Disco-bowling

Idag var det dags för den inbokade discobowlingen. Hela fam Jensen, fam Harr/Andersson och fam Andreasson/Johansson var det som skulle leka idag. Det var inte igår man bowlade men det är så kul, så man borde göra det oftare!

Vi körde 3 barnor: Mammor, pappor och barn. Och det var lyckat. Ungarna hade roligt och slängde klot högt och lågt, de tre småknattnara mutades med Mariekex tills de hade munnar torrare än Saharas öken och vi andra hade det toppenkul.

Vann så klart! ;) Men visst vill ni väl utmana mig snart igen?


Halloween hos oss

Ja det är ju Halloween-helg och Alla helgona, vilket blir lite för tätt inpå. Och efter mycket om och men, när barnen ska få gå ut och spöka fick det bli idag. Man ska ju inte göra det på Allahelgonadagen.

Och jag fick köpt mig några pumpor och fixat till dem. De var riktigt små, men de enda som fanns kvar på ICA. Men visst blev de fina? ;)Och här är de fina tre busarna.Läskiga Robin, Linnéa och Alice.
Alice ska aldrig mer ha den där masken, för hon blev visst helt svettig av den sa hon.

Mycket godis blev det på den lilla stunden de var ute. Efter två godisar fick Alice ont i magen och sa att hon ska sluta med godis, för det är inte kul att alltid få ont. Så nu ska vi se om vi kan hitta på något alternativ. Kanske frukssallad? Mer tips tas gärna emot.

Vet inte vad det beror på. Men varje lördag får hon ont i magen, eller alla gångerhon äter godis och typ ostbågar/chips osv. Hon har en känslig mage som bara verkar bli värre och värre.

Mora träsk

Idag har Elias fått en stor upplevelse: Att se sina älskade Mora trösk-gubbar uppträda live! Han var alldeles tossig när de kom ut och när de började sjunga sjöng han och gjorde rörelser till alla sånger. Han kan dem ju utantill vid det här laget!

Har några filmsnuttar, men det verkar inte funka. Testar igen...

Och en till...


Reseträff

Ikväll ska vi ha möte med resegruppen. ;) Äntligen ska vi sitta ner och göra planer och listor och få igång den goa resestämningen!

Vi ska ses hemma hos min roomie Jennie och titta i taxfree-kataloger och drömma oss bort till värmen. Ångesten över att lämna finns där, men jag stoppar huvudet i sanden och vägrar låta den få förstöra!Se så underbart vi ska ha det!

När jag ändå var på Vårdcentralen köpte jag maghvaccinet Dukoral med, som jag ska börja ta idag. Den garanterar ju inte att man slipper magsjuka, men det kan vara gott att ta den. Tog den inte sist och då var det ingen som blev sjuk. Är man försiktig med vad man äter och spritar sig ofta har man nog rätt bra skydd.

Här ska jag nog kunna spendera några timmar...


Ja sämre kan man nog ha det. En bra bok och lite roligt tjejsnack på det.

(bilder från www.ving.se)

Sårad mamma

Ajaj har kommit hem från vårdcentralen där jag har opererat bort ytterligare öeverfläckar. Två i huvudet och det gör asont. Har precis tryckt i mig två alvedon som jag hoppas ska ta udde av det onda nu när jag känner att bedövningen släpper.

Den första jag tog, trodde de att de inte skulle behöva sy, men det behövdes för det slutade inte blöda. Jag tryckte på den medan den andra togs bort och syddes. Och när det var dags att sy den andra hade nog bedövningen börjat släppa, för det gjorde ont när hon började sy, men det var bara att härda ut för det blir ju ändå stick när bedövning ska sättas.

Det är ganska obehagligt faktiskt att ta dem i huvudet för där är ju inte något fett, bara skinn och ben, så det gör ont att bedöva och det blöder mycket. Men nu är det gjort. Sist jag tog några i huvudet var 97 och nu hoppas jag att det ska dröja, eller förhoppningsvis aldrig behöva göras igen.

Dessutom får de ju raka bort lite hårt runt om, inte mycket hoppas jag. Ialla fall är det skönt att det äntligen är gjort. Har tänkt att göra det i flera år och lovar mig vid varje frisörbesök att de ska bort, men så glöms det. De kammar på dem och det gör ont. Men bara det får läka i några dagar så blir det tipptopp.


Kort promenad

Jag kan ha gått världens kortaste promenad nu på morgonen.

Jag skulle vara så duktig och gå direkt från sängen ut och gå. Eftersom det var mörkt ute kollade jag tempen och den visade -1 så jag bestämde mig för att inte frysa. Jag har en slags värme-köldallergi så jag är lite rädd att bli kall för det blir så jobbigt när jag kommer in. Så på med tights, mammelucker (ja jag har fått dem av mormor) utebyxor, tvår tröjor, ajcka, vantar o mössa.

När jag satte på mix megapol i öronen var det första jag hörde att en ung kvinna blivit grovt våldtagen i Gbg igår kväll. Kändes lite läskigt att ge sig ut, men det blrjade ljusna och jag hade redag tagit på allt. Så iväg i rask takt med regnet duggande. Redan efter 2 min var jag svettig, det kan inte stämma med minusgrader.

Så det var inte alls skönt att gå och kännas som man ångkokades i sina egna kläder så det blev en kort promenad, men den kändes längre eftersom jag var riktigt svett när jag kom hem. Nu blir det kaffe och frukost, för jag är vrålhungrig. Sedan dusch!

Vad ska ni hitta på?

Vintertid

Kom du ihåg att ställa tillbaka klockan?

Jag gjorde faktiskt det. Jag brukar missa och komma på det på morgonen. Försökte dra lite på läggdagset igår, emn Elias och ALice vaknade kl 5.50. Kändes alldeles för tidigt för en söndag.

Nu är det höstlov from imorgon. Veckans planer?

Kanske en bio idag, det var något här i Lje. Sedan ska vi bowla med vänner på tisdag tror jag, ananrs har vi vecka rätt öppen.
Hade räknat med att Jocke skulle vara färdig med fotbollen, eftersom det var sista matchen igår, eller skulle ha varit, men nu blir det istället kval med första matchen på lördag. Så nu är det hårdkörning istället i 2 veckor till.

Det är inte långt kvar till Egypten heller. Hur ska det gå?
Jag har valt att stoppa huvudet i sanden lite. På riktigt vet jag inte hur jag ska kunna lämna för en vecka, när jag tänkerpå det kommerångesten och känslan av världen sämsta mamma. Samtidigt ska det bli skönt att få vila lite och bara ha skoj med vänner, sola, bada, äta och sova. Men lite rädd är jag att längtan ska ta över.

Men det är ju bara att stoppa huvudet i sanden, för mycket annat kan jag inte göra åt saken.

Qviding nu jäklar!

Idag gäller det, vinst är så gott som ett måste om de ska hålla sig kvar i Superettan. Så idag är det sluttramsat, nu får ni sparka varandra i baken och ge varandra lite "jäklaranamma"!

Kom igen och visa att ni förtjänar en plats i superettan.

Go Jocke! Och resten av laget. :)


Hade en plan

Och den var så att jag ahde tänkt dra på oss regnkläder och gå ut efter allt röj efter bullbaket. Men luften gick ur mig totalt och det känns som om jag vill somna bara. Trots att jag ahde sovmorgon idag. Ända till kl 8.15. Borde man vara utvilad?

Nä, det blev ingen utgång. Sitter och tittar på flickorna som frivilligt gick ut. Gott, då får ialla fall de luft. Elias fick frisk luft 3 timmar ute i vagnen, så honom går de tingen nöd på. Men jag som behöver den orkar inte. Imorgon, då ska jag ut om de så regnar!

Nä, jag får nog göra ett försök med en kopp kaffe, annars håller jag mig inte vaken till Idol startar. Tror att jag och tjejerna ska mysa och se det i sängen. Gissar jag rätt sover vi i paus nr 2.

Vad ska man göra i helgen?

Bullar!Vanliga kanelbullar och vaniljknyten. Nu sitter det ett gäng ungar och gottar sig!

Allt eller inget!

Funderar på detta varför det är så med mig: Allt eller inget. Inte alltid förstås, jag kan gå lagom ibland med, men oftast inte.

Som nu. Jag bloggar samtidigt som jag steker hamburgare och har pommes i ugnen, bacon i micron och en dubbel sats bullar på jäsning. Stämmer min plan är jäsningen klar precis efter maten, vilket innebär att jag får baka ut bullarna medan barnen äter. I lugn och ro, sedan kan jag äta när bullarna jäster andra gången.

Det är så att när jag sätter igång med något blir jag väldigt effektiv och tar lätt på mig lite för mycket. Men på samma gång är det då jag jobbar som bäst. Men så kan jag sitta och inte göra något med. Allt eller inget.

Funkar du så med?

Sedan kan jag lätt svära och gorma över att jag har för mycket på g. Men det är ju självvalt ialla fall.

Fredagsfika

Idag var det fredagsfika hemma hos Angela. Herre det var en hel drös med gravidmagar idag! 4 av 7, inte illa!
Jag är ialla fall glad över att jag är färdig, även om det såklart känns lite konstigt och vemodigt över att inte få vara med om livets mirakel igen, att bära ett barn och föda.

Men jag har 3 mirakel här hemma som glädjer mig enormt! 3 fina friska, smågalna kottar. ;)

Elias och Theo kom åkande...


Sedan gick de över alla till att hoppa i soffan. Det var jättekul ända tills stackars Theo ramlade ur. :( Det gick som tur var bra ändå.


Nu ska jag läsa lite bloggar tills tjejerna kommer hem, då blir det goda hamburgare med massa gott på + pommes! Fredagsmyyyyyys.

Kvällen i bilder

Ikväll var vi nere på skolan där alla barn har målat fina teckningar efter tema. Och vi föräldrar får köpa dem och pengarna går till fattiga barn. Samma med fikat och så sjunger de barnen som vill med musikfröken Renée.

Linnéa hoppade av i sista sekund på första gången kören skulle sjunga men Alice var med. Sedan var Linnéa med andra gången.

Elias lyssnade och satt stilla hela första gången. Andra gången hade han nog tröttnat.Vill inte lägga ut bilder på andras barn, hela kören så ni får nöja er med mina egna. ;)
Jättefina sånger och duktiga var alla barn.

Alice tog kort på mamma innan med.


Det fina halsbandet har Alice gjort till mig.

Fick höra i dag att min farfar hade fått åka till sjukhuset och var rätt dålig. Håller alla tummar och tår att han återhämtar sig. Han har varit stark och alltid gått sina promenader, tills han för någon månad sedan föll och bröt lårbenet. Sedan dess har han riktigt tacklat av. Min goa farfar. Tänk på honom ni med.

Nu läggdags av kidsen.

Tjena, tjena!

Ska snart iväg på frukostfika hos Louise. Men idag ska det bli bättring på bloggen. Lovar!

Har blivit lite smått eroende av Mix megapols "jagad" och spenderar kl 8-9.40 varje morgon i tvättstugan. Med radion på. ;) Ni kan tro att det är fint där nere.

Idag växlade jag och flyttade radion med mig till Elias rum ett tag medan jag rensade i hans garderob, plockade fint i leksakerna, dammade, bäddade och dammsög. Och i reklampausen hanns det med dammsugning av övriga rum, blöjbyta, lek och en dusch.

Linnéa hade som jag trodde halsfluss när vi i tisdagsmorse åkte till doktorn. När jag ringde sa de såklart att man bör vänta tre dagar med halsont innan proverna visar något, men eftersom jag hade sett henne i halsen så fick jag komma ner med henne och till en läkare direkt. Och efter en snabb titt i halsen sa hon att det var en tydlig, ond halsfluss. Behövdes inte ens några prover. Så ibland är det bra att vara bestämd när man ringer och får komma med en gång. Efter ett dygn med Kåvepenin kände hon sig bra. Idag är hon hemma för säkerhets skull. Och imorgon är det skola igen. Himla tur för hon ska spela Djembe för hela skolan eftersom det är Fn-dagen och alla samlas i gympasalen.

Nu blir det lite fix innan frukostträffen.

Morgonmys

Här hemma ser oftast morgonen ut så här om man blickar bort mot soffan...Han är en riktig njutare som gärna ser lite barnprogram på tv innan han drar igång dagen.

Idag var det dock en promenad till skolan för att följa storasyster Alice. Och när vi kom hem såg det ut så här....


En sjuk Linnéa som satt i soffan och åt glass till frukost. Antagligen har hon fått halsfluss. Väntar på att doktorn ska ringa. Elias såg iallafall att hon åt glass i samma stund som vi öppnade dörren.

Så det var bara att klämma i lite snabb frukost och sedan sätta sig tillrätta...


Själv planerade jag en tur till IKEA efter läkarbesöket, som visst blev 9.45. :) Lje vårdcentral är väldigt bra måste jag säga.

Hörs sedan!

Time of my life!

Herregud såger jag bara!!

Vilken otroligt rolig kväll jag hade igår. Ladies night startade hemma hos Ida där jag och Lisa lagade mat som var så god. Jag, Lisa, Ida och Louise åkte vidare ner till Gbg och där drog något av det roligaste jag varit med om igång.

Jag har skrattat, skrikit, sjungit och dansat så galet mycket! Jag trodde faktiskt inte att det skulle vara så bra, men det kändes som om den showen var gjord för Lisa och mig. ;) Tror de andra tjejerna var riktigt nöjda med.

Enda nackdelen är att man fick gå upp kl 7 idag. :( Lite tufft efter en sån kväll, men det är bara att bita ihop och tänka tillbaka på gårdagen.

Hoppas att Ida lägger ut lite bilder så att jag kan visa lite från kvällen.

Ful får man va men inte dum.

Morgondagen

Imorgon är det en riktigt rolig barndag, eller familjedag. Vi ska hämta upp barnen efter skolan och åka en karavan med bilar och vänner ner till Backaplan för 3 timmars toklek på LekoBuslandet. Ska bli toppenkul!

Sedan ska nog jag och barnen övernatta hemma hos mamma och pappa. Ha en myskväll med dem. Se IDOL och äta gott.

Ser riktigt fram emot morgondagen. Den ska bli toppen!

Här kommer några goa bilder på världens goaste unge. Solstrålen i vårt liv...

(här busa Alice med honom)Och en till.... ;-)


Elias Ljuvling Jensen


Myror i Elias rum

Ja det har kommit till myror i Elias rum. Visst är det söta?Och några till...


En hel myrstack.

Boktips?

Nu mina kära vänner får ni tipsa mig om bra böcker!

Jag behöver köpa lite pocketböcker inför resan och vill ha era tips. Så ge mig! :)

Frusen

Sitter här och huttrar i pyjamas och fleecemorgonrock. Tror att det är för att jag är alldeles slut i kroppen och inte ens en lång varm dusch hjälpte.

Vet inte vad det beror på men ibland i perioder får jag ledvärk. Undrar om det kan ha med hormoner att göra? Jag får ont från magen och ut i höfter, leder och ner i benen. Ialla fall är det en sådan dag idag.

Men annars har det varit en toppendag. Vi var ett gott gäng och åt brunch här och lekte ett tag.

Jocke har hållt på  hela dagen med de nya digitalboxarna som vi fick igår. Vi ska he en sån där inspelningsbar box uppe, som man kan pausa och spela in program. Verkar avancerat. Undrar om jag kommer begripa mig på den.
Ialla fall har han borrat och dragit sladdar utefrån och in på tre platser. Vardagsrummet, tjejernas rum och vårt sovrum. Så NU äntligen kan jag lägga mig i sängen och se på tv. Ska invigas idag! Vi köpte ju en bamse-tv till sovrummet för ett tag sedan som inte har kunnat användas förrän nu.

Elias sov bara en haltimma eftersom Jocke borrade precis intill balkongen så det blev en mycket längre em än vad man är van vid. Men så skönt att äta mat tidigt, hinna ut på lekplatsen tidigare, läsa läxor, leka med kompisar och mysa. Lägga tjejerna i vår säng och hinna läsa en kapitelbok för dem! Underbart. Och ändå ha en lång kväll kvar för sig själv.

Elias började redan vid 17 att fråga om välling så eftermiddagen var lite väl lång för honom. Tänk vilka vanemänniskor man är.

Nä, nu soffläge och vila benen lite.

Dagens kaka: Chokladkaka med mint

Mixat några olika recpt för att få till en kaka som passade med det jag ahde hemma. Och jag var tvungen att provsmaka en liten bit och det går ju bra eftersom jag gjorde två. ;)

Fridas chokladkaka med mint

 • 100 gram smör eller margarin
 • 100 gram mörk choklad
 • 2 ägg
 • 1,5 dl strösocker
 • 1,5 dl vetemjöl  
 • 1 krm salt
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk papparmint arom
 • Smält smör och choklad på medelvärme. Rör ihop socker och ägg. Blanda de torra ingridienserna.
  Rör ner minten i choklad och smörblandningen och rör ner den i ägg-sockersmeten. Rör försiktigt i det torra.

  Häll i en smord och bröad springform. In i ugnen i ca 25 min i 180 grader.
  Låt kallna, gärna över natten och pudra på floursocker och servera med grädde.


  Dagens middagstips

  Dammar av den kategorin och ger er ett snabbt, lättlagat gott middagstips.  Ugnsgrillade Kycklingfiléer och perstocouscous med vitlökssås 4 port

  4 st kycklinfiléer
  santa maria grillkrydda

  3 dl vatten
  3 dl couscous
  1-2 msk pesto

  grönsaker i valfri form och mängd
  fetaost

  2-3 dl creamfraich
  2 vitlöksklyftor
  1-2 tsk knorr köttbuljong (den på burk, pulvervarianten eller 1 tärning)

  Lägg kycklinfiléer i ugnsform och krydda på båda sidorna med Santa Marias grillkrydda. Kör i ugnen i 25 min 200 grader.

  Koka upp 3 dl vatten och ca 1-2  msk pesto och när det kokat ställer du av och lägger i 3 dl couscous ocu låt det dra i 5 min. Rör så det blir lite luftigt. Blanda i de grönsaker du gillar. Jag hade tomat, paprika, fetaost och majs.

  Gör såsen.
  Koka creamfraich med pressad vitlök och köttbuljongen. Sjud en min och det är klart!

  Denna ska ni prova. MUMS!

  Uttråkad

  Herre vad uttråkad jag har varit idag. Jag satte igån när tjejerna gick till skolan med tvättstugan. Tvättade, vek, strök, in i garderober, skurade och hade mig samtidigt som jag lyssnade på Mix Megapol och tiden gick. 8.56 kom jag på att jag skulle till tandläkaren. Hade glömt tiden. 9.00 eller 9.15? I vilket fall så fick jag panik!

  Slängde på mig kläder och borstade tänderna och rusade iväg. Sedan fick jag sitta och vänta för tandläkaren var 20 min sen. Jag hann ialla fall. ;) Fick min bettskena och åkte hem.

  Jocke och Elias åkte iväg och jag tog en sväng till ICA sedan blev jag sittande. Elias sov och jag var så uttråkad! Höll på att börja grina för att livet var så trist där ett tag- Det händer inte så ofta, men ibland får man nog bara känna så.

  På byn träffade jag min gamla arbetskompis som frågade om jag ville komma och jobba. Sa att jag kan hoppa in i nov om det behövs. Blir lite kluven ibland, men då är ju Jocke ledig så det kan passa bra.

  När jag tyckt synd om mig ett tag så blev jag sugen på att baka. Köpte nämligen Pepparmint; essans på ICA och ville göra något med den. Så det blev två kladdkakor med mintsmak, som jag hoppas blir goda. Och så gjorde jag en laddning pannkakor med. De får bli tills fikat imorgon eller BRUNCHEN som jag ska ha.

  Ska bjuda på lite frukost/lunch=brunch. Nybakade baugetter, pålägg, köttbullar, prinskorv, ägg, västkuströror, frukt, pannkakor och kladdkaka med grädde. Låter gott va?

  Nu ska jag skriva ner dagens middagstips till er. Lättlagat eftersom jag hade några järn i elden. ;)

  Läggdags

  Nu ska barnen stoppas i säng och så hoppas jag att mannen kommer i utsatt tid för tjejerna möter upp mig här för promenad kl 19.30 för en go kvällstur innan Hollywoodfruarna. ;)

  Vad kallt det börjar blir nu! Riktig höst/vinter i luften. Jag behöver en ny vinterjacka i år. Jocke tyckte att det var helt onödigt eftersom jag preciiiiiiiis köpt en ny. Typiskt honom. Den är inköpt 2005 möjligen 2006 och går inte att knäppa.
  Så nu får det bli en ny jacka. Ska bara hitta plats i budgeten med.  En snygg funktionell, tidlös jacka ska jag leta efter.

  Tuffar på

  Livet tuffar på. Jag försöker också och igår fick jag med min min älstaste, gamla vän Lisa på promenad på kvällen.  Tänk att vi har känt varandra i 27 år, lite till och från. :) Vad gammal man känner sig när man tänker så.

  Det är inte för inte som hon är gudmor och fröken Pralin och min brudtärna. Någon som finns där i vått och torrt. Att alltid lite på. Underbart, och just det där att ha någon som känner en sedan barnsben, som man delat så mycket med. Första kärleken, stormande förälskelser, krossade hjärtan, glädje, kalas, olyckor, flytt, resor, barnafödlar och allt där emellan. Det är värdefullt och sägs nog allt för sällan...


  Tandlöst kalas

  En kvart innan alla kalaskompisar skulle komma blrjade Alice och pappan projektet att dra ut tand nr 2. Det vickades och pilaldes för tandn var alldeles lös och sned. Men de fick inget grepp om den så Jocke band tandtråd runt den och hon gick och drog i den lite själv men så 10 min innan utsatt tid började några kompisar närma sig dörren och öppna med en tråd hängande ut gick inte.

  Hon ville dock inte dra ut den utan ville att Jocke skulle knyta loss den. Javisst, sa han och drog till och vips var den ute. Det gick inte att knyta upp den. Men nöjd och med dubbelglugg hann hon öppnad dörren. :)  Det bjöd som sagt på rosa potatismos med prinsesskronor i. Mycket uppskattad!


  Och tårtan...


  14 st tokiga tjejer blev det och en mamma och en pappa som var med en stund med.  Som tur är så har jag en toppenman som tog sig an och lekte med barnen medan jag skötte markservicen. :) Det gick jättebra. Men nästa gång ska vi dela det i mindre gäng, för det är svårt att leka med så många barn i ett litet hus.

  Men nu är det gjort och alla verkar nöjda och glada. Jag och Lisa tog en långpromenad nu ikväll och det var skönt att få lite frisk luft och babbla med en god vän som man ser sällan nu mera.

  Bara att sätta igång!

  Söndag idag, det betyder pannkaksfrukost. Så det är väl bara att sätta igång, för idag är det mycket att göra.

  Linnéa ska på fotbollsträning och Jocke ska vara tränare idag.

  Och Alice ska ha sitt tjejkalas idag. Själv undrar jag över hur många som faktiskt kommer att komma. Varför kan inte folk ringa och tala om OM de kommer eller ej. Jag tror att det är 6 st som ringt, så kanske det blir ett litet kalas, eller så dyker de upp ändå.  Vi får se.

  Ialla fall ska det bli rosa potatismos med prinsesskronor i. Jag ska fota så ni får se.. Och en High school musical-tårta. Kommer bli toppen!

  Tror att hon kommer få en stor glugg för den andra tanden framme ryker nog i dag.

  Näpp, nu är det fram med två stekpannor och sätta igång.

  Glugg

  Ikväll drog Jocke (och Alice) ut hennes tand. Jag glömde av att skriva om min fobi för att tappa tänder. Jag lägger till den här och nu. Jag avskyr det och det drar i hela mig när någon vickar och har sig. Jag vill inte känna eller se det förrän tänderna är ute.

  Jag drömmer ganska ofta om att mina tänder ramlar ut. Undrar vad det betyder? Ska söka på det.... Det betydde viss otur. Då vet jag.

  Här är en gullig med glugg iallafall.

  Lek

  Här hemma leks det för fullt. Just nu rätt vilda, skrattiga lekar. Alice och Elias busar för fullt. Han springer och vill att ho ska jaga honom. Jag förbjuder och är rädd att han ska ramla nu när han är så trött. Men när hon slutar ropar han: "Alllllice igeeeeeeen!!" Igen, igen!"

  Till slut fortsatte flickorna sin lek som var att en var hund. Elias ville så klart vara med så han började krypa runt och skälla med, som en liten valp. Det tyckte Alice var kul och kopplade honom fortare än kvickt!

        


  Valpen släpptes till slut fri och har nu gått till sängs. Tjejerna har fått fredagsmys och inväntar IDOL.

  Fredagsstäd

  Idag är det rent och fint från golv till tak här i Jensenhuset. Startade i morse och har tom tvättat fönstrena, inte där nere. Men där är det ingen som ser ändå ;)

  Jocke tog med Elias till stan och hälsade på sin mamma och hämtade upp sin pappa och så storhandlade de innan de kom hem.

  Så jag har fått städa hemma utan avbrott. Seadn gick jag och mötte flickorna efter skolan och tjötade med lite mammor på lekplatsen. Elias sov så han fick vara hemma och sova i vagnen.

  Men han hinner säkert leka med polaren senare...


  Ikväll blir det tacos och fredagsmys. Imorgon är det spännande äventyr med dinosarier på Scandinavium!

  Ha en go fredag vänner.

  Fobier

  Har tänkt på detta med fobier. Varför har man det för vissa saker? En del är värre än andra så klart.

  Har du fobier, är du rädd för något? Är det allvarligt, så det stör ditt liv?

  Själv har jag fobier för broar. Jag är livrädd, får ångestkänslor när jag kör över broar. Värst är det när jag kör själv för då kan jag inte gömma blicken på något annat än vägen. Ni ska tro att jag då bara stirrar rakt fram i vägbanan, slänger inte en blick ut över höjden. Usch...
  När jag tittar ut över brorn, för det hnder faktiskt bara för att kolla om det fortfarande väcker känslor. Och då får jag det som jag antar folk kallar för ångest. Det knyter sig i magen, och jag kan inte andas ordentligt.

  Varför känner jag så då över broarna? Jag har kommit fram till att det är för att det är högt. Jag har en fruktansvärd höjdskräck. Och eftersom vi bor på västkusten med alla berg så är det broar överallt. Ut till Torp har vi Uddevallabron, otroligt vacker och ligger helt underbart. Men jag uppskattar den endast för att den leder ut till Torp snabbt. Hade det inte varit så att jag är en stressad jäkel hade jag lätt kört runt uddevalla, men jag vägrar slösa bort 20 extra minuter av mitt liv pga min broskräck.

  Sedan har vi Ödsmålsbron om man åker åt det södra hållet. Den är läskig.

  Men den värsta har jag kommit fram till är Tjörnbron. För den är hög, med god sikt/utsikt och när jag åker över den tänker jag på de som störtade ner i djupet en tidig morgon när det var dimma och bron hade blivit påkörd av en båt. Bilisterna såg inte att bron var borta och störtade ner.  Tänk vad fruktansvärt!!

  Men som sagt för mig handlar det nog om höjden. Jag klarar inte av höga rutchkanor, balkonger högt upp osv..
  Min fobi för spindlar och kryo har blivit nåååååååågot bättre. Sedan jag bodde ensam i huset ett tag fick jag ju ta saken i egna händer många gånger, så jag kan fixa det. Men bara om jag verkligen måste. Oftast är min man en större kärring än vad jag är när det kommer till kryp.

  Så hur har du det med fobier, rädslor. Berätta!

  Gaaaaaaah ge mig 6 miljoner!

  Sitter med tårar i ögonen, jag vill ha ett hus, ett större hus. Och har hittat ett som i mina ögon är mitt drömhus. Ialla fall i detta NU.


  Tänk om jag kunde komma över 5-6 miljoner på något sätt.... Då hade jag slagit till.

  Tills dess får jag stå ut i denna lilla tändsticksask som jag kallar mitt HEM. 
  Någon som vill ge mig ett välbetalt jobb? Helst 50% om man få be.

  Varför?

  Varför blir man så sugen på något på kvällarna? (Eller egentligen är jag det hela tiden.) Jag vet inte hur jag ska komma över det. Eller jag har dålig karraktär och ger alltid in för suget. Nu är jag och nallar i skåpet för där finns en stor godispåse som ska bli gottepåsar till söndagens barnkalas. 
  Det är bra att det ska bli barnkalas, för då ska jag proppa påsarna fulla med all Dajm och Kexchoklad som är kvar sedan Liseberg med.

  Lite duktig har jag varit idag ändå. Satt och slappade på ändan fra,för datorn efter middagen och bestämde mig för att gå ut och gå. Det var en evighet sedan kroppen fick motion. Jennie ville följa med och det var så skönt och roligt att gå en runda på 5,3 km och bara babbla. Vi ska ju vara roomies i Egypten jag och Jennie. :)

  Det är bara en månad kvar. Herregud!!!!!!!!!!!

  När Alice kom till världen


   

  Hittade förlossningsberättelsen med...

  När Alice kom till världen.

  Lördagen den 4 oktober, en dag över tiden bestämde jag mig för att packa den där Bb-väskan jag borde gjort för ett tag sedan. Sa till Joakim att handla några drickor och choklad att stoppa ner till sig också.
  Frågade om han inte kunde sätta upp spjälsängen med, men han tyckte att vi kunde vänta lite med den. I stället fick jag fotmassage på kvällen och efter det tog jag en härlig dusch innan jag la mig i sängen för att se en film.

  Precis när jag lagt mig tillrätta i sängen (kl 22.30) så sa det "poff" i magen och jag kände hur något varmt rann längs benen. For upp ur sängen och vattnet forsade!
  Ropade på Joakim som kom springande och sa "Kom så åker vi då!"
  Jag bara skrattade, det var så overkligt och inga värkar hade jag heller. Så jag drack en kopp kaffe och ringde mamma och berättade att vi snart skulle åka in.

  Vi var på sjukhuset kl 00 och under resan dit fick jag värkar, inga kraftigt smärtfulla men täta, ca 3-5 min mellan dem.
  Jag var dock bara öppen 1 cm så vi trodde att det skulle dröja till nästa morgon innan något hände. Vi fick låna ett rum med sängar för att sova. Men värkarna kom tätare och efter ett tag gick vi istället till Tv-rummet, där Jocke såg en gammal Bond-rulle medan jag gick runt och flåsade och svor över min täppta nästa som jag inte kunde få något för!

  Kl 1.45 gick vi till förlossningsrummet och jag duschade och satt på gummibollen i duschen i ca en timme.

  Bollen tyckte jag var skön att sitta på under värkarna och samtidigt lutade jag mig mot sängen och efter ett litet tag började jag använda lustgasen.

  Jag var på otroligt bra humör under hela tiden och skämtade och skrattade med Joakim mellan de täta värkarna.

  Ca 3.15 så fick jag rejält ont och bestämde att jag ville ha någon smärtlindring och ville prova den där sprutan man får i livmodern. (kommer inte ihåg vad den heter)
  BM satten en elektrod på bebisen huvud, som lossnade och hon fick göra om det. Då var jag öppen 6 cm.

  Läkaren kom och la de två sprutorna och konstaterade hon med att det var 6 cm, och att det skulle ta ett litet tag, men att jag inte skulle ha så ont.

  Läkaren gick ut, dörren hann stängas och då känner jag hur kroppen laddar och börjar krysta! Jag skriker till Jocke att "den får inte komma ännu! Jag är bara öppen 6 cm!"

  BM känner efter och säger chockat att du kan krysta du är öppen!
  Hon säger åt mig att ta bort lustgasen och bara ta i. Jag krystar och skriker rejält 3 ggr, det gör förj**la ont, men BM säger att ta det lugnt och bara andas för nu kommer huvudet och jag andas ut ett svart litet hårigt huvud, och ett ögonblick senare kommer kroppen. Jag tittar hela tiden och ser en rumpa och att det är ännu en lite flicka!

  Klockan är 3.30 (finsk tid) och världen stannar för oss. Lyckan är total, vår andra dotter är född! Hon är full med fosterfett, otroligt lik sin storasyster och även hon vackrast i världen!

  Moderkakan kommer några minuter senare utan någon som helst smärta. Och jag blir sydd med 2 stygn på insidan och 2 på utsidan, medan vi 3 ligger och pussas och kramas.

  Hon vägde 3215 gram och var 51 cm lång. Huvudomfånget var 35 cm.
  Hon var lite lågtempad så hon blev lindad varmt och skönt och senare på BB är hon helt ok igen.

  Vi är alla förvånade över hur fort det gick på slutet och jag mår otroligt bra för att ha fött barn!

  Vi stannade en natt på BB och nu är vi hemma hos den otroligt stolta storasystern. Och Alice är väldigt nöjd med livet än så länge. Bara mat, sova och bajsa.

  /Frida


  Alice 6 år!

  Idag fyller den goaste av de goaste; Alice Pralin 6 år!

   

  Hon var nöjd med presenterna som hon fick. Ett playstation-spel och kläder.  Igår fick hon fina presenter med; Hanna Montana cd och film, resväska, ryggsäck och plånbok med Bratz, pysslegrejer, kläder och pengar.

  Så här ser en 6 åring på väg till skolan ut...  Ska gotta mig i lite gamla Alice-bilder och säkert fälla en och annan tår nu, som sig bör på barnens födelesdagar. Man blir lite extra känslig då. Eller hur?

  Idag blir det nog ett riktigt Alice-maraton på bloggen.


  Kalasdags

  Eller det blir inget storkalas precis. Hade eg tänkt att ha det nästa helg, men då är det Walking with dinasours på lördagen och Jockes match flyttades från söndag till lördag, så jag får åka med Jockes kompis och flickorna till Skandinavium. Och på söndagen ska det vara barnkalas. Så det fick blir ett litet tårt/kaffekalas i em.

  Hade sagt kl 14 till alla och tänkt att åka på Jockes match och gorma lite så de vinner, men så är den kl 16! Så jag har ringt runt och sagt att de får komma kl 13 istället. Men får inte tag i mormor o morfar, så det kasnke blir för tight med tid ändå.

  Idag är det Linnéas första fotbollsträning. Jocke kunde som tur var åka med. De ska se om de får ihop ett lag och när de skulle kunna få träningstider. Hon är så nöjd och har fått nya träningskläder, benskydd och skor. Som en riktig liten fotbollspelare. Och Jocke som sa redan på BB när hon föddes att hon inte skulle få spela fotboll... ;)
  Alice följde med upp också, men hon vill inte spela.
  Ska slänga ihop lite mat så de får kasta i sig efteråt om det ska hinnas innan tårta, sedan får det bli korv och hamburgare på matchen.

  Håll tummarna att det inte regnar i em.

  Hiss eller diss?

  Vad gillar ni den nya headern? Eller var den förra bättre? Lite mer färg nu och jag kände att det var dags att uppdatera bilderna lite. Den andra gjordes i maj. Herre vad tiden går!

   

  Lördag

  Barnen vaknade tidigt så klart, det hör liksom helgerna till. Och Elias har sovit i vår säng. Det händer aldrig, så när han vid midnatt ville till mammas säng hade jag inte hjärta att säga nej. Dessutom trodde jag att klockan var 4-5 eller så. Och eftersom man är så ovan att ha honom där har jag kanppt sovit, men mysigt ändå att kunna ligga och gosa.

  Till frukost idag gjorde jag äppelpannkakor som åts med mormors hemgjorda äppelmos. Gott!

  Nu har jag en gryta på spisen med kyckling för mitt biddrag till den stora mamma/barnträffen ikväll är kycklinglasagne.

  Männen ska träffas ca 15 st hemma hos Idas David och då träffas vi mammor med barn hos Lisa för ett knytkalas och lite umgänge. Ska bli jätteroligt!

  TGIF

  Inte för att det spelar mig så stor roll vilken dag det är, men det är nog ändå en liten speciell känsla över fredag. Man vet att man inte behöver ställa klockan 6.30,( barnen väcker en ändå ;)) och upp för att serva och tjata iväg barnen.

  Vi blev bjudna på middag hemma hos mamma o pappa. Vi ahde planerat en tacokväll med familjespel. Vi köpte TP med barn och vuxenfrågor som vi tänkte inviga. Men det är inte helt fel att få middagen lagad.

  Jocke hade varit och storhandlat idag och köpt färska räkor som vi åt till IDOL nu ikväll. Linnéa satt med och skalade. Hon börjar bli så stor nu. Man märker nästan för varje dag hur hon känns äldre på något sätt.
  Alice försökte tugga på en baugette men framtanden är så lös så det funkar inte riktigt. Trodde nog att den skulle ryka ikväll, men hon somnade i mitt knä med tanden kvar i munnen.
  Hon är så stor så jag skulle aldrig orka bära ner henne. Jocke fick göra det, annars hade jag få leta fram en pulka och dra henner ner för backen runt huset och in via baksidan. (Jag brukar skoja med henne om att det är så jag får göra när hon somnar nu när hon är så stor.)

  Nu ska jag kika igenom bloggarna innan jag kryper ner under täcket i mitt kalla sovrum.

  Blev så glad..

  när jag såg att Maggan (Magdalena Graaf) har börjat blogga igen! Hon är min favoritbloggare och jag har verkligen saknat henne humor och underbara blogginlägg sedan hon bestämde sig för att sluta.

  Hon kommer att sprida mycket glädje här hos mig.

  Har du någon favorit att dela med dig av?

  Äpplemuffins med havretopping

  Hittade receptet på DagensMuffins.

  200 g smör
  3 dl socker
  3 ägg
  1 dl vatten
  4 1/2 dl vetemjöl
  1 1/2 tsk bakpulver
  2 äpplen i tunna klyftor
  Socker
  Kanel

  Topping:
  75 g smör
  3/4 dl strösocker
  2 dl havregryn


  Topping: Smält smör, blanda i socker och havregryn.

  Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda ner vattnet och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Doppa äppelklyftorna i kanel blandat med lite socker. Stick ned ett par klyftor i varje form. Strö på toppingen. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 min.


  Kvällens bak

  Japp ikväll blev jag sugen på att baka. Det kommer oftare nu märker jag. Ett långt tag har jag varit helt bakfri, men nu är lusten här. Hade jag haft tid hade jag kunnat baka väldigt ofta. Fast det är väl tur att jag inte har det kanske. ;)

  Ikväll blev jag sugen på något med äpple eftersom mormor och morfar var här med lite av deras äpplen igår. Så det blev Äpplemuffins med havretopping. Låter hur gott som helst tycker jag. Och jag slickade skålarna! Ska visa er bilder sedan och dela med mig av receptet såklart.


  Igår var som sagt mormor o morfar här och de fick med sig en hel ica-påse med mina vindruvor, som mormor skulle centrifugera så jag/vi? kan göra saft sedan. Men när de åkte började jag sålla ut eftersom det var massor kvar och gjorde egen saft, bara för att testa. Och det blev faktskt riktigt gott! Bara egna druvor och socker. Nästa gång ska jag nog tillsätta lite äpple, eller citron för att få den lite syrligare. Men riktigt nöjd för att vara första gången.

  Återkommer.

  Ellie Linnéa Jensen

  Igår fick barnen en ny kusin. Mattias, Jockes lillebror blev pappa för första gången. En lite Ellie Linnéa kom till världen!

  Underbart med en liten kusin.
  Grattis Eva o Matti!

  Skitmorgon

  Idag är en sån dag då det bara börjar fel och resten antagligen blir skit bara därför.

  Som tur är så ska vi bort till Anna på lunch och lite gott sällskap så förhoppningsvis är jag på bättre humör efter det. För detta är inget roligt alls.

  Återkommer när jag återfått humöret.

  RSS 2.0