Recept på begäran
Chokalddoppade toscabitar
- 150 g smör
- 2 ägg
- 1 1/4 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- ½ dl grädde
Glasyr: - 75 g smör
- 3/4 dl socker
- 1½ msk vetemjöl
- 1½ msk mjölk
- 50 g mandelspån
Ugn: 175 grader
1) Smält smör i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver. Rör ner blandningen och det smälta smöret i äggblandningen. Rör sist i grädden.
2) Häll smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd form 20*30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 min.
3) Blanda alla ingridienser till glasyren i en kastrull och smält på svag värme utan att koka. Ta kakan ur ugnen och bred glasyren på försiktigt. Grädda kakan i 15 min till.
4) Låt kakan svalna ordentligt innan du skär den i 20 fyrkanter, som sedan delas diagonalt.
5) Smält ca 75 g choklad (den du gillar, jag gjorde hälften med mörk och andra med ljus) och doppa bitarna så kanterna blir täckta. Man kan sticka bitarna på en tandpetare och doppa i chokladen men jag tyckte att det funkade bäst med rena händer.:-)
Lägg bitarna på smörpapper till chokladen har stelnat. Kakorna går bra att frysa.
Är det inte svårt att doppa dom??
Angelica: Det var inte svårt, lite kletigt bara.
Dem här såg riktigt goda ut, måste nog prövas=)