Stranden


Idag blir det stranden, Kungsparken kan jag tänka. Vad ska ni göra??

Ny telefon

Japp, det var tvunget. Min skärm på den gamla är så gott som svart. Så ny telefon  
och nytt abbonemang med. Har gått över till Telenor, det skulle vara mest lönsamt för mig. Den här telefonen har en superbra kamera och det + att kunna ringa förstås ;-) är det jag tycker är viktigt. Fotar ju en hel del så det är skönt att slippa dra med kameran. Har inte ens kollat den eftersom den är på laddning. Men imorgon får jag se om den är bra! Lovar bilder från dagen då.

Jag har fyndat på rean med! Kul!!

Natti!

Saknar Finland



I detta huset bodde vi. Nybyggt när vi flyttade in 2001. Vad vi trivdes där.....
Vi bodde längst ner till vänster på bilden i en trea. Flickornas första hem. Det är något visst med det. Och nära till allt!

Kan verkligen sakna det livet vi levde där och då. Även om det inte är något fel på det livet vi lever nu. ;-) Men kanske man bara är nostalgisk?

Vi hade bra boende, bra vänner, nära allt, kanonbra öppen förskola, bra lekplatser, fotbollen var kanon (bäste backen i Finland, inte illa!) ja, allt var kanon. Men vi saknade ju såklart familjen här hemma....

Men jag minns så väl den dagen vi skulle flytta. Jag promenerade från vårt hus gångvägen till centrum och grät när jag gick där och tänkte att jag aldrig mer skulle gå där man gått varje dag i flera år. Jag var så ledsen.... och på samma gång glad över att kommanärmare hem. *kluven*

Ooo dags att gå!

Kidnappade barn ;-)

Mamma och pappa kom och hämtade tjejerna. På dagens program var det Borås djurpark!
Åååå vad glada de blev. De slapp ifrån städning som stod på mitt program. ;-) Dessutom kollade jag in vädret där och det var stor sol. Här är det rätt så grått men varmt och skönt, frisk luft så det vädras för fullt.

Tvättat och bäddat rent i alla sängar och städat är vad jag gjort idag.
 Jo jag tömde mobilen på bilder eftersom den är svart så är det nog dags att köpa en ny.

Hittade bla dessa bilder:

Fattar ni hur fort det går?!! Här är han i v 17 tror jag och sedan alldeles nyfödd.... Lilla kråkan.

Nu vaknar han tror jag. Han är den gosigaste bebisen jag haft. Tror att pojkar är mer gosiga? Han älskar när jag pussar på honom. Som igår kväll, då la vi oss vid 21-tiden och ammade lite, sedan pussade jag på honom tills han somnade. Mjuka pussar över ögonen och kinderna. Och när jag slutade, öppnade han ögonen, tittade på mig och log trött. *sötnosen*  Mammas kille!

God morgon!

Det regnar. Men det är rätt skönt faktiskt. Vi har haft en underbar varm och solig vecka, så nu kanske man får tid att plocka lite här hemma. Bara att få bädda sängarna känns ju skönt. ;-)

Tjejerna var lite trötta i morse....


Igår var vi på Ulvön hela dagen. Gagan och Adeline kom ut och badade med oss. Mamma, Brynja, Angela, Ida, Bettan, Jossan och barn var där med. En härlig dag med grillad korv och annat gott. Elias sov gott i vagnen i flera timmar.

De där j-kla getingarna är fruktansvärda nu och såklart blev Alice stucken IGEN. På vaden denna gången men det gick över ganska fort.

På em hann jag hem och tog en dusch sedan åkte vi vidare till Stenshult där Qviding och LSK (B-lagen) spelade. J är ju mentor till en kille där så han ville dit och visa intresset. Riktigt mysigt var det att vara där, fika och ha det gott i kvällsolen.

Flickorna lekte med gässen, åt glass och spelade boll.


När vi åkte hem köpte vi med oss pizza. Och sedan var den dagen slut. Somnade med Elias i sängen vid 21.30. Helt slut!
Så klart vaknade han 12, 02, 04, 05, 06, 07. Härligt! *not*

Igår fick han smaka på vettenmelon. Ungen var helt tokig!!!!!!!!!!! Han sög och bet och höll krampaktigt i mina häder runt melonen!

Utlands-shopping

Det är ju rea nu överallt och det blir nästan som en sport att handla billigt! Kul hobby va? ;-) Nä det är inte så farligt. Men kul att fynda.
Nu surfade jag runt och hamnade här: http://www.asos.com/ och beställde 7 snygga tshirts till Jocke, en kofta och en chiffongklänning till mig och ett par snygga sandaler.
 
Tror det var en röd bikini med. Billigt blev det med, trots lite frakt. Lite pirrigt bara när man inte har riktig koll med storlekar osv från utlandet. Men hoppas att det blir bra. Värt att testa nu när det är rea så vet man senare.

Har haft en härlig dag på stranden.
När vi kom hem började det åska, men det gick fort förbi.

Imorgon blir det nog Ulvön och bad om vädret håller i sig.

Beachen here we come

Ja, det måste ju bara bli stranden idag med. Vädret håller i sig så man får passa på. Måste ladda solbatterierna inför höst och vinter.
Är väl sådär att åka ensam med tre barn, lite rädd att man ska tappa bort någon, men de brukar uppföra sig bra just för att man är ensam. Får ha ett "förmanings-samtal" innan vi åker. ;-)

Just nu är tjejerna helt insnöade på att hoppa från trampolinen. Herre vad de hoppar!! Jag som inte alls gillar det där.... Men de har ju varit där med sin pappa i flera dagar och då vågas det mer. :-) Igår lyckades de dra med sig Brynja och Eric ut och hoppa så de var nöjda. Själv tycker jag att de ser livsfarligt ut. Nästan ialla fall...

Jag var ju likadan när jag var yngre. Undrar vart det tog vägen. Eller var det kanske mer vett som kom?

Matsäcken är nästan klar. Frågan är om  man ska lägga E för en tupplur nu innan.

Å vad skönt

Vi har haft en toppendag på stranden. Kunde inte varit bättre! Varmt och soligt, skönt i vattnet, inga brännmaneter i syn, massor med vänner och ELias har i stort sett sovit nästan hela tiden.

Vi var där redan innan kl 10 och så hämtade Jocke oss vid 15.30

Det är mycket bättre för E att vara där än här hemma. Här är nästan olidligt.
Nu sover han på balkongen en stund. Flickorna ska bada i badkaret. Som om de inte badat nog. Men skönt att bli av med saltvattnet.

Telefonen

Fasen min telefon är sönder, eller displayen är så gott som svart. Man kan urskilja något, men knappt. Lite jobbigt! Ska jag behöva köpa en ny telefon då? Vill hellre lägga pengar på annat. Bilar och telefoner är typ det tråkigaste som finns att spendera pengar på.

Jaja, solen skiner och livet är ganska great ändå! Elias är mycket bättre, så det kanske var sprutan trots allt. Vi ska åka till stranden idag. E sover ju så gott där i skuggan och tjejerna kan bada och ha det gott. Dessutom följer mamma med idag och storebror och Brynja med. Så det blir en kanondag! J kör oss och hämtar oss så blir det lite lättare med all packning.

Ses vi där? :)

Lördag

Jag är helt veckovill just nu. Har ingen aning om vad det är för dagar. Som tur är så hade min mamma koll så det blev lördagsgodis ändå. ;-)
Vi har varit och ätit världens godaste grill-middag som sagt.

Linnéa hade det kul på kalaset med sina kompisar. Många har hon inte träffat sedan skolan slutade så det var nog lyckat. Varmt hade det varit så klart så de hade sprutat på dem med vattenslangen! Förstår det....

Så här snygg var hon lilla (eller stora) dockan!


Nyduschad och fin efter en dag på stranden.  Jocke körde hem henne vid två-tiden sedan fortsatte han och Alice sin dag där ett tag. Alice tog riktiga simtag över vattenytan idag och så hoppart de från trampolinen. Fattar inte hur de vågar! Eller hur Jocke vågar låta dem... Tur att jag inte är med. ;-) Alice lyckades bränna sig på en brännmanet med. De såg ingen när hon hoppade i men hon hoppade nog rakt på trådarna och det gjorde ju fruktansvärt ont. Stackarn!!



Jo jag hade ett paket från HM att hämta och idag kom jag ihåg det. Riktigt kul för jag har fyndat!!

  • Klänning/tunika till mig
  • Jeans Jocke
  • Skjorta Jocke
  • långärmad t-shirt Jocke
  • 2 klänningar till flickorna
  • 2 tunikor till flickorna
  • 3 leggings till flickorna
  • 2 scarfs
     

Massor med kläder för 1000 kr!!



Nu på kvällen så lagade J ett av hjulen som hoppat loss på vagnen och Elias var trött, och då måste jag bara ha vagnen. Han sover ju alltid i den. Men så kom jag på att jag har vår shoppingvagn och tog upp den. Och vad han gillade att siutta i den!! Full koll ju! (Han gillar inte att vara i vagnen annat än när han ska sova. Så snart är det dags att byta till sittdelen!!

Vi tog en promenad och han tittade på allt och sedan somnade han gott!


Ooooh svettigt!

O så varmt! Ingen strand idag heller för mig och E. Vi solar på altanen. Eller jag bara såklart! han den lille grisen ligger och sussar gott i vagnen. Trött kille idag.
Natten var väl ingen höjdare direkt, han låg vaken en hel del. Och gårdagen då sov han bara korta stunder så han är nog helt slut idag. Snuvig är han och jag kan tänka att han ligger på febergränsen. Men det är svårt att avgöra när man kokar av värme ändå!



I em ska Linnea på kalas och vi andra åker till ma o pa på lite grill. Skönt att slippa laga mat. Mitt kök är inte kul nu. Solen ligger på där hela dagen o kvällen.

Nä, nu har jag svalkat mig och pausat en stund, dags att pressa igen! Han lär ju vakna snart......


Sjuk kille

Elias är sjuk för första gången i sitt snart 5 månaders liv. Och det gör ont i mammahjärtat!
Stackarn vaknade vid 3 tiden i natt och kändes varm så vi gick upp för att tempa. Och den steg snabbt över 39 grader så då slutade jag tempa och gav alvedon. Han var på gott humör ändå. Och somnade om efter lite tutte och gos med både mamma o pappa.

Feber idag med och näsan rinner. Skit! Inte kul, speciellt inte när det är 30 grader varmt.

Håll tummarna att detta går fort över. Hela nästa vecka ska det vara sol och varmt.

Jo jag har sett en liten nyfödd bebis idag ju! Lisa, Ida med barn kom hit så vi gick upp till Louise och fick se på lille Mathias. Så söt och liten!! Kan inte fatta hur små de är. Och det var ju inte länge sedan jag hade en som faktiskt var mycket mindre till o med. Otroligt!!

Fick rusa därifrån för E vaknade och ville ju inte ta med honom med sin förkylning.

Dags för middag. Idag fick flickorna komponera sin egen middag. Vi har gjort laxpaket. Så fick de plocka i vad de ville ha. Det blev lax, potatis, dill, smör, citron och tomat och så hyst in i ugnen i små lagom paket. Spännande att smaka sedan. Luktar underbart!

5 månaders-kontroll

Fast den var någon vecka tidig.  Lillkillen charmade BVC-Inger som bara den! Så klart....;-)

Dagens siffror: 6335 g och 66 cm. Huvudet var 42 cm. Längre än tjock är han fortfarande.
Tänk att han snart har funnits i 5 månader. Otroligt....

Sedan var det spruta med och det gick jättebra. Skrek till lite men tröstades fort. Men han har varit väldigt klängig, så mycket gosande, bärande och sova på mamma. Inte så kul i värmen! Nu sover han intill pappa i sängen så jag ska hoppa in i duschen och sedan är det läggdags.

Imorgon blir det stranden!
 
Elias ute och kör på altanen. Nu har han börjat komma på hur man tar sig framåt. Vi måste hitta en grind som passar vår trappa!

Idag efter badet satt han själv i soffan. Passade så klart på att fota. Här är några. (Fällkniven Elias)

Sol, underbara sol!

Å äntligen säger jag bara!! Sommar, vad härligt livet är bara man får lite sol och värme.

Gårdagen spenderades på Kingspark så klar med hela min familj och goda grannar. Vi stannad till 16 tiden och efter det åkte jag ut till Torp för att köpa en present till Louises bebis. Grattis till er!
Passade på att handla lite mat och när jag kom hem åt vi gott (grillat) med fam Korn. Jättemysigt!

Nu idag ska vi åka till BVC för 5 månaderskoll och spruta. Är inte upplagd, för natten var inget rolig. Men men.

Blir ingen strand för oss idag utan vi åker hem till ma o pa och solar oss där istället.

Ha en härlig dag!!

Jag skrattar ihjäl mig!!

Alltså Americas funniest home videos är det roligaste som finns! Herre vad jag skrattar. :-)

Brukar ni kolla?

Utmanad

Hur lång är du?
- 168

Vilken ögonfärg har du?
- Blå

Vilken hårfärg har du?
- Slingor, lite blandad färg kan man säga. (mest blond)

Familj?
- Man och tre barn.

Har du någon bil?
-Japp en peugeot 307sw och KIA ceed

Musik du lyssnar på?
- En salig blandning. Oftast det som spelas på radion.

Vem ringde dig senast?
- Nettan.

Var tror du att du befinner dig om tio år?
- Hm.... I Ljungskile, meni ett mycket större hus? :-)

Vilka städer har du bott i?
- Uddevalla, Ljungskile, Åbo, Helsingfors/Vanda, Stockholm och nu Lje igen.

Hur många högskolepoäng i det gamla systemet har du?

- 0 poäng

Vilket program läste du på gymnasiet?
- Barn o fritid

Vilken är din favoritglass?

- Polka i kulglass.

Kan du några andra språk än svenska?
- Engelska, lite finska, lite teckenspråk

Har du någonsin åkt ambulans?
- Nej tack o lov!

Har du fått fortkörningsböter någon gång?
- Aldrig!

Favorit drink?
- Mexican coffee. *mmmmmmmmmmmmm*

Hur gör du för att lufta din ilska?
- Blir arg, skäller och gapar. Städar!

Vad är du rädd för?
- Att mina älskade ska förvinna eller bli sjuka. *hemska tanke*

Hur många år har du jobbat på ditt nuvarande jobb?
- har inget jobb för närvarande..

Vilka mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med?
- Har svårt för skrytsamma människor.

Hur många tatueringar har du?
- 1st

Vad ska du göra idag?

- Idag är över, imorgon vet jag inte vad som händer. Hoppas på solsken så vi kan njuta av det!

Skickar utmaningen vidare till alla som läser min blogg!


Qviding vann med 5-0!!  Woooohoooooooooo!!

Min goding!



Det var annorlunda förr!

Min morfar byggde sitt hus på Hattmakaregatan 15 helt själv. 5 maj 1951 var dagen då han skulle påbörja grävandet där huset senare skulle stå. När han kom dit hade ett tjockt lager med snö fallit. Snacka om otur!! Inte nog med att han för hand skulle gräva för huset så var han först tvungen att skotta bort snön för att kunna börja gräva! Otroligt... Han hade inte råd att hyra grävmaskin som kostade 150 kr.

Min mormor promenerade hela det året, med barnvagnen och min moster som var nyfödd upp till Kapelle varje dag för att ge morfar mat, fika och sällskap.

Och det var ju inte så att han var ledig från jobbet. Nä byggandet skedde efter arbetstid. Kvällar, helger (jobbade halva lördagar) och semester gick åt. Men innan jul var det så pass  (det fanns kök, toa och ett rum någorlunda klart)  att den lilla familjen ändå kunde flytta in i huset medan han gjorde resten klart.

Det är det bästa som finns att sitta och fika med mormor och morfar på deras lilla altan och bara fråga, fråga och fråga om allt de varit med om! Och de älskar att berätta om hur det var förr! Helt fantastiskt.....

Det värsta är att de börjar bli gamla, eller de är inte gamla, men de har nått en hög ålder. Jag är så otroligt rädd att förlora dem. Livrädd faktisk. Och det blir jobbigare och jobbigare eftersom man vet att man inte kan leva hur länge som helst.

Förra gången vi träffades, i lördag sa min morfar till mig: "Kan inte du ordna så jag får leka med Elias när han är 14 år? Då är jag 100 år! Det hade varit nåt!"

"Tänk nästa år, då kommer Elias att springa runt här barfota på gräset! Och Jossans bäbis (föds 11 august) kommer att kunna krypa. Och Jespers bäbis kommer att vara ett halvt år!"
"Vi har så mycket att se fram emot, vi måste hålla oss friska och vid liv!"    
(Mormor)

Alltså om jag hade haft en önskan, eller två då ;-) Så skulle det vara att min mormor och morfar fick leva alltid.


Dåligt med bloggande under helgen

Nu är det dags att skärpa sig!
Har inte haft någon lust att blogga och vet inte egentligen vad jag ska blogga om....  Skulle behöva ha en  hobby?

Oj vad det öser ner nu!

Varje kväll när jag går och lägger mig, tänker jag att "Imorgon när jag vaknar ska jag ta en härlig morgonpromenad innan något annat!"  Och jag är verkligen sugen och laddad!!

Men så blir det morgon och man har blivit väckt allt mellan 3 och 8 ggr på natten så känns det som en omöjlighet. Men jag vill!! Och jag ska!! Bara jag får sooooooooooooooova lite först!

Fredagsmys...

Min lilla tjeja kom hem till mamsen igen. :-)

Vi har haft en mysig kväll, bara slappat. Här är hon med hela munnen full med ostbågar! :-)

 

Elias har ätit en ganska ok portion (för att vara honom) med gröt och päronpuré. Man kan ju hoppas att det mättar bra i magen inför natten. Hade varit skönt att inte behöva amma lika många gånger. Vi får väl se! Gröt är han inte så förtjust i. Han gillar mat bättre. Nu har vi testat potatis, majs, morot, palsternacka och nu blomkål. Även banan, päron, persika o katrinplommon är introducerat. Storfavoriten är banan!

 Där emot är inte napparna poppis ännu! Och som ni ser har vi nu testat alla nappar som finns. Tycker att det är konstigt för han har ju ett snutt-behov som heter duga. Han ska ju snutta, suga på allt tyg som kommer i hans väg! Det mesta fungerar som snutte för honom. Som idag i bilen hade vi glömt snutten och han var så trött och gnällig. Så då fick han låna Linnéas kofta i velour (påminner lite om hans laban-snutte i tyget) och den gick ju toppen att snutta med. Annars funkar kudden, täcket, mammas kläder fint med. Men hur mysigt är det när han är lite större och går runt och suger på all textil?! Nä tacka vet jag nappen. Men vad sjutton gör man när ungen vägrar?
Alice var runt 4-6 mån när hon började har jag för mig, så än finns det hopp!

Fredag

Tack för de fina kommentarerna på gårdagens inlägg. Kan ju inte ta åt mig äran för den fina "dikten", den hittade jag på nätet, men den skulle kunna vara skriven av mig. Eller av vilken mamma som helst verkade det som. Skönt att se att fler känner igen sig.

Det är ju verkligen så när barnen växer. Ju äldre de blir desto mer krävs det av oss föräldrar. Och under vissa perioder känns det mer. Fast självklart är ju det allra mest roligt, värdefullt och alldeles underbart att vara föräldrer. Och det är ju det man känner när de gått och lagt sig en kväll då man varit arg under dagen. När man får den där stunden på kvällen och varvar ner och reflekterar över dagen. Då kommer det dåliga samvetet över att man blev arg tidigare.

Idag var en bättre dag. Antagligen eftersom vi varit igång hela tiden, men ändå. ;-)

Jag hade räknat med att få lite egentid genom att åka ut till Torp och shoppa lite på rean. Min make är i stort behov av kläder. Men så var även fallet med kylskåpet. Så det blev hela familjen som åkte.
Jag köpte inget. Som vanligt... Blev bara irriterad på allt folk. F-n har de inget bättre för sig på semestern?!

Men nu har stora tjejerna åkt till mormor en stund, kanske över natten. Alice kommer säkert tillbaka. Men jag och E är ensamma. Och jag fick honom att somna så nu ska jag vila lite framför tv´n innan han vaknar snart igen.

Surmorsan


Har så dåligt samvete över att tålamodet inte finns. (jag är så trött, så trött...Har ju världens finaste tjejer, men som ibland testar en mammas tålamod. ;-) Alice är i en riktig testar-period nu. Och idag har jag varit en riktig tråk-tjat-sur-mamma. *usch*

Man känner sig så ledsen och uppgiven på något sätt efter en sådan dag. När man pussar på dem när de ligger och sover så rofyllt i sina sängar undrar man hur man någonsin kan bli arg på dessa små änglar?!

Imorgon är en ny dag, en annan dag. En bättre dag....

Till Mitt Barn ...
  • Just den här morgonen kommer jag att le när jag ser ditt ansikte, och skratta, även om jag råkar känna mig trött och sur.
  • Just den här morgonen får du själv välja precis vad du vill ha på dig, och jag kommer att berömma dig och säga att du ser fantastisk ut.
  • Just den här dagen kommer jag att strunta i tvätten, och i stället tillbringa extra lång tid i parken med dig.
  • Just den här dagen kommer jag även att strunta i disken och låta dig lära mig hur man sätter ihop det där svåra nya pusslet du har fått.
  • Just den här eftermiddagen kommer jag att dra ut telefonjacket och låta bli att sätta mig framför datorn, och i stället vara ute med dig och blåsa såpbubblor.
  • Just denna eftermiddag kommer jag inte att skrika på dig en enda gång, inte ens muttra irriterat när du gnäller och tjatar om glass, och om glassbilen kommer förbi får du välja en hel låda av din älsklingssort.
  • Just denna eftermiddag ska jag inte oroa mig för vad du ska bli när du blir stor, eller ha dåligt samvete för att jag på något sätt inte är tillräcklig som förälder.
  • Just denna dag ska jag låta dig baka dina egna kakor, och inte hänga över dig och göra kakorna åt dig.
  • Just denna kväll ska jag hålla om dig länge och berätta en saga om hur du föddes och hur mycket jag älskar dig.
  • Just denna kväll ska jag låta dig plaska vilt i badet och inte bli sur för att hela huset blir blött.
  • Just denna kväll ska du få vara uppe så länge du vill, och jag ska hjälpa dig att räkna alla stjärnorna på himlen.
  • Just denna kväll ska jag ligga brevid dig när du somnar, så länge du vill, och strunta i om jag missar mitt favoritprogram på TV.
  • Just denna sena kväll ska jag stryka dig över håret och bara vara tacksam för att jag fått den största gåvan av dem alla, dig.
  • Jag ska tänka på alla mammor och pappor som söker sina försvunna barn.
  • Mammor och pappor som går till sina barns gravar istället för att gå till deras rum.
  • Och mammor och pappor som är på sjukhus där de ser sina barn lida ohyggligt, medan de själva håller på att gå sönder av hopplöshet och förtvivlan inuti.
  • Och när jag kysser dig godnatt ska jag krama dig lite hårdare, lite längre.
Då ska jag tacka alla högre makter för dig och inte be om någonting annat utom ännu en ny dag.





Jag älskar er. /Mamma

SPA

Jag ska nog ta och göra en liten shoppinglista och prova någon av dessa masker i morgon kväll kanske. Ligga i ett varmt bad och bara ha det gott. Undrar om man kan få en liten stund över för "egenvård". Vem vet, jag kanske tom hinner raka benen?! ;-)

SKÖNHET. Hemmagjorda ansiktsmasker!

Skrivet av Jessica 25 februari 2007, klockan 21:10

För att undvika långvarig uttorkning av huden bör ansiktsmasker inte användas oftare än en gång i veckan, vilket är det mest ideala. Tänk på ansiktsmasker som övningar - du kommer inte se fördelarna med dem om du bara använder dem ett par gånger om året. Om du inte har möjlighet att lägga en ansiktsmask speciellt ofta, oroa dig inte. Vid säsongsändringarna på slutet av sommaren (när huden ofta är törstig efter mycket solande) och på slutet av vintern (när huden är trött och hängig) är de bästa tiderna att lägga en ansiktsmask. Avsluta masken genom att använda en varm, våt flannell tygbit för att ta bort masken och det kommer att göra att huden ser klarare och fräschare ut.




VIKTIGT! Innan applicering av ansiksmask så ska huden vara nogrannt rengjord.


Lugnande:

  •  1 msk honung
  • 1 msk naturell yogurt
Blanda ihop ingredienserna i en skål och applicera sedan på ansiktet. Låt verka i ca 20 minuter. Funkar superbra på irriterad eller bränd hy.


Återfuktande:

  • 1 Avocado
Mosa en mogen avocado och applicera den sedan på ansiktet. Avocadon innehåller gott om fleromättat fett som är bra för torr hy. Utmärkt också för torra armbågar.

Mot acne och finnar:


  • 1 klyfta citron
  • 2 msk vinäger
  • 1 dl vatten.
Blanda ihop ingredienderna och badda sedan noga huden med detta. Fokusera på de delar där du ofta får finnar eller kvisslor.  Den här ansiktsmasken innehåller rikt med c-vitamin vilket gör att du  både ser piggare och fräshare ut. Dessutom arbetar den in i porerna och avlägsnar överflöd av fett som ofta leder till acne. Tvätta sedan av ansiktet med ljummet vatten.

Djuprengörande asiktsmask:

  • 1 avokado, 
  • ½ msk vetekli
  • 1 tsk flingsalt 
Blanda ihop och applicera på rengjord hy. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan noga. Detta har en peelande effekt vilket gör att den avlägsnar döda hudceller och låter nu fräsch hy ta plats!

Källa: http://blogg.aftonbladet.se/blog.php?blog=9777&m=2&y=2007

Blev inspirerad

Med tanke på att min kompis skickade ett meddelande från SPA i Nådendal, blev jag väldigt sugen. Har aldrig varit på SPA och lär nog inte få göra det på länge heller. Men man kanske skulle ha en egen liten spa-kväll?

Dessutom skulle min hy må bra av någon slags behandling. Har börjat få finnar i vuxen ålder! Har man klarat sig hela tonåren så får man det när man är 30!

Hittade lite bra "recept" på ansiktsmasker som man kan göra själv. Lägger ut det i ett eget inlägg sedan.

Ja förresten hade jag ruskig tur igår! Vi åkte ut till mamma o pappa igår em och åt pizza med dem. Och där låg två par nya jeans som min bror varit och handlat och som mamma skulle få äran att tvätta och lägga upp.  Självklart var jag bara tvungen att prova de snygga ACNE-jeansen får att kolla in modell och storlek. (har närmligen tänkt att köpa själv, men inte provat innan) Och tänka sig, de satt bra! :-) Stuprör som passar bra tillmina tunikor som man får köra nu när man inte riktigt är i form.

Ringde upp min kära storebror och sa vad som gällde: "kan jag få köpa dem?"
"Men de är ju hel nya ju! Prislapparna sitter ju tom kvar!" (Nä det gjorde de inte för mamma hade ju tvättat dem.) "Jaja, ta du dem, vi kan komma överens senare."

Vad bra det är med storebröder.
 
Han kom och överraskade mig i morse. Så vi fikade och tjatade lite. Mysigt. Jag kan ju betala tillbaka jeansen med fika och mat? Bara att komma!

Linnéa är iväg och leker med Saga hemma hos dem och Alice leker med Nora här hemma. Dessa två är  ena riktiga busungar! De har redan vätt ner hela undervåningen och sina kläder. Nu är de ute och busar. Hör hur de tjuter av skratt!

Fästing

Fy vilka äcklig kryp de är fästingarna! *urk*

Hittade precis en på Alice. Vilken tur att jag såg den, för den hade nog inte suttit så länge. Precis i troskanten. SÅ den hade ju inte varit lätt att hitta. Svårt när barnen blir större för då har man ju inte lika bra koll på om det sitter några äckeldjur på kropparna. Men nu ville hon ha hjälp på med en bikini och då såg jag den. Tur!

Nu får man  ha koll så det inte blir några märken.

Frisyren



Ja den blev väl sådär kanske.... Är nöjd bak, men mer osäker på fram. Men det brukar ta ett tag att känna igenom det själv.

Vågade inte klippa av allt denna gång. Men jag ångrar nog det kanske. Eller lite... *hm*  Frisyren är ju ganska lik den jag ahde innan, men hon klippte upp det massor så nu lär det krulla sig!

Jobbig natt

Fy vilken natt vi har haft! E har varit lite orolig och vaknat tätt. Verkar vara magen som spökar. Pruttar lite och tuttar lite och så somnar han om igen och sover 30-60 min. *pust*

Dessutom verkar det vara en förkylning på G. Jag känner mig lite tjock i huvudet. Ja, värre än vanligt alltså. Och E hostade lite nu på morgonen. Vi får se om det blir något. Orkar inte med att bli sjuk nu. Jag ska ju ha sommar!!

Tjejerna klättrar på väggarna här hemma, så idag måste de ragga lite lekkompisar!  Helst dela på sig om det går.

Dags att hoppa in i duschen.

Imorgon

Klipptid imorgon kl 11. VAD ska jag göra med håret??

Kan inte bestämma mig (som vanligt!) om jag ska toppa det och spara det eller om jag ska klippa en rolig frisyr. TIPS tas gärna emot. :-)

Får också se hur frisören verkar eftersom jag aldig har träffat henne. Jag dömmer/bedömmer dem ofta på deras eget hår. Blir intressant. Lovar bild på reslutatet. (Om det nu blir något annat är toppning.)

LOVE

Kommentarer

Det är jättekul att ni som läser skriver en kommentar. Man blir så glad då. Dels att se att någon faktiskt är där och kikar ibland men också för att se vilka det är Kul att även ni som inte känner mig persnligen följer bloggandet. :-) Fortsätt att kommentera, eller börja kommentera ni som inte gör det!

Imorse åkte vi hemifrån ganska direkt, ut till min bästis ;-) Lisa och Ludde. En riktigt mys och slappar-dag. Flickorna pysslade, vi pratade, bakade tigerkaka, fick lunch och fika. Bara degat alltså! ;-) Så skönt. Speciellt nu när jag är i

Jag vill ha sommar!!



Så härligt det var den veckan när vi hade värmen och kunde vara på stranden varje dag! Kom tillbaka sommar!
Livet är så mycket bättre när solen skiner och det är varmt och skönt. Jag avskyr verkligen den här blåsten. *blä*

Funderar på om vi ska beställe en resa i november. Frågan är bara vart? Tips?

Men samtidigt är det mycket man vill lägga pengarna på som badrummet, utbyggnad och annan renovering. Men kanske man behöver lite sol för att orka renovera. :-)

Nä nu är det sängdags

Jag fastnar med att läsa en massa bloggar. Personer som jag inte känner, men som jag på något sätt gillar.

 
Men jag är trött, så trött.
Ögonen tåras och jag bara gäspar, så det är dags att krypa ner hos lille Mannen.

Natti natti!

Min Man!

Coola killen i sin KIZZ-body och storasysters för små solglasögon.

Nu är det så roligt

med en ny blogg, att jag känner för att blogga hela tiden. Tänker som så, att det är bättre med fler och kortare än långa dagboksinlägg. Och än så länge är det ju bara jag som läser! ;-) Man kanske skulle ha en blogg bara för sig själv, där man kan skriva precis om allt! Och alla... ;-) *hehe*

Tanken med den här nya bloggen är dock att jag ska skriva kortare, ärligare, vardagliga inlägg med mycket glimt i gögat, men även (som tidigare) precis-vad-jag-känner-inlägg.

Familjen är åter hemma. Och lika mycket som jag saknade dem när de var borta, lite trött blev jag på att tjata när de kom hem. Luften gick ur lite. Jag som precis hade fyllt på förrådet. :-( Vad får de sin energi ifrån`????

Trots att de varit ute och spelat minigolf i flera timmar så har de ork att köra i världens fart på cykeln, så fort att man hinner tänkt på hur mycket de slår sig om de ramlar, och hinna klättra upp, ner, upp, ner på staketet till altanen. *pust*

Farfar följde med hem och då skurvar de upp sin nivå med 100%.

Positivt är att Jocke satt igång grillen. Det ska grillas lite av varje; kyckling, kryddig korv, vanlig korv och till detta pommes och potatissallad
Måste testa att lägga in bilder med
.

6 blogginlägg per dag

Det var vad man skulle komma upp i om man är en riktig bloggare. Så nu gäller det att ligga i. Man skulle ha en liten dator som man kan dra med sig överallt. I köket när man lagar mat, på toaletten när man tar en sekund för att uträtta behoven, i tvättstugan medan man stoppar in ny tvätt i maskinen, hänger den tvättade, viker  och stryker den torkade och lägger in den i garderoberna. Men det blir för svårt när man har en bebis på armen med tror jag. ;-)

Bara på den här stunden som jag bloggar har jag torkat kräk från filten här i soffan 2 ggr och nu kissade han ner filetn och soffan! Tur att man har både skinnsoffa och tvättmaskin!

Vilket glamouröst liv.

På tal om glamour. Jag behöver en klippning!
Letar efter frisyrer på nätet. Behöver något häftigt, något annorlunda, något helt annat än "hemma-mamma-med tre barn-och ingen tid-frisyr". Något glamouröst....

Men kravet är ju såklart att det ska kunna tvättas av, torkas och vara klart! ;-)

Ett är säkert, E´s magen klarar inte av för mycket katrinplommon. Dags att torka av filen igen. Jag ger upp bloggandet för nu.

LOVE!

Behöver en förändring

Eller egentilgen skulle jag behöva en hel livs-förändring. Men hur sjutton ska det gå till?

Jag är väldigt nöjd med mitt liv, men ibland, vissa dagar känner jag mig så... hur ska man säga? Trött, otillräcklig, ledsen, meningslös, uttråkad... ja jag vet inte.
Idag är det en sådan dag bara.

Jag skulle vilja vara snygg, rik, framgångsrik, efterfrågad, eftertraktad, energisk och sprudlande!!
Idag är inte en sådan dag.

Så var börjar man?!

  • Lägger ifrån sig kexchokladen (vann ju 2 kg, så det är inte lätt!)
  •  Slutar städa i alla förråd (det är deprimerande!)
  • Slutar deppa
  • Vila, istället för att städa? Passar på att sova när bebis sover. Men hur lätt är det? Då blir man bara ännu mer stressad över allt som måste göras!


Vet ju att det hänger ihop med alldeles för lite sömn. Och om 10 min känner jag mig mycket gladare igen. :) På ett sätt är det rätt skönt att få deppa ihop lite, så kan man komma igen! Nu ska vi nog ta en promenad kanske,


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0