Anna T på lite vin och prat för att sedan antagligen gå ut i UA. Ska bli mycket trevligt!

Har ni trevliga helgplaner?

Det är då fullt upp

Ja livet rullar sannerligen på. Det finns att göra och idag är inget undantag. Imorgon måste jag bara ta det lite lugnt och inte göra mycket annat är hemmagrej känner jag.

Ibland funderar jag över hur det skulle vara om jag jobbade. Hur skulle det gå till rent praktiskt? Hur skulle tiden räcka till? När skulle det städas,tvättas, lekas,badas, handlas, lagas mat, gå promenader, mysa, fika, läsa läxor, köra till olika aktiviteter? Jag vet inte.

Idag kom mina betyg från Stlhm. Jag har läst 4 kurser som jag kanske kan ha nytta av i livet. Ska jag fortsätta läsa klart till USKa eller göra något annat. Jag kommer snart få en livskris känner jag! Vad ska jag göra med mitt liv? Det är inte helt lätta tider heller att ge sig ut och söka jobb. Vill någon ha mig?

Idag har vi varit hos Linda H och fikat på fm. Sedan hem och lägga Elias och medan han var hemma med pappa och sov så åkte jag till Torp och handlade på Maxi. Hem och laga mat och packa ihop fika. Kl 16 mötte vi fru KOrn med barn på stora lekplatsen där vi lekte och fikade i 2 timmar tills Alice skulle på gympa. Sedan hem och fixa E för kvällen och hämta Alice. Kvällsmat, tvättning och kvällsfix fram till nu.

Trött.

Chokladbollar

Igår skulle Linnéa hem till en kompis och Alice kände sig riktigt ensam och lämnad så jag fick muntra upp henne med att hon skulle få göra chokladbollar. Jag fixade ihop degen och sa till henne att göra bollar medan jag bytte blöja på Elias. På receptet ska det räcka till 25 st. Och när jag kom upp hade hon gjort 5. De var inte små.

Så vi fick snabbt slänga ihop en sats till och hon lovade att göra dem lite mindre nästa gång.

  

Elias tyckte det var riktigt gott! :)

Och jag med. Det är livsfarligt att ha dem liggande där i kylskåpet, jag är där och stoppar en i munnen så fort jag kan.

I love you

Elias har en ny fras. I LOVE YOU, hur gulligt som helst!

Här kommer en filmsnutt från dagens lekplatsbesök. Lyssna på den lille godingen. (inte mamman)

(Du får luta huvudet för jag glömmer alltid vilket hålla jag ska hålla telefonen för att det ska bli rätt. Att man aldrig lär sig. Och varför kan man inte vända den i efterhand?)


Relaxxxxxxxxxxxx

Ojoj nu är jag avslappnad vill jag lova. Ett par glas rödvin, tacos och så bubbelbad med levande ljus och mannen i badet. Mysigt va?

Jocke och flickorna fixade en mysig taco-middag som vi åt med levande ljus och massa prat om skolveckan som varit. Alla på gott humör.

Sedan gick jag och la lillkillen efter maten medan flickorna hade fredagsmys framför tvn så hällde vi upp bubbelbadet och bubblade. Så gott att bara få god massage och prata om allt mellan himmel och jord. Men man blir så såsig av alla bubblor, mat och vin så det var inte långt ifrån att man somnade.

Vi slappade sedan framför IDOL med en tjej var. Alice somnade i knät efter en stund. Gott att bara få en liten lugn stund med tjejerna med.

Nu är det kändisdjungeln. Jag vet inte om jag kan klara det för jag har så svårt för han vin-Bengt.  Jag sak göra mitt bästa. ;)

B-kändisdjungeln?

Sitter vid tvn och har på 4:an för att det var "kändisdjungeln" kunde vara för program, det lät lite intressant. Men vad är det för "kändisar" de lyckats få ut i djungeln? Allvarligt.

Detta kan bli hur spännande som helst. Bengan med vinet, TorLeif med dansbandet som "hur mycket som helst för folk", gamla Pippi Långstrump, Rafael; guds gåva till kvinnan? och en hovreporter, eller en sportreporter? De andra har jag redan glömt.

Som sagt, detta lär bli spännande! Ska du kolla? Du måste!

Dagens skörd

Jag och Louise tog bilen upp till stora skogen och med honkarna i högsta hugg gav vi oss ut på blåbär/svamp-jakt!

Jag är ju inte en van skogsmulle direkt och var mest rädd för att gå vilse. Det är så lätt att man tappar bort sig när man går och kikar ner i marken.

Hittade massor med trattisar, plockade en del, men ville ju ha de fina gula.  Efter ett tag hittade jag några helt otippat längs vägkanten. Sedan hittade jag några mitt på en stig. Och två mitt i mossan. De har inga speciella platser. Jag försökte analysera terrängen för att få ett hum om var de trivs. Men där jag hittade dem var så otippat.

Detta är en del av dagens skörd, jag slängde nästan hälften av trattkantarellerna för det är sååååå tråkigt att rensa.

 

Sedan måste jag tipsa er om det godaste jag har ätit med kantareller slängde jag just ihop.

Smörstekte dem med salt, vitpeppar och en uns socker och bredde philadelphiaost på polartunnbrödet och på med svampen. Jezzzzzzus vad gott det var!


Mormor-uppdatering

Pratade nyss med mormor och de skulle få åka hem efter mycket olika prover. Det var inte strok eller propp som tur var och de misstänker att hon har fått en ansiktsförlamning av borelia. Men provsvaren var nog inte riktigt klara med borelian men det var vad de trodde.

Skönt!!

Tack för er omtanke.

Min mormor

Idag ringde jag mormor o morfar och frågade om jag och Elias kunde komma på fika. Så vid 10 tiden var vi där. Jag hade kokat kaffe och hade med bullar för jag mormor hade ramlat i dalen bakom huset för ett par dagar sedan och jag visste att hon har haft ont. Och hon passar alltid upp så när vi är där.

Men hon var bättre i benet idag, ialla fall så pass att hon hade hängt upp tvätten ute och städat. Hon kan bara inte vara stilla. :)

Elias älskar att vara där och jag med. Men idag när vi kom var mormor inte sig riktigt lik, hon hade ont i ett öga som rann och underläppen var sned. Det hade blivit så i förrgår och det blev inte bättre. Så när vi fikade sa jag till henne att hon måste ringa doktorn så de får kolla upp det. (var rädd att hon haft en liten stroke eller borelia) Och hon vill ju inte riktigt, för "då kommer jag väl inte hem igen" som hon sa. Men hon ringde ialla fall och kom tillbaka och grät.
"De sa åt mig att sätta mig i bilen och åka in med en gång."

Det klart att man måste kolla upp sånt här, men hon är så himla rädd att det ska vara något allvarligt och att hon ska få vara kvar där och morfar bli ensam. De ville absolut köra till NÄL själva, för det är så skönt att ha bilen med. Och morfar har lovat att slå på mobilen och ringa mig när de vet något.

Usch. Jag är livrädd att det ska hända dem något. Mina underbara mormor o morfar. Men de är gamla med. 81 och 87 år tror jag morfar blir nu. Men jag är itne alls redo att inte ha dem i mitt liv, det kommer jag aldrig bli. Nu håller vi bara tummarna att det inte är något allvarligt med mormor och att de snart kommer hem igen!

Här firar vi deras 60 åriga bröllopsdag.

Klockan är bara åtta

och jag sitter och gäspar som en tok i soffan. Inte ens Sveriges ledning kan rycka upp mig. Tycker synd om den stackars killen som fick bollen på sig och det blev självmål. Men bra för oss.

Började dagen med att jag och Elias följde tjejerna till skolan. Skön promenad på morgonkvisten. Sedan hade vi stor lekträff på stora lekplatsen kl 10-11.30 där vi lekte och fikade med goda vänner.

Efter Elias hade sovit åkte vi bort till Lisa och Ludde och lekte/drack kaffe en stund. Jocke och tjejerna åkte till badhuset efter skolan.
När vi kom hem mötte mamma oss i dörren och hon stannade en liten stund. Vi hann ockås med lek hos Louise o Mathias innan det blev dags att göra oss klara för kvällen. Jag var så sugen på pizza så efter ALice gympa köpte vi pizza. Nu sitter jag här med magont och gottesug. Pizza är bara en bra idé innan man äter!

Magsäcken måste ha krympt ordentligt för jag orkade inte ens en halv.

Nu ska jag försöka hålla mig uppe och se IDOL.

Sådär...

Alice har fotat idag.

Nu är barnen lagda.
Efter kvällsgröten blev det ett gott bad för Elias. Sa till tjejerna att göra klart på rummet och vara färdiga för sängen kl 19 så skulle jag läsa en bok efter Elias var lagd.

Efter lite tjat, var de klara ltie över sju och vi hann med en bok. Måste verkligen låna någon läsebok på bibblan och börja läsa mer för barnen. Önskar verkligen att jag kunde få ihop det på kvällen. Men det är oftast för mycket. Antingen så är det gympa, dans, kvällsmat, läggning av E, tv-program som de vill se osv...  och tiden finns inte. Någon kom med en bra idé om att läsa lite under tiden de äter kvällsmat eller frukost. Det kanske skulle funka? Tids nog ialla fall.

Nu ligger de och jag väntar på IDOL. Ska du se?

Har gjort mig en kaffe karlsson. Kände att jag behövde både koffein, sprit och sött!

Har jätteont i magen, alldelse uppspänd och konstig är den. Antar att det beror på att jag åt lunch i stan idag och valde buffén för att Elias skulle få bra mat. Och åt två små potatisar. Det måste vara det som spökar nu när magen inte är van med kolhydrater.

Jaja, det lär gå över.

Imorgon ska vi upp till den nya lekplatsen på simnersröd kl 10, så har du inget annat för dig ta dig dit och umgås!

Här är dagens fotograf med. Världens sötaste.

Liten manekäng

Fick tillbaka lite kläder från Linda en dag och gick igenom dem. Hittade den här helt underbara klänningen!



Elias ville gärna vara modell. ;) "läänning" och tyckte att han var så fin så.


Här är den på Alice för några år sedan.


Tänk vad roligt det är att titta på gamla kort.

Sångstund

Idag drar sångstunderna igång, eller vuxen-barngrupp som det heter i församlingshemmet. Man träffas och sjunger och fikar 10-11.30. Massor med barn och föräldrar så denna terminen blir det 2 ggr/v. Vi tycker att det är mysigt, även om det är lite "Hallelujah".
Men en skön aktivitet  utanför hemmet. Finns ju inte för mycket att välja på för oss som är hemma. :(

Har precis skickat iväg tjejerna och nu ska jag fixa frukost.

Korv och stekt ägg. Är inte riktigt helt uttrött på det, men det böjar bli svårt med variationen, just vid frukost. Idag var det nära att jag gjorde några rullar med socker av de resterande pannkakorna. Men nej, jag steker mina korvar o ägg. Idag var det ju dessutom måndag och vägning. -1,8 kg sedan förra måndagen. Inte illa måste jag säga. Jag kör på!

Bröllop

Igår var jag bjuden till min kusins 30 årsfest ute på Bohus Malmön. Fick en inbjudan som jag direkt tänkte att "de ska gifta sig" när jag läste den. Men min moster dementerade hela tiden att det skulle vara något sådant på gång. Till och med när vi kom ut och började gå tipspromenad som ledde mot kyrkan sa hon "Jag tycker riktigt synd om Jossan för ALLA är på henne och frågar om det blir bröllop och det blir INTE det!"

Och när vi närmade oss kyrkan med bara tre frågor kvar och jag säger att det blir nog lagom att avsluta vid kyrkan, blickar hon bort och ser ett gäng samlat utanför kyrkan bryter hon ihop och börjar gråta. glädjetårar förståss, men också lite tårar för att hon varit så "blåögd" och litat på sin dotter som dementerat allt!

Det blir ett helt underbart bröllop, personligt och verkligen Jossan och Magnus över hela bröllopet. Hon har en otroligt söt axelbandslös, nougatfärgad kort klänning med ett brett sidenbälte i midjan och en tuff tuperad page. Tre små näbbar dansade in i kyrkan och det var "fartig, svängig" musig hela vigseln. Det var skratt och tårar, väldigt lättsamt och kul!

Efteråt var det fest på Pansionatet, med underbar mat. Karibiskt tema, buffé med mycket nytt roligt och underbara räkor och kräftor i massor. Berusade bär och glass till dessert. Och efter det åkte vi hem. Vi hade med oss mormor o morfar och de var riktigt trötta så vi var hemma vi 23 tiden vilket var fullt ok. Det blev nog ett hejdundrande kalas där ute i natt!!

Nu blir det Bondens dag för hela familjen.

 


Byggare Bob?

Elias älskar och vara i vägen när Jocke grejjar, eller bygger. Det är superkul med borrmaskiner, skruvmejslar och skruvar. Han ligger på knä och kikar vad pappa gör och är allmänt ivägen, men på ett gulligt sätt. Han är verkligen nyfiken.

Eller som här tog han chansen att sätta sig på pappan.

Han har tom en egen borrmaskin, men den har gått sönder.

Här bygger de en snygg tröskel till badrummet. (toadörren är iakutbehov att ett utbyte, furan gillas icke!)


Ny frisyr

Japp jag vågade klippa. Tog en massa bak i nacken och sparade längde fram. Så en kort men lång frisyr som man kan variera med plattång som på bilderna eller låta det locka sig naturligt. Tror allt att jag är nöjd! Men det tar ju alltid ett par dagar innan man hinner fixa sig själv. Här är före o efter-bilder.

Fram...

 

och så bak...

 

Hon slingade hårdet med tre färger; ljusa, guld och mörka.


Gi eller något

Jag har ju startat (mest eftersom J håller på) att hoppa socker och kolhydrater. Inte en strikt GI-diet för jag äter all frukt och grönsaker som man säkert egentligen inte får. Men annars blir det för tufft. Denna veckan har sett ut ungefär så här:

Måndag:

stekt falukorv 2 stekta ägg
fruktsallad med keso
ugnsstekt lax med räkröra och sallad
kokt ägg, skina och ost

Tisdag:

Omelett med skinka
pesto och vitlöksfärskostfylld kycklingfilé i bacon+ vitlökssås och sallad
fruktsallad med keso
?

Onsdag:

fiberhavregrynsgröt med blåbär
kebabsallad
fruktsallad med keso
ugnsstekt kycklingfilé i medelhavssås med sallad
2 kokta ägg, räkor och majonäs

Torsdag:

Stekt falukorv och 2 stekta ägg
gårdagens kyckling och sallad
1 st dajm (ajajaj!)
fruktsallad med keso
grillade kycklingspett
fruktsallad med keso

Det enda som jag tycker är lite jobbigt är att jag är sötsugen, men så är jag ju van att äta kakor och choklad varje dag, så kroppen har abstinens nu. De första dagarna kände jag mig lite kraftlös i kroppen, men annars ok. Men man tänker ju på mat hela tiden och funderar på vad man ska laga, som funkar utan tillbehör som potatis, pasta osv, men som ändå kan funka att lägga till för barnen. Men det är en utmaning och dem tar jag på stort allvar. Får nog synda en del i helgen bara eftersom jag ska på stort kalas på lördag, men jag ska försöka att inte förstöra för hela veckan.

Det känns faktiskt som om det händer grejjer med kroppen. Jag hoppas det så man får lite motivation när man faktiskt kämpar så. :)

Ny bloggläsning

Hittade en blogg via Kims blogg och jag kan knappt sluta läsa.
Det är ett så gripande öde, eller liv rättare sagt. En kvinna som kämpat från ett liv i missbruk och protstutition och nu bloggar om det som en gång var och där hon är nu, mitt i livet.

Ni måste läsa En gathoras bekännelser.

18 MÅNADER

Idag är Elias 1½ år. Herre vad fort det går. Alla man träffar blir så förvånade när de frågar hur gammal han är och utbrister: "Men det var ju inte länge sedan han föddes!"

Så är det verkligen. Det går så fort. Och nu är det en så underbart rolig tid! Allt som ska upptäckas och läras. Jag bara älskar den här tiden! (säger man ju hela tiden...)

Igår var det BVC-besök med läkarkontroll och spruta. Han tycker inte att det är roligt att komma dit längre och blev ledsen när vi tvingade ner honom för mätning. Vikten fick han tack o lov ta stående på vanlig våg denna gång.

Doktorn frågade om han kan 8-10 ord och det visade han för henne genom att prata en massa. Pekade på dockan och berättade: Öga, öra, nos, hår och snopp. Han fick finfint beröm och de tyckte att det var en riktigt fin gosse. :)

Liten med naggande god.

längd: 82 cm
vikt:   9,7 kg

Han blev väldigt sårad och ledsen över sprutan och skällde ett bra tag mellan tårarna, men sedan gick det övernär vi gick.

Nya livet?

I måndags började jag att hoppa kolhydrater och socker, lite GI kan  man väl säga och det går bra! Jag är peppad, men känner att kroppen bara skriker efter socker. Är matt i armarna och har huvudvärk till och från, måste vara abstinens?

Jag gör det mest för att stödja min make som ska tappa ett par kg till. Och det hade ju inte gjort ont om jag själv tappade ca 5 kg. Det är målet, men jag får se. :)

Har inte varit så duktig på att motionera, men har fått in lite vardagsmotion genom att förlja barnen till skolan och tagit en liten prom då. Ska bli bättre på det. Kanske en liten jogg i trapporna på Hälle i kväll.

RSS 2.0