Snabb-bakat

Ibland blir man sugen på något gott till kaffet och då gärna något som man kan få färdigt snabbt. Rulltårta är underskattat!
Tar totalt 10-15 min så har du en kalasfika klar.

Nu har vi precis fikat klart barnen och jag på rulltårtebakelser. Skär rulltårtan i 3 cm skivor, klicka på grädde och strö på lite strössel.

Här kommer ett bra recept.

Rulltårta

Ingredienser: 12 portioner
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk vatten

1,5 dl valfri sylt
3 msk strösocker att strö på kakan.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader och gör i ordning en plåt med bakplåtspapper, vik upp kanterna på pappret.

2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt ca fem minuter.

3. Blanda de torra ingredienserna. Rör sedan ned dem försiktigt i äggsmeten tillsammans med vattnet.

4. Bred ut smeten jämnt på bakplåtspappret, på plåten.

5. Grädda mitt i ugnen, ca 4-5 minuter. Rulltårtan är färdig när provstickan känns torr.

6. Strö över socker på ovansidan av kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper.

7. Dra loss pappret, om det inte lossnar kan man pensla med lite kallt vatten.

8. Bred ut din fyllning över hela kakan och rulla sedan ihop den med hjälp av bakplåtspappret, låt kakan svalna med skarven nedåt.

Hjortronsylt, skogshallon, jordgubbar och åkerbär är våra favoriter till rulltårtan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0