Veckans mat

Är dålig på detta till och från. Men här kommer denna veckans mat:

Vecka 14


Måndag: Köttbullar, sås och pasta med lingon
Tisdag:  Lax med sås i ugnen och solskensmos
Onsdag: Korvstroganoff och ris
Torsdag:  Köttfärslimpa, sås och potatis
Fredag: Tacos
Lördag: (Frida bortrest), Jocke säger att det blir Lövbiff, bea-sås och pommes
Söndag: (Frida borta) Spagetti och köttförssås

Tack!

Vad roligt med så många kommentarer. Man blir så glad!

Har precis kommit hem från Lisa. Vi tog en skön promenad dit och hem. Elias tycker att det är jättekul hos Ludde, han har så mycket  roliga saker och ett fint rum. Vill också fixa så Elias får ett eget rum, men det blir aldrig av. Jag vet precis hur jag ska göra och har toppenidéer!! Men så är det ju först badrummet som ska fixas. Min man kan visst inte göra allt på samma gång. Konstigt.

Men ialla fall ska vi åka till IKEA idag. Jag ska leta tips och inspiration och så klart köpa ljus. Det gör man väl alltid på IKEA?

Fick skattebsekedet idag. Jag får tillbaka hela 600 kr. :)
Jocke får betydligt mer och så ska han ju göra en massa avdrag så det känns kanon! Finns ju verkligen många håla att fylla nu. Badrum, husmålning, byte av foder och vindskivor, lägga marksten osv, osv.....

Håret dårå...

Jag är oftast inte jättenöjd förrän man kommit hem och fått gjort det iordning själv. Tycker ofta att de lägger benan lite fel eller fluffar på fel ställe och så. Men jag ska känna efter lite...

Blev ingen jätteförändring, men hon klippte upp massor bak i håret men sparade längderna. La i lite blekning och lite tunna mörkare slingor bara för att få lite effekt.


Nu måste jag åka och handla. Det tog slut på bröd, jogurt och flingor. Det funkar ju inte till morgonen!


Nyklippt

Idag passade jag på och klippte Elias igen. han hår har verkligen grott. Men det växer lite olika så det behövdes snyggast till lite. Så nu är han så fin och välfriserad. Han ser så stor ut. Fick väl inga jättebra kort på just frisyren, men en fin kille ialla fall!


Sköna söndag

Vaknade tidigt med Elias idag, men när jag kom upp fick jag reda på att det ska ställas om klockan, då blev det lite roligare. ;)

Har gått vår vanliga promenad med Loiuse på morgonen sedan har jag kört Linnéa till Strövar-träff. De ska tälja (läskigt med kniv tycker jag för jag har ju lite tvångstankar om knivar, livrädd att skära mig!) men det är ju bra att de lär sig? De ska tälja pinnar så ska de grilla korv.

Sedan har jag myst lite med Alice, hon ville absolut ha mascara idag när jag målade mina så lite på övre fransarna. Vilka ögon hon har den ungen. Fransarna slår i ögonbrynen så mascaran kletade av sig på dem!!  Så här fin blev hon....



Nu kommer Louise över på en kopp kaffe. Ska se till att hon äter lite tåra med. Fick mer än en hel över igår. Men den hela kan ju Jocke ta med och bjuda killarna på.

Kalaset

Det blev lite tokigt. För många kom inte (eller inte så många som jag ahde räknat med) och så kom alla på olika tider. Hade sagt vid kl 15 då kom Nicke och Brynja och vid kl 16 kom Jockes bror, 2 barn och J´s pappa. Hans mamma och Rolf kom inte förrän vid kl 17. Så det blev mycket in o ut med mat och tårta.

Jag känner att den här dagen är alldeles för lång.
Längtar tills läggdags. Men först måste man ju hålla sig vaken till Robinsson. Kollar du?

Slängde faktiskt ihop en plåt med Cupcakes innan kalaset med.



Denna gången gjorde jag de efter ett recept på saftig sockerkaka och så tryckte jag i lite mörk choklad och frostingen är den jag hade förra gången. Den är bäst!

Fick ingen bra bild på armbandet men det är riktigt fint i läder och silver.



Här är världens finaste Brynja och födelsedagsmannen.


Och Elias hos farmor och äter cupcakes blandat med tårta. Undrar hur han kommer att må sedan? Nu är han ute och får lite frisk luft med pappa och systrarna.



Hur är det nu ikväll. Är det bara lamporna man ska släcka eller ska man stänga av all el?

Frölunda!

Nu har visst sonen valt lag. Eller valt och valt.

Fina kalsonger och strumpor kom Louise över med idag!!


Det blir väldigt många inlägg idag märker jag! ;-) Ni får stå ut.

Bilder

Här är tjejerna kalas-redo. De ska till grannen och vännen Alexandra som fyller 5 år.



Och så jag och Elias då som inte alls är kalas-färdiga! Men vi har dammsugit och tvättat golven! Det sista är jättejobbigt att göra med en 1 åring. ;)



Hoppas att mannen kommer snart så jag själv kan bli klar.

Tårtor





Väckte pappan vid 7.30 med paket, ett jättesnyggt armband. (Ska ta kort sedan så ni får se) Flickorna hade målat fina teckningar och Elias överöste honom med pussar och tyckte att det var jätteskoj att sjunga för pappa!

Som en duktig fru hade jag så klart gjort födelsedagsfrukost med. ;-) Omelett, smörgåsar, varm oboy. Men det blev lite bråttom för han skulle iväg och träna.
Nu känns det som om halva dagen redan har gått. Jag har bytt sängkläder, tvättat två maskiner tvätt, garnerat tårtorna och fixat frukost.

Som tur är är tjejerna hjälpsamma, (efter mycket tjat!) och hjälper till med att tömma diskmaskinen och så. Och underhålla brorsan när det behövs.


Godmorgon världen

Här vakande Elias redan vid kl 5. Mycket kul.
Men nu är det bara att bita tag i dagen. Vi börjar med kaffe och Lilla huset på prärien då blir man på gott humör!

Elias leker med bilar. Han brummar, kör  och snattrar för fullt.

Sover ni? Vad ska ni göra i helgen? Berätta nu!

Bubbelbad

Idag har vi köpt ett badkar.


Nu har vi ett badkar och en toalett. Bara att sätta igång snart då?

Paj x 4

Nu är det ett paj-race utan dess like här hemma.
Tänkte att jag skulle bjuda på paj när det är kalas imorgon.



Så 4 st har det blivit, 3 olika sorter.

Medelhavspaj, kycklingpaj med curry och köttfärspaj.



Jag har kört med den här pajdegen eftersom jag inte gillar när det blir för smörigt.

Pajskal

*2,5 dl mjöl
*1 dl grahamsmjöl
(eller 3,5 dl mjöl)
*60 g smör/margarin
*1½ dl kesella
* 2,5 msk vatten

Blanda ihop och förgrädda i 10 min i 200 grader.

Sedan hittar jag ju på egna recept och idag blev det en sådan här variant på kycklingpaj.

Kycklinpaj

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 2 dl riven ost (gratängost eller hushållningsost går bra)
  • 3 kycklingfiléer
  • en rödlök
  • ½ gul paprika
  • ½ burk majs
  • 2 msk socker
  • curry
  • salt
  • peppar
  • ca 1-2 msk mango chutney

  •  

    Vispa samman ägg, mjölk, socker och riven ost. Salta och krydda, snåla inte med curryn! Finhacka rödlöken. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Stek kycklingen i olja så den får fin färg men inte helt genomstekt. Tillsätt mango chutney.
    Lägg ut kycklingen i pajskalet och strö över löken och paprika, majs.
    Slå över stanningen och strö över grovmalen svartpeppar efter smak.

    Grädda i cirka 180 grader i 45 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.


    Köttfärspaj

    Fick ett recept av Linda en gång på en god paj, men kommer inte ihåg precis hur den var, men här kommer min varian av den.

    • 3 ägg
    • 3 dl mjölk eller grädde
    • 3 dl riven ost (gärna lite lagrad)
    • 300-400 gram nötfärs
    • ½purjolök
    • 2 vitlöksklyftor
    • 1-2 msk soja
    • två tomater
    • ½ burk majs
    • salt
    • peppar
    • grillkrydda
    • riven ost

    Bryn färsen, vitlök och purjo. Tillsätt kryddor poch soja och rör runt. I med majsen och lägg allt i det förgräddade pajskalet. Skica tomater och lägg uppe på och slå på äggstanningen och osten. In i ugnen i 200 grader i ca 30 min.

    Medelhavspajen finns under mina recept.

    Nu ska jag göra två tårtor.


    Våffeldagen

    Ja idag är det våffeldagen. Ialla fall här hos oss. Jag ahde glömt det, men Linnéa påminnde igår, men då hade jag ingen lust alls att grädda v¨fflor. Vi åkte in till min mormor o  morfar och umgicks istället. Men idag ska det bli våfflor.

    Vi har varit på kyrkansbarntimma och sjungit. Och sedan gick vi några ärrenden i byn. Köpte en ny sparkcykel till Alice. En rosa. Ska visa bilder sedan när hon får se den själv.

    Nu ska jag och Elias hämta tjejerna, sedan blir det att grädda våfflor. Pappan ska visst komma under eftermiddagen/kvällningen ryktas det.

    Klätter-apa




    Tv-bänken är rolig att vara på.

    Slänga ner alla skor och klättra upp på skostället är kul!

    Han är en riktig luring den där Elias. Men oj vad mycket  glädje han sprider!

    Trött...

    Känns som en rätt vanlig rubrik här hos mig. Men idag, eller inatt menar jag ahr det varit jobbigt. Elias har inte sovit mycket alls.

    Började igår kväll med att han somnade gott som vanligt, runt 19 och när jag lagt tjejerna kkar jag in hos honom och det luktar skit. Hm.... han har gjort några harpluttar innan han somnade in. Så det var bara till att byta, men som tur var somnade han om. Han fattade nog inte vad det var som hände. ;)

    Så går jag upp och ska fixa med lite kvällmat till mig, när det knackar på dörren. Jag har ju låst och dragit ner persiennerna. För igår kväll fick jag jobbiga tankar och började tänka på vad som skulle kunna hända när man är ensam. Tänk om någon tar sig in?

    Så jag blev livrädd. Vem kommer och knackar och drar i dörren kl 20??

    Med hjärtat i halsgropen öppnar jag dörren. (jag funderade faktiskt på att inte göra det) Och så var det bara Brynja. :)
    Hon skulle hämta några orkidéer och så kvällsfikade vi tillsammans.

    Gick och la mig med vetekudden (älskar den när an är ensam och det är svinkallt i sängen) efter Greys men hann inte somna innan E vaknade och var ledsen. Försökte trösta men det var välling som gällde. Men efter 20 min grät han igen så då tog jag honom till min säng och känner att han är blöt igenom pyjamasen. Blöjan blev nog inte så bra påsatt tidigare. Så upp och byta!

    Efter det har han sovit väldigt lätt in till mig så det har inte blivit många blundar i dessa ögon i natt.

    Idag är det Kyrkansbarntimma, och jag får väl kämpa mig dit.

    Ny frisyr?

    Nu närmar det sig min frisörtid som jag har väntat på sedan början av januari! Så det är verkligen på tiden. Jag ser förjäklig ut.

    Men frågan är vad jag ska göra när det väl är dags? Ska jag klippa någon annan frisyr, vilken färg? Ska jag bara toppa/klippa igeom det och spara det eller vad?

    Kom med tips!!



    Nu ska jag, Alice och Elias åka till Linda o Filippa och fika lite.

    Kram på er och ha en skön dag!!

    *gäsp*

    Gud vad trött jag blev nu när jag satte mig ner.

    Har haft alla tre på rengörning vilket ledde till att min dusch blev lite kortare och lite kallare än vad jag hade önskat. Men nu sitter jag i soffan, nyduschad och fruktansvärt trött.

    Nu kikar jag lite på Kattis och company och inväntar Desperate Housewives.

    Ruskigt nöjd med mig själv efter den där propphistorien med. Först pajjade micron. Sedan funkade inte spisfläkten så de (hör o häpna) fattade jag att en propp måste ha gått. Och vårt proppskåp är av gammal modell. Jag gillaer de nya där man bara "flärpar upp" proppen igen när den går. Här skulle man leta upp den som gått, skruva ur och sätta i en ny.
    Jaja, det gick och jag blundade nästan när jag skruvade i den, var rädd att huset skulle expoldera eller något! ;-)

    Resten av veckan är uppbokade med trevligheter. Imorgon blir det fika hos Linda H, torsdag är det kyrkans barntimma och pappan kommer hem, fredag är det fika hos Angela och lördag är det Jockes födelsedag. Herre han fyller 35 år gubben. Vart tog tiden vägen. Han var ju nyss 22 år med  långa lockar...

    Vad ska man hitta på till honom? Tips??

    Joakim

    Du behöver inte komma hem.

    Jag har löst problemet och kan numera också byta proppar i proppskåpet.
    Bra kvinna reder sig själv. Eller?

    Stanna i två dagar till så har jag kasnke rivit ut badrummet med. Om bara någon kunde passa honom som sitter fast i mina byxben.

    Vilken kille!

    Linnéa har med sig kompisen Moa hem idag och de spelar musik och pratar om EMD och killar. Byter kläder och dansar. Vilka tjejer! :-)

    När det var dags för mellanmål, (varma mackor) knackade det på dörren och Robin stod där med nybakade muffins. Eller kärleksmums i muffinsform. Han hande snabbt bakat och kom för att bjuda tjejerna och mig. Han vet hur det ska gå till.

    Så först åt de alla varma mackor och sedan kärleksmumsmuffins. Mycket gott!



    Nu gick de ut för att leta efter Moas mössa, som hon hade tappat på vägen hem. Hoppas att de skyndar på, för det är Friidrott nu kl 16.

    Utmaning

    Har antagit en utmaning. Gör det du med!

    Öppna mina bilder välj 10:e mappen och tredje bilden och berätta om den.. OK.

     

    En härlig höstbild på min vackra Linnéa, då 5 år. En av hennes fröknar på förskolan hade gjort fina höstkronor av löv och här poserar hon fint. :-)

    Som jag saknar den förskolan. Eller framförallt personalen. Marianne, Stella och Monica.

    Irriterande

    Tog en promenad med Alice, Elias Lollo o Mathias ner till dagis för att lämna Alice, sedan skulle L handla lite på ICA. Äntligen kom jag ihåg att köpa salt. Det är nästan slut och varje gång jag handlar glömmer jag att köpa det. Men nu är det inhandlat. Och så var det något mer jag skulle handla, men det kom jag såklart inte på.

    Nu har jag fixat i tvättstugam bakat ett Hälsobröd. (Har ni bakat det mina vänner? Thessan hade gjort det vet jag.) Och när jag ändå var igång blev jag sugen på att göra några cupcakes för att överraska barnen med (vem försöker jag lura?!) när de kommer hem. Men så kom jag på när jag började ta fram ingridienserna att det var socker jag skulle köpa!! Fan.

    Jaja, kanske lika bra.

    Men så skulle jag värma paj till mig. (Det är visst snart lunch och det är lika bra att passa på medan man är hungrig och har tid att äta.) Men så är micron helt död. Vad är detta? Ja jag kan då inte laga en micro. Och mina kunskaper sträcker sig till att kolla om sladden sitter i och det gör den. Jag har tom dragit ut sladden och satt i den igen ;-), Men det fukar inte.

    Jocke kom hem.
    (förutom micron klarar jag mig bra utan dig)

    Men jag älskar dig. :-)

    Vårfint

    Ja nu har jag grejjat lite med blomstren i fönstrena. :-)

     

    Och min gamla porslinsblomma som gömt sig bakom en gardin blommade fint...


    Nä nu är det läggdags. Man får försöka lägga sig lite i bra tid nu när man är ensam.

    Barnlek och orkidéer

    Idag kom Linda, Lollo och Ida hit med barnen en liten stund på em. Mysigt att bara ses så där över lite lek och en snabbkaffe.



    Sedan när vi blev ensamma så fick jag skälla lite på Elias när han försöker plocka bort blommorna från orkidéerna. Han brukar vara duktig och bara lukta, men ibland tar lusten att plocka dem över.



    Precis när vi håller på där så knackar det på dörren och min pappa kommer med dessa.....


    10 st orkidér! Ska vara en snäll syster och ge bror min några med. ;-)
    Ibland undrar jag om det inte är lite (läs; en hel del) häxa i mig!

    Ida kom upp med lite påsar som visst var för litet för Nellie, så iväll blir det till att märka kläder. (Ida S; du får komma sedan och kolla.)

    Hittade den här gamla favoriten. Tjejerna har älskat den här mössan. Och Elias är ju vansinnigt söt i den med...


    (Jennie; såna här mössor får du börja sy!)

    Nä nu ska det mäsrkas kläder och plantera om orkideér.

    Tjena!



    Den här bilden kräver ett eget inlägg.

    Frågan är om han inte ÄR den coolaste killen i byn? ;-)

    Härliga dag!

    Vi möttes kl 10 och promenerade ner till byn och lekplatsen. Riktigt vårväder har det varit. Och idag gäller det att passa på, det ska visst bli snö!!!!!!

    Vi fikade på krabbelurer, gifflar, saft och kaffe.

    Här kommer bilder på våra underbara busungar.






    När vi knatade uppåt igen mötte vi våra andra vänner Jessica, Jennie och Johanna och alla barnen så då stannade vi på den lekplatsen med en stund. Mycket mysig dag.

    Elias sover gott nu. Han har ju varit ute sedan 8.30 imorse. Eftersom han sover ute. ;-) Och det lär bli ute resten av dagen med för när han vaknar ska vi till vår lekplats. Linda H o Filippa var sugna på att komma hit och leka. Men det verkar som om molnen drar in över bohuskusten nu....

    Nu står maten på spisen. Fiskpinnar, solskensmos och kall sås. Alice favorit. :-)

    Krabbelurer

    Idag ska vi försöka hitta på något. En liten utflykt kanske?
    Blir nog att packa en liten picknick och promenera ner till byn. Till lekplatsen bakom Lje-gården.

    Ska nog se om jag kan steka lite krabbelurer nu. Både jag och barnen älskar de! Inte världen nyttigaste men så gott. Min pappa stekte såna till mig/oss när vi var små och det hänger i.

    (Jag brukar ha i 1 tsk  bakpulver och mer mjölk så de inte blir så stabbiga.)

    Dags att sätta igång.

    Vad ska ni göra idag?

    Fridas Medelhavspaj

    Självklart ska ni få recept!
    Men allt på ett ungefär. Som vanligt. ;-) Och ta det du har hemma, eller tycker om- då blir det bra!

    Pajdeg:
    1 dl grahamsmjöl
    2 dl vetemjöl
    125 g smör eller margarin, kylskåpskallt
    2 msk kallt vatten

    Fyllning:
    strimlad skinka
    djupfryst bladspenat
    6-8 marinerade, soltorkade tomater
    fetaost
    broccoli
    örter, jag har provencaliska örter från frysdisken.
    Äggstanning: 4 ägg 3 dl mjölk 2- 3 krm salt peppar
    Gratinering: ca 1 dl riven gratängost

    Gör så här:
    Blanda graham och vetemjöl.
    Fördela matfettet i de torra ingredienserna.
    Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
    Låt degen vila kallt en stund.
    Kavla eller tryck ut degen i en pajform 24-26 cm, gärna med löstagbar kant.
    Låt formen stå kallt ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200°C.

    Tina spenaten. Krama ur lite vätska.

    Strimla tomaterna och tärna fetaosten. Dela broccolin i små buktetter.
    Blanda ihop tomater,  skinka, spenat, broccoli, örter, feta och lägg i pajskalet.

    Vispa ihop äggstanningen, krydda den med lite salt o peppar och slå den försiktigt i pajskalet.
    Strö över osten. 
    Grädda pajen i nedre delen av ugnen, 30-40 minuter tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.
    Servera pajen nygräddad med en god sallad och dressing till.

    En annan gång gjorde jag den med salami istället för skinka. Och så fräste jag purjolök och spenaten tills den släppt vätskan och blandade med feta, soltorkade tomater och sedan på samma sätt som ovan. Mycket gott!! Man kan variera hur som man gillar. 


    Borde gå och sova

    men fastnade så klart i Beck-filmen.
    Sitter upp i soffan för lägger jag mig ner så lär jag somna. Som förra söndagen, då somnade jag 15 min innan filmen var klar. Vaknade med ett ryck och såg den sista minuten.

    Elias har varit ett litet monster de senaste nätterna. Vaknar och är ledsen och vill inte sova, ville inte äta välling, inte vara vaken heller. Bara jobbigt!

    Jag drömmer om en natts sömn. Det var så länge sedam så jag minns det inte ens.

    Gräsänka

    Imorgon åker maken iväg på träningsläger. Det håller väl på större delen av veckan. Och veckan börjar med en studiedag. Och jag höll på att glömma det.

    Nu har jag precis blivit färdig med tvättstugan. Vikt all tvätt, hängt tvätt och strukit. Jag måste sätta ner min radio tänker jag varje gång jag stryker. Men det händer inte så ofta och de gångerna går det rätt fort.

    Mannen somnade med Alice i hennes säng, så jag får väl vara mitt eget sällskap och se Wipeout.

    Gillade förresten gårdagens Robinsson! Kul att det är tufft för en gång skull. Men jösses så länge de har varit utan mat. Jag skulle inte ens klara en dag!

    Pajen blev supergod.

    Hungrig

    Hej på dig förrsten!!

    Jag är vrålhungrig, eller det har faktiskt gått över så nu är det mer skakigt.
    Jag väntar på en jäkla paj som står i ugnen och inte vill bli färdig. Jag får skylla mig själv för jag har gjort alldeles för mycket fyllning, så det tar tiiiiiiid.

    Jag har inte ätit sedan den lilla biten hönökaka imorse. Sedan gick vi alla tipspromenaden i byn, sedan kom mamma, pappa o Brynja med hem och fikade så då blev det bulle. Sedan åkte jag till Torp och handlade, kikade runt i flera timmar. Och när jag kom hem satte jag igång med pajen. Blev så sugen på en Medelhavspaj men så här med facit i hand hade det varit mycket smartare att välja något snabbare.

    Hejhej!

    Matchen blev inställd.
    En av pojkarna i andra laget var sjuk eller hur det nu var.

    Idag har det varit full rulle här som det oftast är. Men extra idag med trädfällning och röjning av detta. Herre vad mycket träd och grenar det är i ett träd. För er som inte visste. ;)

    Jag och Elias åkte till Torp och handlade utebyxor. Det var kul i ca 10 min. Han ör översocial i såna sammanhang och hejjer på ALLA. "Heeeeeeej, heeeej!" 
    Men efter en butik tröttnade han. Lik sin far på detta märkte jag. SÅ några fler shoppingrundor med honom blir det inte.  Han får vara hemma med pappa då.
    Vi hann iallafall med en snabb tur på MAXI och hadlade mat inför tacokvällen idag.

    Har precis haft Louise här på en god latte med baileys. Det är faktiskt fredag. ;-)

    Håller på med denna fighten med tjejerna om cyklarna. Jag vill inte att de ska cykla ännu, vill gärna att den där sopmaskinen ska sopa bort allt rullgrus innan. För förra året gjorde de några rejäla vurpor och skrapade sig. Men hur lätt är det nu när alla i grannskapen tagit fram sina cyklar?
    Och så är jag så jäkla nervös över trafiken. Vi bor i en vändzon med en parkering i ändan, men bilarna kör fort som satan. De gasar upp vid vårt hus trots att alla som bor här vet att det springer ungar högt och lågt.

    Vi har promenerat på morgonen med. Men ju fortare vi går rundan desto kortare är den med enligt stegräknaren. Den som i vanliga fall är ca 6 km var idag 4 km när vi ökade takten och tog den på 55 min istället för 65 min som vi gjorde när det var sämre väderlag.

    Nu är det underhålla sonen som gäller.

    Timber!!

    Här röjs det träd. En megastor tall är nersågad nu när jag skriver.



    Lille killen med sågen är min storebror. Han är en hejjare på att röja träd.  :)

    Undrar vad vi ska göra med all tall som ligger i min trädgår nu? Kan man elda upp det kanske? I helgen blir det tallrökt grillkorv i vår trädgård.

    Läggdags

    Nu blir det nog att krypa ner i sängen. Trött efter all vårluft tror jag. :-)

    Mannen kom nyss hem med skorna. Men det känns lite onödigt när de var precis (nja nästan) likadana som de jag har. Fast mina är förra åretsmodell. Men någon måtta får det vara! Nä, dessa får allt åka tillbaka.

    Imorgon tror jag nog att jag ska ta en tur till Torp. Måste hitta tunnare överdragsbyxor till lilleman så han kan röra sig ute och i sandlådan .





    Natti natti.

    Dåliga nyheter

    Joakims mamma ringde och hade varit hos läkaren och fåå dåliga nyheter. Det går inte att operera lungan och den vätska hon har haft i lungasn som de tömde för några veckor sedan är tillbaka och har blod i sig, vilket betyder att det finns cancerceller i blodet som sprids till andra ställen än lungan.

    Nu ska hon få cellgifter.

    Som hon sa är den enda "fördelen" att hon är lite äldre, då går det oftast långsammare, cancerns framfart.

    Pratade med Linnéa ikväll lite om detta och hon vill ju inte att farmor ska dö. Hon är ju så stor nu att hon förstår detta.
    -"Mamma jag ska ALDRIG börja röka. Men Alice säger att hon ska det. "

    Och så är hon bekymrad över mina två vänner som röker.

    Nu mina goda vänner är det dags att fimpa. Pleeeeeease?

    Det drar ihop sig till matchdag

    Ja imorgon är det visst matchdag. Barnen har tränat hela veckan och tagit ut lag. De har skrivit upp sig på positioner och dragit ihop varenda unge på området för fredagens match.

    Och det är en viktig match med.
    Linnéa och jag har elgat och pratat i hennes säng en lång stund nu på kvällen. Och jag har fått höra massor.

    De möter ett gäng killar som är lite större som jag förstår de. Och Linnéa berättade att de går på Hällebergsskolan. (en frireligös skola som ligger här i byn)
    Det som de spelar om imorgon är visst så här. Om våra barns lag vinner så ska de Ekumeniska killarna sluta reta dem och om våra barn förlorar så får de fortsätta. Vad är det för skitungar?
    Linnéa är väl inte utsatt utan det är nog mer killarna som blir retade och de gnabbas lite till och från skolan. Vet dock inte om det är allvarligt eller ej? Men Linnéa berättade också att R´s mamma visst var de bor och ska prata med dem om de restas igen. Go Lollo! ;-)

    Så ni förstår vilken viktig match det är.

    Och jag kan säga att jag ska vara där och hejja! Och se vad det är för glin som är dumma mot våra ungar. Tänk om deras försädrar visste vad de gjorde. Tror att det går emot deras uppfostran som ekumener att vara elaka mot andra. Det gör det ialla fall i vår uppfostran.

    Linnéa har fått stå över träningen idag för att vara fit for fight imorgon. Hon har visst ont i hälarna. Det verkar vara så att hon har fått sin mors fötter. Jag minns i den åldern att jag hade fruktansvärt jobbigt med mina hälsenor. Jag växte så i perioder att de inte hann med och det gjorde fruktansvärt ont till o från.

    Hoppas att hon kan vara med. Hon är viss mittfältare och Alice back. Bra med en stadig kvinna i försvaret.

    Dessutom var visst Johan (Lollos man) uttagen i sista minut för det andra laget har en stor kille som är jättebra på fotboll. "tom bättre än Robin!" som Linnéa sa.

    Mmmmmmm som i Martin



    Idag har vin hämtat ut biljetter till Ladies night som går på Scandinavium den 17 okt.  Ska blir så roligt. 4 galna tjejer, drinkar, mat och vackra Martin. Niiiiiiiiiiiiice.

    Synd att det är så långt bort i tiden bara. Vi måste nog öva/värma upp lite innan. Som ett genrep?

    Mannen shoppar

    Ja det hör väl inte till vanligheterna i detta hushållet att det är mannen som shoppar. Men idag var det visst så.
    Han ringde precis och sa att han stod på Stadium och köpte nya skor till mig. Han tycker väl synd om mig och mina oda fötter och tror att det kan bero på skorna. Det tror nog inte jag eftersom de skorna jag har är nya sedan förra året. Men ett par nya NIKE skulle tydligen med honom hem idag.  Dessa skulle vara riktigt bra för oss med höga hålfötter, bra dämpning och så. ;) Nu blir det till att inviga dem imorgon. Om de passar förståss.

    Bra service Polarn!

    Ja det måste jag säga. Rekord nästan i snabb leverans. Beställde i måndags och idag kom paketet. Dessutom fraktfritt och med en liten blå/vit-randig minikanin med.

    Bra för er Polarn o Pyret. Ni har fått en återkommande kund.

    På tal om polare har vi varit hos Lisa o Ludde. Där fick vi lunch och kaffe. Mycket gott!

    Lite osams var de idag killarna. Ludde ville gärna ligga på Elias och krama honom lite hårt. Och Elias hade ju inte sovit idag så han var extra känslig och kom storgråtande till mamsen ett par gånger.
    Men mestadels är de ju vänner. :-) Och roligt är det att stå och titta på hästarna som betar utanför deras fönster.





    Finka killar!

    Joakim har tagit med sig tjejerna och Robin in till badhuset. De var tre glad ungar som stutsade härifrån efter skolan.

    Själv ska jag invänta E som sover gott på balkongen sedan blir det nog lekplatsen i vårsolen.

    Jobb och belöning.

    Det är så det funkar. Man jobbar och får belöning. Även i livet som mamma.

    Nu har jag tvättat fönstren i köket. Bara två, de andra får vänta. Men eftersom jag var så duktig förtjänar jag en stund med egentid framför datorn med en chokladkladdkaka utan dess like och en skummande varm latte.

    Njutning.

    Siffror och tandläkaren

    Dagens promenad var härlig! Nu är det vår. Så skönt.

    steg: 7409
    km: 5,2
    tid: 61 min

    Nu ska Elias och jag till tandläkaren sedan blir det fika hos Lisa o Ludde. Får se hur dagen blir för Elias vägrade sova på fm.

    Duktig på att organisera

    Ja det har jag varit idag. Började när jag skulle plocka ihop lite leksaker så fick jag äntligen tummen ur ****** och sorterade bort de allra minsta bäbisleksakerna och fick städat bland Elias leksaker.
    Sedan har jag tvättat alla kuddar till soffan, alla Laban-snuttar. Jag har organiserat bland alla kort och filmer på datorn. Så nu ligger allt i fina mappar.

    Det är skönt att reda ut oredan som inte syns, men känns.

    Sedan har lille Elias ramlat ur soffan 2 ggr idag. Ja hans mamma (och pappa) är inte alltid med och passar. Man önskar ju att man kunde det. För det är det västa som finns när han slår sig. Jag blir nästan hysterisk. Men får ju dölja det för att inte skrämma honom alldeles. Tror att det satte djupa spår i mig när han rasade ner för trappan med gåstolen. Efter det är jag jätterädd när han slår sig.

    Linnéa har testat fri-idrott idag och det var jätteroligt tyckte hon. Vi (Jag Elias o Alice) åkte ner och tittade. Eller ja, sprang runt.... Elias showade med att försöka hoppa häckar,klättra i ribbstolar och gå balansgång på bänkarna. Han blir något stort den pojken.  Får seom Alice kanske vill vara med också nästa vecka.

    Nä nu är det kvällsmatsdags känner jag.

    Filmtajm igen!

    Det är så roligt att titta på Elias när han hittar något intressant att sysselsätta sig med.
    Som de nya bilarna och verkstadsgaraget som mormor o morfar köpte.

    Kolla när jag smyger. Ljudet på. Det är ljudeffekter utan like. Min lille kille.....

    Hej Doldis/ar!

    Vad roligt att du läser min blogg!
    Välkommen. :-)

    Träffade en kompis till Linnéa idag som berättade att hennes mamma läser min blogg. Så därav välkomnandet.

    Lämna en kommentar då och då så är det roligare att skriva. :-)

    Godmorgon

    Idag ser det ut att bli en ljus och fin dag!

    Jag har hoppat promenaden idag för att vila foten och se om det hjälper. Undrar om Lollo kom sig ut själv?

    Var hemma hos mamma o pappa igår och de hade köpt lite till oss på Ullared. En jättefin kappa och Regn-ställ till Linnéa, t-shirts till tjejerna och ett garage och bilar till Elias.

    Här är Linnéas kappa, vårfin.



    Elias i bakgrunden litear småsten eller annat spännande att stoppa i munnen.

    Nu är en tjej färdig och ivägskickad.
    En annan kvar....


    Öppna förskolan

    Idag trotsade vi det regntunga vädret och tog en promenad ner till ÖF. Jag, Lollo, Lisa och pojkarna. Skönt men jag har så ont i min häl. Men skade-kunniga man säger att hälsenan är inflammerad. Jag kan nog bara hålla med.

    Elias gillar ÖF. Iof så gillar den ungen allt.
    Och som han GÅR. Hela tiden knarat han runt. Så söt så det gör ont i hjärtat.

    På ÖF var det rutchkanan som hägrade mest. Vad roligt det var att klättra upp och åka ner. Tills han fick syn på fönstret och grävskopan utanför. Man kunde kika ut genom fönstret när man stod upp på rutchkanan.



    Nu ska vi köra Alice på gymnastiken och åka till mor o far som varit på Ullared idag. Jag hade visst lite att hämta där.

    Klick, klick!

    LÅNGKALSONGER BODY BODY

    Elias har haft samma modell på byxa och body och det passar honom utmärkt! Lite smalar modell. Annars är det väldigt svårt att hitta byxor som inte ramlar av lilla rumpen. Och dessutom är de underbart mjuka och sköna. (sorry Lisa, Elias får vara bebis ett tag till;-))  OCH rea.*nice*

    Slitningar

    Det är för väl att Elias bestämt sig för att börja gå ordentligt nu. För det börjar märkas på kläderna att det är dags. Han sliter sönder byxorna, det har blivit hål på flera par nu. ;-) Inte så konstigt heller för han har haft den här storleken (stl 74) på kläder sedan i sensomras!

    Nu blir det till att köpa vårnytt så småningom. Har ni sett att Polarn o Pyret har öppnat sin webshop idag? Dessutom fraktfritt nu i starten.

    Taco-inspirerad gratäng


    Här kommer dagens middagstips. Som man kan byta ut kryddor mot vad man gillar egentligen. Taco/örter/ eller basic.

    Idag blir det tacoinpirerat för det gillar vi här hemma. Och det luktar (eller doftar heter det ljuvligt) här hemma med gratängen i ugnen!

    • ca 10 st potatis
    • 400 g köttfärs
    • 1 lök
    • 2 tomater
    • 1 påse taco kryddmix
    • 5 dl grädde
    • 2 dl crem fraiche
    • ca ½ dl chili/ketchup
    • salt o peppar och en nypa socker
    • riven ost

    Stek färsen och löken och krydda med kryddmix. Skala ov skär potatis, jag gör stavar. Varva i en form. På med tomater. Blanda allt till såsen. ink osten och häll på gratängen. In i ugnen på 200 grader i 1 timma.

    Servara med sallad.


    fullt upp!

    idag var en sådan dag då jag inte har suttit ner mer än när jag åt.

    Började dagen med att Nicke och Brynja på morgonen och åt frukost. Jag och Lollo skulle ut och gå men Brynja och Angela skulle gå tipspromenaden så vi gick med på den istället. Och det tog ju två timmar totalt så när jag kom hem var det matlagning och sedan hämta Alice hos en kompis.

    Det var helt underbart väder på em med så Elias fick inviga skor och gå ute lite. Vi gungade och sedan kom Lollo och Mathias och fikade lite.

    Sedan är ju söndagar stora "tvättaredagen"; alltså av barnen. ;) Så det tar ju sin stund det med. Bada och tvätta dem alla och kamma dessa långhåriga  tjejer.

    La de två mindre modellerna och passade på att klippa Linnéa. Det var behov av en klippning. Det gror!

    Sedan var det ju bara att röja upp efter orkanen ELias. Herre vad han plöjer och röjer bland allt från skor, tallrikar till leksaker. Allt ska kastas ut! Ju mer det låter desto bättre.

    Nu kraschade jag i soffan och ser på BECK. Det har blirvit lite av en söndagsrutin. Jag gillar Beck-filmerna. Nu kom min man hem med.

    Imorgon blir det öppna förskolan.


    Dagens siffror

    Idag gick vi tipspromenaden. Det blev terrängpromenad i skogen ovanför folkhögskolan och förbi silverfallet. Riktig kul, men fan vad dåligt det gick på frågorna. ;-)

    steg: 9532
    km: 6,7 km
    kcal: 3648
    tid: 90 min

    Oväntat besök

    När man minst anar det, när man har som tråkigast (vilket ofta inte händer att jag har tråkigt) så dyker det upp lite oväntat besök.

    Låg på soffan en halvtimma medan ELias sov och tyckte att det kändes lite ensamt och tråkigt utan något besök en lördag. Men så kom mamma och pappa och hade köpt Melodifestivals-cd´n till tjejerna. Åååå vad glada de blev!!

    De hade tidigare samlat ihop sina sparbössepengar (eller Alice sparbössepengar, för Linnéa köpte ju glasögon för varenda slant) just för att köpa den skivan själva. Jag försöker att lära dem lite om vikten med pengar. Att de ska kunna spara ihop till något de verkligen vill ha. Och när de räknat pengarna hade de 260 kr. :)

    Men som sagt så fick de skivan av mormor o morfar istället. De ville ju absolut inte ha några pengar för den.

    När de hade gått så knackade det på dörren efter en stund och där stog Lisa. Ludde sov i vagnen. Jättekul när det blir så där spontant!

    Så klar när man får oväntat besök bjuds det på kaffe. på lördagar är det inget vanligt kaffe och klockan var 18 så det blev världens godaste kaffedrink; En latte med baileys. Det måste ni testa! Hur gott som helst.

    Pojkarna åt kvällsmat tillsammans när Ludde vaknade. Så mysigt så.

    Nu har jag en pizzadeg på jäsning för idag blir det hemmagjord pizza till MF.

    Så vem håller ni på ikväll??

    Imse vimse spindel

    Försökte fånga sången på film. Här är det. En lite otålig som så det går undan! ;-)

    Städa, städa....


    Hola!

    Dagens promenad var samma som igår men av någon underlig anledning inte lika lång? Ialla fall inte enligt stegräknaren. Men det var i alla fall ca 7 km. 

    steg: 9630 steg
    km: 6,8
    tid: 80 min
    kcal: 411,4

    På hemvägen vid motorvägen mötte vi en man med ett liggunderlag under armen och en ICA-påse i handen. Han undrade vilken väg man GÅR till Gbg. Fick visat honom gamla E6:an eftersom man inte får lov att gå på motorvägen. Han hade visst gått från Kinnekulle den 9 mars. En trevlig kille i 40 årsåldern kanske? Men han gick i vanliga kläder, loafers, inga vantar eller mössa. Han hade inget mål med sin promenad heller och han sov under granar sa han.

    Undrar om han har ett bra liv? Jag menar om han är nöjd och om han gör detta för att han har valt att göra det? Eller om han är sjuk? Men han verkade inte det, men man vet aldrig. Kan han ha haft otur i livet och kanske tom är hemlös? Har han familj som bryr sig om honom?

    Tänk vad många frågor och funderingar en sådan vandrare väcker.  Han önskade oss en trevlig dag och fortsatte med sin ICA-påse i handen.

    Tidig morgon

    Idag fick vi gå upp 5.30 då gav jag upp.
     Han var jättepigg och jocke har match och då ska han få sova så klart.

    Som tur är så hade jag kollat idag så att jag inte missade Lilla huset som numera börjar 6.30. Vad är det för tid?! ;-)
    Fick också chattat med Lisa som också fick gå upp tidigt idag.

    Nackdelen (ja en av dem) med att gå upp så tidigt är att dagen blir så lång. Och det lär bli svårt att hålla sig vaken till MF ikväll. Tjejerna väntar spänt! Men vem ska de rösta på? Jag har sagt att de måste välja EN. De har så många favoriter. Men måste det bli en så tror jag att det är EMD de röstar på. Linnéa har tom lagt in en bild på de tre som bakgrundsbild på min dator. Tack.

    Nu väntar jag på att klockan ska bli 9 så jag kan väcka min underbara make och sedan ta en lång promenad med Louise.

    Vad ska ni göra idag??

    Fajitas



     Maggan frågade efter faijtas. Här kommer min variant!




    •  4 kycklingfiler i fina bitar/strimlor
    • tortillas
    • 2 paprikor
    • 2 gula lökar
    • creamfraiche
    • mango chuntney
    • majs
    • fajitaskryddmix (santa marias!!)
    • cheddar cheese dip (santa marias)
    • guacamole dip  (santa marias)

    Strimla paprika och lök och stek ganska hårt i en panna. Tillsätt lite honung (blir lite sötma) och lägg i ugneform för att hållas varmt i ugnen medan du steker kycklingen.
    Bryn kyckling och krydda med kryddmixen. (står bak på paketet hur man gör)

    Värm bröden och fyll dem med lite cremfraiche, ostsås, guacamole, chutney, majs, paprika o lök och kyckling. Ta det du gillar.
    Riktigt mumsigt!!


    Recept: Kyckling i bacon och örter

    Maggan här kommer det. Men som vanligt är det alltid inga precisa mätt utan lite på känn. ;-)

    * 3-4 kycklingfiléer
    * 1 pkt bacon
    * ½ liten purjolök
    * ca 4 dl creamfraiche (lätt går bra)
    * 1 hönsbuljontärning
    * ca 3-4 msk eller ½ paket färskost (jag brukar ta bonjuóur örtost eller annan örtost. Vitlöksost är gott med om man   gillar det)
    * örter (brukar ta pizzakrydda eller basilika)
    * Salt, peppar och socker

    Skär bacon i små bitar och stek så de blir knapriga. Lägg av på papper. Stek kycklingen i mindre bitar i fettet från baconet. Lägg i strimlad purjo poch bryn tillsammans. (kan ta bort den med om man inte vill ha)
    Tillsätt örtosten, creamfraichen och buljongen. Koka i ca 10 min. I med örter. Krydda med salt och peppar efter eget tycke. Och Ca 1 msk socker för att runda av smaken lite.
    Tillsätt baconet när det är klart.

    Servera med någon pasta.

    Jättelätt och supergott. Går att variera hur som helst med de smaker du tycker om. :-)

    Dagens bilder

    Innan det var dags för fika blev det blöj och klädbyte. Men innan jag hann få på prinsen har han hunnit klä av sig.



    Vill ju inte lägga ut nakenbilde rpå bloggen, men det hade varit världens gulligaste nakenkort. Han har nämligen världens minsta rumpa. :-)

    Hemma hos Ida var det väldigt roligt med Nellies hörselkåpor.


    Nu idag har han gått riktigt mycket. Över hela övervåningen traskar han. Kul när det börjar släppa. Men samtidigt så är det ju ett tecken på att han är en stor kille.

    Här kommer en bild på tjejerna i nya Willebus-mössorna. Fick tyvärr inte med de alla tre. Elias vägrade.

    Tävling




    Klänningen från Haléns är en sådan klänning som verkligen kan funka till alla tillfällen under hela sommaren. Snygg att ha till stranden, eller klä upp den med snygga assessoarer till en sommarkväll ute.

    Skorna är helt underbara, skinnsandaler i guld. Så snyggt till sommarbruna ben. Och perfekta för mig som inte gillar att gå i klackar.

    Väskan i mocca gillar jag. Fungerar hela året och man får plats med blöja och våtservetter. ;)


    Denna tävling hittar ni hos Engla där kan man vinna ett presentkort hos Halèns för 1000 kr.

    dagens siffror

    Vi körde på bra idag jag och Lollo.

    steg: 10370
    km: 7,3
    tid: 85 min
    kcal: 446,7

    Förbi Lisa på Skafteröd, över till golfbanan, Lyckorna ner och upp för backarna. Härligt!! Men det var verkligen med livet som insats när vi gick över Skafteröd. Herre vad vi halkade. Vi såg ut som Bambi och det är ett under att ingen av oss ramlade?!

    När vi var i backarna upp ringde de från VC och vi fick en tid 30 min senare. Så hem och slängde mig i duschen! (Jag vill gärna vara med på sånt där, annars hade ju J kunnat åka) Men vi hann. Fick tom vänta lite. :)

    Nu håller jag på att göra lunch. En smarrig potatis och purjolökssoppa med färskt baugett. Gott va?
    Jag är hungrig för jag fick ju bara slängt i mig en banan innan läkartiden.

    Sedan ska jag och ELias till Ida och fika kl 13.

    Halsfluss

    fick en snabb tid hos sköterskan idag som tog halsprov på Linnéa och det gav tydligt utslag med en gång. Kraftig halsfluss. Vad fort det gick då?! Men det syntes verkligen igår kväll. Ett otränat öga som mitt såg med en gång att detta ser illa ut.

    Sedan fick vi vänta lite på läkaren som kollade med. Hon misstänkte scharlakansfeber eftersom det nästan såg ut som en smultrontunga, men hon hade inga andra symtom på det så det avskrevs. Men det går tydligen jättemycket nu.  Halsfluss och scharlakansfeber härjar visst.

    Själva hade vi velat utsätta dem för vattkoppor men det var visst ingen epedimi på det just för tillfället. Hade ju varit bra om de fick det innan de blev för stora.

    Nu har ialla fall dockan fått första omgången kåvepenin. 3 ggr/dag i 10 dagar. Kul. Jättelätt att äta de tabletterna med.

    Veckomatsedel





    v 11

    Mån:
    Fläskkotletter, champinjonsås och kokt potatis
    Tis: Panerade torskfiléer, potatis och kall räkröra
    Ons: Ugnestekt hel kyckling, sås, ris och kokta morötter
    Tors: Köttfärssås och tagliatelle
    Fred: Faijitas eller pizza
    Lörd: Kyckling i bacon- och örtsås med pasta
    Sönd: Hemmagjorda hamburgare, klyftpotatis och sallad

    v 12

    Mån:
    Köttfärs- och potatisgratäng med sallad
    Tis: Ungstekt falukorv och rorfrukter och potatismos
    Ons: Kyckling, ris och cyrrysås
    Tors: Köttbullar, potatis och gräddsås
    Fred: Tacos
    Lörd: Lax och pasta
    Sönd: Potatisgratäng, fläskfilé och beanaissås och sallad


    Boktips!

    Lisa undrade vad det var för bak-bok Linnéa använde sig av och det är den här:



    Vi bakar & lagar mat

    Jag köpte den på bokrean på Coop för 49 kr. Skynda och fynda!

    Perfekt för små som vill baka och laga mat. Illustrerade recept och de kan fixa det mesta själva.

    Sjukling och gamla vänner

    Linnéa är ganska dålig nu. Jätteont i halsen och feber med. Tittade med ficklampa och det är väldigt rött och irriterat. Tror att det kan vara halsfluss. Blir att ringa VC imorgon. Kanske är det dags för prinsessans första pencillinkur?
    Har haft turen att ha väldigt friska barn. Och Alice fick sin första pencillinkur sist hon var dålig och läkaren blev så förvånad över att hon inte ätit det förrut. Antar att det är rätt ovanligt.

    Själv har jag haft ont i huvudet hela dagen. Men tror att det kan vara visdomständerna. Eller spänningsvärk. Vad nu jag är spänd över?!

    En annan väldigt rolig nyhet är att vi kommer att kunna se våra gamla goda vänner lite oftare nu (förhoppningsvis) för Rikard Teberio ska bli någon slags tredjetränare/resurs i Qviding. Ni som inte känner till allt om mig kan ju veta att Rikard och Linn är två helt underbara personer som vi hade turen att lära känna då vi flyttade till Finland samtidigt och killarna spelade i samma lag under några år. Sedan blev de kvar i Åbo när vi flyttade till Helsingfors men vi har alltid haft god kontakt, men träffats alldeles för sällan de sista åren. Trots att vi numera bor så nära! Är det inte ofta så? Att ju närmare man bor, desto mer sällan ses man?

    Jag och Linn var riktiga fotbollsfruar på den tiden. Vi fikade, shoppade, åt och pratade dagarna i ända. Hon fick sin son Sebastian 99 och vi hade ju turen att bo i lägenheten över dem, så det vara bara att springa ner o upp till varandra. En underbar tid....

    Nu har Linn en butik i Kungälv ; Sweet (och GBG?) tillsammans med en vän. Kika in i webshoppen eller i butiken om ni har vägarna förbi. Själv ska jag ta mig en tur snart och få en riktig styling. ;-)

    Hittade en bild på de två...


    Är det verkligen så att Jocke springer ifrån Rikard? ;-)

    Hittade en rolig sida med massa fina fotbollsbilder från tiden i HJK....

    Torsdag

    Idag tog vi en promenad ner till Hemgården för att vra med på sångstunden. Jag, Louise och pojkarna. Vi njöt av vårvädret och pratade om hur skönt det är nu när våren kommer.

    Yeah right. Vår... nu är det snöKAOS.

    Dessutom hann inte sångstunden mer än att börja när Jockim ringer och berättar att han måste hämta Linnéa i skolan för hon hade jätteont i halsen och ville hem.

    Så det var bara att packa ihop sig, sjunga en sång och sedan bli hämtad. För han skulle ju på träning.

    Ingen större fara med henne men ont i halsen och på em visade tempen på 38 grader.

    Men lite mysigt var det att ha henne hemma med så hon fick bakat en kaka alldeles ensam efter ett recept i den nya receptboken för barn. Med bilder och allt, så det är lätt att följa.


    Mer promenader

    Ja eftersom våren är i luften idag så tog vi en promenad jag och Elias med. Vi gick ner till byn, hälsade på mormor på jobbet och sedan gick vi till centrum och tittade på grävmaskinerna som håller på och gräver och lastar lera på lsatbilarna. Mycket spännande!!

    Vi stannade vid bäcken och tittade på vattnet och sådan hälsade vi på hos Lisa i affären.





    Sedan hämtade Jocke upp oss när han hämtade Linnéa på skolan. För jag orkade inte gå uppför backarna igen efter den monsterpromenaden jag gick i morse. :-)

    Men det blir många fina steg idag:

    steg: 13100 st
    km:    9,2


    Nu har jag en helstekt kyckling i ugnen som doftar ljuvligt. Har fyllt den med citron, rödlök, örter, honung och gjort små hål i köttet där jag tryckt in fetaost. Och en massa god sky blir det så såsen lär bli gudomligt god. Till detta blir det kokta morotsstavar (bra för E att hålla i handen) och ris.

    Har tom hunnit med att dammsuga och tvätta golven idag. Ingen dålig dag. :)

    Pannkakslunch

    Idag blev det äppel-pannkakor till allas stora glädje. Det är verkligen ett tips om man vill förnya och ha lite nyttigare pannkakor.
    Riv i ett äpple i smeten. De blir naturligt söta och mycket godare.
    (Morot funkar bra med!)





    Djup koncentration när det leks med mobiltelefonen.

    Idag har varit en dag där det har hänt mycket. Haft lite myror i kroppen. Det måste vara vårkänslor!

    Morgonpromenad

    Ja idag blev det en rejäl promenad!

    Skulle gått med min partner, men eftersom jag är vansinnigt rädd för magsjuka vill jag undvika alla risker för smitta. (mannen hade blivit dålig igår) Men jag tog mig i kragen och gick själv ialla fall.

    Ner för Hälle, gamla E6 bort till gofbanan, förbi mamma, lyckorna, bergsvägen ner till centrum och upp för skolbackarna. Som tur var hade jag Adam och Gry i öronen. För det är inte lika kul att gå ensam. Men man pinnar nog på fortare.

    Siffrorna då:

    Steg: 9921
    km:    6,9 km
    kcal:  430
    tid:     80 min

    Nu blir det god frukost och dusch.

    Bra flyt

    Det är viktigt att ha ett bra flyt, bra rutiner i livet.  Att man känner att dagarna flyter på som de ska. Att man får en bra blandning av roligt och nödvändigt.

    Det tycker jag att jag har nu. Jag gillar inte att slappa hela dagar, eller att  stressa hela dagarna. Allt måste vara i rätt "proportioner" om du förstår vad jag menar.

    Nu skulle jag ju kunna skriva hur våra dagar ser ut, men jag tror inte att någon är särskilt intresserad över våra rutiner. ;)

    Men det är kul när man börjar kunna göra lite utanför hemmet med nu när Elias är så stor så att han tycker att det är roligt med. Som sångstund på torsdagar, öppna förskolan någon dag i veckan. Kanske tom två. Och så är det kul att vi försöker få till en stor mamma/barn-fika på fredagar nu. På fredag ska vi ses hos Ida. Jätteroligt!

    Det var nog det jag älskade mest med vår tid i Finland. Att det var så bra med barnen. Vi bodde granne med Öppna förskolan och det var världens bästa ställe! Stort, det fanns att göra för allra åldrar. Sångstunder, måla, leka, baka, äta och så mycket mer. Världens bästa personal med. Och där lärde jag känna vänner för livet. Utan det stället tror jag att vi inte hade varit kvar så länge i Finland. För då hade jag kanske inte trivts så bra. Och det hade nog blivit ensamt.


    (Linnéa på ÖF aug 03 kan jag tänka...)




    Och alla lekparker där det alltid var föräldrar och barn. Både fm och em. Det saknar man här. Men jag hoppas att vi ska ändra på det nu när våren kommer. Att vi som är hemma ses på lekplatsen. Barnen leker och vi gottar oss i vårsolen med lite kaffe och fika. :)

    Och så saknar vi muminvärlden!



    Tvätt och annat kul.

    Idag har det inte hänt mycket. Städat på fm och fått undan massor av tvätt i tvättstugan: Varför är det så tråkigt att vika och LÄGGA in i garderoberna?
    Tvätta är inget problem. Det kniviga är att få det från tvättstuga och in i rummen. Och varför blir det alltid så många omaka strumpor?! Vem äter strumpor?

    Var nere på Resteröds trikå och skulle byta en skjorta och kom hem med fint till flickorna.


    Familjen Annorlunda

    Jag blir helt slut bara av att titta på programmet. Som mamman som tar med de 5 (!!!!!!!!) minsta/yngsta till tandläkaren. Två ska bytas på inne på golvet på toa (bara det går emot allt inom mig!) och de andra tre river väntrummet och irriterar alla som väntar.
    Jag har fullt sjå de gånger jag ska göra något med våra 3 barn. :-)

    Och de som åker till stan (sthlm city) med sina 3 tvillingpar. Och en kräks ner sig och får gå runt i låtsaspappas tröja i kalla vintern. Jag är grymt imponerad över lugnet som dessa mammor visar i alla dessa situationer.

    Jag hade väl varit i upplösningstillstånd. Eller ialla fall säkert rusat till närmsta affär och handlat en jacka.

    Antagligen är det därför en del har så många barn. För att de klarar av det. Man kanske skaffar efter förmåga?

    Familjen med trillingarna är rolig. Pappan är en sån vansinnig pedant att det är riktigt roligt att titta på. Som förra gången när de tre minsta skulle få "PROVA" att äta själva. (de är typ 2-3 år?!) och han höll på hela tiden: "Ska du inte äta med skeden? Vad har man skeden till? Ät nu med skeden....!"

    Hur många barn har du/ vill du ha?  Och varför? Berätta gärna.....



    Måndag

    Elias och jag har haft en trevlig stund på ÖF idag. Det är mysigt att komma ut och träffa lite andra, nya bekantskaper med.
    Vad har ni gjort?

    ÖF

    Sitter och väntar på att Prinsen ska vakna så vi kan åka till ÖF. Vi blev ensamma om att gå för både Ludde och Mathias var sjuka. Mathias stackarn har magsjuka och Ludde snuva och hosta. Krya på er grabbar!

    Som tur var fick jag sms av Josefina (som jag låg på bb med) om att hon och Eva skulle dit. Då är det ialla fall några kända. Alltid skönt första gången. Även om jag inte har någon social fobi direkt. ;)

    Vi ses!

    *ASG*

    Vi skrattar helt hysteriskt i soffan jag och Joakim. Herregud!! Kollar ni på 5:ans nya program Wipeout?

    Om inte så slå på det nu. Men gå och kissa först. :)

    Let´s Dance on Ice

    Idag åkte jag och tjejerna och  tittade på alla konståkare, små barn från 2½ år upp till vuxna. Otroligt vad duktiga de är! Nu är flickorna sugna på att bli isprinsessor kan jag säga!

    Det höll på i två timmar med en liten paus i mitten och det var välbehligt för jag trodde att min rumpa skulle separera från övriga kroppen! Herre vilken träsmak man fick av att sitta på stentrappan!

    Efteråt var det ut till Torp för att handla lite. Bland annat öronproppar till Linnea för imorgon börjar hon spela Djembetrumma. Hon har fått dispens och börja tidigare i musikskolan för att hon är så intresserad. Tror att hon är rätt duktig med faktiskt. Hon har en bra taktkänsla hör man när hon trummar på allt! Hon köpte en trumma i Egypten som hon konstant trummar på.

    Jag försökte övertala henne att börja med gitarr, men hon ville hellre börja med Djembe. Nästa år kanske hon kan spela guran.

    Har också varit ute på en kvällsproemanad med Lollo. Och trots att det blev ett hopp på några dagar i mitten av veckan har vi fått till 4 ggr denna vecka. Duktiga vi!

    Imorgon ska vi ge Öppna förskolan en chans. Ska bli riktigt roligt. Det är skönt och kul att börja få in lite aktiviteter i mamma/barn-livet. Så ÖF på måndagar och Kyrkans barntimme på tordagar känns som en bra plan för veckorna.

    Hej på dig!

    Vad gör du?

    Själv fick jag dra mig upp ur soffan för jag höll på att somna redan efter 10 min! Så ner och tvätta bort smink, ut med linser, på med morgonrock och in med en micropopcorn i micron.
    Nu hetsäter jag popcorn för att hålla mig vaken. Man får inte somna innan sina barn när de är 5 och 7 år. Eller? De klarar sig säkert....;-)

    Hoppas att vi alla tre kan somna till första framträdandet på MF så kan pappan bära ner oss alla.

    Minns fortfarande att jag älskade att somna i soffan när jag var liten. Det var det bästa som fanns. Och att pappa bar upp mig till sängen. Vet inte varför. Men det var det.
    Ibland kunde jag smyga upp när mamma lagt sig för att ligga på soffan och somna medan pappa tittade på tv. Sedan kånkade han upp mig.

    Minns en gång när jag smög upp och tittade på "liftaren" med honom. Ett finger i pommes stripsen sitter kvar i huvudet. Och när en amn bands mellan två¨bilar... Ljuvliga barndom! *asg*
    Tror det är tack vare den rysaren som jag inte är rädd för sånt idag. Gillar skräckisar.

    Det blev inte att vi pkte till Ishallen idag för min kusin och hennes barn kom till min mormor o morfar så vi åkte dit istället. Vi åker och kollar konståkningen imorgon istället. Du som var där (Tina vet jag) kan väl berätta om det var något att se?

    Dagens siffror

    Promenad idag. Riktigt skönt för nu var det många dagar sedan vi fick till det.

    Steg: 7395
    km:    5,2
    kcal:  306,8

    Vi har ju tvivlat på att det bara är 5 km den promenaden och igår pratade jag med grannen som berättade att han går den promenaden med och hade mätt med bilen att den var 6,2 km. Så det kändes bättre! Men jag måste mäta med bilen med tror jag. :-)

    Vad ska ni göra idag?

    Vi ska till Ishallen tror jag. Det skulle vara Lets Dance på is där både idag och imorgon.

    Fridas tips!

    Nu till ett mer allvarligt inlägg. ;-)

    Jag måste bara ge er ett supertips! Ni som har silversmycken och tycker att de blir svarta och tråkiga och att inga bra tips funkar för att göra rent dem. Här är ett som funkar!

    Läse för 100 år sedan att putsa silver med tandkräm ska vara bra och det är kanon! Mamma stod igår och kokade sina silversmycken och var rätt missnöjd med resultatet när jag sa åt henne att testa tandkräm. Så hon putsade ett slätt armband och blev lyrisk över resultatet!

    Men så kom vi till alla halsband och annat småkrafs som inte är så lätt att putsa, så då tetade hon att koka allt med en klick tandkräm i. Och Jisses vad fint det blev.

    Så koka ert silver i vatten och tandkräm. Skölj av och det ser ut som nytt.

    Funny faces

    Ska bjuda er på lite fredagsmys....

    Håll till godo!


    En del är bara fulla av talang!

    Glass

    Är det fredagsmys så är det.



    Det hade varit bättre med ett bad EFTERÅT men det visste vi inte innan. Orutin.


    Hur myser ni ikväll? En är i GBG och en annan är på after work trots att hon bara jobbar onsdagar. Men ni andra då?

    Joo, nääää, tja, kanske?

    Har suttit och velat fram och tillbaka om det här med badhuset idag. Var så sugen på att testa det och hade packat liten badväska men näsan rinner och det går emot mina priciper att ta en snuvig unge till badet. Nu är det ju alltid mer snuva på morgonen när allt ska ut som samlats under natten, men ändå..

    Det känns helt fel och då är det nog det. Som tur var har vi inte sagt något till Alice. Men de kan ju iof åka ändå.



    Skulle kunna tänka mig en solsemester just nu faktiskt...

    Vad ska ni göra idag?


    "Det nya livet?"

    Ni kanske undrar vad som hände med det? Det har varit dåligt bloggande om promenader den sista tiden. Tror ni att vi lagt av och slappat till oss?

    Nä då, vi är ganska hurtiga faktiskt, men bloggandet om det har varit lite lågt.  Denna vecka har vi heller inte hunnit mer än två proenader, men eftersom vi har tagit i hand på att försöka dra ut varandra 3-5 ggr/ vecka så måste vi gå lördag och söndag så det blir lite ordning.

    Vi har också funderat på varför det inte händer något på vågen. Men som min kära man sa (sporttoken); "Först får ni ju muskler och de väger ju mer än fett, så därför händer det inget på vågen i början."

    Och efter lite granskande i spegeln så måste jag nog ge honom rätt. Tycker att hänget är fastare! Celluliterna är inte lika många och magen känns mindre. Och eftersom jag så resultat i spegeln så provade jag även vågen (som jag vägrat ett par veckor eftersom inget hänt) och visst visade den 1½ kg minus.  Så nu är motivationen PÅ igen.

    Är bara lite rädd att vi ser ut så här till sommaren 09.


    Underbart

    Antagligen kommerjag få äta upp att jag skriver detta, men jag gör det ändå.

    Vi har haft toppen-nätter här hemma ett tag nu!! För de för de föesta låter det kanske inte så toppen, men för oss,          (läs MIG) som är van att vara uppe minst 2 ggr och ge välling mm. Så har vi nu gått till en gång!

    Och den senaste tiden har han vaknat vid 23-tiden och fått välling och sedan sovit hela natten.
    Som i natt. Somnade 19.30, vaknade 23 och fick välling och sov till kl 07.00.

    Eftersom min kropp inte är inställd på så sammanhängande sömn vaknar den självklar runt 5-tiden och undrar om bäbisen är ok.

    BAra för att jag skriver detta kommer det säkert att bli riktiga helvetesnätter fram över. Han är ju snuvig nu så det finns väl en risk..


    Syskonmys

    Ibland är det bra att ha en storasyster. Som när det är Barda på tv och det är så spännande att det blir lite läskigt. Då ser det ut så här....



    Även Elias är glad i sin storasyster....


    Imorgon hade vi tänkt att försöka ta oss till badhuset. Men jag får se hur läget är till morran. Vet inte om det är förkylning på G eller om det bara är biverkningar av vaccinet för Elias har varit lite snuvig idag. Hade varit roligt eftersom Jocke är ledig från idag tills på tisdag så skulle vi kunna åka allihop.

    Får se hur det blir.

    Nu ska jag nog se Medium.

    Ett inlägg :-)

    eftersom jag vet att Thessan saknar det. :-)

    Idag var det Kyrkans barntimme och det var faktiskt riktigt bra tycker jag. Bra sångstund och Ludde underhöll. :-) Han mamma var lite stressad en stund, men det var ingen fara Lisa! Han är för charmig.
    Roligt att träffa gamla bekanta och en BB-kompis med.

    Elias var som ett litet ljus och tyckte att lamporna var så fina i taket.  Fikade lite och efteråt åkte vi till mamma en stund för att fördriva lite tid. Det blev lite upp o ner med sovningen eftersom det började när E vanligtvis sover. Han fick sovit en halvtimma innan och sedan höll han sig faktiskt till vi kom hem 13.30 och sov som en stock i drygt två timmar. Fint!

    Lite snuva i ena näsborren kom som ett brev på posten efter vaccinet. Men det är inget mer ännu, så ingen fara. Mest kommer det nog för att han går runt och blåser med näsan. Det är en grej vi gör nu; jag blåser på honom för han tycker att det är kul och så härmar han men blåser med näsan istället.  Han är för söt.
    Och idag när det stormar ute blåser han med näsan så han håller på att bli tokig! Underbara unge....

    Har precis haft Louise här på en snabbkopp. Nu ska jag köra Linnéa o Saga till gympan. Måste leta upp Alice hos en kompis först.

    Hörs sedan.

    Pust!

    Nu är några lådor märkta och klara. Det var jobbigt.

    För det första är det svårt att sätta priser tycker jag. Jag köper ju sällan några beg. kläder, men dessa är ju superfina! Och de som inte är fina de åker i soporna.
    Och för det andra är jag nog för noggrann. Jag har tom sturkit det som jag tycker såg skrynkligt ut. Små klänningar ser ju mycket finare ut om de är strukna. :-)

    Lite mysigt att kolla igenom och minnas när de hade vissa plagg. Man kommer ju verkligen ihåg det! Och man minns om det fanns något som hörde till ett plagg. ;-)

    En annan dag när ajg får upp min man på vinden ska jag få ner lite killkläder, de har jag satt upp där. Det svider lite att göra sig av med sådant som är nytt. Separationsångest. ;-) Men det måste ju bort.

    Imorgons ska vi nog till Kyrkans barntimme för att kolla läget. Lisa hade fått ett tips om att det skulle vara riktigt bra. Värt att testa. Vet inte hur det ska bli med Elias bara för det är sju såklart när han brukar sova fm.

    Nu ska jag nog gå och nana.

    Onsdag

    Dålig bloggande idag med. Men på em när Elias vaknade var han så ledsen och hade fruktansvärt ont i benen. Gick knappt att bära honom och han ville inte vara på golvet, bara ledsen och det är inte likt min solstråle.

    Mamma hade ringt från jobbet och undrade om vi inte kunde komma ut till dom på em så jag packade på en ledsen kille och åkte dit. Där blev det bättre när det fanns mycket som distraherade.  Barnen målade på jättepapper och vi fikade och lekte en stund.

    Vi får väl se om det kanske blir bättre efter natten.

    Nu ska jag sätta mig och märka barnkläder. Ska sälja en massa kläder och leksaker som inte används. Fick mail av Ida om att det ska vara barnmarknad i Lje igen och de brukar vara poppis! Jag har inte sålt där förrut, men mailade tjejerna som har det och fick ett säljnummer som man märker sina grejjer med och pris. Sedan lämnar man in det på fredagen och så säljer de åt en och man får 70%.

    Har ju så mycket fina flickkläder som inte kommer till användning längre så de behöver ju inte stå här på vinden och förfaras. Även lite pojkkläder och leksaker ska få säljas.

    1-Årsbesök

    Idag var det dags för BVC för att kolla vår ettåring.

    Han är perfekt på alla vis så klart. ;-)
    Sköterskan tycker att han är så fin och att han är väldigt duktig på det mesta. Han visar upp de flesta av sina färdigheter när vi är där. Allt för att imponera på Inger.

    Måtten då...

    Vikt:      8540 g
    längd:  76 cm
    huvud: 47cm

    Dessutom blev det två sprutor, den första gick strålande men den andra gjorde väldigt ont, den gör visst det sa hon. Nu somnade han ialla falll så får vi se om han blir "påverkad" av biverkningar eller ej.

    Jag ska klä mig och ut på promenad med Lollo.

    Oj, eftertraktad idag?

    Ser på mina besök att jag visst varit eftertraktad idag. Kul att man får vara saknad. ;-)

    Jag har kännt mig lite vissen halva dagen, jag sedan igår kväll faktiskt. Lite illamående så jag visste inte om jag skulle bli magsjuk. Men inget hände och på em kändes livet ok igen.

    Nu är det premiär för Husfruarna!!

    Hörs imorgon. Då är det BVC-besök på morgonen.

    Hejho!

    Nu har jag precis lagat mat. Måste liksom passa på att göra det den stunden Elias sover på em annars brukar det inte gå så lätt alltid. han vill gärna vara medoch röra i grytorna och ska smaka på allt. "Mmmmmmm, Mmmmm" Låter han hel tiden.
    Idag blir det köttbullar, gräddsås och potatis. Jag kan lova att mina köttbullar är inte att leka med. ;-) Gott! Men det blir nog lite senare, för tjejerna skulle visst över till grannen och dricka varm oboy nu och jag fick världens godaste lasagne hos Lisa, så vi får nog äta lite senare.

    Sedan kommer kanske Loiuse och tar en kopp med mig. Och så är det ju måndag och Alice ska köras o hämtas på gympan. Hoppas att J kan komma hem lite tidigare idag för jag ska på UV-samtal på Alice fsk med. Inte förrän 19.40.

    Vad gör ni andra idag?

    Mot Skafteröd!

    Nu väntar jag på att E ska vakna så vi akn åka bort till Lisa o Ludde. Vår goa gamla vän Jessica M kommer dit och det ska bli så roligt att ses! Det var länge sedan.

    Här kommer en bild jag hittade nu när jag tömde mobilen. Jag och Lisa på vår GBG-dag.


    Det blir alltid så bra när man fotar på sig själv! Eller hur? ;-)

    Här kommer ett på mig och mina prickar med, som nu är skorpor, som man absolut inte får röra.
    *smäller mig på fingrarna*


    Hoppas att det blir fint när det läkt.

    Ha en bra dag alla fina!

    Vår 1åring!

    Men blir alltid lite sentimental på barnens födelsedagar och tänker tillbaka på när de kom till världen. De flesta av er har ju redan följt Elias till världen, men här är den.....




    Nu mina vänner är vår bäbis äntligen här!

    Det blev en helt underbart vacker liten PRINS! Vi är så glada, nöjda och tacksamma över det här lilla livet som vi skapat. :-) Tänk att det kan bli så bra....

    Vaknade på lördag morgon av att en känsla infann sig: "Idag kanske är dagen då vi får träffa bebisen." Vet inte vad det var men en känsla bara. Beslöt mig för att fira min vän Lisa på hennes 30 års dag just den dagen istället för att vänta till dagen efter så hon skulle fira tillsammans med Luddes dop. Så jag och J köpte tårta och åkte till dem och fikade på fm. Sedan åkte vi hem till ma o pa där tjejerna var. Åt lunch där och sa till mamma att det kändes annorlunda idag. Vi tippade på vad vi alla trodde att det var för bebis och storlek. Sedan skulle vi åka på handboll. Bestämde mig för att ta med BB-väskan ifall att...


    Åkte och hejjade på Brynja och laget ett tag, sedan stannade vi hos mormor o morfar och fikade. Jag och J åkte ensamma hem för mamma ville ta tjejerna en natt till.


    Jag tittade på Melodifestivalen och Spårlöst försvunnen och inget hände. Tänkte att det blir nog ingen idag heller....

    Gick och la mig kl 23 och somnade gott. Vaknade av att det kändes som något liknande en svag värk. Tittade på klockan: 00.14.
    Gick på toa och fick en till efter någon minut abra, men ingen större kraft i den heller. Men J kommer och börjar bli lite orolig säger han." Nu har du haft några tätt ju."


    Bestämmer mig för att klä mig ifall att.... Vi går upp, lägger vetekudden i micron, sätter på te och hela tiden har jag täta 3-5 min värkar, men inte jobbiga. Ringer BB för att säga att vi troligen kommer in snart eftersom jag är lite orolig att det kan gå fort. Det är lugnt på BB så vi är välkomna när vi vill!


    kl 1.00 vill jag åka. Vill inte ha jobbiga värkar i bilen och J tycker att det börjar kännas som det är dags...

    kl 1.45 är vi inne på NÄL och får en CTG kurva men värkarna avtar lite, kommer inte lika ofta och jag säger till J att jag tycker att det känns lite pinsammt att vi kom så tidigt...

    Får en värk som känns lite mer och så kommer en till som känns mer.


    kl 2.05 under den andra värken går vattnet! Splasch...... och jag säger till J att ringa på BM. Hon kommer fort och med ett glas isvatten i handen, hon tyckte att bebisen var för lugn så jag skulle dricka lite för att väcka den, men nu behövdes ju inte det. ;-) Hon vill vänta med att undersöka mig för nu är det ialla fall på G. Vi byter kläder, eller jag gör det eftersom jag är pisseblöt. Men fortfarande är allt ganska lugnt. Men vi får flytta över till ett förlossningsrum för vi är ensamma på förlossningen. Det hade varit fullt hela veckan men just denna natten var det lugna gatan. Tur för mig....


    kl 2.45 får vi vårt rum. J är sugen på kaffe så BM tycker att vi i lugn och ro kan promenera till kaffeautomaten som ligger i samma korridor. Under den korta promenaden får jag kraftiga täta värkar och vi får skynda tillbaka för jag behöver till toa!

    Stånkar och stönar och vid 3.15 får J ringa på BM för det trycker på ordentligt känner jag. Kan bara säga FY FAN, FY FAN hela tiden! Det gör vansinnigt ont och trycker neråt som sjutton. BM kommer och vill undersöka läget nere men jag får värkar hela tiden! Och kommer inte ner i sängen. Till slut går det och en jobbig underökning med mycket värkar visar att jag är öppen 5-6 cm och kl är 3.15 ca och jag vill upp igen, det går inte att ligga. BM säger att det tar en stund till och jag vill ha lustgas. Hänger på gåstolen och andas ordentligt i masken. Trycket är olidligt.


    kl 3.30 signalerar jag till J med viftningar att det är bäst att han ringer på BM för det här går inte! Ingen kommer på stört så jag skriker till J under masken: Men ring på dem då!!

    "Ja jag har ju gjort det!"  säger den stackaren och får rusa till korridoren och skriker åt dem att skynda sig! "Hon vill krysta där inne nu!"


    BM och en USKA kommer rusande och de vill absolut underöka mig först. "DET GÅR INTE!"  skriker jag. "JAG JAG KAN INTE LÄGGA MIG NER BEBISEN KOMMER". Men J får ta och välta ner mig och BM tar mina ben som bara vill vara kryssade ;-)  och lägger ner mig och undersöker. Jag vill krysta hela tiden och hon säger att det är OK, bebisen är redo men är lite högt upp ännu. Men om jag måste så kan jag krysta. JAG MÅSTE!

    kl 3.35 "Anteckna det ropar BM till USKAN, nu börjar krystvärkarna." Det går lite fort och BM säger till mig att bara flåsa, inte krysta mellan värkarna för att få lite syre och så att vävnaderna ska hinna töjas med.

    Jag hänger i lustgasen och de får säga till mig några gånger att andas utanför masken när jag inte har värkar, det känns nästan omöjligt för det känns som jag har värk hela tiden. Så känner jag den där brännande känslan och tänker att nu är huvudet ute! Och ser en konstig bild i mitt huvud (jag är liten som en prick och ur mig den lilla, lilla pricken kommer ett gigantiskt bebis huvud! Ser siffrorna 12.13 12.13 över den bilden, är ju alldeles hög och hallucinerar lite av gasen. ;-) Blir nästan förbannad när hon säger  "nu ser vi håret!" Jag trodde ju att det var ute! Får en ny värk och krystar och Prinsen fullkomligt flyger ur mig, hela han på en gång. Ser hur BM får fånga honom! *hihi* Och han ser så liten ut. Ser med en gång att den har en liten snopp! Overkligt.....


    kl 3.44
    den 2 mars flyger han ur mig, bråttom som sjutton 9 dagar över tiden..... VÄLKOMMEN!

    3360 gram 51 cm och ett hattmått på 35 cm.


    Vi får mysa en stund med honom på mitt bröst. Jag får en spruta för att dra ihop livmodern och de trycker mig på magen för att få moderkakan att vilja komma ut, det tar ett litet tag, men till slut krystar jag ute livets träd. Helt och fint är det.

    Tror att jag spruckit hela jag, men det visar sig inte vara något. Bara ett litet skrubbmärke i mellangården som eg inte behöver åtgärdas men hon sätter två styng eftersom det blöder lite.

    Det smakar bra med lite fika....


    Sedan är det dusch och så får vi åka upp till BB kl 6.00.

    Joakim lämnar oss och åker hem för att vila lite innan det är dags för ridning med tjejerna. Livet är tufft för en trebarnsfar! :-)

    Jag och namnlösa Prinsen ville åka hem tidigt så idag efter OK-stämplarna åkte vi hem. Nu slappar vi en stund innan storasystrarna kommer hem. De är så spända och lyckliga!

    Lägger inte lite nya bilder på honom i fotoalbumet för er som vill kika. Kom med lite namnföslag med tack! Vi har några favoriter men inget som är klockrent ännu. Får ta ett familjemöte om det när tjejerna kommer hem.

    Lycklig 3barnsmamma.

    l

    Tänk vad mycket man växer och vad mycket man lär sig på ett år.
    Vi har fått världens goaste kille!!


    Citroncupcakes med vit chokladkräm

    Citroncupcakes med vit chokladkräm

    12 stora, 15 mellanstora...

    3 ägg
    2,5 dl socker
    50 g smör
    1 dl mjölk
    3,5 dl mjöl
    3 tsk bakpulver
    skal och saft av 1 st citron

    Vispa ägg och socker poröst. Smält smör, rör i mjölk. Blanda det i äggsmeten.  Blanda torra ing. och vänd i. Tillsätt skalet och saften.
    Fyll formarna 2/3.

    175 grader i ca 20 min.




    Vit chokladfrosting

    250 g färskost
    125 g rumstempererat smör
    125 g vit choklad

    Vispa färskost och smör. Smält chokladen och tillsätt när den svalnat något.

    Bred eller spritsa på cupcakes.


    Chokladcupcakes

    Chokladcupcakes

    ca 12 stora , 15 mellan (jag gjorde mellanformen med riktiga muffinsformar) eller 20 små.

    3 ägg
    2,5 dl socker
    1 tsk vaniljsocker
    50 g smör
    1 dl gräddfil
    2 msk kallt kaffe
    3,5 dl mjöl
    2 tsk bakpulver
    4 msk kakao
     1 nypa salt
    100 g mörkchoklad

    175 grader

    Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör, häll i gräffdil och kaffet i äggsmeten. Blanda torra ingridienser och vänd ner i smeten. Smält choklad och vänd ner.

    Fyll formarna till 2/3 och grädda. Stora 20-25 min, små 15-20



    Chokladfrosting

    60 g mjukt rumstempererat smör
    5 dl floursocker
    1 tsk vaniljsocker
    ½ dl kakao
    100 g färskost (jag tog philadelphia)
    1 msk varmt kaffe

    Rör ihop allt, häll sist i kaffet. Spritsa eller bred på dina cupcakes.

    OBS; Den här är vansinnigt god, så farligt att provsmaka! ;-)


    Elias vän Bobby

    Ja han har fått en ny god vän!

    Han blev så glad över sin nya Bobbycar som han fick av mormor o morfar och så hade gammelmormor och gammelmorfar köpt ett släp till som han kör runt Laban på. Perfekt för snuttisen!!



    Så kan man bara stanna och snutta lite....


    eller lägga sig på flaket och snutta lite....


    Eller så kan man skjutsa eller bli skjutsad av polaren!


    Elias du har många skjutsningar innestående hos Ludde för så mycket som han mamma har blivit skjutsad på din mammas moppe. Push Maxin... Ojoj! ;-)

    Ja det var en riktigt nöjd kille som somnade gott efter alla fina presenter och uppvaktning. Tack till er alla!!


    Mina cupcakes

    De ser vä goda ut?
    Jag har ingen aning om hur de smakar, men går de hem ska ni få receptet! ;-)



    Snart är det kalasdags.

    RSS 2.0