Dagens kaka: Chokladkaka med mint
Fridas chokladkaka med mint
Smält smör och choklad på medelvärme. Rör ihop socker och ägg. Blanda de torra ingridienserna.
Rör ner minten i choklad och smörblandningen och rör ner den i ägg-sockersmeten. Rör försiktigt i det torra.
Häll i en smord och bröad springform. In i ugnen i ca 25 min i 180 grader.
Låt kallna, gärna över natten och pudra på floursocker och servera med grädde.
Mmmm kategorin recept borde gå varm för oss receptfattiga själar! Enkelt är genialt!
hej frida!!
ser ju att du tycker om att baka. här har jag ett jätte gott bröd jag baka igår.
Brottom bröd
14dl rågsikt
2tsk salt
2tsk bakpulver
4tsk bikarbonat
8dl filmjölk
2dl brödsirap (mörk)
russin
aprikoser
# sätt ugn på 200 grader
# blanda alla torra ingredienser tillsätt sedan filmjölk och sirap sedan la jag i russin och torkade aprikoser går lika bra att göra utan eller tillsätta nötter oxå.
# lägg degen i 2 smorda brödformar 1,5 liters.
# grädda nederst av ugnen i ca60 minuter.
(man fick lite jul känsla)
servera me ost och en kopp äppelkanel the..super gott !