Äppelkräm

Japp, nu puttrar det på spisen! Hurmoderligt va?! *haha*

Fick en hel låda med äpplen av min mormor o morfar och det är såna där äpplen som man måste göra något med, inte så fina i skalet, så kräm blev det.

Farfar till barnen ska vara barnvakt åt flickorna och deras kusin Adam, så då finns det lite mellanmål till dem.

Äppelkräm

ca 1 l äpplen i bitar
4 dl vatten
½ dl socker
kanel
vaniljsocker
2 msk potatismjöl

skala och skär äpplen i bitar, koka upp vatten o socker.
Koka bitarna mjuka. Ha i kanel och vaniljsocker ca 2 tsk om du vill.

Ta av från spisen. Rör ut  potatismjölet i lite vatten. Och rör ner med en försiktig stråle. Koka upp krämen igen snabbt och häll sedan upp i en skål.
Strö lite socker på toppen så slipper du "skinn" på krämen. Eller snärk, som min farfar säger. ;-)

Kommentarer
Postat av: Tina

Åh vad bra jag fick ju två stora påsar med äpplen av mamma. Här ska kokas kräm:) Tack för tips och recept!

2008-10-06 @ 16:12:21
Postat av: Jennie

Låter ju jättegott.

2008-10-06 @ 17:29:48
Postat av: frida

Vad är en trackback? Finns ju kommentarer och trackback.

2008-10-06 @ 20:08:33
URL: http://fridajensen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0