Skål och go lördagkväll. Jag har ätit en r...

img_6807 (MMS)

Skål och go lördagkväll. Jag har ätit en rejäl kvällsmat efter att ha joggat. Ja de stämmer faktiskt. Sprang en runda på ca 6 km. Satte nya mål hela tiden o orkade mycket mer än jag trodde. Stannade någon gång o strechade och gick en bit men ändå!


Bäbismys

I eftermiddags kom fam Andreasson över. Och vi fick snusa lite på bäbis Charlie. Han är ljuvlig.Tänk så liten han är nu och om några månader är det en stor kille. Livet är allt bra underbart.

Förskolan

Jag har ju inte haft tid att blogga alls denna veckan när jag har jobbat för när jag har kommit hem så har det varit gosa med Prinsen på schemat och köra/lämna/hämta vid olika aktiviteter tills dess att man har stupat i säng.

Jocke har lämnat Elias på förskolan och han har gråtit massor varje gång. I onsdags hade han mest varit arg hela dagen (jag har ringt och pratat med fröknarna under dagen), på torsdagen var han mest ledsen, men det är ok när han har något att göra. När de bryter aktiviteter blir han ledsen och när han tänker på mamma. Idag hade han inte varit ledsen lika länge och eftersom jag slutade kl 13 var det äntligen min tur att hämta och få prata med fröknarna personligen. (hönsmamma)

Men en stund innan jag skulle hämta ringde en fröken (jag trodde såklart att något hade hänt) och ville bara berätta att det hade varit så bra idag. Och hon ville att jag skulle få veta det ifall hon var på rast när jag kom. Han hade inte varit ledsen lika länge och han hade hittat en vän. Han och Mathias (en ett år äldre kille) hade funnit varandra och pratat och lekt stora delar av dagen. De hade fnittrat och skrattat och när fröken frågade vad de gjorde svarade de  -"Vi busar!" De hade haft så kul ihop. Synd bara att han ska flyttas över till den andra avdelningen. Men jag hoppas att de styr lite så att de får leka ihop. De andra i hans ålder pratar inte och leker inte så mycket ihop, så dessa två verkar kunna utmana och ha kul ihop.

Han har inte heller ätit något, han är tydligen trött och ledsen under lunchen, men han somnar ialla fall där. Och när jag kommer hem är han så kramig och berättar att han: "-Jag längtat dig mamma!" Om och om igen säger han det och så säger han: "-Ja ropar MAMMA, MAMMA ropar jag. Jag letar dig mamma."

Det svider lite i hjärtat vill jag lova. Men som tur är har jag jobbat vilket gör att det känns lättare, hade jag bara varit hemma hade jag nog inte klarat att lämna honom. Hoppas att han snart slutar vara ledsen.
Nästa vecka jobbar jag ialla fall mån, ons o fredag och han ska gå hela veckan mellan 9-14 för att inte komma ur det.

Frisördags

Idag hade jag bokat tid för tjejerna hos frisören. De har varit en gång för flera år sedan och då var jag missnöjd och har fprtsatt klippt dem själv. Men nu är deras hår så längt att det har varit svårt att få det rakt så jag ville klippa igenom håret.
En elev klippte och det blev bra tror jag. Har inte kollat efter men jag tycker ändå att det är fruktansvärt dyrt! 200 kr för elevklippning och bara toppa ett långt hår.

Elias tyckte att det var jätteläskigt och frissan fick inte ens kamma honom så mamman fick klippa honom hemma. Jag har velat fram o tillbaka om jag ska klippa eller ej. Men så här i efterhand blir han ju bara så himla fin! Han ser så stor ut. Och tuff. Denna gången körde vi en kortare frisyr. Efter förra klippningen sa min bror att han såg kristen ut. ;) Inget fel med det. Han var bedårande då med.

Nu ser han ut så här...


Näsan rinner och mat runt hela mun. Men söt ändå.

Uppdatering

Jag vet inte hur många gånger jag tittade om telefonen funkade idag, men det gjorde den och ingen fröken ringde. Så lite innan två var det en längtans-sjuk mamma som kom in på förskolan. Mötte en liten kille med Laban i handen och något glansig blick. Han kastade sig i famnen och började gråta. Stackars liten hade haft en bra förmiddag fram till dess att de skulle gå in och äta lunch. Då hade han frågat efter mamma, pappa och sedan sett barnen på skolan nedanför och längtat efter Alice o Nea med. Han hade varit ledsen och trött och åt ingen lunch så en fröken hade fått lägga honom innan de andra och han hade somnat snabbt. Vaknat en timma senare och varit ledsen igen men ändå accepterat läget om att mamma snart skulle komma.

Så det var en lättad kille som grät ut en stund i mammas famn.

Imorgon väntar jobb för mig så pappan får lämna och hämta. Jag kommer att tänka på honom hela dagen...

Lämna på dagis gick helt utan problem id...

Lämna på dagis gick helt utan problem idag. Vi pratade mycket om det innan och han sa hejdå och gick in och lekte. Fröken lovade att ringa om han skulle bli ledsen. Jag kollar men telefon hela tiden. ;) Sitter nu och lunchar på Torp och väntar på att kl ska bli två.


Godmorgon!

Ursäkta att inläggen igår blev lite konstiga och upphuggna. Jag skickade med mobilen och det gick visst inte med ett längre inlägg utan den skickade i flera olika istället.

Idag är det slut på inskolningen för Elias och det är dags att lämna honom för första gången. Det känns lite konstigt eftersom jag har varit med hela tiden  te dagar. Men jag tror att det kommer att gå bra. Jag har pratat mycket med honom om det och han säger nu att det är ok. Hoppas att han håller det sedan med. ;) Ni ska veta att det är skillnad på sitt eget barn när man skolar in och ska lämna. Så är det bara.

Men det gladde mig massor igår när de ringde från Strumpan och erbjöd mig jobb ons, tor och fredag! Då känns det genast bättre och meningsfullt att han ska börja på förskolan. Håller tummarna att det kan bli några dagar varje vecka. Att det går att pussla ihop det.

Om det funkar bra att lämna ska jag ta en tur till Torp och handla lite "dagiskläder". Ladda förrådet med mjukisbyxor, långkalsoner och t-shirts. Det går alltid en hel del extrakläder.

Håll tummarna att det går bra idag!

Kokt ägg, knäcker med skinka, keso mini,...

Kokt ägg, knäcker med skinka, keso mini, tomat och örtsalt. Nam nam! Känns nästan snuskigt nyttigt. Men det är mitt nya liv. ;) även om jag inte körde viktkoll Alls förra veckan hade jag gått ner denna veckan. Tot 3 kg och 6 cm på midjan. Nu blir det en god dusch, det var riktigt tufft och kul på boxen ikväll.


SMS-inlägg

img_6807 (MMS)


Min favoritkvällsmat efter ett hårt boxpas...

img_6807 (MMS)

Min favoritkvällsmat efter ett hårt boxpass som ikväll är detta...


Hittar en massa kul grejer att pyssla med....

img_6807 (MMS)

Hittar en massa kul grejer att pyssla med. Kolla bara in min snygga  man här... Jag skrattar så tårarna sprutar!


Glömde bilden...

img_6807 (MMS)

Glömde bilden...


Håret blev iallafall fall mörkare och de...

Håret blev iallafall fall mörkare och det passar mig bra mycket bättre än gul/orange! Nu är Elias och jag hemma hos mamma och ska få mat. fiskbiffar, räkröra och potatis.


Övernattning Igår kom Ella, kusinen och l...

img_6807 (MMS)

Övernattning Igår kom Ella, kusinen och lekte. De bestämde snart att hon skulle sova över. De har så kul ihop och de är två Goa busungar! Idag ska Jocke träna Neas fotboll och jag ska på möte med golfen i em. Nu drar den igång och Nea ska spela. Alice vill bara vars med om de ska spela golf. ;) förra året lekte bar hennes grupp och vi tyckte att det var helt meningslöst så hon slutade.


Hårfärg

Sitter med färg i håret. Igår fick jag för mig att göra slingor. Jag har tvekat ett tag eftersom jag har haft så mycket rött i håret nu länge och såklart skulle jag ha lyssnat på magkänslan. Det blev för orange för min smak. Så imorse var det jag som fick åka till affären och nu sitter jag här med en mörk färg i håret som jag hoppas ska funka. Annars får jag raka mig. ;)

Håll tummarna!

Elias och jag hänger på dagis idag. Vi har...

img_6807 (MMS)

Elias och jag hänger på dagis idag. Vi har varit på promenad i skogen, ätit och nu sover Prinsen sött på sin madrass.


Ny telefon

Idag fick jag tagit tag i att leta efter en ny telefon. Efter mycket beslut fram o tillbaks blev det en Iphone. Ska bli intressant att se hur den funkar. Måste sätta mig in i det så jag hoppas att någon snäll vän ska hjälpa och tipsa. :)

En fin vit blev det...


Har ju glömt av förskolan!

Har helt glömt av att berätta om första besöket på förskolan. Vi gillade det skarp! Fick fin kontakt med personalen och kände oss välkomna. Elias han lekte och pratade med alla fröknar och var jättenyfiken på allt roligt.  Han ville inte gå hem när det var dags. Vilket bådar bra, men såklart är det ju mycket nytt som lockar.

Vi ska börja inskolningen på torsdag och det blir en "föräldraaktiv" inskolning, kort och intensiv. Jag tycker att det verkar vara toppen! Jag är med tre dagar och hjälper honom med det som behövs, stannar över mat och vila
kl 9-14 i tre dagar sedan ska det förhoppningsvis inte vara något problem att lämna. Har inte provat den här "metoden" själv på någon fsk men vi pratade om något liknade redan uppe i sthlm jag och min kollega. SKa bli spännande. Har ni som jobbar inom barnomsorgen börjat med detta eller har några tankar?
 
Så torsdag, fredag och måndag ger vi oss in i förskolans värld! Så efter det hoppas jag få några dagars jobb med.
Ring om ni behöver mig! :)

Frågan om man kan bli sötare :). Louice ha...

dsc00182 (MMS)

Frågan om man kan bli sötare :). Louice har fått sin lille kille idag. Underbar!


Vårdag!

Den här tiden på våren är ju fantastisk!

Har haft en underbar dag. Började med att städa lite hemma. Sedan körde jag Linnéa till fotbollen och släppte Alice hos en kompis. Elias och jag åkte till mamma o pappa tog en kopp kaffe i deras trädgård, sedan handlade vi lite innan vi kom hem.

Elias sov middag och vi tände grillen. Bjöd över Louise, Johan o Mathias och vi åt grillat kött, pastasallad och kall sås. Go fika efter det och solen sken så gott. Efter en stund kom Jennie, Daniel o Leo och vi blev sittade ett bra tag.

Sedan körde jag fram bilarna och satte igång och storstädade dem. Det känns så skönt att ha gjort det! Så himla smutsiga och skräpiga har de varit länge. Tvätten har hängt ute på tork och barnen åt sen middag ute i kvällssolen nyss. Detta är livet!

Alice och Linnéa cyklade hem ifrån kompisarna. Och det var en söndrig Alice som kom cyklande med gråten i halsen. Hon hade cyklat vält en gång tidigare och skrapat både handen och knät och en gång till på samma ställe på hemvägen. Sommar ben har hon redan nu. :( Dessutom hade hon dragit ut en tand när hon var borta. Skruttan!

Nu ska de stora barnen duschas och imorgon är det tillbaka till skolan!

Elias och jag ska till förskolan och hälsa på.

Ingen rumpa

Vi skrattar så vi tjuter och vår lille knasiga kille!

Han springer runt och galopperar här i vardagsrummet och ropar "Hästarna, hästarna, hästarna!" och iklädd bara en up´n go-blöja. Vi har gått upp en storlek i blöja från bäbisblöja till strl 5. Och det räcker att han kissar i den en gång så rmalar den av när han skuttar. SÅ han springer runt , ropar "Hästarna!" och drar i blöjan. Alice tjuter av skratt. :)

Han har verkligen ingen rumpa.

Söndagsunderhållning på hög nivå.

Så ska det låta

eller "Så det KAN låta" passar bättre idag. Herre vad fruktansvärt det var, Jag var tvungen att lämna tvn och sätta mig på datorn, men fortsatte lyssna på det i bakgrunden och det knottrade sig av obehag. Jag gillar Petra Mede, för det mesta. Men sjunga bör hon inte göra. Varför ställer man upp när man inte kan sjunga? Man sänker sig själv ju.

Den enda som kan sjunga är Körberg. Och jag tycker att det är ett program som blir bra när bra artister är med och faktiskt sjunger, inte bara flamsar och fnittrar och falsksjunger.

Blä.

Hoppas på Skavlan istället och håller tummarna att jag orkar vara vaken till Solsidan, för det är underhållning det!

Farmor

Då var dagen som i begravning. Solen strålade och det var det finaste vårvädret hittills när vi åkte in till kyrkan. Prästen vi skulle haft var sjuk så Kurt Olsson en annan trevlig och rolig präst fick hoppa in och vi är så glada över det. Han sa med en gång att han inte vill göra det svåra svårare och gjorde sitt för att lätta upp så mycket det bara gick. Och mellan tårar fick vi en del goa leende tack vare honom.

Det var en fantastiskt fin begravning. Solisten var helt otrolig, jag har aldrig hört en så vacker stark stämma som hon hade. Hon sjön O store Gud och Som en bro över mörka vatten. Det var en cermoni fylld med musik och det tror jag att alla var nöjda med. Det var ljust och vackert. Och när vi hade avskedet sken solen så vackert in på våra två bänkrader där närmaste familjen satt. Väldigt stämningsfullt och det kändes som om hon var med oss.

Efteråt var det kaffe och smörgåstårta och det var många som ville komma med.

På eftermiddagen har jag varit på LINNS Hudvård och fått världens ansiktsbehandling. Två timmars ompysslande var otroligt skön ska jag säga. Tänkte på Gun mycket eftersom det egentligen var hennes presentkort som vi gav henne förra året, men som hon aldrig kunde utnyttja så jag fick tillbaka det för några veckor sedan.

Så dagen har varit fylld med tankar på svärmor. Tack för er omtanke och fina sms.

Begravning

I natt har det varit svårt att sova. Många tankar har farit runt i huvudet och Elias har snurrat runt i sängen. Vid fem-tiden gav jag upp och nu sitter jag och väntar på att kaffet ska rinna ner.

Idag blir en tuff dag. Vi ska ta farväl av Joakims mamma, barnens farmor. Tror att det kommer bli en väldigt vacker begravning. Jag har valt ut de allra finaste psalmerna och solosångerna. Vi hoppas att spolen ska skina för oss odag mrn så här tidigt på morgonen ser det riktigt dystert ut.

Elias ska vara hemma hos kompisen Mathias och flickorna får följa med.

Krama era nära riktigt mycket idag.

Emaus

Idag åkte vi in till Emaus och mötte lite goa vänner där. Barnen har påsklov så det var roligt att hitta på något som funkar för alla åldrar och då är Emaus toppen! Vi klappade kaniner och sedan var det mest ridnng som gällde.
Flickorna är stora och fixar detta själva så jag och Elias red o red. Han älskar att rida säger han. Och så har han av någon anledning fått för sig att alla hästar heter Bruno. Jättekul att höra honom. När jag förklarar för honom att -"nä denna hästen heter xxx" så svarar han: "Men vart tog Bruno vägen?" Alla heter visst Bruno. ;)

Vi grillade korv till lunch och lekte på den roliga lekplatsen. Vi var där i nästan 3 timmar och det var en toppendag trots att den utlovade solen uteblev.

Här är lite bilder...  

Borta, men kanske tillbaka..

Jag har varit borta från bloggen ett tag. Har känt att det varit en hel del som jag inte velat skriva om och därför tappat lusten för att blogga alls. Jag hoppas att det ska bli bättre, men annars blir det en paus ett tag. Men jag ska se om jag hittar tillbaka till skrivlusten igen.

Det har hänt lite trots att jag varit ifrån bloggen och Påsken firades med goda vänner hemma hos Angela med fam. Vi grillade, lekte lekar och umgick. Det var en familjedag så det avslutades tidigt.

Jag har behövt en morot med min mat och träning så i måndags gick jag med i viktklubb. Vilket jag hoppas ska kunna motivera mig tillräckligt för att peppa mig till lite promenader (jogg), träning och äta lite sundare. Ingen bantningmetod utan mer räknar kalorier ut efter vad jag behöver och gör slut med. Jag ska tex äta 1500 kcal om dagen (för att nå mitt mål) och den räknar ut mina måltider och då drar av för träningar osv. Väldigt inspirerande att träna när man ser att man har mer kalorier att äta efteråt. ;)  Och så får man färdiga matsedlar från frukost till middag, allt. Där emot har jag lite svårt att ta färdiga recept, men då kan man lägga in egna och så räknar sidan ut åt en. Toppenbra!

Idag blir det tyvärr ingen box för mig för min axel har varit bråkig sedan förra veckan, så jag och Lisa ska ta en ordentlig power walk. Idag ska vi upp i 90 min tänkte jag, svettigt ska det bli!

Trädgårdsarbete och träningsvärk

Igår var det fullt upp. Började dagen med att baka tre stora tårtbottnar till dagens påsktårta. Sedan gick vi ut. Joakim och tjejerna hade varit och handöat en ny grill så han började montera den. Det tar alltid så lång tid att sätta ihop en grill...

Jag började röja i en av de s.k rabatterna som i stort sett var igenvuxen. Och herre vad jobbigt det är! Ligga på knä, gräva, kratta, rensa och slänga. Klippte ner buskar i rasande fart. Upp och ner känns i baklåren idag kan jag lova. Och kramp i handen och underarmen.  Detta är tuffare än all träning. ;)
Fick en god lunchpaus när grillen var klar. Då grillades det Uddevallare och det smakade ljuvligt.
Slet i 4-5 timmar innan jag var klar med den. Sedan var det bara att slänga sin in i duschen och åka till mamma o pappa på god middag. Lammfilé, ugnstekt potatis och sås.

Kvällen avslutades i sängen med filmen Precious. En tung film.

Idag blir det till att forsla bort alla slyhögar innan vi ska fira påsk hos goda vänner.

Vad ska ni göra idag??

Glad påsk

Imorse var det två påskkärringar som gick iväg till skolan. Linnéa ville bara ha fräknar och Alice körde på lite kinder med.Så glad påsk önskar vi er alla.  Här kommer några till....

 

 
"Visst ser vi knasiga ut?"

RSS 2.0