Äckliga, äckliga kryp!

Årets första kom på förstfödda dottern.

"Mamma vad är det för svart prick här mellan mina tår?"

Jo en pytteliten äcklig fästing! Jag hatar dessa kryp och brukar ringa i panik efter min mor som får ta bort dem. (låter som om vi har haft massor, men det handlar om två tidigare fall) Men idag var klockan 6.20 och jag tänkte att jag måste ju klara mig själv. Men den var så satans liten så det var svårt att få tag i den. Jag letade upp info om hur man gör på nätet och det var bara att ta ett tag och dra rakt ut. Det gjorde visst inget om man inte fick med hela. (det har jag alltid trott. Att man typ kan DÖ om man inte får ut hela) Men tror ni att jag lyckades få ut hela?

Näääääääääääääääääääääää.

I panik försökte jag gräva ut den. Men nä, en liten svart prick vägrade komma ut. Letade info igen och det ska visst bli en inflammation efter några dagar och då ska det vara lätt att få ut resten. Men trots detta kommerjag vara hysteriskt nojjig över denna jäkla fästing.

Har ni sett hur äckliga de är?Kommentarer
Postat av: Anna T

Än har vi sluppit dem på oss, men jag kan också erkänna att varje gång mammas katter har haft fästingar så har jag skrikit efter Micke. Där sitter man och gosar i godan ro och så känner man en liten utbucknad, ryser bara jag tänker på dem.

2009-05-19 @ 10:13:42
Postat av: Carin

Ja dem e skit, jag brukar plocka ngra varje dag på katten.. En gng tog jag över 40 st på Micke, han hade grillat o gått i ett fästingbo/parti. Shit de satt överallt på honom, rumpan, vid pungen U name it. Gick över honom med ficklampa...usch!

2009-05-19 @ 19:03:18
Postat av: Erica

Usch. De är också min skräck!! Finns det mycket där ni bor?? Vår familj har inte haft några än...men hysterisk som jag är har jag i alla fall vaccinerat barnen (här hör den inte till de vaccinationer som alla får)fast den hjälper ju inte mot Borrelia...funderar också att man kanske borde skaffa en fästingpincett...får se.

2009-05-19 @ 20:07:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0