Äppelpaj

Jakten på den ultimata äppelpajen fortsätter här hemma idag. Och banne mig om den inte kom rikrigt riktigt nära idag!

Jag följer ju sällan recept på dessertpajer, för det är så roligt att ta lite vad man vill. Hitta på egna recept. Nackdelen är att man aldrig vet hur mycket av ingridienserna man tagit om någon frågar. Men här är det ialla fall, ganska exakt. :)

Fridas äppelpaj

3 stora äpple
150 g margarin/smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl socker
½ dl sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Blanda ihop allt med händerna, den blir lite kladdigare än en vanlig smulpaj så du får klicka ut den över de klyftade äpplebitarna i pajformen.

Grädda i 25-30 min till den har fått en gyllene färg och en lite knaprig yta. 200 grader.

Ät med vanligsås!

Underbart god, lite knäckig paj.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0